LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jak piszecie ze nie używacie plynow do higieny intymnej to czym się tam myjecie? Czystą wodą?
-
Dziewczyny kiedy miałyście zakładane karty ciąży?
W 6+5 byłam na pierwszej wizycie, lekarz potwierdził ciążę, tętno też było widoczne na usg ale go nie zmierzył. Powiedział tylko, że zarodek ma 2 mm i zaprasza za 2 tygodnie na wizytę. Dał kilka badań z krwi, ale same podstawowe typu morfologia, mocz, tsh. Zastanawiam się czy to normalne, że nie zmierzył tętna i nie założył jeszcze karty ciąży. Wkręcam sobie, że może mu się za słabe widziało... Pytałam czy wszystko dobrze, powiedział że jak na ten etap tak, ale jednak się niepokoję. Ciąża może być kilka dni młodsza, miałam raczej późniejszą owulację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2024, 18:24
-
Letycja wrote:Dziewczyny kiedy miałyście zakładane karty ciąży?
Mi mój lekarz powiedział, że jak zobaczy serduszko w poniedziałek to założy kartę. Ale może każdy lekarz ma inne podejście? -
Letycja wrote:Dziewczyny kiedy miałyście zakładane karty ciąży?
W 6+5 byłam na pierwszej wizycie, lekarz potwierdził ciążę, tętno też było widoczne na usg ale go nie zmierzył. Powiedział tylko, że zarodek ma 2 mm i zaprasza za 2 tygodnie na wizytę. Dał kilka badań z krwi, ale same podstawowe typu morfologia, mocz, tsh. Zastanawiam się czy to normalne, że nie zmierzył tętna i nie założył jeszcze karty ciąży. Wkręcam sobie, że może mu się za słabe widziało... Pytałam czy wszystko dobrze, powiedział że jak na ten etap tak, ale jednak się niepokoję. Ciąża może być kilka dni młodsza, miałam raczej późniejszą owulację. -
Ja miałam już dwie wizyty i nie założył karty, nie miałam też zleconych badań
Z jego tonu wywnioskowałam ze uważa że poronię z tym krwiakiem, serio 😅 i że jak przyjdę 6.12 na wizytę to mi da skierowanie na badania to się,,wyrobimy przed 10dc" . -
Ja w środę miałam pierwszą wizytę i od razu założyła mi pani doktor kartę ciąży 🤷🏼♀️
-
tygrysek7773 wrote:Ja miałam już dwie wizyty i nie założył karty, nie miałam też zleconych badań
Z jego tonu wywnioskowałam ze uważa że poronię z tym krwiakiem, serio 😅 i że jak przyjdę 6.12 na wizytę to mi da skierowanie na badania to się,,wyrobimy przed 10dc" .
Ehh ciekawe czy ci lekarze mają czasem jakieś refleksje, że może trzeba by popracować nad empatią...
Mam nadzieję, że ta wizyta będzie dla Ciebie najlepszym mikołajkowym prezentem ❤️tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży na 2 wizycie 8+3
Teraz (inny lekarz) powiedział że kartę ciąży u skierowanie na badania po dobrych prenatalnych. 🤷🏼♀️ -
A ja mam dzisiaj szczęśliwy dzień, bo nie wiem czy któraś z Was pamięta jak pisałam że wyszły mi dodatnie przeciwciała różyczki w klasie IgM a to świadczy o świeżej toczącej się infekcji… a to by było bardzo złe dla dzidzi ale pani doktor zleciła mi też badania na awidnosc przeciwciał czyli określenie w jakim czasie doszło do zakażenia i wyszło mi 73% więc wysoka awidnosc i zakażenie było już dawno więc dzidzi nic nie zagraża ❤️ ale strachu się najadłam w oczekiwaniu na wynikiStarania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
Styśka1998 wrote:Ja w środę miałam pierwszą wizytę i od razu założyła mi pani doktor kartę ciąży 🤷🏼♀️
No nic, mam nadzieję że mój lekarz ma po prostu taki schemat, że zakłada dopiero po przyniesieniu wyników a reszta to tylko moje dopowiedzenia. -
angelfromhell wrote:W pierwszej ciąży na 2 wizycie 8+3
Teraz (inny lekarz) powiedział że kartę ciąży u skierowanie na badania po dobrych prenatalnych. 🤷🏼♀️
A nie jest tak, że karta ciąży powinna być wystawiona max. do 10 tygodnia? -
Kamax9 wrote:A ja mam dzisiaj szczęśliwy dzień, bo nie wiem czy któraś z Was pamięta jak pisałam że wyszły mi dodatnie przeciwciała różyczki w klasie IgM a to świadczy o świeżej toczącej się infekcji… a to by było bardzo złe dla dzidzi ale pani doktor zleciła mi też badania na awidnosc przeciwciał czyli określenie w jakim czasie doszło do zakażenia i wyszło mi 73% więc wysoka awidnosc i zakażenie było już dawno więc dzidzi nic nie zagraża ❤️ ale strachu się najadłam w oczekiwaniu na wyniki
Super!❤️ Domyślam się jak musiałaś się stresowaćKamax9 lubi tę wiadomość
-
Letycja wrote:A nie jest tak, że karta ciąży powinna być wystawiona max. do 10 tygodnia?
Powiem ci za ja zbaraniałam. Na razie interesuje mnie tylko serduszko, całe myśli mam skupione na tym. Zapytam lekarza na wizycie w czwartek -
angelfromhell wrote:W pierwszej ciąży na 2 wizycie 8+3
Teraz (inny lekarz) powiedział że kartę ciąży u skierowanie na badania po dobrych prenatalnych. 🤷🏼♀️👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Hejka, ale dzisiaj dałyście czadu z wpisami
Nadrobiłam i napisze tylko ze podpisuje się pod team - zero wkładek, że płynów i zero majtek na noc.
Myje się normalnie wodą, a co do irygacji pochwy to tego w ogóle nie wolno robić 😱 pochwa czyści się sama.
Kinia92 lubi tę wiadomość
-
Optymistka90 wrote:Ale chyba badania krwi, moczu itp to powinno się robić przed 10 tygodniem. A prenatalne są przecież później… chyba że coś źle zrozumiałam?
-
Motylek93 wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie 🙂 w tym cyklu miałam monitoring i ovu była na bank 16-18 d.c. więc ciążą może być max 6+5. Bety nie robiłam i nie mam zaleconej, tydzień już poczekam. YS nie miałam mierzonego, lekarz o nim nie wspominał nawet, GS 1,7cm. Objawy cały czas odczuwam, nawet dzisiaj po obiedzie miałam straszne mdłości, ale widocznie oznaczają tylko tyle ze hormony szaleją 😕
Motylek dlaczego badałaś estradiol? Lekarz zalecił? -
Ja poszłam na 1 wizytę wg OM 5+3 , był zarodek i serduszko.
Kartę załozyl, ale wpisał tylko dane moje, plus wagę, termin porodu i badanie piersi. Na 2 wizycie było 8+3 i już wypelnil wszystko, ciśnienie, tętno zarodka plus wszystkie moje wyniki badań w poszczególnych rubrykach.[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷 -
U mnie w pierwszej ciąży założył zaraz na pierwszej wizycie - 7+4, już było serduszko.
Teraz idę w czwartek i to będzie 6+2, ciekawe czy już zobaczymy serduszko i czy też od razu założy kartę ciąży24.11.2022 👶🏼💙
18.11.2024 - ⏸️ (27dc)
20.11.2024 - BETA 211 mIU/ml - 29dc
22.11.2024 - BETA 517 mIU/ml - 31dc
26.11.2024 - BETA 2394 mIU/ml, PROG 17,9 ng/ml - 35dc
5.12.2024 - CRL 3,6mm, ❤️ 125bpm
9.12.2024 - CRL 7,4mm, ❤️
2.01.2025 - CRL 38mm, ❤️ 177bpm
3.01.2025 - nifty - ryzyka niskie, chłopiec 🩵
20.01.2025 - usg+pappa