LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty 🩷 widziałam, że będzie ich sporo. Dajcie znać dziewczyny co i jak 🙂
Pokahontaz26 lubi tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:Lusia idziesz prawie tak jak ja pójdę, więc jestem ciekawa twojej wizyty
-
rolka355 wrote:Dziewczyny ja jutro wizyta serduszkowa 6+6. Proszę o słowa wsparcia, żeby przeżyć ten dzień. Czy ktoś jeszcze z nas nie widział serduszka? Kto został i kiedy wizyta? Wszystkim serduszkowym ogromne gratulacje ❤️❤️❤️
Ja pierwszą wizytę mam w piątek29.10 - dwie kreski (10 dpo) ⏸️
29.10 - beta 16,52 ⬆️
4.11 - beta 494,62 ⬆️
15.11 - wizyta mamy serduszko ❤️, 2,5 mm 🌱
27.11 - wizyta: serduszko 149/min ❤️, 13,8 mm 🌱, 8+1 termin na 8.07
12.12 - wizyta: serduszko ❤️, 29 mm 🌱
03.01 - prenatalne wyniki dobre, ryzyka małe, 7,7 cm 🌱
Kolejna wizyta 3.01.2025 prenatalne 🏥
-
rolka355 wrote:Dziewczyny ja jutro wizyta serduszkowa 6+6. Proszę o słowa wsparcia, żeby przeżyć ten dzień. Czy ktoś jeszcze z nas nie widział serduszka? Kto został i kiedy wizyta? Wszystkim serduszkowym ogromne gratulacje ❤️❤️❤️
Trzymam kciuki 🤞 Na pewno będzie wszystko w porządku 💗
Ja mam wizytę 27.11. wtedy będzie 6+6 ☺️ Już nie mogę się doczekać ale ogólnie mam lekkie obawy żeby wszystko było dobrze ❤️ -
Powodzenia na wizytach! Niech bija piękne zdrowe serduszka ❤️
Ja swoją przesunęłam na 25.11, bo 26 mam urodziny (30 🙈) i chyba wolałabym wiedzieć przed urodzinami jak tam bobas, żeby móc dziadkom powiedzieć na przyjęciu 🥰 wczoraj tak mnie mdliło, że się z jednej strony uspokoiłam, że coś się dzieje 🤣 dziś od rana wywar z imbiru i jakoś się trzymam. Oby to pomogło. Czekam na relację z wizyt 🤩Sanana lubi tę wiadomość
-
Lusia90 wrote:Ja dziś byłam już na ostatniej becie. A ty kiedy masz wizytę?
Lusia90 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny jak się czujecie?
Ja jako leżąca (bo już zagrożona), nie narzekam na złe samopoczucie ))).
Polecacie coś na katar ? Jakieś bezpieczne krople ? -
tygrysek7773 wrote:Masz jakieś mdłości, albo inne takie wyraźne objawy? Ja nie. I od poniedziałku w ogóle świetnie się czuje I martwię się
U mnie to samo! Tylko cycki mega nabrzmiałe i obolałe. Poza tym nic niezwykłego mi nie jest i też mnie to martwi. Dobrze, że nie tylko ja tak "bzikuję"tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny dodaję aktualizację w związku z moim tsh, moja doktor rodzinna przepisała mi euthyrox w małej dawce póki co i mam się skonsultować z endokrynologiem też.
Sanana, angelfromhell, Vilka lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
tygrysek7773 wrote:Ja w piątek Kochana. Masz jakieś mdłości, albo inne takie wyraźne objawy? Ja nie. I od poniedziałku w ogóle świetnie się czuje I martwię się
tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj czuję się jakoś lepiej. Od rana pije napar z imbiru, zjadłam tylko pół bułki z masłem i jakoś się trzymam. Nie chce mi się w ogóle jeść.
Wczoraj była maskara, cały dzień mdłości, dopiero o 21 poczułam się dobrze, a o 22 poszłam spać 🤣
Nie wiem czy ten imbir mnie ratuje, ale zaparzam dzisiaj cały garnek tego. -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Hej dziewczyny jak się czujecie?
Ja jako leżąca (bo już zagrożona), nie narzekam na złe samopoczucie ))).
Polecacie coś na katar ? Jakieś bezpieczne krople ?
Mi ginekolog w 1 ciąży pozwoliła wszystkie które mi pomagają normalnie, w tym steryd od alergii, bo to ma działanie miejscowe. To samo z kroplami do oczuGosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość
-
Pokahontaz26 wrote:Ja dzisiaj czuję się jakoś lepiej. Od rana pije napar z imbiru, zjadłam tylko pół bułki z masłem i jakoś się trzymam. Nie chce mi się w ogóle jeść.
Wczoraj była maskara, cały dzień mdłości, dopiero o 21 poczułam się dobrze, a o 22 poszłam spać 🤣
Nie wiem czy ten imbir mnie ratuje, ale zaparzam dzisiaj cały garnek tego.
Podziwiam że możesz pić imbir, ja ogólnie tak nie toleruję ze jak gdzieś tylko poczuje to mnie ciąga, w ciąży się nawet do niego nie zbliżam 🫣 ja mam mdłości falami w ciągu dnia. Najgorzej w nocy około 4, potem trochę rano, popołudniu taka duża fala i wieczorem znowu…
-
Dziewczyny, które nie czują objawów - nie martwcie się. U mnie było podobnie, miałam jeden taki weekend, że już zaczęłam się martwić że wszystkie objawy ustąpiły (nawet piersi nie czułam). Potem byłam na wizycie u gin i okazało się, że z maleństwem wszystko w porządku 🙂
Teraz też mam lepsze i gorsze dni. A mdłości (bez wymiotów) odczuwałam chyba tylko przez 2 dni w 5 tygodniu.
Na obecnym etapie bolą mnie tylko piersi i czasem podbrzusze.
Wiem, że dziewczyny mają różne historie z ustąpieniem objawów, ale nie ma co się martwić na zapas. Wiele przykładów pokazuje, że to naturalne i z dzieckiem nie dzieje się wtedy nic złego 🙂Ala1416, tygrysek7773, Styśka1998 lubią tę wiadomość
-
Karla zgadzam się, z synkiem w ciąży czasem lekko mnie mdliło, troszkę bolało podbrzusze tylko na początku i lekko wrażliwe piersi falami a było wszystko książkowo do połowy ciąży (potem szyjka drastycznie się skracać zaczęła). Natomiast teraz wszystko razy 50 plus totalna huśtawka nastroju.
-
angelfromhell wrote:Karla zgadzam się, z synkiem w ciąży czasem lekko mnie mdliło, troszkę bolało podbrzusze tylko na początku i lekko wrażliwe piersi falami a było wszystko książkowo do połowy ciąży (potem szyjka drastycznie się skracać zaczęła). Natomiast teraz wszystko razy 50 plus totalna huśtawka nastroju.
To też jest ciekawe, że każda ciąża jest inna i że pierwsza może znacznie się różnić od drugiej 🙂 już czytałam tutaj o takich sytuacjach, więc chyba to dość częste -
Dzień dobry!
Jeśli chodzi o objawy to nie martwcie się, ja na wizycie u ginekologa 5t+6 dni jak zapytał, czy coś już odczuwam to mówiłam, że nic mi nie dolega , że żadnych mdłości ani nic takiego mocnego się nie dzieje, a już trzy dni później zasypiałam na siedząco, dopadły mnie mdłości, brak apetytu i wrażliwość na zapachy, które póki co ciągle się utrzymują 🤢😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2024, 11:00
-
Karla_ wrote:To też jest ciekawe, że każda ciąża jest inna i że pierwsza może znacznie się różnić od drugiej 🙂 już czytałam tutaj o takich sytuacjach, więc chyba to dość częste
Oj tak, właśnie to dostrzegam. Ciąża z pierwszą córką to była bajka, a teraz dokuczają mi mdłości.
W pierwszej ciąży też miałam mnóstwo czasu żeby odpoczywać, spać, nic nie robić, a teraz zajmuje się roczną córką no i niestety nie jest lekko. Muszę jakoś zacisnąć zęby i przetrwać.
W pierwszej ciąży tak mniej więcej właśnie na tym etapie co teraz jestem czyli 8 tydzień a teraz zaczęło mi się robić słabo gdy dłużej stałam w miejscu, na przykład w sklepie w kolejce. Dzisiaj od rana też mam wrażenie że robi mi się słabo jak dłużej stoję... -
Vilka wrote:Oj tak, właśnie to dostrzegam. Ciąża z pierwszą córką to była bajka, a teraz dokuczają mi mdłości.
W pierwszej ciąży też miałam mnóstwo czasu żeby odpoczywać, spać, nic nie robić, a teraz zajmuje się roczną córką no i niestety nie jest lekko. Muszę jakoś zacisnąć zęby i przetrwać.
W pierwszej ciąży tak mniej więcej właśnie na tym etapie co teraz jestem czyli 8 tydzień a teraz zaczęło mi się robić słabo gdy dłużej stałam w miejscu, na przykład w sklepie w kolejce. Dzisiaj od rana też mam wrażenie że robi mi się słabo jak dłużej stoję...
Kurczę ja mam jeden dzień super drugi słaby dzisiaj wyszłam z pracy bo nie dałam rady. A w drugiej ciąży to zajmowałam się roczniakiem mieszkałam na 3 piętrze robiłam zakupy a w 8 ciąży byliśmy w dolinie Kościeliskiej 🤣 teraz mi słabo na samą myśl 🙈
Vilka lubi tę wiadomość