LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Optymistka90 wrote:Pojechałam do sklepu po coś na obiad. No i zobaczyłam frytki i nie było zmiłuj musiałam je kupić. No i teraz wcinam kopiasty talerz frytek 🙈😂 ale tłumaczę sobie że frytki to ziemniaki a ziemniaki to warzywo 🙈😂😂
Optymistka90 lubi tę wiadomość
-
Maja0811 wrote:Kurcze po prostu staram się włożyć globulke jak najgłębiej i zawsze czy chciałam czy nie czułam tą twardą gulkę 🙈
Ciesz się, że jesteś w ciąży. Nie doszukuj się wszędzie złych oznak. Nie masz plamień, nie masz ostrego bólu brzucha. Z tego co kojarzę masz przyjemną bezobjawową ciążę. Niejedna Ci zazdrości. Jak będziesz na wizycie USG zapytaj lekarza o długość szyjki, bo czy miękka czy twarda to chyba znaczenia nie ma.Truśka, Wojcinka, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Optymistka90 wrote:Pojechałam do sklepu po coś na obiad. No i zobaczyłam frytki i nie było zmiłuj musiałam je kupić. No i teraz wcinam kopiasty talerz frytek 🙈😂 ale tłumaczę sobie że frytki to ziemniaki a ziemniaki to warzywo 🙈😂😂
Ale smaka narobiłaś 🤤😅👧34 🧑34
🧒13 (2011)
Początek starań lipiec 2022
03.02.2023 AMH 0,24
21.03.2023 AMH 0,44
badanie nasienia - bardzo kiepskie wyniki
20.11.2024 (30dc) ⏸️
25.11.2024 B-HCG 5151,1 / prog. 21,6
27.11.2024 B-HCG 9359,0 / prog. 23,75
05.12.2024 mamy ❤️ i 0,80cm bejbusia 🥰 wg usg 6+5
30.12 3,41cm wg usg 10+2
02.01.2025 4,07cm wg usg 11
16.01.2025 badania prenatalne
27.01.2025 wizyta 🩺
-
Elena20 wrote:Ciesz się, że jesteś w ciąży. Nie doszukuj się wszędzie złych oznak. Nie masz plamień, nie masz ostrego bólu brzucha. Z tego co kojarzę masz przyjemną bezobjawową ciążę. Niejedna Ci zazdrości. Jak będziesz na wizycie USG zapytaj lekarza o długość szyjki, bo czy miękka czy twarda to chyba znaczenia nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 15:26
-
Jeny dziewczyny strasznie się rozchorowałam, jakiś wirus mnie dopadł… strasznie zatkane zatoki, ból głowy i mięśni. Leczę się herbatą z cytryną i miodem bo co nam w tym stanie pozostało wzięłam 1 Apap.
Mam nadzieję że choroba nie zaszkodzi dziecku -
myszka1991 wrote:Jeny dziewczyny strasznie się rozchorowałam, jakiś wirus mnie dopadł… strasznie zatkane zatoki, ból głowy i mięśni. Leczę się herbatą z cytryną i miodem bo co nam w tym stanie pozostało wzięłam 1 Apap.
Mam nadzieję że choroba nie zaszkodzi dziecku -
Dziewczyny czy któraś z was też ma takie problemy z układem moczowym? Wczoraj wyszły mi w moczu te jakieś fosforany a dzisiaj od rana piecze mnie przy sikaniu ;( ratuje się żurawina , mam nadzieje , że coś pomoże . Jutro rano muszę lecieć powtórzyć mocz. Wizytę mam we wtorek, mam nadzieje , że nie oszaleje do tego czasu…
-
Dziewczyny, ma któraś z Was migreny? Ja mam, nie udało się nigdy zdiagnozować dlaczego. I ginekolog pozwolił mi na 1 tabletkę apapu na 2 tygodnie... Gdzie zwykle ból lżał dopiero po Ibuprofemie 400... Więc nawet nie biorę tego apapu, tylko się męczę. Macie jakieś sprawdzone sposoby, które można stosować w ciąży?
-
Ala1416 wrote:Dziewczyny, ma któraś z Was migreny? Ja mam, nie udało się nigdy zdiagnozować dlaczego. I ginekolog pozwolił mi na 1 tabletkę apapu na 2 tygodnie... Gdzie zwykle ból lżał dopiero po Ibuprofemie 400... Więc nawet nie biorę tego apapu, tylko się męczę. Macie jakieś sprawdzone sposoby, które można stosować w ciąży?
Jestem dziś ciągle głodna. Masakra jakaś!👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Ala1416 wrote:Dziewczyny, ma któraś z Was migreny? Ja mam, nie udało się nigdy zdiagnozować dlaczego. I ginekolog pozwolił mi na 1 tabletkę apapu na 2 tygodnie... Gdzie zwykle ból lżał dopiero po Ibuprofemie 400... Więc nawet nie biorę tego apapu, tylko się męczę. Macie jakieś sprawdzone sposoby, które można stosować w ciąży?
Pij dużo wody, minimum 2l, bardzo pomaga, rob sobie okłady chłodne na głowę, paracetamol chyba można I to 2 tabletki dziennie chyba nawet zaleznie od dawki, pamiętam jak na samym początku ciąży byłam chora i normalnie pozwolenie na paracetamol jest🚺 29
🚹 31
Razem 13 lat
2021 💒
2 lata starań, rok w klinicie, badania- ja wszystko ok, mąż lekko obniżone parametry nasienia, przerwanie wizyt sierpień 2024
Ostatnia miesiączka 27.09.2024, cykle regularne
22.10.2024 dwie kreski🤞
Leki: progesteron besins 100mg raz dziennie
Beta:
24.10.2024; 52
26.10.2024; 148
28.10.2024; 498; prog.; 42,7 ng/ml
30.10.2024; 1343
05.11.2024; 14109; prog.; 194 nmol/l
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
Ja mam od wielu lat migreny. Parę miesięcy temu byłam u lekarza po skierowanie do neurologa i na masaże bo słyszałam, że masaże mogą trochę pomóc. Chciałam się trochę uporać z migrenami bo czasami nie da się funkcjonować. Ale lekarz mi powiedział, że nie potrzebuje neurologa skoro mam migreny i żadne masaże mi nie pomogą. Jedynie to mam brać jak zaczyna cmic dwie tabletki przeciwbólowe i dał mi receptę jeszcze na tryptany. Zapytałam się jego co mam robić jak zajdę w ciążę bo tabletki szkodzą. A on że tabletki nie szkodzą i mam brać dwie jak zaczyna mi się migrena.
Zdenerwowałam się jego gadaniem i stwierdziłam, że na pewno nie będę się do tego stosować jak będę w ciąży. Na szczęście teraz mam rzadkie bóle głowy ale jak już boli to mam zawsze parę kompresów w zamrażarce i taką maseczkę na całą głowę, łącznie na oczy zimną, więc to zakładam. A wcześniej wypijam na szybko dużo wody i kładę się do łóżka. Zanim w ciążę zaszłam to czasami pomagała mi gorzka kawa z cytryną. A jak mocno mnie zaczyna boleć to biorę pół tabletki apapu i popijam duża ilością wody i kładę kompres. Zawsze staram się kłaść na ten bok co mnie głowa boli ( zawsze mam z lewej strony migrenę). Zmieniam cały czas kompresy i jakoś udaje mi się wytrwać atak migreny.
Jeszcze kiedyś czytałam kiedyś artykuł aby szukać napięcia na szyi. I w tym punkcie co poczujesz że boli to postarać się tą gule rozmasować.
-
-
nick nieaktualny
-
-
Optymistka90 wrote:1 tabletkę na 2 tygodnie? A czemu tak? Apap to paracetamol jest bezpieczny w ciąży. Sama go biorę przy moich problemach z zapaleniem dziąseł. Ale na migreny to on chyba nie pomoże. Niestety nie wiem co innego mogłabyś zrobić żeby sobie ulżyć.
Jestem dziś ciągle głodna. Masakra jakaś!Anka657 lubi tę wiadomość
-
Jeszcze mi się przypomniało. Lekarka mi kiedyś powiedziała żeby wziąć tabletkę jak zaczyna się czuć że migrena nadchodzi, ponieważ jak już zacznie głowa boleć to zaciskają się krwinki i już substancja z tabletek nie może dotrzeć. Ja mam mniejsze bóle głowy w ciąży aż się zdziwiłam więc z tabletką czekam. Ale jak masz mocne bóle głowy to może spróbuj jak zaczyna już cmic to wziąć pół tabletki i jak masz możliwość to wypić duża ilość wody i zimny kompres.
Współczuję tobie z tymi migrenami. Ja mam jakoś od piętnastu lat. Potrafiły być tak silne, że przez kilka dni tylko wymiotowałam, nie mogąc nawet wody wypić. Kończyło się kroplówką. Więc wiem co czujesz.
Trzymaj się i mam nadzieję, że coś ci pomoże.
Przypomniała mi się historia z migrenami. Kiedys koleżanka poradziła mi aby sól himalajską , cytryną i woda spróbowała na ból głowy. To ja zrobiłam taki wywar i próbowałam wypić ale nie dałam rady. Jakoś w kolejny dzień mówię dla tej koleżanki , że próbowałam jej przepisu na migrenę ale nie dałam rady tego przełknąć a ona mi na to że to inhalacje się robi a nie pije🤣 -
myszka1991 wrote:Jeny dziewczyny strasznie się rozchorowałam, jakiś wirus mnie dopadł… strasznie zatkane zatoki, ból głowy i mięśni. Leczę się herbatą z cytryną i miodem bo co nam w tym stanie pozostało wzięłam 1 Apap.
Mam nadzieję że choroba nie zaszkodzi dziecku
Jakbyś dostała gorączki to zrób test na grypę z apteki jeśli by Ci wyszła to są bezpieczne leki na grypę i lepiej je brać niż nie przy grypie będzie dobrze!myszka1991 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny nie wiem skąd mu się wzięła ta 1 tabletka na 2 tygodnie, ale pytałam czy na pewno tylko tyle, to mi odpowiedział, że ma nadzieję, że mnie po prostu nie będzie ta głowa boleć. No nic. Będę się stosowała do ulotek przy paracetamolu i tyle. Jakoś trzeba to przeżyć
-
Ojj mnie też dziś dopadł ból głowy… ale póki co ratuje się nicnierobieniem 🙈
No i przestałam wymiotować parę dni temu, a dziś zmniejszyły mi się mdłości
Staram się tym cieszyć, ale w głębi się nakręcam, że coś jest nie tak
Wizyta dopiero 19.12…