LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wojcinka wrote:@Elena20 gratuluję córeczki! Oby NIPT to potwierdzil 🤞🤞🩷
Ja nie ukrywam że też baaardzo chce druga dziewczynkę (a mąż jeszcze bardziej 🙈) i dzisiaj po raz pierwszy dopadła mnie "obawa" że będzie chlopiec 🥴 wiem wiem... Głupie jest takie myślenie i nie psioczcie na mnie bo wcale nie jestem zadowolona z tego że tak bardzo oboje wolelibyśmy druga dziewczynkę, ale no nic z tym teraz nie zrobię...
Jak zobaczyliśmy dzisiaj że zarodek wystrzelił i wypada na 98 centylu to oboje z mężem pomyśleliśmy że to będzie jednak chłopiec - znowu wiem, głupie myślenie 🥴
Mam nadzieję że ogarnę te głupie myśli, ale nakręcanie męża który ciągle mówi "ona" nie pomaga 😂
I tak wiem że jak będzie chlopiec i jak się urodzi to wszystkie te głupie myśli zniknął i będziemy go kochać tak samo mocno bez żadnych "ale". Tylko no Fajnie byłoby już teraz czuć taki spokój co do płci 🥲
Ps. Co ciekawe w pierwszej ciąży od początku myślałam że będzie chlopiec i nawet cieszyłam się na tą myśl. Teraz po prosru jakoś sobie już tego nie umiem wyobrazić 🙈
Boże jakbym siebie czytała 😂😂 Całkowicie Cię rozumiem, w pierwszej ciąży też strasznie chciałam chłopca. Teraz sobie tego w ogóle nie wyobrażam i tym razem marzę o drugiej dziewczynce. Wiadomo zdrowie najważniejsze, ale pomarzyć można 🥰
Trzymam kciuki za to, żeby była dziewczynka i mała siostrzyczka dla córeczki 🤞🤞
Wojcinka lubi tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Elena ♀️👶 (7cs) tp 07.07.2025 (wg usg 03.07.2025)
🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
🫧25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
🫧28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
🫧25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
🫧11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
🫧17.12. 11+1 pappa, beta hcg🧪
🫧19.12. 11+3 usg prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg usg 12+1
🫧 14.01. 15+5 150g 🍬
Eliza ♀️👧(5cs) lipiec 2019 3549g 58cm
-
@Wojcinka myślę że „rozczarowanie” płcią to realna bardzo kwestia a się niewiele o tym mówi bo jakby nie wypada… oczywiście że najważniejsze to zdrowe bobo ale myślę że każda z nas się po cichu trochę nastawia… my mamy synka, najwspanialszego chłopca jakiego mogliśmy sobie wymarzyć i właśnie w tamtej ciąży bardzo chłopca chcieliśmy. Teraz z kolei marzymy o dziewczynce… mąż od początku mówi „ona”, kalendarz chiński i ramzi są po naszej stronie 😂😂 pewnie tez poczujemy jakiś rodzaj małego żalu, jeśli okaże się że to drugi syn, ale po otrząśnięciu się pewnie nie będzie miało to znaczenia, zdrowie najważniejsze, a syn się pewnie by ucieszył z brata
Co do objawów to mam dużo z tego co tu piszecie - strasznie się pocę, wręcz mam wrażenie że śmierdzę, jestem jednocześnie głodna i najedzona, muszę jeść bardzo często. Od kawy która zawsze mega kochałam mnie odrzuciło, za to litrami mogę pić herbatę z cytryną… dzisiaj jest pierwszy dzień ze czuje się nieco lepiej - choroba chyba mi odpuszcza i wracam do żywych. Ostatnie 2 tyg były mega słabe i nic nie rozbiłam, mogłam tylko leżeć i odpoczywać - nie wiem czy to przez chorobę czy ciąża się dodatkowo nałożyłaOlga000, Elena20, Wojcinka lubią tę wiadomość
24.11.2022 👶🏼💙
18.11.2024 - ⏸️ (27dc)
20.11.2024 - BETA 211 mIU/ml - 29dc
22.11.2024 - BETA 517 mIU/ml - 31dc
26.11.2024 - BETA 2394 mIU/ml, PROG 17,9 ng/ml - 35dc
5.12.2024 - CRL 3,6mm, ❤️ 125bpm
9.12.2024 - CRL 7,4mm, ❤️
2.01.2025 - CRL 38mm, ❤️ 177bpm
3.01.2025 - nifty - ryzyka niskie, chłopiec 🩵
20.01.2025 - usg+pappa
-
Cieszę się bardzo z waszych udanych wizyt
Ja jutro mam przed 9 prenatalne i nie ukrywam że się stresuje bo ostatni raz miałam USG 26.11. Po drodze przeszłam jelitowke i do dziś dokuczają mi jelita. Mam nadzieję że u dzidzi wszystko dobrze...
Podobnie z mężem chcielibyśmy druga córeczkę.
Trzymajcie kciuki za jutro.myszka1991, Elena20, Wojcinka, Galaxis, Kinia92, Anka657 lubią tę wiadomość
-
3erin wrote:Bardzo chętnie 😍
Ja z okolic Monachium, a Ty? 🤗
Ja też Bawaria. Tylko ja okolice Neu Ulm. -
Nie dawno zauważyłam na bieliźnie ciemny śluz. Dużo tego. Jakby stara krew. Ostatnio miałam silne bóle głowy. Dzisiaj było już lepiej więc robiłam porządku w domu. Zaczął mnie boleć brzuch ( delikatnie) i kuc w pachwinach. Ale nie przejęłam się tym. Pojechałam po zakupy. Po zakupach mnie zemdlilo więc położyłam się spać. Wcześniej miałam chwilowy problem z żołądkiem ( lekka biegunka) . Jak się obudziłam to już się lepiej czułam więc obiad zrobiłam i trochę jeszcze ogarnęłam w mieszkaniu. Do tej pory nie miałam w ogóle rządnej krwi ani ciemnych upławów, ani starej krwi. Któraś z was miała też tak, że ni z stąd ni zowąd pojawiła się stara krew w większej ilości? Byłam w poniedziałek na wizycie u ginekologa i było wszystko w porządku a tu teraz kicie w pachwinach i ból brzucha z kuciem. Nie jest to mocne ale nie miałam jeszcze tak. Dodam, że z mężem nie współżyje w ogóle od momentu kiedy dowiedziałam się o ciąży.
Jutro będę dzwonić do ginekolog aby mnie przyjęła jak da radę. Jak myślicie czym to mogło być wywołane? Może przemeczylam się albo za ciężkie rzeczy nosiłam, bo na zakupach byłam. A może za bardzo naciągnęłam macicę w pachwinach jak sprzątałam. Nie mam pojęcia. Mam dużo myśli w głowie. Nie miałam do tej pory nawet trochę starej krwi ani takich upławów. Stąd moja obawa
-
Elena20 wrote:A dziewczyny co do krwi pappa, bo pytalam specjalnie doktora. Nie ważne ile dni przed, krew można pobrać nawet od 10 tygodnia. Najważniejsze, żeby pobrać krew przed USG. Także to tak dla uspokojenia 😄😄
Ja miałam pobierana krew godzinę po usg, więc chyba to nie jest najważniejsze. Nie nakrecajmy się. Róbmy tak po prostu jak lekarz nam mówi, każdy pewnie praktykuje inaczej- ale żaden nie robi na naszą niekorzyść. 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 18:34
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i prenatalne jutro 🤞🤞🍀 Vilka nie martw się, dzidziuś jest jest bezpieczny. Będę jutro rano odświeżać info i sprawdzać na bieżąco 🤞
Z tych emocji zapomniałam napisać, że wg USG ciąża jest starsza 12+0 termin wg USG na 3 lipca, wg OM 7 lipca.
Nie przywiązuje się do tego, ale z racji, że już jedną ciążę przenosiłam taki papier jest dla mnie korzystny w razie czego. Szybciej w szpitalu będą działać.
Nie sądziłam, że będę dzisiaj się tak mocno cieszyć niemal tak samo jak zobaczyłam pierwszą betę i dwie kreski 😂
👱♀️35🧑40
🫧 14.01. 15+5 150g 🍬
-
Róża11 wrote:Ja miałam pobierana krew godzinę po usg, więc chyba to nie jest najważniejsze. Nie nakrecajmy się. Róbmy tak po prostu jak lekarz nam mówi, każdy pewnie praktykuje inaczej- ale żaden nie robi na naszą niekorzyść. 😀
Czyli tego samego dnia 😉 No pewnie, w końcu lekarze wiedzą co robią 😄Róża11 lubi tę wiadomość
👱♀️35🧑40
🫧 14.01. 15+5 150g 🍬
-
Dzięki dziewczyny za zrozumienie w kwestii płci 😂🙈
No cóż pozostaje trzymać kocyki żebyśmy przede wszystkim wszystkie miały zdrowe dzieci a zaraz po tym żeby każda była zadowolona z tego co los dla nas szykuje pod względem płciElena20, myszka1991, 3erin, angelfromhell, Ala1416, Anka657 lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Cieszę się bardzo z waszych udanych wizyt
Ja jutro mam przed 9 prenatalne i nie ukrywam że się stresuje bo ostatni raz miałam USG 26.11. Po drodze przeszłam jelitowke i do dziś dokuczają mi jelita. Mam nadzieję że u dzidzi wszystko dobrze...
Podobnie z mężem chcielibyśmy druga córeczkę.
Trzymajcie kciuki za jutro.Vilka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wojcinka. Mieszkasz w egzotycznym miejscu. Jak to się stało że tam wylądowałas? Opowiedz
-
Ania1080 plamienia w 1szym trymestrze się zdarzają, bardzo wiele nas tutaj je miało, kilka z nich z powodu krwiaka, ja też. A czasem nie wiadomo jaka jest przyczyną.
Dziewczyny ja teraz się nie fiksuje na punkcie płci, jest mi to obojętne ale doskonale was rozumiem bo będąc w ciąży z córką bardzo chciałam żeby to była dziewczynka!! No wtedy miałam naprawdę ciśnienie.
Właśnie znowu zwymiotoqalam, kiedy to się skonczy. 😭😭 -
Ja na początku chciałam chłopca. Natomiast teraz coś mi się zmienia i częściej myślę, że fajnie jakby była dziewczynka. No ale tak naprawdę to będę zadowolona z każdej opcji byle zdrowe.
Anka657 lubi tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Mam prenatalne 20.01 tak samo jak Myszka i Optymistka 😁🥰 też mnie stresuje ,że tyle dziewczyn już po prenatalnych ,a ja jeszcze tyle czasu.
Jutro mam wizytę ale nie u ginekologa ,który mnie prowadzi tylko u siostry męża 😅 ( ustaliliśmy z nią ,że raz na jakiś czas obejrzy malucha ) i mam nadzieję ,że usg zrobi mi przez brzuch ,bo inaczej w święta będzie mi niezręcznie 🤭
Na szczęście wizyta o 8 rano ,bo już mam dość czekania i stresumyszka1991, Optymistka90 lubią tę wiadomość
-
Ja już po usg prenatalnych wszystko ok tylko mnie trochę lekarz ochrzanił że się stresuje i macica spięta 😅 ogólnie mówił że teraz te profilaktyczne pappa robione przez lekarzy którzy nie do końca wiedzą jak to robić i wrzucają to wszystko w komputer niepotrzebnie stresuje kobiety i mnóstwo ma kobiet z wysokim ryzykiem którym fundują stres amiopunkcje a nie ma takiej potrzeby.
No nic najważniejsze że wszystko ok 😀♥️ na 99% dziewczynka! 😀🌸 tak czułam ale ciekawa byłam czy faktycznie się sprawdzi 😀angelfromhell, Dosia_24, myszka1991, Elena20, Róża11, Vilka, Optymistka90, Galaxis, tygrysek7773, mamastasia2020, Ala1416, ConteBis, 88Ania88, Karla_, Lileepi, LadyBug, Kinia92, Anka657 lubią tę wiadomość
-
Myślę, że mamy prawo chcieć mieć daną płeć dziecka, mamy prawo poczuć "zawód'' jeśli okaże się inna, a na końcu kazda z nas pokocha swoje dziecko niezależnie od płci.
Ja przeczuwam, że u nas będzie syn, chciałam dziewczynkę, ale jakoś tak intuicyjnie myśle o dziecku jako synu.
W ogóle czuję jakbym się niewystarczająco cieszyła, czasem mam wrażenie, że jestem niewdzięczna bo "łatwo nam to przyszło". Myślę o tych z Was, które wydały kupę pieniędzy na leczenie, starały się lata, cierpiąc fizycznie i psychicznie. Ale na razie nie potrafię odczuwać radości z tej ciąży... Czuję się różnie, często jestem słaba, mdli mnie ale nie są to jakieś strasznie uciążliwe objawy. W dodatku gdy powiedziałam o ciąży w pracy, to delikatnie mówiąc nie było miło. Mimo, że pracowałam tam 9 lat zostałam potraktowana okropnie. Finalnie wylądowałam na L4. Oczywiście drżę przed każdą wizytą czy będzie dobrze, jak widziałam ostatnio machające nóżki to się popłakałam, ale cały czas mam poczucie, że jest to niedostateczne... Mam nadzieję, że to przyjdzie z czasem. -
Truśka wrote:Ja już po usg prenatalnych wszystko ok tylko mnie trochę lekarz ochrzanił że się stresuje i macica spięta 😅 ogólnie mówił że teraz te profilaktyczne pappa robione przez lekarzy którzy nie do końca wiedzą jak to robić i wrzucają to wszystko w komputer niepotrzebnie stresuje kobiety i mnóstwo ma kobiet z wysokim ryzykiem którym fundują stres amiopunkcje a nie ma takiej potrzeby.
No nic najważniejsze że wszystko ok 😀♥️ na 99% dziewczynka! 😀🌸 tak czułam ale ciekawa byłam czy faktycznie się sprawdzi 😀Truśka lubi tę wiadomość
-
Ja mam jutro prenatalne na 10.30. Co do płci mam już synka ale marzy nam się z mężem córka teraz. Zawsze mówiliśmy że tylko jedno dziecko i wystarczy ale mężowi po urodzeniu dziewczynki przez moją siostrę zachciało się córki no i czekamy .. 😂
Mam nadzieję że jutro będzie wszystko dobrze i że coś o płci powie .. 🫢
Wiadomo chłopak też fajnie bo w sumie mogą mieć wspólny pokój czy zabawki i wiem jak obchodzić się z chłopcem ale mimo wszystko mam nadzieję że córka.
Nie mam przeczuć albo boję się ich mieć 😆
Nie jestem przesadna ani nie skupiam się na objawach ale pierwsza ciąża bez objawów prawie a teraz brak apetytu ciągły, szczególnie na mięso, wędliny i konkretne obiady, ciągłe mdłości i mega zmęczenie które dopiero teraz odczuwam że odpuszcza. Wolę zjeść chleb z nutellą 😆
Jest szansa że 12+3 coś powie o płci?
Jak nie to idę do swojej ginekolog w sylwestra więc mam nadzieję że wtedy napewno już coś powie 😆😆😆😂Elena20 lubi tę wiadomość
-
Super, gratki za wszystkie wizyty!!
W pierwszej chciałam chłopca i tak czułam, chiński kalendarz też tak pokazywał. Teraz bardzo bym chciała dziewczynkę i też kalendarz tak pokazał, no i przyjaciółka mi się śniła i gratulowała córki. Ale jak będzie chłopiec też będzie kochany, ale ale ❤️Truśka, Elena20 lubią tę wiadomość