LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka676 wrote:Ja też mam wrażenie, że zmalał, ale realnie to zauważam, że od rozpoczęcia drugiego trymestru moje jelita zaczęły normalniej pracować, nie mam już też takiego wilczego głodu jak w pierwszym trymestrze, gdzie co 2h musiałam jeść, bo inaczej mnie zżerało od środka, no i dzięki temu żołądek jakoś lepiej pracuje.
U mnie dokładnie to samo! W końcu jakieś regularne trawienie i brak wzdęć ♥️
Elena ale wielki pokój! ♥️ cudo! U nas niestety dzieciaki będą musiały zmieścić się w jednym, ale oddamy im naszą, większą sypialnie, a my przeniesiemy się do mniejszego pokoju, w którym teraz jest pokój synka.
Contebis wyślij zdjęcia morza jak już będziesz w tym Gdańsku, a najlepiej to nagraj nam szum fal, będziemy odtwarzać na uspokojenie 😃♥️Elena20, ConteBis lubią tę wiadomość
-
Bardzo fajnie to wygląda 😊
Robie zapiekankę warzywną na obiad a potem chyba zrobię ciasto drożdżowe z borówkami, bo za mną chodzi 😂🙈👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
-
Optymistka90 wrote:Bardzo fajnie to wygląda 😊
Robie zapiekankę warzywną na obiad a potem chyba zrobię ciasto drożdżowe z borówkami, bo za mną chodzi 😂🙈Kinia92 lubi tę wiadomość
-
Meggi5991 wrote:Ja dziś ogórkowa robię na obiad 😄 z nudów kupiłam druty i robię kocyk dla bobaska , oczywiście nie umiem ich jeszcze używać ale coś tam już wychodzi , dużo jest filmików na YT jak udziergać coś samemu, chce dobrze spożytkować ten czas nic nierobienia 😉
Meggi5991 lubi tę wiadomość
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
-
Natka922 wrote:Nie martw się, koło 20 tyg dostaniesz bardzo długą listę. Ten okres między 15-20 tyg jest trochę pusty, zaleca się co najwyżej morfologię i mocz jeśli się nic nie dzieje. Moja lekarka zaleca mi częściej niż rekomendowane robić Igm na toxo i cytomegalie bo nie mam przeciwciał i na to mam skierowanie teraz w 15 tyg (poprzednio robiłam w pierwszym trymestrze) pewnie żeby szybciej wyłapać w razie czego.
Poza tym pełna lista badań jest rekomendowana po 20 tyg ( wszystkie Ig i igm, glukoza, żelazo, morfologi itd)
Kolejna wizyta za 2 tyg, to pewnie dostanę jakieś nowe skierowania. -
Domi1999 wrote:Ja też we wtorek mam wizytę Na szczęście tym razem o 10:30. Ale odkąd też czuję ruchy to nie mam takiego stresu przed, chociaż w poniedziałek w nocy pewnie będę świrować 🙈
Dzisiaj właśnie miałam jechać na badania ale z rozpędu zrobiłam siku rano 🤣 -
Wojcinka wrote:Dzięki dziewczyny za wszystkie odp. Zdrzemnęłam się i ból jak na razie ustąpił.
Zazdroszczę wam nadchodzących wizyt. Moja dopiero za 2 tyg 🥲 ale z drugiej stoeny od 2 dni czuje ruchy i to coraz mocniej (momentami aż widzę na brzuchu kopniaczki 😍) tak że wchodzę w okres gdzie na tych wizytach już tak bardzo mi nie będzie zależało.
Swoją drogą dla mnie to jest absolutnie niesamowite jak wcześnie czuje i widzę te ruchy. Wiedziałam że w kolejnych ciążach często wcześniej się czuje ale nie spodziewałam się że aż tak 🥰 -
Ja też wizytuje razem z wami 12.02 🫶
angelberry lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
08.01 135 g szczęścia ♥️
22.01 198 g 💪
-
Co do brzucha, to ja jestem zachwycona. Wczoraj rano wstałam z takim totalnie ciążowym 😍 już nikt nie powinien pomylić go z tłuszczem 😅 patrzę sobie na niego w dół i nie dowierzam 🥹
Kinia92, 3erin, Anka657, Dosia_24 lubią tę wiadomość
-
Ja też na razie łączę się z nieczującymi ruchów ale myślę, że mam jeszcze czas.
Od kilku dni mnie też ciągną pachwiny, wieczorami nawet mocniej. Skoro też tak macie, to się nie martwię
Ja wizytuję jutro z rana w końcu będę miała USG, bo od przyjęcia do szpitala nie miałam i już mi tęskno do bobasaGalaxis, Kinia92, Anka657, Begginer, Róża11 lubią tę wiadomość
-
ConteBis świetna tapeta. Ja chce kupić też taką lampę samolot do pokoju dzidziusia. Dobrze doświetla? Jaka to żarówka?
-
angelberry wrote:Ja to sobie mówię idąc do łazienki, nie sikaj, nie sikaj 🤣 bo raz też się tak załatwiłam, jeszcze przed ciążą
-
Galaxis wrote:@Elena20 - Bardzo fajnie to wygląda! Zazdroszczę, że już macie pokoik docelowy i możecie tam składować wszystkie rzeczy 😁 Mój planowany pokój dziecka to pokój, który w tej chwili jest jednocześnie moim gabinetem (pracuję zdalnie) przedzielony w 1/3 w taki mini pokoik dla kota. Nie ma szans go przygotować wcześniej, będziemy kombinować jak już mała będzie na świecie, a do tego czasu jeszcze nie wiem gdzie składować wszystkie rzeczy, które trzeba będzie kupić 🙈 Będzie trzeba się zmotywować do ogromnych porządków w domu...
U mnie tak samo, mój gabinet będzie pokojem dziecięcym a to niestety tylko 10m 🥹 ale zrobię jakiś kącik, przedzielę ścianka (są takie akustyczne w ikei na 1.8m wysokie) żeby zrobić efekt oddzielnych stref. Narazie nic lepszego mieć nie będę w perspektywie 5 lat -
tygrysek7773 wrote:ConteBis świetna tapeta. Ja chce kupić też taką lampę samolot do pokoju dzidziusia. Dobrze doświetla? Jaka to żarówka?
tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
Optymistka90 wrote:Jakby ktoś szukał stanika na większy biust to właśnie testuje astratex mama bra i póki co fajnie się sprawdza. Bezszwowy, miękki i bawełniany. Kupiłam od razu taki do wykorzystania przy karmieniu. Mam nadzieję, że więcej mi już cycki nie urosną 🙈
Ja już powoli zaczęłam też oglądać inspiracje pokoików skoro już znam płeć. Mam w planie pójść w zieleń, może z beżem i z motywem zwierzątek leśnych. Meble bym chciała nie białe ale w kolorze drewna. Zobaczymy jak mi to projektowanie wyjdzie. Pokój mam spory, bo 16 m2 i taki w miarę ustawny.
Moja siostra ma dokładnie taki motyw, ślicznie to wygląda. Na pinterescie jest dużo pomysłów i propozycji pokojów dla dzieci, oglądam dla rozrywki 🙂Lileepi lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Długo się nie odzywałam, bo wciąż pracuje (ale coraz częściej myślę o przejściu na l4, bo poranne wstawanie już męczy bardzo) i przygotowuje się do egzaminu.
Ostatnia wizyta u prowadzącego trochę nas rozczarowała, bobas co prawda zdrowy i rośnie pięknie, ale z przekonania, że na 70% będzie chłopiec zmieniło się „nie byłbym taki pewny że to chłopiec”, więc musimy czekać do połówkowych.
Teraz najważniejsze pytanie - jak sobie radzicie ze zgagą, bo moja od dwóch dni skutecznie uprzykrza mi życie. -
Meggi5991 wrote:Ja dziś ogórkowa robię na obiad 😄 z nudów kupiłam druty i robię kocyk dla bobaska , oczywiście nie umiem ich jeszcze używać ale coś tam już wychodzi , dużo jest filmików na YT jak udziergać coś samemu, chce dobrze spożytkować ten czas nic nierobienia 😉
Omg, ta ogórkowa chodziła za mną od poniedziałku i dziś też się zmobilizowałam i zrobiłam 😂 Szkoda mi tylko męża bo on za zupami nie przepada, ale cóż poradzić 😜
Żałuję bo dziergać nie potrafię, ale za to poluje w moim ulubionym second handzie na dziecięce wełenki skandynawskich marek, tam to mają piękne kocyki, sweterki, kombinezony, itp. 😍 ale wiadomo, większa radość i satysfakcja jak się ma zdolności i się samemu zrobi ☺️
Za to mam dziś ambitny plan ogarnąć albumy ze zdjęciami… wiem, że jak nie zrobię tego przed porodem, to potem już chyba nigdy nie znajdę na to czasu… ale mam tyle zdjęć do wydruku, że trochę mnie to przeraża 🙈Meggi5991 lubi tę wiadomość
-
Czy ja sobie właśnie siedzę z psem nad jeziorem? Być może 😂🫶
Dziś mamy małe święto, skończył się dwumiesięczny stres związany z ciążą🩷 Jeszcze tylko jutro wizyta u ginekologa i zamierzam w koncu pełnoprawnie cieszyć się ta wyczekana ciążą 🫶Kamax9, Domi1999, Gosiaczek.prosiaczek, Galaxis, Kinia92, Somebody_33, Róża11, Nowucjuszka, Meggi5991, Ala1416, Dosia_24 lubią tę wiadomość
👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
diagnoza : brak owulacji, prawy jajowod niedrozny, pcos
I nagle cud
19.11.24 popołudniowy test ciazowy pokazuje cień
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
20.11.24 beta hcg 139,6 mlU/ml
22.11.24 beta hcg 362.2 mlU/ml
27.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 4.5mm, pęcherzyk żółtkowy 1.4mm
12.12 9mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 6+6 144bpm
7.01 4.51cm czlowieczka🫶 wg usg 11+2 163bpm
17.01 prenatalne niskie ryzyka ❤️
31.01 wizyta
WG OM
-
shaylen wrote:
Jak zakończyła się twoja historia z różyczka kochana? Bo nie jestem na bieżącoStarania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
08.01 135 g szczęścia ♥️
22.01 198 g 💪
-
Cześć wszystkim! Nigdy nie dołączałam do fioletowych wątków, ale może czas na ten pierwszy raz
Wg kalkulatora 18 tc i Adaś pod sercem. TP - z OM 11.07.25 z USG 04.07.25.
Czy któraś z Was ma łożysko na przedniej ścianie, jak ja - i czuje już ruchy? A może macie doświadczenia z poprzednich ciąż kiedy to może nastąpić?
Karla_, Anka657, Somebody_33, Begginer, Galaxis, Ala1416 lubią tę wiadomość