LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie póki co wpadły w oko 2 modele wózków, Thule Urban Glide 4 i Anex IQ Premium, w lutym zamierzamy z mężem podjechać do sklepu i zobaczyć je na żywo, sprawdzić jak się nimi kieruje, jak amortyzacja, składanie, itp. Bo może się okazać, że na miejscu nam nie podpasują 🙈 Mam nadzieję, że jeszcze jakieś promocje wpadną albo uda się coś w bdb stanie z drugiej ręki dostać 🙃
Begginer lubi tę wiadomość
-
Natalia1709 wrote:Pytanie do mam z krakowa, gdzie planujecie rodzic? Orientujecie sie w których szpitalach jest możliwość wykupienia pokoju rodzinnego i jaki to jest koszt?
Chyba tylko w Ujastku oferowane są takie pokoje. Nie wiem, jakie są obecnie ceny, ale koleżanka która rodziła w listopadzie 2023, przesłała mi taki cennik: Najtańszy apartament 1050 zł za dobę, kolejny 1200 zł za dobę, a najdroższy 1400 zł za dobę. Te apartamenty różnią się chyba tylko wielkością. W cenie zawarty jest catering dla rodzącej i partnera.
Ja raczej będę decydować się na Ujastek, ale nie wiem czy zdecyduję się na apartament 🙂 ona sobie bardzo chwaliła, ale jednak nie jest to mały koszt.JoaJoaJoa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, do tej pory miałam wątpliwości, ale przed chwilą poczułam kilkukrotnie cudowne delikatnie puknięcia z lewej strony! Jestem wniebowzięta 🥰🥰🥰
tygrysek7773, Sanana, Minji, Kinia92, Somebody_33, Róża11, Meggi5991, angelberry, Optymistka90, bialy_wilczek, Kamax9, Begginer, Wojcinka, shaylen, mamastasia2020, Ala1416, Dosia_24, Styśka1998, angelfromhell, 3erin, Gosiaczek.prosiaczek, Anka657, Ania1008, Galaxis, AkacjowaM lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Dziewczyny, do tej pory miałam wątpliwości, ale przed chwilą poczułam kilkukrotnie cudowne delikatnie puknięcia z lewej strony! Jestem wniebowzięta 🥰🥰🥰
Vilka, Anka657 lubią tę wiadomość
-
angelberry wrote:To musi być cudowne uczucie 🥰 nie mogę się doczekać, aby sama poczuć
Oj tak. Tylko potem w 8 i 9 miesiącu jak wypycha nogi i ręce w żebra i pęcherz to już nie jest miłe 😂 póki co jest fajnieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 21:52
tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
Somebody_33 wrote:Mnie póki co wpadły w oko 2 modele wózków, Thule Urban Glide 4 i Anex IQ Premium, w lutym zamierzamy z mężem podjechać do sklepu i zobaczyć je na żywo, sprawdzić jak się nimi kieruje, jak amortyzacja, składanie, itp. Bo może się okazać, że na miejscu nam nie podpasują 🙈 Mam nadzieję, że jeszcze jakieś promocje wpadną albo uda się coś w bdb stanie z drugiej ręki dostać 🙃
Też mi się podoba anex IQ! Dużo osób mówi mi że ma małą gondole, ale niestety przeważa dla mnie to że jest 3w1 i znowu kwestia miejsca 😂
Znajomi maja Espiro z największą gondolą i już 3-miesiaczniak się ledwo mieści z całym opakowaniem zimowym. Także najwyżej jak już przestanie się mieścić to mam zamiar dobrze wyłożyć spacerówkę na płasko i jeździć 😃 Bo na zimę i tak się nie zmieści już pewnie zdalnym kombinezonem 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 22:36
Somebody_33 lubi tę wiadomość
29.10 - dwie kreski (10 dpo) ⏸️
29.10 - beta 16,52 ⬆️
4.11 - beta 494,62 ⬆️
15.11 - wizyta mamy serduszko ❤️, 2,5 mm 🌱
27.11 - wizyta: serduszko 149/min ❤️, 13,8 mm 🌱, 8+1 termin na 8.07
12.12 - wizyta: serduszko ❤️, 29 mm 🌱
03.01 - prenatalne wyniki dobre, ryzyka małe, 7,7 cm 🌱
Kolejna wizyta 10.02.2025 🏥
-
Begginer wrote:Też mi się podoba anex IQ! Dużo osób mówi mi że ma małą gondole, ale niestety przeważa dla mnie to że jest 3w1 i znowu kwestia miejsca 😂
Znajomi maja Espiro z największą gondolą i już 3-miesiaczniak się ledwo mieści z całym opakowaniem zimowym. Także najwyżej jak już przestanie się mieścić to mam zamiar dobrze wyłożyć spacerówkę na płasko i jeździć 😃 Bo na zimę i tak się nie zmieści już pewnie zdalnym kombinezonem 😀
Widzisz, z tą gondolą to nawet nie zwróciłam uwagi… Chociaż jej się chyba max z 6 miesięcy używa? Ale byle do jesieni jeszcze wykorzystać, później już i tak zima. Za to właśnie kwestia 3w1 bardzo zachęca i podobno super łatwo się składa ☺️Begginer lubi tę wiadomość
-
O ja dziewczyny ale mi się bobas zaczął kręcić w brzuchu na noc, położyłam reke na brzuchu i to niesamowite jak już czuję jak się rusza 🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 00:32
Minji, Optymistka90, Wojcinka, mamastasia2020, Dosia_24, JoaJoaJoa, angelfromhell, Anka657, Ania1008, Róża11, Galaxis, Praskovia, Vilka, bialy_wilczek, AkacjowaM lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
08.01 135 g szczęścia ♥️
22.01 198 g 💪
-
Meggi5991 wrote:Byłam dziś na badaniach krwi ,moczu i progesteronu przy okazji zaszłam obok do Pepco i kupiłam kilka bodziakow... Nie mogłam się powstrzymać 🙈 pierwszy raz poszłam na ten dział i nie wiedziałam że jest tam tak fajnie i kolorowo 😄
-
88Ania88 wrote:Dziewczyny jakie badania oprócz morfologii i moczu wykonujecie co miesiąc?
Idę w przyszłym tygodniu to do tego zestawu dołożę dla siebie: Wit d, Wit b, ferrytyne
P.s znów nie śpię. Skutek: kupiłam ciśnieniomierz 🙈Anka657, 88Ania88 lubią tę wiadomość
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
-
Vilka wrote:Dziewczyny, do tej pory miałam wątpliwości, ale przed chwilą poczułam kilkukrotnie cudowne delikatnie puknięcia z lewej strony! Jestem wniebowzięta 🥰🥰🥰
Vilka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja od wczoraj już w domu. Wyobraźcie sobie, że lekarz wypisał mnie bez USG, a jak poprosiłam, to powiedział, że czuje że szyjka jest ok, więc ciąża utrzymana. I tyle. Nawet tętna nie sprawdzili...
Plamienia już beżowe, więc się nie martwię, ale mimo wszystko byłabym spokojniejsza.
Za to rejestratorka mojego ginekologa wczoraj zadzwoniła, bo lekarz prosił żeby się dowiedzieć czy wszystko ok. Powiedział, żeby zgłosić się na kontrolę na koniec miesiąca, chyba że coś by się zadziało.
Btw. Mam śliczny paseczek ♡Karla_, tygrysek7773, Anka657, JoaJoaJoa, Minji, Galaxis, Somebody_33, Emii, Begginer lubią tę wiadomość
-
Kamax9 wrote:O ja dziewczyny ale mi się bobas zaczął kręcić w brzuchu na noc, położyłam reke na brzuchu i to niesamowite jak już czuję jak się rusza 🥹
Ja robię tylko te badania, które zlecił lekarz. I mocz miałam tylko na początku, a krew na raty. -
Natalia1709 wrote:Pytanie do mam z krakowa, gdzie planujecie rodzic? Orientujecie sie w których szpitalach jest możliwość wykupienia pokoju rodzinnego i jaki to jest koszt?
Planuje w Ujastku prywatnie aby mój prowadzący lekarz mógł odebrać dziecko. Na koszty przyjdzie pora jeszcze ale tym się nie martwię, ważne aby wszystko szczęśliwie poszło. 🥰
Na Klinach też można wynająć pokój, w 2022 chyba około 8tysiecy cała zabawa kosztowała.👩🏻👨🏻1995
07/11/2023 🟰
13/12/2023🪽🌈
——————————-
11/11/2024 🟰
21/11/2024 🥚 5mm
09/12/2024 🩺 CRL 0,88cm 💓 148
30/12/2024 🩺 CRL 3,36cm
08/01/2025 🧬 NIFTY PRO - niskie ryzyka, 99,96% dziewczynka
13/01/2025 🩺 PRENATALNE+PAPPA-OK, CRL 5,69cm 💓 170
17/01/2025 SOR, CRL: 6,2cm, 💓 164
10/02/2025 🩺
26/07/2025 🍼 💖❔
-
Mi została tylko jedna babcia, ona jak dowiedziała się że będzie prababcią podwójną bo u siostry w lutym poród to się popłakała 🥹 Mówiła że nie spodziewała się że dożyję tego czasu 🥹 Babcia w poniedziałek skończyła 89 lat 😍 U drugiej babci i dziadka byłam w sobotę na grobie i zapaliłam znicze a dzisiaj wybieram się do drugiego dziadka który był dla mnie najbliższy 🥹
Do mojego męża ostatnio też dotarło że będzie ojcem 😊 On bardzo chciał syna ale pogodził się już że będzie córka 🩷 W maju mój mąż ma urodziny i zapytałam go wczoraj co chciałby dostać na urodziny, a mój mąż odpowiedział mi że jak mam kupować dla niego prezent to lepiej żebym za te pieniądze kupiła coś dziecku 😍 Ale ja cały czas coś kupuję 😂
@angelberry Mi już dość dawno minęły nudności aż tu nagle wczoraj jak wstałam myślałam że zwymiotuję 🫢 Zaczęło mi się strasznie kręcić w głowie no i czułam nudności więc położyłam się z powrotem 😑 Wczorajszy dzień miałam jakiś ciężki
@Lusia90 Ja jak na razie też w wadze na minusie i Pani doktor powiedziała mi że to normalne że na początku ciąży się chudnie dopiero potem pod koniec najczęściej się przybiera 😊
@Meggi5991 Ja też właśnie wybieram wózek na takie wiejskie tereny i też byłam cały czas że chcę bebetto ale usłyszałam o wózku roan ivi i chyba na niego się zdecydujemy bo on właśnie podobno bardzo dobry jest na takie tereny jak las, kamienie, asfalt więc wszędzie będę mogła nim jechać 😊
@Natalia1709 Ja jestem z okolic Krakowa ale nie radzę w Krakowie tylko w moim najbliższym szpitalu 😊 Z tego co mi wiadomo to taki pokój rodzinny można sobie wykupić w szpitalu na Ujastku 😊Meggi5991 lubi tę wiadomość
-
Styśka1998 wrote:Mi została tylko jedna babcia, ona jak dowiedziała się że będzie prababcią podwójną bo u siostry w lutym poród to się popłakała 🥹 Mówiła że nie spodziewała się że dożyję tego czasu 🥹 Babcia w poniedziałek skończyła 89 lat 😍 U drugiej babci i dziadka byłam w sobotę na grobie i zapaliłam znicze a dzisiaj wybieram się do drugiego dziadka który był dla mnie najbliższy 🥹
Do mojego męża ostatnio też dotarło że będzie ojcem 😊 On bardzo chciał syna ale pogodził się już że będzie córka 🩷 W maju mój mąż ma urodziny i zapytałam go wczoraj co chciałby dostać na urodziny, a mój mąż odpowiedział mi że jak mam kupować dla niego prezent to lepiej żebym za te pieniądze kupiła coś dziecku 😍 Ale ja cały czas coś kupuję 😂
@angelberry Mi już dość dawno minęły nudności aż tu nagle wczoraj jak wstałam myślałam że zwymiotuję 🫢 Zaczęło mi się strasznie kręcić w głowie no i czułam nudności więc położyłam się z powrotem 😑 Wczorajszy dzień miałam jakiś ciężki
@Lusia90 Ja jak na razie też w wadze na minusie i Pani doktor powiedziała mi że to normalne że na początku ciąży się chudnie dopiero potem pod koniec najczęściej się przybiera 😊
@Meggi5991 Ja też właśnie wybieram wózek na takie wiejskie tereny i też byłam cały czas że chcę bebetto ale usłyszałam o wózku roan ivi i chyba na niego się zdecydujemy bo on właśnie podobno bardzo dobry jest na takie tereny jak las, kamienie, asfalt więc wszędzie będę mogła nim jechać 😊
@Natalia1709 Ja jestem z okolic Krakowa ale nie radzę w Krakowie tylko w moim najbliższym szpitalu 😊 Z tego co mi wiadomo to taki pokój rodzinny można sobie wykupić w szpitalu na Ujastku 😊Styśka1998 lubi tę wiadomość
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
-
Ala1416 wrote:Hej dziewczyny, ja od wczoraj już w domu. Wyobraźcie sobie, że lekarz wypisał mnie bez USG, a jak poprosiłam, to powiedział, że czuje że szyjka jest ok, więc ciąża utrzymana. I tyle. Nawet tętna nie sprawdzili...
Plamienia już beżowe, więc się nie martwię, ale mimo wszystko byłabym spokojniejsza.
Za to rejestratorka mojego ginekologa wczoraj zadzwoniła, bo lekarz prosił żeby się dowiedzieć czy wszystko ok. Powiedział, żeby zgłosić się na kontrolę na koniec miesiąca, chyba że coś by się zadziało.
Btw. Mam śliczny paseczek ♡
Mnie też palcami wybadali, nie było plamien więc nara do domu. Natomiast nie wzięłam zbytnio do serca sobie wskazań żeby odpoczywać i wzięłam się za jakieś porządki drobne w domu i wczoraj wieczorem też plamienie się małe pojawiło raz. Już nie biegłam nigdzie. Dziś pełen relaks - Tata zaoferował, że przygotuje obiad także owoce, kanapa i telewizor w planach.
Detektorem sprawdzałam tętno i jest wzorowe. Od 27go wraca z ferii mój ginekolog to zadzwonię do niego i przedstawię sytuację.
@Vilka mam pytanie do Ciebie, czy na Twoim etapie brzuch zaokrąglił Ci się już bardziej? (Wiem, że u każdego inaczej) ale pytam bo w okolicy 18-19 tygodnia idę na chrzciny i sama nie wiem co ubrać, a bardziej typuję jakąś koszule i spodnie bo może być jeszcze chłodno 😅👩🏻👨🏻1995
07/11/2023 🟰
13/12/2023🪽🌈
——————————-
11/11/2024 🟰
21/11/2024 🥚 5mm
09/12/2024 🩺 CRL 0,88cm 💓 148
30/12/2024 🩺 CRL 3,36cm
08/01/2025 🧬 NIFTY PRO - niskie ryzyka, 99,96% dziewczynka
13/01/2025 🩺 PRENATALNE+PAPPA-OK, CRL 5,69cm 💓 170
17/01/2025 SOR, CRL: 6,2cm, 💓 164
10/02/2025 🩺
26/07/2025 🍼 💖❔
-
U nas z gondoli na spacery korzystaliśmy 6 miesięcy, natomiast w gorsze momenty jak bywały drzemki w wózku w domu to i roczny. Właśnie szukam nowego materacyka do wózka (nowy maluch to chcę nowy materacyk) i widzę że wymiar naszej gondoli jest jakiś ogromny i cały jeden znalazłam. Też mieszkamy przy lesie i jest ok, nie płynie jak te na paskach starego typu, ale z takich wózku mi osobiście nic nie pasuje i skrętnośc mniejsza, na plaży też daje rade Anex l type.
Teraz na wizytę robiłam morfologię i mocz tylko.
Jutro wizyta 🫶🏻
Dzisiaj się uśmiałam bo bobo walił w detektor kopniakami 😅 i łaskawie wczoraj tacie też dał poczuć kopniaka, więc tak doszło bardziej do niego, że tam rośnie drugi bobas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 09:26
Galaxis, Somebody_33 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przy wyborze wózka pamiętajcie, żeby prócz sprawdzenia jak się prowadzi sprawdzić jak się składa i czy nie jest zbyt ciężki, bo jednak fajnie jest być samodzielnym we wkładaniu do bagażnika itp.
I to nie tylko w wersji z gondolą, ale też ze spacerówką (to już się składa razem).
Zazdroszczę Wam trochę tych polowań na nowe rzeczy i fajne oferty. U mnie będzie to tylko wizyta w piwnicy wcześniej i wypranie tapicerek 😄
Ale pamiętam, że to był cudowny czas.
Teraz skupiam się na tych rzeczach higieniczno- kosmetycznych. W ciąży z synkiem zamawiałam wszystko w aptece gemini. Macie jakieś inne sprawdzone miejsca na zakup tego wszystkiego ? może są jakieś bardziej korzystne cenowo.
Ja w poniedziałek mam wizytę. Będę 15+6. Myślicie że już mi potwierdzą płeć tak na 100%? Z jakimiś większymi ruchami w stronę kwiatuszków itp pewnie się wstrzymam do połówkowych, ale kurcze, nie należę do zbyt cierpliwych osób i zaczyna mnie ta niewiedza troszkę denerwować 🤭Somebody_33 lubi tę wiadomość