WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Róża11 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie ćwiczę tę 3 cwiczenia z zaufaj położnej, wizytę mam za tydzien ponad, jeśli mała się odwroci to vivat, jeśli nie będzie chciała, to trudno, trochę mi jej też szkoda, bo ta główkę ma ściśnięta pewnie przez te ułożenie, tak mi przynajmniej lekarz mówił, że to normalne przy ułożeniu miednicowym, ale, że na luzie wszystko jest oki, bo zauważyłam, że ten pomiar bpd czy jakoś tak, no ten skroniowy, był w niższych wartościach niż cała reszta. Ogólnie, że tak powiem.... Jak Bóg da, co ma być to będzie, trochę mi szkoda, a z drugiej strony, może natura wie co robi? Może coś w drogach rodnych by było nie tak i by doszło do pekniecie, a może na ostatniej wizycie przed porodem się odwroci? Robię ostatnie zmówienia, zaraz kończę 30 lat, chce się cieszyć, a nie wywierac na sobie presję tak jak to robię cale życie, że zawsze coś mogę zrobić ,,lepiej", bo nie na wszystko mam wpływ i może taka szkoła mi się przyda, bo podejrzewam, że dziecko kompletnie zaburzy jakiś tam do tej pory poukładany plan i życie pod moje dyktando, może to ma mnie nauczyć takiej pokory i ze jak jest cos inaczej jak ja chce, to nie znaczy, ze zle. Już sobie tak tłumaczę biorąc wasze słowa do serca

Zamówiłam termometr z neno, mam nadzieję, że będzie Oki 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 20:13

Minji, tygrysek7773, szona, Somebody_33, KlaudiaMaria lubią tę wiadomość

16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
    17.02.2024 połówkowe, ok, dziewczynka 371 gramów 💗
  • Alima Autorytet

Wysłany: 15 maja, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Ambiwalentna się dziś odzywała? Jakoś nie mogę znaleźć, a cały czas myślę co u niej.

3erin lubi tę wiadomość

• Elena20 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasKas wrote:
    Ja zamówiłam 2 opakowania rozmiaru 1. Na zaufaj poloznej mowili, ze 0 sa dla wczesniakow, a i z 1 dzieci bardzo szybko wyrastaja wiec nie ma co kupować na zapas.

Ja miałam na myśli, które rozdają za darmo. Gdzieś widziałam info, że tylko zerówki. Dobrze, że jednak nie, bo to mogą być za małe na moją córkę 😉 Ja celuję głównie w 2, mam ze dwie paczki jedynek i myślę, że to starczy.

👱‍♀️89🧑84 👰‍♀️🤵‍♂️🇬🇷🏝🌞 03.06.2018

Elena ♀️👶 (7cs) TP🌞🌴 01.07.2025
    🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
    🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
    🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
    🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
    🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
    🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚‍♀️🍬🍭
    🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺

preg.png

Eliza ♀️👧(5cs) 🌞🌴11.07.2019 (3549g 58cm)
    age.png
  • Anka657 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alima wrote:
    Czy Ambiwalentna się dziś odzywała? Jakoś nie mogę znaleźć, a cały czas myślę co u niej.

Czekamy…

Czekamy na Kubusia 🩵

preg.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które polecają stopery do szpitala jak wy usłyszycie czy wasze dziecko nie zaczęło płakać? Bo właśnie pakuje się i mam rozkminę w tym temacie 😄

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
    19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
    31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
    22.01 198 g 💪
    13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
    26.03 1,07 kg 🤗💝
    15.04 1,49 kg Viniego 🫶❤️
    30.04 2,04 kg syńcia☀️🏖
    preg.png
  • Minji Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:
    Ja ogólnie ćwiczę tę 3 cwiczenia z zaufaj położnej, wizytę mam za tydzien ponad, jeśli mała się odwroci to vivat, jeśli nie będzie chciała, to trudno, trochę mi jej też szkoda, bo ta główkę ma ściśnięta pewnie przez te ułożenie, tak mi przynajmniej lekarz mówił, że to normalne przy ułożeniu miednicowym, ale, że na luzie wszystko jest oki, bo zauważyłam, że ten pomiar bpd czy jakoś tak, no ten skroniowy, był w niższych wartościach niż cała reszta. Ogólnie, że tak powiem.... Jak Bóg da, co ma być to będzie, trochę mi szkoda, a z drugiej strony, może natura wie co robi? Może coś w drogach rodnych by było nie tak i by doszło do pekniecie, a może na ostatniej wizycie przed porodem się odwroci? Robię ostatnie zmówienia, zaraz kończę 30 lat, chce się cieszyć, a nie wywierac na sobie presję tak jak to robię cale życie, że zawsze coś mogę zrobić ,,lepiej", bo nie na wszystko mam wpływ i może taka szkoła mi się przyda, bo podejrzewam, że dziecko kompletnie zaburzy jakiś tam do tej pory poukładany plan i życie pod moje dyktando, może to ma mnie nauczyć takiej pokory i ze jak jest cos inaczej jak ja chce, to nie znaczy, ze zle. Już sobie tak tłumaczę biorąc wasze słowa do serca

Mam tak samo jak Ty, wieczne dążenie do perfekcji, a przecież nie mamy wpływu na wszystko. Uważam, że dzidziuś będzie dla mnie dużą lekcją, że nie wszystko idzie po mojej myśli i że nie mam wpływu na wiele rzeczy, co nie znaczy, że przez to będzie gorzej. Brak kontroli to wyjście poza strefę mojego komfortu, ale czekam na ten czas z niecierpliwością 😊

Róża11 lubi tę wiadomość

preg.png

👩26 👨37
    22.10 - dwie kreski
    30.10 - beta 1481
    4.11 - CRL 0.2cm
    8.11 - CRL 0.47cm ❤️
    25.11 - CRL 2.2cm
    12.12 - CRL 5cm
    7.01 - 126g
    6.05 - 2000g 🙈
  • Minji Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie w lidlu i zajrzałam na pampersy. Zobaczyłam jakie są malutkie te 1, popłakałam się i poszłam dalej 😆

Kamax9, Nowucjuszka, Anka657, shaylen, ezra, xMagda, Natka922 lubią tę wiadomość

preg.png

👩26 👨37
    22.10 - dwie kreski
    30.10 - beta 1481
    4.11 - CRL 0.2cm
    8.11 - CRL 0.47cm ❤️
    25.11 - CRL 2.2cm
    12.12 - CRL 5cm
    7.01 - 126g
    6.05 - 2000g 🙈
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 15 maja, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:

Ogólnie co do ułożenia dziecka i jego ewentualengo obrotu, znaczenie ma też nasza budowa ciała i postawa. Mi fizjoterapeutka powiedziala, ze mam zwichrowaną miednice przez skoliozę i przez to mlody sie nie obrócił. Ja faktycznie mam skoliozę od dziecka, lewą stopę dłuższą i ją bardziej obciążam, nawet jak stanę prosto to ciężar bardziej na lewej nodze. Lewe ramię niżej niż prawe, ścięcie w talii z lewej wieksze. No i pewnie wywołam burze ale powiedziała, ze to jest kwestia używania chodzika jak byłam dzieckiem i wszelkiego typu skoczków...

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    25.02.2025 429g.🫶
    24.03.2025 870g. 🥰
    22.04.2025 1315g.🤰
    13.05.2025 1879g 👶
    preg.png
  • Ambiwalentna Ekspertka

Wysłany: 15 maja, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alima wrote:
    @Ambiwalentna co u Ciebie?
    U mnie względnie ok.
    Od rana miałam pełno stresu , ordynator badaniem fizycznym stwierdził , że szyjka już spada poniżej cm i od razu zorganizowali mi transport do szpitala z 3 stopniem bo jak stwierdził , ryzyko porodu jest bardzo duże. Tutaj natomiast skurcze mi się wyciszyły i szyjka na usg wyszła 16 mm . Dostaje leki , co jakiś czas ktg i obserwujemy co dalej. Już mam sterydy podane

Anka657, Minji, Natka922, Alima, ezra, angelberry, Galaxis, Somebody_33, xMagda, Lusia90, Kinia92, Kejtaa, Ala1416, AkacjowaM lubią tę wiadomość

👩🏻29 👱🏻‍♂️ 38 . 👧🏼 12.2019

01.2024- początek starań o rodzeństwo
    31.10- mamy upragnione II
    21.11- pierwsza wizyta , widoczny zarodek 0,34 cm ❤️
    19.12- wizyta ❓
    07.01- prenatalne

preg.png
  • Nowucjuszka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minji wrote:
    U mnie bąbel od 26tc był główką w dół, ale od wczoraj mam wrażenie, że obróciła się główką do góry, bo zupełnie inaczej czuję kopniaki niż do tej pory, ale potwierdzę na wtorkowej wizycie. Jeśli faktycznie tak jest pewnie omówię z lekarzem potencjalne rozwiązania. W przypadku braku przeciwskazań na pewno zdecydowałabym się na obrót zewnętrzny
    U mnie od samego początku miednicowo, ale ostatnie dni coś się chyba zmieniło bo czuję kopniaki wszędzie...z boku, na górze i na dole. Nie wiem co ona tam wyprawia, chyba szpagaty robi...też się dowiem we wtorek bo mamy prenatalne 🫣

Wojcinka lubi tę wiadomość

preg.png

👩‍❤️‍👨 ja 31, on 29

⏸️ 19/11/2024 urodzinowe 2 kreski😍
    10/12 7tc, jest serduszko ❤️
    20/01 prenatalne, niskie ryzyka 🙏
    19/02 potwierdzona dziewczynka 🩷🌷
    20/05 ⌛ III prenatalne
  • Nowucjuszka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolka wrote:
    Po trzecich prenatalnych wszystko w porządku 🙂

VSD jest już mniejsze, niż było na połówkowych 🥰 lekarz powiedział, że do porodu raczej na pewno zupełnie się zamknie.

Malutka waży 1569g 💪🏻 ilość wód prawidłowa, przepływy prawidłowe, wszystko super ale…
    Mała obróciła się miednicowo 🤬 lekarz mówił, żeby się tym wybitnie nie przejmować, bo jeszcze jest czas, więc będę do niej przemawiać żeby jednak zechciała się obrócić 😆

Udało się zrobić śliczne zdjęcia, malutka jest przecudna 🥹 ma usta mojego ojca, a nosek i policzki moje 🤭

Wrzucam do jutra. 🙂

https://ibb.co/C5YBWmZ8

Chyba znowu zdjęcia nie wchodzą 🫣
    Jeeny jaka słodka mordka, no cudo 😍😍😍

carolka lubi tę wiadomość

preg.png

👩‍❤️‍👨 ja 31, on 29

20/05 ⌛ III prenatalne
  • Nowucjuszka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamax9 wrote:
    Dziewczyny które polecają stopery do szpitala jak wy usłyszycie czy wasze dziecko nie zaczęło płakać? Bo właśnie pakuje się i mam rozkminę w tym temacie 😄
    Mam absolutnie tą samą rozkmine xD

Kamax9, szona lubią tę wiadomość

preg.png

👩‍❤️‍👨 ja 31, on 29

20/05 ⌛ III prenatalne
  • Anka657 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambiwalentna wrote:
    Od rana miałam pełno stresu , ordynator badaniem fizycznym stwierdził , że szyjka już spada poniżej cm i od razu zorganizowali mi transport do szpitala z 3 stopniem bo jak stwierdził , ryzyko porodu jest bardzo duże. Tutaj natomiast skurcze mi się wyciszyły i szyjka na usg wyszła 16 mm . Dostaje leki , co jakiś czas ktg i obserwujemy co dalej. Już mam sterydy podane

🤞🤞🤞🤞🤞🤞

Czekamy na Kubusia 🩵

preg.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja tam wierzę że wasze bobaski się poobracają i zrobią mamusiom suprise 😄
    Trzymam kciuki💪
    U mnie synuś był glowkowo na drugich prenatalnych w 20 tyg, w 28 tyg na wizycie u mojej lekarki był główka do góry a po kilku dniach na 3. prenatalnych był z powrotem główkowo 😅 ciekawa jestem ile już tych obrotów zaliczył. Póki co siedzi glowkowo i mam nadzieje ze juz tak zostanie. Ale jeśli się obróci to z pokorą przyjmę CC bo widocznie tak będzie miało być 💪
    Pamiętajcie że nie mamy na to żadnego wpływu a każda z nas będzie najlepsza mamusią dla swojego bobaska bez względu na sposób porodu, karmienia, wychowania ❤️
    Ja na początku ciazy myślałam że wszystkie rozumy świata pozjadałam i że będę robić wszystko by wychować Viniego "książkowo" ale wiecie co zrozumiałam, że tego po prostu nie chce. I nie mówię tu że będę świadomie będę robić coś co było by krzywdzące dla synka ale chce po prostu robić wszystko tak jak czuje w serduchu, żeby macierzyństwo było dla mnie czymś pięknym a nie trzymało mnie sztywno w jakichś ramach. Chcę popełniać błędy, śmiać się i płakać. ❤️

I wam też tego życzę, żeby wasze macierzyństwo było dla was piękne mimo że mamy różne poglądy i spojrzenie, doświadczenie to na pewno wszystkie zrobimy wszystko by być ukochane przez te nasze bobaski.❤️

To pakowanie torby do szpitala poruszyło we mnie jakąś lawinę pozytywnych emocji I wzruszeń. No nie mogę 🥹❤️

Nowucjuszka, Róża11, Minji, Natka922, ezra, Somebody_33, xMagda, AkacjowaM lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

22.01 198 g 💪
    26.03 1,07 kg 🤗💝
    30.04 2,04 kg syńcia☀️🏖
    preg.png
  • Róża11 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Ogólnie co do ułożenia dziecka i jego ewentualengo obrotu, znaczenie ma też nasza budowa ciała i postawa. Mi fizjoterapeutka powiedziala, ze mam zwichrowaną miednice przez skoliozę i przez to mlody sie nie obrócił. Ja faktycznie mam skoliozę od dziecka, lewą stopę dłuższą i ją bardziej obciążam, nawet jak stanę prosto to ciężar bardziej na lewej nodze. Lewe ramię niżej niż prawe, ścięcie w talii z lewej wieksze. No i pewnie wywołam burze ale powiedziała, ze to jest kwestia używania chodzika jak byłam dzieckiem i wszelkiego typu skoczków...

Miałam zawsze prosta postawę, przynajmniej na tych wszystkich wizytach u lekarza za dzieciaka, nikt nigdy nie zwracał uwagi, że coś się dzieje, ale to były takie rutynowe badania, raczej nikt mnie prywatnie nie prowadzał kontrolować, wiadomo jak to było kiedyś:P u mnie też jest kwestia dość małego brzucha i tego, że mam malo wód, ostatnio było ok 8, a ona ma prawie 2 kg, dość długie nogi do reszty i pewnie nawet jeśli chce, to jest jej przez moje te rzeczy ciężko się odwrócić. A jeśli chodzi o stopy to mam prawie pół cm dłuższą lewa. Odkryłam to po tym, jak chciałam kupić sobie mokasyny i jeden but cisnął a drugi chlapał.. zobaczymy, jeśli na następnej wizycie też tak będzie to pójdę do fizjo i zobaczymy co ona mi powie, dobry pomysł, będę mieć chociaż w głowie, że zrobiłam co moglam

16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
    17.02.2024 połówkowe, ok, dziewczynka 371 gramów 💗
  • Nowucjuszka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do osób, którym dzieci się poobracały w brzuchu. Czy to czuć jak dziecko się przekręca?

preg.png

👩‍❤️‍👨 ja 31, on 29

20/05 ⌛ III prenatalne
  • Aga0590 Ekspertka

Wysłany: 15 maja, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolka wrote:

VSD jest już mniejsze, niż było na połówkowych 🥰 lekarz powiedział, że do porodu raczej na pewno zupełnie się zamknie.

Malutka waży 1569g 💪🏻 ilość wód prawidłowa, przepływy prawidłowe, wszystko super ale…
    Mała obróciła się miednicowo 🤬 lekarz mówił, żeby się tym wybitnie nie przejmować, bo jeszcze jest czas, więc będę do niej przemawiać żeby jednak zechciała się obrócić 😆

Udało się zrobić śliczne zdjęcia, malutka jest przecudna 🥹 ma usta mojego ojca, a nosek i policzki moje 🤭

Wrzucam do jutra. 🙂

O boziu jaki słodziak ❤️

carolka lubi tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏻 ’90
    Synek 👦🏻 2017 r.
    🟰23.10.2024 r.
    TP🤱🏻 06.07.2025 r.

preg.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowucjuszka wrote:
    Pytanie do osób, którym dzieci się poobracały w brzuchu. Czy to czuć jak dziecko się przekręca?
    Ja w ogóle nie czułam, żeby się obracał. Nawet nie zauważyłam szczególnej różnicy w miejscuu kopniaków 😀

Nowucjuszka lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

22.01 198 g 💪
    26.03 1,07 kg 🤗💝
    30.04 2,04 kg syńcia☀️🏖
    preg.png
  • Janette Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolka wrote:

Wrzucam do jutra. 🙂

Cudowna buzka :) w ktorym tyg to prenatalne bylo? Moja w 29 tyg i wazyla 1170 i nie wiem czy to malo czy duzo.Kiedy mniej wiecej moga okreslic wage i wzrost dzidzi zebym wiedziala czy dam rade urodzic naturalnie i jakie ubrania beda potrzebne? Czy to jest pod koniec ciazy dopiero? Do mnie ma przyjsc 20tego pielegniarka i o czyms rozmawiac ale o czym to jeszcze nie wiem,trzeba balagan w pokoju ogarnac bo jeszcze wszystko w workach siedzi,tzn juz rzeczy przebrane glownie i niepotrzebne.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • carolka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowucjuszka wrote:
    Nie
    Czułam tego bardziej, niż innych ruchów 🫣 chyba, że to któraś z prób przemeblowania mi flaków xD

Nowucjuszka lubi tę wiadomość

👩🏼'92 🫶🏻🧔🏼‍♂️'89

🌸🌸🌸
    1cs 😱
    16.11.24 (4+2) - ⏸️beta - 39,4 🤰🏼
    28.11.24 (6+0) - pierwsza wizyta - pęcherzyk 🥹
    13.12.24 (8+1) - jest serduszko ❤️ CRL 1,42cm.
    20.01.25 (13+4) - I prenatalne - średnie ryzyko ZD 💔 CRL 7,92cm.
    31.01.25 (15+1) - wyniki NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷 🧬
    05.02.25 (15+6) - CRL 10cm 🥰
    06.03.25 (20+0) - połówkowe - 336g Stefki. Czekamy na zamknięcie się VSD 💕
    02.04.25 (23+6) - Kluseczka waży 637g 😍
    15.05.25 (30+0) - III prenatalne - 1569g 👣 VSD się zamyka 🥹
    28.05.25 (31+6) - wizyta 🩺

24.07.25 - TP 👧🏼 🩷☀️

🌼🌼🌼
    💊 niedoczynność tarczycy (Letrox 125),
    💊 insulinooporność (metformina do 12tc, aktualnie inozytol).

preg.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ