X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamax9 wrote:
    No właśnie, wczesniej byliśmy na mleku z zagęszczaczem bo mi chlustał mlekiem ale zaczęła sie jazda bez trzymanki- krzyk nie do ukojenia, nie chciał pić przez wzdęty brzuch, ciężko go bylo "odgazować", wyginał sie caly czas, prezyl, bardzo kiepsko spał i w nocy i w dzien. Budzil soe czasem z krzykiem. No i ma na twarzy wysypkę, ktora od urodzenia każdy nazywał trądzikiem. Trafiliśmy na pediatre w Poznaniu, ktora zdiagnozowała u niego alergie na BMK, nie robiliśmy żadnych badan. Ja mialam alergie na BMK wiec lekarka mowi ze genetycznie dzieci czesto dziedziczą i kazała nam wlasnie zaczac od tego beblionu..I sama nie wiem... pije tydzien ale czasem tak mi chlusta tym mlekiem, ze szok. Nie wiem czy to tez kwestia ze moze ten refluks tez ma czy wlasnie to mleczko tez mu nie sluzy. Spi na pewno lepiej ale brzuch mam wrazenie jeszcze go meczy, poplakuje przy baczkach, trzeba mu pomagać.
    Kazała nam pediatra 2 tygodnie zobaczyć i zrobimy wideokonsultacje zebysmy nie musieli jechac do Poznania. Możliwe ze bedziemy zmieniać na Nutramigen lub wlasnie Neocate. Mam nadzieje, ze w końcu mu ulży. Wszyscy mówili ze po 3 msc bedzie coraz lżej z brzuchem a u nas jest coraz gorzej 🫠
    Wiesz co możliwe że jak alergia to ten bebilon nie pomoże bo ma i laktozę i te białka tylko że pocięte. Dodam tylko, że u nas na neocate lepiej było ale do ideału też nie było blisko. Kupa się ustabilizowała, refluks żył własnym życiem, czyli były okresy że nie było go albo takie że był mocny 🤷‍♀️
    Bąki nadal szły bolesne, czasem brudzące kupa pieluszkę. Podstawowym problemem było to że syn nie chciał go jeść. Zjadał po 70 ml i co ja się nagimnastykowałam żeby mu to wmusić. Masakra. No ale lekarze nie bardzo mi wierzyli jak to mówiłam. Dopiero ostatnio w końcu po tej nieudanej prowokacji mlekiem kozim przepisali nam blemil i od dziś testujemy- je chętniej jakby, ale zobaczymy jak będzie z brzuchem.
    Też czekałam na 3 msc z nadzieją, lepiej trochę jest, ale liczyłam na bardziej spektakularną poprawę 😂🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 16:00

👶🏻 Witek
    🗓️ 19.07.2025
    🕰️ 11.12
    ⚖️ 3920 g
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam bardzo problemów z alergia na bok, miał ją mój syn, na jedyne pocieszenie mogę wam powiedzieć że to mija dość szybko i już po półtora roku jadł młody serki i wszystko mleczne normalnie.

Aczkolwiek alergię mam na tysiąc innych rzeczy teraz, głównie wziewne.

Lileepi nie ma się co mocno skupiać na konkretnych danych przyrostowych z tygodnia na tydzień, jeśli coś będzie nie tak to albo ty to wyłapiesz albo lekarz na wizytach szczepieniowych 😊 jaki macie rozmiar ciuszków i rozmiar pampersa ? My np nadal nosimy pampersy dwójki 😅 ciuszki 68

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • Lileepi Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Współczuję wam bardzo problemów z alergia na bok, miał ją mój syn, na jedyne pocieszenie mogę wam powiedzieć że to mija dość szybko i już po półtora roku jadł młody serki i wszystko mleczne normalnie.

Aczkolwiek alergię mam na tysiąc innych rzeczy teraz, głównie wziewne.

Lileepi nie ma się co mocno skupiać na konkretnych danych przyrostowych z tygodnia na tydzień, jeśli coś będzie nie tak to albo ty to wyłapiesz albo lekarz na wizytach szczepieniowych 😊 jaki macie rozmiar ciuszków i rozmiar pampersa ? My np nadal nosimy pampersy dwójki 😅 ciuszki 68

Wizyty szczepieniowe nie są czesto i tak się zastanawiałam jakby przestał przybierać jak to wyłapać jak bymśmy nie mieli tej wagi.

Oli waży 6kg, ciuszki mamy 68 (z hm jeszcze 62), a pamperki juz jakiś czas nosimy 3.
    Nie wiem czy też tak macie ale przy każdej zmianie rozmiaru czy to ciszków, czy pampersów mam łzy w oczach ze czas tak szybko ucieka 🥺

👧35 🧑35 🧒14 (2011) 👶 (2025)

🧒Piotr
    🗓22 styczeń 2011 (37+2)
    ⏰️20:30
    ⚖️3000g
    📏53cm

👶Aleksander
    🗓17 lipiec 2025 (38+2)
    ⏰️1:50
    ⚖️3520g
    📏55cm
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lileepi wrote:
    Wizyty szczepieniowe nie są czesto i tak się zastanawiałam jakby przestał przybierać jak to wyłapać jak bymśmy nie mieli tej wagi.

Oli waży 6kg, ciuszki mamy 68 (z hm jeszcze 62), a pamperki juz jakiś czas nosimy 3.
    Nie wiem czy też tak macie ale przy każdej zmianie rozmiaru czy to ciszków, czy pampersów mam łzy w oczach ze czas tak szybko ucieka 🥺

Masz racje czas goni jak szalony, ale jakoś nie mogę się doczekać az będę ganiać za dzieckiem po domu 😍

Btw. Te reklamy tutaj to istne szaleństwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 17:00

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔
    01.07.2025 - Krzyś „Jerzyna” [39+0] 😍😍😍😍😍😍

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:

Ktoś pytał jak z motoryką u maluchów. My dziś kończymy 4 miesiąc- ale trochę martwi mnie to że Jerzyna nie obraca się jeszcze na boki :( jak jest u Was?
    Powoli sobie nadrabiam - czas na obroty z pleców na brzuszek jest do 6 mies (w drugą stone jeszcze dłużej).

Lea się jeszcze nie obraca, a moja Maya pierwszy obrót zaliczyła właśnie na 6 miesięcy. Nie stresuj się tym 😘

Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Wiesz co możliwe że jak alergia to ten bebilon nie pomoże bo ma i laktozę i te białka tylko że pocięte. Dodam tylko, że u nas na neocate lepiej było ale do ideału też nie było blisko. Kupa się ustabilizowała, refluks żył własnym życiem, czyli były okresy że nie było go albo takie że był mocny 🤷‍♀️
    Bąki nadal szły bolesne, czasem brudzące kupa pieluszkę. Podstawowym problemem było to że syn nie chciał go jeść. Zjadał po 70 ml i co ja się nagimnastykowałam żeby mu to wmusić. Masakra. No ale lekarze nie bardzo mi wierzyli jak to mówiłam. Dopiero ostatnio w końcu po tej nieudanej prowokacji mlekiem kozim przepisali nam blemil i od dziś testujemy- je chętniej jakby, ale zobaczymy jak będzie z brzuchem.
    Też czekałam na 3 msc z nadzieją, lepiej trochę jest, ale liczyłam na bardziej spektakularną poprawę 😂🙈
    To mega wspolczuje. U nas maly całe szczescie ma apetyt i je ale warunek taki ze nie moze byc wzdęty b9 wtedy jest awantura na całą wieś.
    Wiem, ze ta prowokacja jest wskazana przez nfz zeby mieć refundacje dalsza ale nam fizycznie pediatra chce ja odpuścić poki co zeby malego nie męczyć.
    Ja próbowałam ten Beblion to mimo wszystko w smaku dla mnie jesy najlepszy ze wszystkich ktore maly pił😂
    Jezu ten Nan AntyRefluks to był tak gesty ulep ze masakra. Musieliśmy mieć smoczek M z lansinoh zeby pil bez problemu a teraz nie umie pic tego Bebilonu na szybkim przepływie bi sie krztusi nawet na S w lansinoh wiec wróciliśmy do smoczka 1 w butli Mam. W ogóle w szafie mam chyba z 10 butelek😂

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

08.07.2025| 3780g| 57cm|
    Narodził się Nasz cud.
    Spełnionym jesteś marzeniem, Synku 💙
    age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letycja wrote:
    Jest wątek na lipiec 2026 🥹
    Powiem Wam, że mimo że bywały ciężkie momenty w ciąży i czasem narzekałam na samopoczucie to myślę, że chciałabym to przeżyć jeszcze raz.
    Tylko, że ta druga ciąża już na pewno byłaby inna, mniej czasu na odpoczywanie i nicnierobienie, powolne kompletowanie wyprawki, spokojne czytanie książek itd.
    Druga ciąża to jazda bez trzymanki - nie polecam 😂😂

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas uwaga"hit" bo w piątek szczepilismy baxero a teraz okazało się ze Lea ma najprawdopodobniej trzydniówke (lub coś w ten deseń). Od piątkowej nocy do wczoraj miała gorączkę i przespała wczoraj cały dzień - myślałam że to szczepieniu - ale wczoraj popołudniu zaczęła się pojawiać też wysypka. Dzisiaj już gorączki nie ma, nastrój dobry ale wysypkę ma na całym ciele z głową włącznie. Napisałam do pediatry i odp że to nie od szczepienia tylko wirus. My to mamy szczęście bo musiała się zarazić jeszcze przed szczepieniem tylko objawów jeszcze nie miała 😬

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do RD to mi się nie spieszy bo z Mayą s z lo tragicznie więc zaczniemy w styczniu.
    Nocki Lei są slabe - budzi się co 2,5h... Karma za to że Maya przesypiala nocki od 8tyg życia 😂 balans w naturze musi być zachowany 😂

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png

Wysłany: 2 listopada, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    U nas uwaga"hit" bo w piątek szczepilismy baxero a teraz okazało się ze Lea ma najprawdopodobniej trzydniówke (lub coś w ten deseń). Od piątkowej nocy do wczoraj miała gorączkę i przespała wczoraj cały dzień - myślałam że to szczepieniu - ale wczoraj popołudniu zaczęła się pojawiać też wysypka. Dzisiaj już gorączki nie ma, nastrój dobry ale wysypkę ma na całym ciele z głową włącznie. Napisałam do pediatry i odp że to nie od szczepienia tylko wirus. My to mamy szczęście bo musiała się zarazić jeszcze przed szczepieniem tylko objawów jeszcze nie miała 😬

A jak Lea reaguje na gorączkę? Ja po naszej niedzielnej akcji ciągle sprawdzam mu temperaturę bo po zachowaniu niewiele widać. Mamy douszny termometr Braun, który totalnie mi się nie sprawdził bo zakłamał temperaturę:(. Teraz używam zwykłego elektrycznego do pupy.

Dzieki za pocieszenie, my co prawda jesteśmy pod opieką fizjo. Ale wolę czasami usłyszeć od innej mamy jak jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 18:23

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

age.png
  • Ala1416 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Emilia ulewa tak, że czasami przebieram jej body co 15 minut, ale ładnie przybiera więc to za poleceniem lekarza olewam. Ona ma obniżone napięcie w brzuszku i fizjo mówi, że przez to, że jest bardzo ruchliwa to jej brzuch działa jak pompka i mleko wylatuje górą. Miałyśmy zagęszczacz i mamy po nim problemy z kupą i gazami, więc daję go jej tylko czasem mp. przed fizjo albo wyjazdem do lekarza gdzieś dalej. Mamy też syrop RefluG i totalnie nie widzę różnicy.

My nosimy pepcowe/sinsayowe 68 i dopiero weszliśmy w pampersy 2. Ale długo byliśmy na 1 z happy, a one były bardzo duże. 2 chyba będą na krótko, bo jak raz założyłam przez przypadek 3 to też były okey. Nie wiem ile Mała mierzy, ale w przyszłym tygodniu wybieramy się na drugie szczepienia to się dowiem ;) Ważyła w zeszłym tygodniu ok. 5500g ;)

Co do rozszerzenia diety to przez ulewanie jakoś mi się nie śpieszy, bo mleko jednak łatwiej sprać niż marchewkę xD my pójdziemy w słoiki i kaszki, a potem na wybrane rzeczy z naszych obiadów. O ile zachce mi się gotować. Bo do tej pory jak odciągam to mi niedobrze i prawie nic nie jem :( gotuje nam Mąż, a mnie przy życiu trzyma Nutella.

👨‍🦱 91 👩94 -> 👰🤵 5.10.2024

07.2024 - początek starań i odstawienie antykoncepcji (Kontracept) po 12 latach
    05.2025 - kariotypy prawidłowe

8.07.2025 Emilia, 2730g, 52cm, mozaikowy ZD bez mocno widocznych cech (bruzda na stopie, na ręce, duży język)
  • Letycja Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Pamiętam, że często pisałaś że delikatnie mówiąc było ciężko 😅
    Szkoda, że nie da się drugi raz być w pierwszej ciąży 😅
    A tak serio to z jednej strony czuję, że chciałabym jeszcze jedno dziecko, z drugiej ciężko mi sobie wyobrazić, że mogłabym jeszcze kogoś tak pokochać jak córkę🥹

age.png
  • Letycja Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny tych alergii.. u nas było podejrzenie przez okropny refluks.
    Córka ulewala a właściwie chlustala nawet blisko 3h po jedzeniu. Nie dawałam zagęszczacza bo nie do końca mi to pasowało, syropy nic nie dawały, przebierałam jak Ala, nieraz dosłownie ledwo zdążyłam założyć body i musiałam przebierać od nowa, wszystko ulane, materac, fotelik, wózek. Ale z racji tego że córka dobrze to znosila, nie cofało jej się z kwasem to postanowiłam to przeczekać. Zaskakująco dobrze też przybierała na wadze mimo że nieraz mialam wrażenie, że ulala więcej niż zjadła.
    Ulewala za równo po mm jak i moim odciągniętym.
    Przeszło dopiero jak przeszłyśmy na kp.
    Mam nadzieję, że polepsza się te przyrosty na i nie będziemy musiały wracać do dokarmiania bo pewnie wróci ulewanie wtedy...

age.png
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam druga ciążę, ale nie od razu 😅 Moja Eliza w tym roku skończyła 6lat. Nadal jest dzieckiem, ale jest bardzo samodzielna. W dodatku chętnie zabawia młodszą siostrzyczkę, pomaga.
    Jedno już można powiedzieć odchowane. A pomiędzy miałam czas złapać oddech i zatęsknić za małymi dziećmi.
    Chociaż nie tęskniłam za noworodkiem, ale chwila moment i będzie już naprawdę super.

Gdybym drugi raz mogła zdecydować i wybrać sobie idealną różnicę wieku to myślę, że 5 lat różnicy.

👱‍♀️89🧑84 👰‍♀️🤵‍♂️🇬🇷🏝🌞 03.06.2018

Elena ♀️👶 (7cs) 🌞🌴 01.07.2025 (4000g 53cm) 39+0 cc
    🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
    🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
    🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
    🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
    🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
    🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚‍♀️🍬🍭
    🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺
    🫧 06.06. 3152g
    🫧 16.06. 3600g
    🫧 26.06. 3850g

event.png

Eliza ♀️👧(5cs) 🌞🌴11.07.2019 (3549g 58cm) 41+4 cc
    age.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Potwierdzam 😅
    Nie ma leżenia, spania, spokoju. Jest dziecko nad głową 🤣

age.png
  • Karla_ Ekspertka

Wysłany: 2 listopada, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ustąpiły kolki, natomiast też mamy problem z ulewaniem. Z przyrostami nie ma szału - wychodzi około 100g tygodniowo, jesteśmy pod opieką pediatry, w połowie listopada mamy kontrolę i zobaczymy jaka będzie decyzja.

Ogólnie Mała urodziła się dość drobna (3100, 52cm), więc lekarka stwierdziła, że te przyrosty też nie będą oszałamiające.

Tak że rozumiem wszystkie z Was, które zmagają się z ulewaniem u dzieci. U nas nie możemy odłożyć Małej przez pół godziny po jedzeniu, bo od razu po położeniu cofa jej się mleko.

Lekarka ostatnio zaleciła nam syrop Gastrotuss. Mamy jednak problem z podaniem go - z butelki totalnie go nie akceptuje, a jak podajemy na łyżeczce to wypluwa. Macie jakieś sposoby jak podawać syrop niemowlakom?
    Stosowała któraś z Was ten syrop?
    Probowalam go, smakuje naprawde ok, dziwię się ze Córka nie chce go pić 😀

19.10.2024 ⏸️😍 11dpo
    24.10.2024 Beta 275,75
    26.10.2024 Beta 649,39
    07.11.2024 4 mm 🥰
    21.11.2024 1.84 cm, ❤ 180/min
    30.12.2024 Nifty - zdrowa dziewczynka 🩷
    06.02.2025 290g 🥰
    05.03.2025 560g 👧
    02.04.2025 1100g 🌷
    30.04.2025 1770g 🥰
    28.05.2025 2600g 🩷
    11.06.2025 2900 g 🌸

05.07.2025 M. 🩷

age.png
  • Karla_ Ekspertka

Wysłany: 2 listopada, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i właśnie - u nas Mała też jest bardzo ruchliwa, tak jak u Ali, lekarka też nam zwróciła uwagę że to może być przyczyna refluksu, bo w nocy kiedy jest spokojna i spokojnie je, w ogóle nie ulewa

19.10.2024 ⏸️😍 11dpo
    24.10.2024 Beta 275,75
    26.10.2024 Beta 649,39
    07.11.2024 4 mm 🥰
    21.11.2024 1.84 cm, ❤ 180/min
    30.12.2024 Nifty - zdrowa dziewczynka 🩷
    06.02.2025 290g 🥰
    05.03.2025 560g 👧
    02.04.2025 1100g 🌷
    30.04.2025 1770g 🥰
    28.05.2025 2600g 🩷
    11.06.2025 2900 g 🌸

05.07.2025 M. 🩷

age.png
  • Letycja Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla_ wrote:
    A i właśnie - u nas Mała też jest bardzo ruchliwa, tak jak u Ali, lekarka też nam zwróciła uwagę że to może być przyczyna refluksu, bo w nocy kiedy jest spokojna i spokojnie je, w ogóle nie ulewa
    Coś w tym jest bo moja tak samo w dzień cały czas macha rękami i nogami, a w nocy nie zdarzało się jej ulewanie, chyba że za bardzo się rozbudzila i zaczęła szaleństwa.
    My próbowaliśmy dawać gastrotuss taka strzykawka, która mieliśmy od wcześniejszego syropu, chyba dicogelu. No i coś tam udało się podać ale co z tego jak zaraz ulewala razem z tym syropem 🙈

Karla_ lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 2 listopada, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla_ ja stosuje ten syrop. Podaje Jerzynie go w specjalnej strzykawce, która była dołączona do Ibufenu chyba… taka z miarką. Podpytaj w aptece, wygodnie się ją myje i nabiera ten syrop. U nas chyba on trochę pomógł bo nie ulewa już tak często. Ale odrazu po jedzeniu potrafi Jerzyna nieźle chlusnąć mlekiem :(

Karla_ lubi tę wiadomość

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, zaskoczyłyście, nie było mnie tu trzy dni, a do nadrabiania kilka stron. Już miałam dzwonić na tą policję żeby tu przyjechała, ale na szczęście się uspokoiłyście 😂

Co do zaginionych to ja bardzo ale to bardzo uważnie śledziłam wątek w czerwcu i lipcu, aby nie pominąć nikogo kto napisał że już urodził. Nawet prosiłam żeby te które poszły na Messenger chociaż dały znać co i jak. No i w końcu te które nie napisały trafiły do zaginionych, żeby był porządek na pierwszej stronie.

Moja Gabrysia też jest ulewaczka, zdarzy jej się taka mała fontanna jednorazowa z buźki nawet godzinę po jedzeniu. Po karmieniu często musi odbić. Ogólnie to co można z tym ulewaniem poradzić? Czekać aż przejdzie samo...?

Co do spania, to pogorszyło się znowu... Budzi się jakieś trzy razy a ostatnie dwie noce to ma pobudkę po 4... Wykańcza nas to. Płacze, jeść nie chce, wierci się, stęka, oczy jak 5 zł, w końcu usypia po godzinie walki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 21:52

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ