LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja się czuję jak wrak. Płacze od rana. Moja córka nie przespała piątej nocy z rzędu tak konkretnie. Nie spała od 22:00 do 3:30, zasypiała na 5 minut i budziła się z płaczem ja tylko zmieniałam stronę żeby dać jej cycka, musiałam ją nosić na rękach, do męża nie chciała iść bo od razu była histeria, tylko ja. O 6:00 rano już wstałyśmy bo nie chciała dalej spać. Całą noc wisiała na cyckach, czuję się zdewastowana. Teraz przy ząbkowaniu nie chce jej tych cycków odbierać staram się zaciskać zęby. Ale ja po prostu wysiadam już psychicznie. Wiem że to nie jest jakaś tragedia ale mam jakiś strasznie ciężki czas. Wyżywam się na mężu i mam z tego powodu ogromne wyrzuty sumienia.
-
Cześć dziewczyny 🌞☕️
zaczęłam z córką bawić się os wczoraj w elfa psotnika. Nie wiem, czy słyszałyście o takiej zabawie.
Codziennie w nocy elf ożywa robi psoty w domu, daje dzieciom zadania albo prezenty. Taki sposób na oczekiwanie na święta dla dzieci. Moja córka zachwycona jak pierwszy raz zobaczyła psoty elfa to piszczała z radości i wołała mnie, żeby pokazać co się stało 😂
Mega w to wierzy.
Ja dzisiaj się obudziłam o 4:30 także średnio się czuję, a rano trzeba było wstać, żeby zawieźć do przedszkola. Ta bezsenność ciążowa jest bardzo męcząca, ostatnio już bywało lepiej 😄😅
Vilka ja bym się serio skonsultowała z położną, doradczynią laktacyjną, albo pediatrą. Porozmawiaj z mężem też, ja rozumiem do pracy, ale Ty jesteś w ciąży potrzebujesz odpoczywać. Rozumiem, że córka nie chodzi do żłobka. Może poproś swoją mamę/przyjaciółkę kogoś kto mógłby się zająć dzieckiem, a Ty w tym czasie byś troszkę odespała w dzień.
Masz jeszcze malutkie dziecko. Moja córka ma już 5.5 roku, jest coraz bardziej samodzielna i już zapomniałam jak to jest z takimi malutkimi dziećmi. Ale poszukałabym pomocy na zewnątrz. W nocy nie śpi, a w dzień nie odsypia?
Co do odstawiania to mam zupełnie odwrotne doświadczenia. Karmiłam 6 miesięcy na siłę, z czego i tak dokarmialismy córkę butelka. Więc ona i na butelce i na piersi się wychowała.
Na początek poszłabym do pediatry, może jakieś leki doradzi na bolące ząbki.
Trzymaj się 🫂🫂🫂
👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:A to dziwne bo ja właśnie mając krwiaka i krwawienia dostałam acard. Co lekarz to inne metody widzę…
Widziałam że bierzesz tez clexane, wiec tym bardziej dziwne po co jeszcze acard, czytalam co pisalas o refundacji recept, Jakie masz wskazania do stosowania clexane ? Bo ja zastrzyki tez mam za free, tylko lekarz kazal mi przyniesc wyniki zeby mógł dolaczyc do karty.26.10.24 ⏸️ 🥹❤️
26.10.24 beta hcg 144mlU/ml
28.10.24 beta hcg 397 mlU/ml
06.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 11 mm, torbiel krwotoczna na jajniku 8cm
20.11 12 mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 7+3 157ud/min
21.12 prenatalne
23.12 kolejna wizyta
-
Vilka wrote:Dziewczyny ja się czuję jak wrak. Płacze od rana. Moja córka nie przespała piątej nocy z rzędu tak konkretnie. Nie spała od 22:00 do 3:30, zasypiała na 5 minut i budziła się z płaczem ja tylko zmieniałam stronę żeby dać jej cycka, musiałam ją nosić na rękach, do męża nie chciała iść bo od razu była histeria, tylko ja. O 6:00 rano już wstałyśmy bo nie chciała dalej spać. Całą noc wisiała na cyckach, czuję się zdewastowana. Teraz przy ząbkowaniu nie chce jej tych cycków odbierać staram się zaciskać zęby. Ale ja po prostu wysiadam już psychicznie. Wiem że to nie jest jakaś tragedia ale mam jakiś strasznie ciężki czas. Wyżywam się na mężu i mam z tego powodu ogromne wyrzuty sumienia.
Vilka jesteś po prostu przemęczona ,nie bądź dla siebie surowa. Też bywam nieznośna dla męża przez hormony ,a nie mam w domu ząbkującego dziecka, ja w przeciwieństwie do Ciebie w miarę przesypiam noce. To minie zobaczysz. Próbowałaś jej dawać zmrożone gryzaki? Nie muszą być zamarznięte na kość ,wystarczy ,że będą chłodne żeby złagodzić ból. Musi teraz gryźć coś twardego żeby szybciej jej te ząbki wyszły. Możesz też Próbować do smoczka wlać jakiś przecier jabłkowy albo coś co lubi i schłodzić w zamrażalce, powinno jej się spodobać i przynieść ulgę.
Nie mam dzieci ale takie metody ułatwienia ząbkowania zalecamy w gabinecie, przetestowane na maluszkach koleżanek z pracy 😄
Może coś to daElena20 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny wchodzimy w nowy tydzień! Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, ja czekam do czwartku… matko jak to się dłuży….
AnitaK, Dosia_24 lubią tę wiadomość
-
AnitaK wrote:Kto dzisiaj wizytuje?😀👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Dziewczyny, moze był już poruszany ten temat, ale nie dokopie się. Czy ciążę zamierzacie prowadzić na NFZ i prywatnie, czy tylko u jednego? Ja póki co idę na wizytę do lekarza z Enel medu, ale on przyjmuje również prywatnie oraz robi badania prenatalne. Zobaczę jak przebiegnie pierwsza wizyta.
ConteBis lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu. Kto ma?
Ja sobie jeszcze trochę poczekam bo kolejna wizyta to prenatalne 20.12, ale myślę że czas szybko zleci.
Tak naprawdę jeszcze grudzień i drugi trymestr się zacznie u mnie 😱AnitaK lubi tę wiadomość
-
Emii wrote:Widziałam że bierzesz tez clexane, wiec tym bardziej dziwne po co jeszcze acard, czytalam co pisalas o refundacji recept, Jakie masz wskazania do stosowania clexane ? Bo ja zastrzyki tez mam za free, tylko lekarz kazal mi przyniesc wyniki zeby mógł dolaczyc do karty.
Jestem po jednym poronieniu zatrzymanym. Robiłam badania na trombofilie z testdna, jeszcze przed zajściem w ciążę lekarz mówił że jak zajdę to dostanę ten zestaw.
Zastrzyki biorę natomiast dlatego że jestem leżąca (nooo prawie), i ryzyko zakrzepów trzeba zminimalizować to tak na mój rozum.
Ale prawda jest taka że powinnam brać 150 mg acardu a biorę 75 mg bo faktycznie się boję. Ale też od kiedy zaczęłam go brać to moje krwawienia można powiedzieć że ustały. Albo to tylko zbieg okoliczności że akurat złożył się na to acard. Dziwne co? Sama tego nie ogarniam ale … -
Vilka wrote:Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu. Kto ma?
Ja sobie jeszcze trochę poczekam bo kolejna wizyta to prenatalne 20.12, ale myślę że czas szybko zleci.
Tak naprawdę jeszcze grudzień i drugi trymestr się zacznie u mnie 😱
Podczas prenatalnych to ile u Ciebie już będzie ? Ja niewiem czy nie mam za późno bo 17.12 krew a 2.01 USG a to będzie już środek 13 tygodnia… -
Dziewczyny a czy któraś z Was bierze encorton? Do kiedy macie go brać? Ja dziś 7+5 i mam wziąć ostatnią dawkę, ale no kurde boję się szczerze mówiąc 😂🤷♀️starania od 2020r.
01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
07.2024 r. Kriobank II procedura
🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
5 dpt ⏸️
7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
9 dpt BHCG 176 mlu/ml
11 dpt BHCG 381 mlu/ml
13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
17 dpt GS 7 mm z YS
28 dpt mamy 🩷 121/min CRL 0,76 cm
9+2 CRL 2,50 cm Szczęścia 🩷
❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
-
AnitaK wrote:Kto dzisiaj wizytuje?😀
Ja o 15.30. Cudem, bo wyjątkowo szef z pracy mi się pozwolił urwać godzinę wcześniej.
Jestem cała nerwowa i siedzę jak na szpilach, bo jak nie będzie dziś serduszka to chyba nic z tej ciąży nie będzie. Ale staram się być dobrej myśli.
Trzymam kciuki, za Was wszystkie wizytujące w tym tygodniu ;*Dosia_24, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Vilka ibum nic nie działa?
Z całą miłością do dziecka i karmienia, jestem zwolennikiem żeby nie było, ale w twojej sytuacji bym to zakończyła. Jesteście obie zmęczone i jesteś w ciąży.
Chyba jednak tata musi się włączyć w noce, może wyjdź wtedy do innego pokoju? Może niech kilka nocy śpi tylko z tatą? Może ktoś może wam pomóc w nocy?rolka355, Elena20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGosiaczek.prosiaczek wrote:Podczas prenatalnych to ile u Ciebie już będzie ? Ja niewiem czy nie mam za późno bo 17.12 krew a 2.01 USG a to będzie już środek 13 tygodnia…
Ja mam prawie w ostatni dzień możliwy, nie ma terminów wcześniejszych. No trudno tak zostaje. -
rolka355 wrote:Dziewczyny dzisiaj boli mnie brzuch jak na okres i zobaczyłam nitki krwi w śluzie. Póki co nie panikuję, ale myślicie ze wziąć nospe? Poki nie ma krwawienia to się nie jedzie na sor?
Przepraszam za bezpośredniość ale jedź odrazu na ip wieczorem jak nie będzie lepiej.
U mnie nitki krwi przy podcieraniu zwiastowały krwiaka…
Gdybym wtedy nie dostała nakazu leżenia to niewiem jakby się to skończyłorolka355 lubi tę wiadomość
-
Cześć! Ja po wizycie 🙋🏻♀️
Tak jak obstawiałam ze względu na wczesna owulację z USG wychodzi 6+5, bąbel 0.75cm 🥰 Serduszko pięknie bije, 130bmp 💓angelfromhell, Emii, Ala1416, cherrybloom, Optymistka90, Paulina66, Gosiaczek.prosiaczek, Kinia92, Elena20, Sanana, AniulkA, Motylek93, Styśka1998, rolka355, Meeegy91, Vilka, Galaxis, Pokahontaz26, Dosia_24, ConteBis, AnitaK, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Iza gratulacje 🤍
Rolka, a nie masz jak skontaktować się z lekarzem? Jeśli do wieczora nie przejdzie bym pojechała. Nospe zawsze możesz wsiąść
Myszka czekamy razem do czwartku…Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 10:23
myszka1991, Izaxx, rolka355 lubią tę wiadomość