X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze ze swojej strony- wg mnie nic niemiłego- chciałam tu czasem wejść i się odezwać, ale...czy kogoś w ogóle interesuje co u mnie słychać? Wątpię. Brakuje mi kilku osób stąd, zwłaszcza tych które się udzielały tak konkretnie od początku jak Vilka i Maniaa (pamiętam jej cud , to jak się cieszyła) czy Vilki problemy z odstawieniem córeczki od piersi.

Nie powiem ze nie mam sentymentu do tego wątku, ale na mess jest znacznie, znacznie łatwiej. Ja mogę się co jakiś czas odezwać, ale wychodzi z tego taka forma sprawozdania No i to już nie to samo...

Jeśli ktoś się zastanawial co u mnie (troszkę wątpię ale co tam ) to Łucja rośnie zdrowo, doba jest zdecydowanie za krótka , dwójką starszaków też daje w kość, ale zdecydowanie Łucja stała się naszym dopełnieniem. Zdjęcia No z oczywistych względów nie udostępnię , ale podobno jest bardzo podobna do siostry. Nosimy rozmiar 68, śmiejemy się w głos, jesteśmy cały czas KP .

Gosiaczek ja o tobie swego czasu myślałam naprawdę często, byłaś mi dość bliska tutaj bo w pierwszej ciąży też mierzyłam się z niewydolnością szyjki i trzymalam za ciebie kciuki , starałam się dodać otuchy ze u mnie dobrze się to skończyło. I ja nie mam do ciebie żalu ze się nie odzywałaś, tylko No jeśli z jednej strony nie ma odzewu to ciężko później wrócić na stare tory z relacją... tyle ode mnie, myślę że nikt nie obrazi się na mnie :)

Jeszcze tylko w ramach dygresji, nie wiem ile razy tu wpisywałam jakiś post po czym mnie wywalało i rezygnowałam, jeszcze w czasie ciąży 😅 ovu jest specyficzne. Na mess jestem aktywna, przyznaje się do błędu ze byłam sceptycznie nastawiona a to było dobre rozwiązanie.

ConteBis lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamax9 wrote:
    Jezu Nowucjusza juz 53 tc ? 🤣

Nowucjuszka ja myślałam, że przenosiłam pierwszą ciążę, ale do Twojej to się nie umywam 😂

Nowucjuszka lubi tę wiadomość

👱‍♀️89🧑84 👰‍♀️🤵‍♂️🇬🇷🏝🌞 03.06.2018

Elena ♀️👶 (7cs) 🌞🌴 01.07.2025 (4000g 53cm) 39+0 cc
    🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
    🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
    🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
    🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
    🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
    🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚‍♀️🍬🍭
    🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺
    🫧 06.06. 3152g
    🫧 16.06. 3600g
    🫧 26.06. 3850g

event.png

Eliza ♀️👧(5cs) 🌞🌴11.07.2019 (3549g 58cm) 41+4 cc
    age.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla_ wrote:
    O Boże, ŻE-NA-DA.

Serio, takie teksty kobieta kobiecie? Obrzydliwe.
    A skąd pewność, ze to kobieta? Skoro ona nic o sobie nie pisze nigdzie 😅 a Winiarach "stała za mna" a teraz jest "zażenowana" moimi komentarzami 🤣 przecież to jest troll a poziom trollingu przerósł skalę. Widać, ze to osoba szukająca sobie afer z braku emocj i i wchodzi wszędzie z swoimi pięcioma groszami żeby ttlko podburzyć atmosferę 😁
    Ja tam nie mam sie czego wstydzić, wróciłam na forum pod tym samym nickiem, pod którym byłam tu od 2021roku.
    Każdy może myśleć o mnie co chce, nie uważam sie za królowa dram tylko dlatego, ze wyjaśniłam Gosi kwestie grupy na mess i to, ze sie o nią martwilysmy. Ale widze, ze tu więcej jest oburzonych ta grupą a raczej nieprzynależnoscią do niej😅

age.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    No dobrze. A to czemu jedna z dziewczyn napisała tutaj, że już nie możemy dołączyć na messengera? Że macie już tam swoje sprawy prywatne i w ogóle?! A może my też byśmy chciały wam się tam udzielać? I co? Zaprosicie nas?
    No właśnie xD
    Było napisane, ze dołączanie teraz bedzie niezręczne dla obu stron i, ze wiele nowych "twarzy" sie pojawiło i chciało dołączyć a my po prostu nie potrzebujemy tam kogoś, kto wejdzie tylko poczytać i wynieść z grupy dalej to, co piszemy.
    Serio, spuśćcie z tonu i nie dziwcie sie, ze po pol roku odmawiamy komuś bycia na grupie na mess... 😐 w dodatku, nie potrzebujemy tam wprowadzania takiej atmosfery jaka jest tutaj. Jakoś potrafimy się dogadać mimo roznic zdań...

Odnośnie motoryki- Eliza skończyła 4 Msc ale nie obraca sie jeszcze na boki. Tzn, próbuje, wygina sie, macha nogą ale jeszcze nie ogarnia jak to zrobić. Jak jej pomogę i zarzucę nogę to sie obróci ale obstawiam u niej napiecia, w pon mamy osteopatę, zobaczymy po wizycie jak bedzie. Ale śmieje sie w głos, łapie jakąś rutynę powoli. We wtorek mamy szczepienie więc dowiem sie ile waży bo w domu jej nie ważę 🤣

age.png
‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ