LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi1999 wrote:Kurcze dziewczyny, dostałam właśnie wyniki moczu z rana i wyszło, że mam liczne bakterie i komórki nabłonka płaskiego, a ja nie mam żadnych objawów infekcji moczowej, prędzej przy przeziębieniu czułam jakby mnie jakaś infekcja intymna łapała ale już minęło
Próbkę na pewno pobrałaś dobrze? Popij do piątku po 2 kieliszki soku z żurawiny (kwaśny jest ale idzie przeżyć) i w sobotę ponów badanie. -
tygrysek7773 wrote:Dziewczyny melduję się po prenatalnych. Wszystko dobrzeee!kości nosowe są, NT 1,54, długość ciała 7cm, mniej więcej odpowiada OM. nie chciał mi powiedzieć płci. Ale go docisnęłam bo mi coś zaświtało między nogami i mówię,,panie doktorze ale bardziej na chlopaka co ?" A on się uśmiechnął i mówi,,bardziej na chlopaka " 😋🥰 dziewczyny ja przy tym trzecim dziecku to już sama wszytko ogarniałam na tym usg, widziałam że NT prawidłowe, kości nosowe obecne 😂 No i mignął mi ten siurak, Zobaczymy czy miałam rację
Haha gratulacje ! Imię wybrane ?tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
JoaJoaJoa wrote:Próbkę na pewno pobrałaś dobrze? Popij do piątku po 2 kieliszki soku z żurawiny (kwaśny jest ale idzie przeżyć) i w sobotę ponów badanie.
-
Róża11 wrote:Przyszły mi wyniki..
Tsh <0,008
Ft4 15,89
Ft3 5,37
Niby w normie ft3 i ft4 ale skąd taki wynik tsh to nie mam pojęcia
Mialam dodatkowo weryfikację ilości płytek i antytpo i wszystki też ok.. zaczynam się trochę bać tym tsh.. całe życie miałam na poziomie 0,8-1,0 😢
Moje dzisiejsze ths to 1,41, także spory wzrost do tego malutkiego trzy tygodnie temu.
Ja z uwagi na niedoczynność zdiagnozowaną przed ciążą na każdą wizytę muszę robić Tsh, Ft3 i ft4 kontrolnieRóża11 lubi tę wiadomość
-
Widzę, że dziewczynek będzie więcej 😃
Dziś oglądałam o wyjściu ze szpitala i byłam w szoku jak babeczka mówiła, że w lipcu musi być długi rękaw i spodenki 🧐ConteBis lubi tę wiadomość
3.01.2024 - wizyta - wszystko dobrze, prawdopodobnie mamy dziewczynkę ❤️
31.01.2024 - kolejna wizyta -
Domi1999 wrote:Kurcze dziewczyny, dostałam właśnie wyniki moczu z rana i wyszło, że mam liczne bakterie i komórki nabłonka płaskiego, a ja nie mam żadnych objawów infekcji moczowej, prędzej przy przeziębieniu czułam jakby mnie jakaś infekcja intymna łapała ale już minęło
Nie miałaś stosunku? Mi też wyszły bakterie, dzisiaj byłam na wizycie i ginekolog dopatrzył się, że również były w moczu plemniki, więc powiedział, że to raczej bakterie po stosunku, ale asekuracyjne przepisał monural22.10 - dwie kreski
30.10 - beta 1481
4.11 - CRL 0.2cm
8.11 - CRL 0.47cm ❤️
25.11 - CRL 2.2cm
12.12 - CRL 5cm
7.01 - 126g -
Mnie też tak raz wyszło i też się zdziwiłam bo 0 objawów, prawdopodobnie źle pobrany mocz i miałam powtórzone badanie z posiewem- wszystko wyszło czysto. Polecam zrobić jeszcze raz ze „środkowego” moczu. 🙂33 & 35
💔 07.2022 (7 tydz.)
💔 12.2022 (6 tydz.)
💔 06.2023 (biochem.)
———————————————————
⏸️ 24.10.2024
❤️11.2024 - potwierdzone bijące serduszko
📍17.12 badanie prenatalne | PAPPA - niskie ryzyka
✨TP: 02.07.2025
Kolejna wizyta: 21.01.2025
———————————————————
Mutacja MTHFR C677T (heterozyg.)
PAI-1 (heterozyg.)
💉 Neoparin
💊 Duphaston -
Domi1999 wrote:Moje dzisiejsze ths to 1,41, także spory wzrost do tego malutkiego trzy tygodnie temu.
Ja z uwagi na niedoczynność zdiagnozowaną przed ciążą na każdą wizytę muszę robić Tsh, Ft3 i ft4 kontrolnie
Jesteśmy na identycznym etapie ciąży, bo też mam 15+2 i również skoczyło mi TSH, niby jest w normie, ale trzymam kciuki żeby się już zatrzymało i nie rosło dalejDomi1999 lubi tę wiadomość
22.10 - dwie kreski
30.10 - beta 1481
4.11 - CRL 0.2cm
8.11 - CRL 0.47cm ❤️
25.11 - CRL 2.2cm
12.12 - CRL 5cm
7.01 - 126g -
Dzisiaj byłam spotkać się z koleżanką. Dostałam od niej prezent świąteczny. W paczce były między innymi czekoladki, a że wróciła mi ochota na słodkie, więc od razu po przyjściu do domu zjadłam całą zawartość pudełka czekoladek. Czytam sobie później składniki i patrzę a tam ostrzeżenie, że zawiera alkohol. Jak podjęłam decyzję z mężem, że zaczniemy starać się o dziecko odstawiłam w ogóle jakikolwiek alkohol na parę miesięcy przed zajściem w ciążę . Wiem, że nie ma co panikować przez czekoladki ale gdybym wiedziała to bym na pewno ich nie jadła. Teraz jak opróżniona pudełko i przeczytałam, że zawiera alkohol to faktycznie coś tam było czuć alkoholem ale nie wpadłam na to, że to alkohol . Po prostu jadłam.
-
Róża11 wrote:Wychodzi na to, że w ciazy robi się tylko raz tsh? Zglupialam ..
Róża11 lubi tę wiadomość
-
Optymistka90 wrote:Udaje ci się za każdym razem chwycić? Mąż właśnie zamówił jumpera i ma przyjść w czwartek, ciekawe jak mi się uda.
Trzeba szukać nisko prawda? Jakieś rady?
Na początku było ciężko, bo wylapywalam swoje, potem szum pępowinowy, cieszylam się a potem się okazało, że to nie to czego szukam. Lekarz mi odradził używania bo powiedział że jak się nie udaje to jest stres. na tydzień zapomniałam o urządzeniu. Potem mi się udało ( piękny prezent akurat w Wigilię) i od tamtej pory za każdym razem mi się udaje. Ja przykładam tuż nad linia włosa, raz jest z lewej raz po środku raz z prawej. Jak się dobrze wylapie to przypomina takiego galopujacego małego konika. Także jak to usłyszysz będziesz od razu wiedziała ze tego szukasz duzo żelu i cierpliwość bo za pierwszym razem gdy już się udało to z pół h jeździłam po brzuchu.Optymistka90 lubi tę wiadomość
[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷 -
mamastasia2020 wrote:Widzę, że dziewczynek będzie więcej 😃
Dziś oglądałam o wyjściu ze szpitala i byłam w szoku jak babeczka mówiła, że w lipcu musi być długi rękaw i spodenki 🧐
Wiesz w lipcu może być zimno gorąco nie wiadomo w sumie 😉 ja miałam synka z lipca i miał bawełniany kombinezon na wyjście a pod spodem bodziak było raczej chłodno tego dnia a była połowa lipca także wszystko zależy od temp -
Truśka wrote:Wiesz w lipcu może być zimno gorąco nie wiadomo w sumie 😉 ja miałam synka z lipca i miał bawełniany kombinezon na wyjście a pod spodem bodziak było raczej chłodno tego dnia a była połowa lipca także wszystko zależy od temp
Nie wiem dlaczego mój ciążowy mózg założył, że na pewno będzie ciepło 😅 dobrze poczytać doświadczone mamuśkimamastasia2020 lubi tę wiadomość
-
-
Maniaaaa a jaki lek bierzesz? Może trzeba zmienić na inny? Pisałam raz że mi feroplex przez dwa miesiące nic nie dał w poprzedniej ciąży a sorbifer od razu pomógł.
Anka657 ciąża wiele zmienia i to że przed ciaza była tarczyca ok, nie znaczy że w ciąży będzie ok. Kontroluj
Domi1999 spokojnie, powtórz badanie. Mi różne cuda czasem wychodzily w meczu w poprzedniej ciąży, a w powtórce było ok. A w ten ciąży wyszly mi azotyny a dzień potem już było czystoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 17:29
Anka657 lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Maniaaaa a jaki lek bierzesz? Może trzeba zmienić na inny? Pisałam raz że mi feroplex przez dwa miesiące nic nie dał w poprzedniej ciąży a sorbifer od razu pomógł.
Anka657 ciąża wiele zmienia i to że przed ciaza była tarczyca nie znaczy że w ciąży będzie ok. KontrolujVilka lubi tę wiadomość
-
Kaskas jak się czujesz ? Dalej krwawisz ?
Ja naprawdę jestem zmęczona psychicznie. Tak jak myślałam zostanę wypuszczona do domu bez diagnozy, bez jakiegoś leczenia.
Czytam że niektórzy przy krwotokach dostają cyclogest.
A ja nie dość że tego nie dostałam, to jeszcze nadal mam brać acard i clexane.
Głupia jestem i trochę zła na siebie bo wiem że takie rzeczy, nie tylko u mnie się dzieją, to też winnam być wdzięczna że obraz usg jest ok. -
Izaxx wrote:Nie wiem dlaczego mój ciążowy mózg założył, że na pewno będzie ciepło 😅 dobrze poczytać doświadczone mamuśki3.01.2024 - wizyta - wszystko dobrze, prawdopodobnie mamy dziewczynkę ❤️
31.01.2024 - kolejna wizyta -
JoaJoaJoa wrote:Dziewczyny które robiły badanie NIFTY, ile DNI KALENDARZOWYCH nie roboczych czekałyście na wynik?
W czwartek o godzinie 16 pobrana krew, w kolejny czwartek o 15 miałam wynikimyszka1991, JoaJoaJoa lubią tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
mamastasia2020 wrote:Czyli dobrze, że to napisałam 😅 One uzasadniały to, że dziecko ma pierwszy raz kontakt ze słońcem. Mój syn urodził się jesienią, więc nie jestem w temacie 😂
A ja mam córkę ze środka zimy, więc od razu byłam podekscytowana, że tym razem nie muszę szykować tylu warstw 😂 trzeba będzie doczytać kwestie wyprawki 😁