LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:A co myślicie o wózku Thule Urban Glide 4?
Jest jakby idealny dla nas, ale zastanawiam się na tym czy da się w nim przełożyć rączkę w spacerówce przodem do dziecka.
Ciężki wybór…. Nic mi się nie podoba, a jak już coś się podoba to wyszukuje detali “przeciw”.
Tygrysek7773 … no właśnie one i się wizualnie średnio podobają, nie mamy też aż tak wymagającego terenu, ale mój wymyślił sobie wózek z dużymi kołami i szukamy kompromisów, bo jednak decyzja nie należy tylko do mnie.
Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:A co myślicie o wózku Thule Urban Glide 4?
Jest jakby idealny dla nas, ale zastanawiam się na tym czy da się w nim przełożyć rączkę w spacerówce przodem do dziecka.
Ciężki wybór…. Nic mi się nie podoba, a jak już coś się podoba to wyszukuje detali “przeciw”.
Tygrysek7773 … no właśnie one i się wizualnie średnio podobają, nie mamy też aż tak wymagającego terenu, ale mój wymyślił sobie wózek z dużymi kołami i szukamy kompromisów, bo jednak decyzja nie należy tylko do mnie.
Thule Urban Glide 4 był naszym 1 wyborem i byliśmy przekonani, że go weźmiemy od razu. W sklepie okazał się być jednak dość szeroki (przynajmniej ta tylna oś) w porównaniu z innymi wózkami i przy moich 169 cm wzrostu czułam, że mnie przytłacza… (dlatego warto zobaczyć go też na żywo). W dodatku nie ma tej opcji obracania spacerówki przód/tył, także zostawił po sobie mieszane uczucia jak za taką cenę. Myślę, że to będzie super spacerówka, ale dla starszego dziecka. U nas nie było ostatecznie na tyle zachwytu, żeby powiedzieć „bierzemy”.
Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek No pewnie, ja z kolei jestem fanką retro i dlatego podobał mi się taki stelaż i koła, a że na każdy teren to jeszcze dodatkowy plus. Musi się wam obu podobać 🙂
KasKas nifty to już nie jest statystyka tylko badanie DNA dziecka. Ja ryzyko mam wysokie 1:104 i czekam na wyniki nifty które jeśli będą ok wystarczą mi. Ale rozumiem Cię, jeśli Tobie tylko amnio da spokój. To są poważne sprawy i każdy musi decydować sam.carolka, 3erin, Gosiaczek.prosiaczek, Wojcinka, szona, Lusia90 lubią tę wiadomość
-
KasKas dokładnie tygrysek ma rację, to są badania DNA dlatego jeśli Sanco wyszło ok to spałabym spokojnie, wrażliwość tych testów to ponad 99%. Wiadomo nikt nie jest w Twojej skórze i amino dobrze zrobić jeśli czujesz że potrzebujesz aczkolwiek spałabym spokojnie - dzieciątko na bank jest zdrowe. Mega mi przykro że Ci ta pappa tak zniszczyła czas oczekiwań ale takich kobiet jest niestety mnóstwo - zestresowanych przez papę gdy potem się okazuje wszystko dobrze. Trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 12:38
-
tygrysek7773 wrote:Gosiaczek No pewnie, ja z kolei jestem fanką retro i dlatego podobał mi się taki stelaż i koła, a że na każdy teren to jeszcze dodatkowy plus. Musi się wam obu podobać 🙂
KasKas nifty to już nie jest statystyka tylko badanie DNA dziecka. Ja ryzyko mam wysokie 1:104 i czekam na wyniki nifty które jeśli będą ok wystarczą mi. Ale rozumiem Cię, jeśli Tobie tylko amnio da spokój. To są poważne sprawy i każdy musi decydować sam. -
Jak tam u was dziewczyny ina wybory imion?
U nas ciężko 🥴 tak jak z Mayą widziałam od początku że będzie Maya i nie byli dyskusji tak teraz nie wiem i nie mozemy się z mężem zdecydować.
Na domiar złego imię które mi się najbardziej podobało (Aria) dzisiaj zostało ostatecznie wyeliminowanie...
Byliśmy na obiedzie z zaprzyjaźniona rodziną i powiedzieliśmy im o tym imieniu i dzięki Bogu że to zrobiliśmy bo okazało się że Aria brzmi po arabsku bardzo podobnie do słowa "golas" i dziecko z takim imieniem mogłoby być przesmiewane 🥴🙈
Tak że Aria odpada 😢 i muszę przekonać się do czegoś innego.
Mój mąż chce Emma Lub Emily. Dla mnie Emma odpada bo jest zbyt zagraniczne jak na polskie imię, Emily nie przekonuje mnie na 100% i jeśli już to ja chce Emilia ale maz upiera się że Emilytak że jeszcze długie rozmowy przed nami 🙈
3erin, Kinia92, Elena20 lubią tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
06/03 - 315g Szczęścia 🩷 151 bpm
02/04 - następna wizyta 🤞
17/03 - połówkowe 🤞
-
KasKas wrote:Niestety ani nifty ani sanco nie dają 100% pewności, ponieważ to dna które jest we krwi matki to jest z łożyska. Lekarz na prenatalnych mówił mi, że zdarza się niestety że łożysko ma inny kariotyp niż dziecko, oczywiście jest to rzadkie. Dodatkowo testy nipt maja wysoka czułość do trisomii, a do innych mutacji juz nie jest tak rewelacyjnie. Amniopunkcja daje 100% pewności co do mutacji, które sa badane. To już każdy musi sam rozważyć jakie badania mu wystarczą. Ja jestem mega panikarą, więc mi sanco nie wystarczyło przy złej biochemii i ryzyku ZD 1:253.
Ja nie wiem dokładnie na czym polega amniopunkcja więc tu nie doradzę. Jeśli czujesz że Cię uspokoi to zrób 😊👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
15+4 👶🏻 147 g 🩵
19+3 👶🏻 327 g 🩵
20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
-
KasKas wrote:Niestety ani nifty ani sanco nie dają 100% pewności, ponieważ to dna które jest we krwi matki to jest z łożyska. Lekarz na prenatalnych mówił mi, że zdarza się niestety że łożysko ma inny kariotyp niż dziecko, oczywiście jest to rzadkie. Dodatkowo testy nipt maja wysoka czułość do trisomii, a do innych mutacji juz nie jest tak rewelacyjnie. Amniopunkcja daje 100% pewności co do mutacji, które sa badane. To już każdy musi sam rozważyć jakie badania mu wystarczą. Ja jestem mega panikarą, więc mi sanco nie wystarczyło przy złej biochemii i ryzyku ZD 1:253.
KasKas wśród tylu rad, które słyszałam od początku ciąży najważniejszą i mająca dla mnie najwięcej sensu była „słuchaj swojej intuicji”, jeśli uważasz, że to badanie da Ci spokój to je zrób. Mojej teściowej, gdy była z moim w ciąży (w 1983 urodziła go w wieku 37 lat, co wtedy było bardzo późno) robili je dwa razy, bo za pierwszym razem źle pobrali próbkę 😓😱 i wszytko skończyło się dobrze ❤️angelfromhell, Kinia92, carolka lubią tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Jak tam u was dziewczyny ina wybory imion?
U nas ciężko 🥴 tak jak z Mayą widziałam od początku że będzie Maya i nie byli dyskusji tak teraz nie wiem i nie mozemy się z mężem zdecydować.
Na domiar złego imię które mi się najbardziej podobało (Aria) dzisiaj zostało ostatecznie wyeliminowanie...
Byliśmy na obiedzie z zaprzyjaźniona rodziną i powiedzieliśmy im o tym imieniu i dzięki Bogu że to zrobiliśmy bo okazało się że Aria brzmi po arabsku bardzo podobnie do słowa "golas" i dziecko z takim imieniem mogłoby być przesmiewane 🥴🙈
Mój mąż chce Emma Lub Emily. Dla mnie Emma odpada bo jest zbyt zagraniczne jak na polskie imię, Emily nie przekonuje mnie na 100% i jeśli już to ja chce Emilia ale maz upiera się że Emilytak że jeszcze długie rozmowy przed nami 🙈
Widziałam że pisałyście o wózkach. Ja biorę pod uwagę cybexa taliosa. Jednak nadal też bebbetto bresso premium i na razie on mimo wszystko wygrywa. Ma dużą gondolę i wydaje się naprawdę spoko. 👌 ale wybieram się pod koniec lutego z mężem do bobowozkow więc zobaczymy czy coś się nie zmieni.3erin, Kinia92, shaylen, Galaxis lubią tę wiadomość
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
15+4 👶🏻 147 g 🩵
19+3 👶🏻 327 g 🩵
20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
-
Wojcinka wrote:Jak tam u was dziewczyny ina wybory imion?
Ah, u nas tez problem. Jak dla dziewczyki mialam kilka imion i jedna faworytkę, tak dla chłopaka ciężki temat. Mieszkam w Niemczech, ale zależy mi by było to imię międzynarodowe, narazie mamy 2 kandydatów: Emil i Julian jest jeszcze Paul, ale mój kręci nosem 🫣 chętnie poczytam co u Was za propozycje, może coś mnie zainteresuje.Elena20 lubi tę wiadomość
-
Optymistka90 wrote:Moim zdaniem nifty sanco itp na pewno są dokładniejsze niż pappa 😊 wiadomo, że żadne badanie nie daje 100% gwarancji, ale też po coś je robimy więc mnie wyniki nifty utwierdziły że na tym etapie synek jest zdrowy. Mam nadzieję, że na połówkowych i na dalszym etapie też będzie wszystko ok.
Ja nie wiem dokładnie na czym polega amniopunkcja więc tu nie doradzę. Jeśli czujesz że Cię uspokoi to zrób 😊 -
My nie znamy jeszcze płci, więc jakoś mocno nie debatujemy nad tym tematem. Mi się podobają dla dziewczynek imiona takie jak Weronika, Amelka, Karolinka. Czyli ot takie zwykłe, podoba mi się jak można tak uroczo zdrabniać. A dla chłopca to chyba jedynie Jan mi się podoba, ale w tym przypadku no to jednak bardzo popularne imię - nie zależy mi na oryginalności w żaden sposób, ale chyba się nie porwę jednak na nie xD Ogólnie dla chłopców jest straszna posucha. Jeszcze Krystian, ale mój brat to Krystian, więc też raczej słabo xD Ogólnie mamy też taki problem, że do naszego nazwiska pasują raczej krótkie imiona no i zdecydowanie nie wszystkie... Zazdroszczę bardzo osobom, które mają jakieś takie fajne, uniwersalne nazwiska, gdzie większość imion fajnie się komponuje.
-
Imię dla syna drugiego wybrane od roku, dyskusji nie ma, dla dziewczynki podobnie. Czekamy tylko na potwierdzenie płci. Gloria czy Olgierd, w domu mamy Grzegorza ❤️
3erin, Kinia92, carolka, Praskovia, Galaxis lubią tę wiadomość
-
U nas jeszcze do niedawna był Antoni ale zobaczyłam że też jest w topce najpopularniejszych imion obecnie więc chyba jednak damy jaaakies inne 🙈
Podoba Nam się Gabryś, Wiktor, Maksymilian ale z racji że mamy długie nazwisko chyba zdecydowałabym się bardziej na Maks lub Maksym. Może być tak że dopiero jak się urodzi to się zdecydujemy😅Kinia92 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
22.01 198 g 💪
13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
05.03 650g ❣️
-
My jeszcze nie znamy płci, więc póki co nie debatujemy nad imionami, ale wiem, że u nas będzie ciężki wybór… Nie mamy żadnego, które podobałoby się nam obojgu 😂 Dlatego takie stresujące rozmowy odkładamy do połówkowych 😅
-
My będziemy mieć najprawdopodobniej Tymka
w domu już jest Antek
mimo że to popularne imię teraz, to w żłobku ani na podwórku ani wśród znajomych nie ma żadnego drugiego Antoniego, za to Leonów i Jasiów mnóstwo. Tymoteusz mało popularne ale pasuje nam do nazwiska (jest raczej krótkie) no i Antek i Tymek też pasuje
Wczoraj miałam urodziny, już 34 🙈 dostałam od męża voucher na godzinny masaz dla kobiet w ciąży w spa, już się zapisałam, nie mogę się doczekać ♥️ bo ostatni czas dla nas mocno intensywny, mamy gruntowny remont więc relaks się mocno mi przydaAnka657, angelfromhell, Somebody_33, JoaJoaJoa, Ala1416, Alima, Galaxis lubią tę wiadomość
24.11.2022 👶🏼💙
18.11.2024 - ⏸️ (27dc)
20.11.2024 - BETA 211 mIU/ml - 29dc
22.11.2024 - BETA 517 mIU/ml - 31dc
26.11.2024 - BETA 2394 mIU/ml, PROG 17,9 ng/ml - 35dc
5.12.2024 - CRL 3,6mm, ❤️ 125bpm
9.12.2024 - CRL 7,4mm, ❤️
2.01.2025 - CRL 38mm, ❤️ 177bpm
3.01.2025 - nifty - ryzyka niskie, chłopiec 💙
20.01.2025 - prenatalne - CRL 7,2cm, NT 1,15mm
17.03.2025 - połówkowe
-
U nas też już wybrane imiona
będzie Piotr i Paweł. Mąż bardzo chciał Piotr, a mi się podobało Paweł, Jakub, Tomasz. Ale te dwa ostatnie to u nas mocno popularne u znajomych
myszka1991, Anka657, 3erin, angelfromhell, Lusia90, Galaxis lubią tę wiadomość
12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
AMH
03.2024 - 0,530
10.2024 - 0,211
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
14.02.2025 1. 270g Kokosika 💙, 2. 225 g Kokosika 💙
04.03.2025 1. 413 g Liska 💙 2. 369 g Liska 💙
29.03.2025 wizyta 🤞
Acard 150
Sometimes when you pray for a miracle, God gives you Two 💙💙
-
myszka1991 wrote:My będziemy mieć najprawdopodobniej Tymka
w domu już jest Antek
mimo że to popularne imię teraz, to w żłobku ani na podwórku ani wśród znajomych nie ma żadnego drugiego Antoniego, za to Leonów i Jasiów mnóstwo. Tymoteusz mało popularne ale pasuje nam do nazwiska (jest raczej krótkie) no i Antek i Tymek też pasuje
Wczoraj miałam urodziny, już 34 🙈 dostałam od męża voucher na godzinny masaz dla kobiet w ciąży w spa, już się zapisałam, nie mogę się doczekać ♥️ bo ostatni czas dla nas mocno intensywny, mamy gruntowny remont więc relaks się mocno mi przyda
Wszystkiego najlepszego ♥️ ja 34 w kwietniu kończę 🙌