LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wojcinka wrote:Anita trzymam mocno kciuki żeby krwiak się szybko wchlonął! Dobrze zrobiłaś że poszłaś na wizytę wcześniej 🙏 kiedy masz kolejna wizytę?
Ciąża młodsza na tym etapie może się zdarzyć, serduszko jeszcze ma czas się pojawić
Na betę bym na Twoim miejscu poszła jeśli masz taką możliwośćStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Mi prenatalne wypadną jakoś w połowie stycznia, jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o zapisy? Są jakieś problemy z terminami? Zastanawiam się czy już powinnam się zapisywać 🧐
-
Nowucjuszka wrote:Mi prenatalne wypadną jakoś w połowie stycznia, jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o zapisy? Są jakieś problemy z terminami? Zastanawiam się czy już powinnam się zapisywać 🧐
Ja dostałam skierowanie na wizycie z poleceniem zeby po wizycie zadzwonić i się zapisać. U mnie w mieście nikt nie ma kontraktu z nfz na to badanie stąd polecenie pobliskiego miasta. Wszystko pewnie zależy od ilości chętnych w danym terminie. Ja nie robiłam rozeznania, x lat temu tez byłam w tym miejscu i teraz też tam pojadę. Patrzyła bym bardziej na lokalnych grupach gdzie dziewczyny polecają się udać👧34 🧑34
🧒13 (2011)
Początek starań lipiec 2022
03.02.2023 AMH 0,24
21.03.2023 AMH 0,44
badanie nasienia - bardzo kiepskie wyniki
20.11.2024 (30dc) ⏸️
25.11.2024 B-HCG 5151,1 / prog. 21,6
27.11.2024 B-HCG 9359,0 / prog. 23,75
05.12.2024 mamy ❤️ i 0,80cm bejbusia 🥰 wg usg 6+5
30.12 3,41cm wg usg 10+2
02.01.2025 4,07cm wg usg 11
16.01.2025 badania prenatalne
27.01.2025 wizyta 🩺
-
nick nieaktualnyNowucjuszka wrote:Mi prenatalne wypadną jakoś w połowie stycznia, jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o zapisy? Są jakieś problemy z terminami? Zastanawiam się czy już powinnam się zapisywać 🧐
Ja dzwoniłam w dniu otrzymania skierowania. Obdzwonilam kilka miejsc i wszędzie nie było terminów. Trzeba polować. Do mnie oddzwonili bo jakąś Pani odwołała wizytę, nie wiem może coś się stało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 08:50
-
A ja dziewczyny znowu muszę jechać na badania bo się okazało, że na różyczkę, cmv itd. Pobierają w innym punkcie... Świetnie, że mi ktoś powiedział. Mam zamiar jechać jutro jak się nie wyrobią to trudno 🙄-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Maggi222 wrote:Hej dziewczyny! Ja obecnie 10+3 i od dwóch dni mam delikatne skurcze w rejonie macicy. Takie jakby ciągniecie 🤔 czy tez macie coś podobnego w tym terminie?
Wizyta u lekarza była w piątek (9+5) i wtedy wszystko było Ok.
To moja pierwsza ciąża w życiu i nie wiem które z objawów są normalne a które powinny niepokoić.
W sumie wszystkie tygodnie martwię czy wszystko Ok bo praktycznie zero objawów oprócz delikatnej niechęci na niektóre produkty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 09:25
-
Nowucjuszka wrote:Mi prenatalne wypadną jakoś w połowie stycznia, jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o zapisy? Są jakieś problemy z terminami? Zastanawiam się czy już powinnam się zapisywać 🧐
-
nick nieaktualnyhttps://gsl.nfz.gov.pl/GSL/GSL/ProgramyProfilaktyczne
tu jak wybierzecie prenatalne i województwo to wam pokaże. U mnie na całe województwo jest 9 placówek więc nic dziwnego że nie ma miejsc. Porażka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 08:55
-
U mnie akurat nie było problemów ale to małe miasto i aż 3 lekarzy prowadzi badania prenatalne . Umówione na 7 stycznia 🙂 to będzie 12t6d
-
nick nieaktualny
-
rolka355 wrote:Ja dzwoniłam w dniu otrzymania skierowania. Obdzwonilam kilka miejsc i wszędzie nie było terminów. Trzeba polować. Do mnie oddzwonili bo jakąś Pani odwołała wizytę, nie wiem może coś się stało.
-
Ja mam dzisiaj wizytę u położnej i u ginekologa. Jutro robię veracity (odpowiednik nifty), w przyszłym tygodniu mam USG+pappa. Także zapowiada się, że przed świętami dowiem się, czy wszystko jest ok i jaka płeć.
Planujecie robić gender reveal? Ja przy córce nie robiłam, teraz chyba zrobię, ale dla niej (bez imprezy i gości) i nagranie jej reakcji zostawię dla siebie - pod warunkiem, ze będzie dziewczynka. Bo jak bedzie chłopiec to będę musiała ją przygotować na to i wydaje mi się, że rozmowa, a nie kolorowe baloniki to bedzie lepszy sposób. Ona marzy o małej siostrze. Moja córka ogólnie jeszcze nie wie, że będzie miała rodzeństwo. Ale sama mi opowiada, że chce być siostrą stąd wiem 😄
I myślałam, żeby przygotować duże kartonowe pudełko i do środka włożyć baloniki napompowane helem.
Zobaczymy.Kinia92 lubi tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Na prenatalne też idę prywatnie. Na NFZ brak terminów plus bardzo słabi lekarze, tylko 2 się nadaje. Ale fajnie bo ten sam lekarz (zmieniłam) prowadzi ciążę i robi prenatalne
Gender reval nie planuje, bo mam małą teraz już małą rodzinę i umiem czytać USG
A synek od kilku dni wie i cały czas się przytula, całuję brzuch itp, jest tak słodki, tylko podkreśla ze chce sióstre, nie brata 😅 3,5 rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 09:27
-
Jakoś dla mnie te cyfry na suwaku dzisiaj dają takie fajne uczucie 🫶🏻 wiadomo lęk jest zawsze, ale ta ciąża zrobiła się taka „na prawdę” to 25% minęło ❤️
-
nick nieaktualnyangelfromhell wrote:Jakoś dla mnie te cyfry na suwaku dzisiaj dają takie fajne uczucie 🫶🏻 wiadomo lęk jest zawsze, ale ta ciąża zrobiła się taka „na prawdę” to 25% minęło ❤️
Mi tak ulżyło już po tej ostatniej wizycie 10+4. I w ogóle jak widzę, że jutro wchodzę w 12 tydzień to wow brzmi poważnie. Ryzyko poronienia jest już faktycznie małe 1-3%. Przeszły mi wszystkie objawy, mam tylko wrażliwe piersi. W końcu dobrze się czuje i powoli zaczynam się cieszyć.Pokahontaz26, angelfromhell, Begginer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyangelfromhell wrote:U mnie też tak jest. Rośnie maluch intensywnie, wszystko robi miejsce dla macicy powoli i te więzadła to nic przyjemnego, jak zasadniczo cała ciąża 🫣 ale dzisiaj nospe rozważam bo aż z pleców ciągnie
Oj mnie też daje z pleców ostro i brzuch też mocno czuje dziś. Ale już się tym nie martwię.angelfromhell, Begginer lubią tę wiadomość
-
Elena20 wrote:Ja mam dzisiaj wizytę u położnej i u ginekologa. Jutro robię veracity (odpowiednik nifty), w przyszłym tygodniu mam USG+pappa. Także zapowiada się, że przed świętami dowiem się, czy wszystko jest ok i jaka płeć.
Planujecie robić gender reveal? Ja przy córce nie robiłam, teraz chyba zrobię, ale dla niej (bez imprezy i gości) i nagranie jej reakcji zostawię dla siebie - pod warunkiem, ze będzie dziewczynka. Bo jak bedzie chłopiec to będę musiała ją przygotować na to i wydaje mi się, że rozmowa, a nie kolorowe baloniki to bedzie lepszy sposób. Ona marzy o małej siostrze. Moja córka ogólnie jeszcze nie wie, że będzie miała rodzeństwo. Ale sama mi opowiada, że chce być siostrą stąd wiem 😄
I myślałam, żeby przygotować duże kartonowe pudełko i do środka włożyć baloniki napompowane helem.
Zobaczymy.
Znowu mam te okropne skurcze żołądka. Już się cieszyłam, że przeszły -
nick nieaktualnyPokahontaz26 wrote:U mnie to samo… brak terminów i finalnie idę prywatnie 🙄 chociaż jeszcze kilka dni przed terminem będę dzwoniła może coś się zwolni
Oni wprowadzili sobie, że prenatalne będą każdemu przysługiwać w ogóle nie sprawdzając czy system to utrzyma. Na papierze niby są dla każdego za darmo a w praktyce to różnie. Słabe na maxa.
Ja musiałam się dostać do diabetologa to myślicie ze się udało łatwo? Niby w ciazy muszą przyjac do specjalistów a w praktyce kilka placówek mi odmówiło, a kilka dało termin na koniec ciazy. 🫤 -
rolka355 wrote:Dziewczyny która idzie na pierwszy ogień na prenatalne? Macie już daty?
Ja 23.12 💪rolka355 lubi tę wiadomość
♀️ '95
16.10.24 10 dpo⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11
18.10.24 beta 78,7 prog 19,43
22.10.24 beta 330,4 prog 17,74
31.10.24 beta 12869,7 prog 18,68
12.11.24 7tc+0 - 0,9 cm i jest serduszko ❤️
03.12.24 10tc+0 - 3,2 cm i 166 bpm
14.12.24 nifty pro ryzyka niskie i dziewczynka 🩷
23.12.24 12tc+6 - prenatalne ok, 7cm i 148 bpm
07.01.25 15tc+0 - 9,1 cm
04.02.25 19tc+0 - wizyta
20.02.25 21tc+2 - połówkowe
-
rolka355 wrote:https://gsl.nfz.gov.pl/GSL/GSL/ProgramyProfilaktyczne
tu jak wybierzecie prenatalne i województwo to wam pokaże. U mnie na całe województwo jest 9 placówek więc nic dziwnego że nie ma miejsc. Porażka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 10:05