LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
KasKas wrote:Ja jeszcze na sam zabieg czekam, wiec do wyników jeszcze ho ho.. Ale mam zamiar wykupić mikromacierze to wyniki powinny być trochę szybciej niż klasyczne
Ja mialam właśnie metodą mikromacierzy i wynik dostalam po 10 dniach, także szybciej niż standardowa metoda. W tej poradni w której robiłam taka metodę stosują, także nie musieliśmy dopłacać. Być może u Ciebie też tak będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 12:52
♀️ 93'
♂️ 90'
Starania od 02.2022
11.2022 💔 8tc.
03.2023 💔 6 tc.
07.2023 💔 6 tc.
04.11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)
05.11.2024 Beta HCG 315 mIU/ ml; progesteron 26,50 ng/ml
07.11.2024 Beta HCG 689 mIU/ ml; progesteron 43,40 ng/ml
26.11.2024🩺 wg. OM 7+0, wg. USG 7+2: CRL 1,17 cm, ♡ 148 ud./min
06.12.2024 🩺 8+5 CRL 2,1 cm ♡ 180 ud./min
19.12.24 r. 🩺 CRL 3,77 cm wg USG 10+5
30.12.24 r. 🩺 I prenatalne, wysokie ryzyka trisomii 13 i 21
23.01.25 r. amniopunkcja, wynik prawidłowy 💙
04.02.25 r. 🩺 220 g małego Szkraba 🩵
21.02.25 r. 🩺 połówkowe, wszystko okej, 385 g Chlopczyka 💙
03.03.25 r. 480 g Misia 🩵
20.03.25 r. echo serca Maluszka prawidłowe, 725 g Chłopczyka 💙
💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina
-
ConteBis wrote:Dosia, czytam Ciebie i trochę tak, nie bardzo rozumiem a co do wynajmu muszę zgodzić się z Różą.
Mąż kupil z swoich pieniędzy i co kupil to zostaje. To takie "co moje to moje a co nasze to nasze" i to w małżeństwie?
Ty nie musisz niczego przeboleć. Czy to mieszkanie od szwagierki to jest konieczność? Szczyt Waszych możliwości? Chyba lepiej wynająć od obcego i wymagać od niego czegoś niż od siostry trochę taniej i wkładać własną kasę w wyposażenie. Nie chcę zabrzmieć buńczucznie ale jeśli mi coś nie pasuje to robię wszystko, żeby było mi lepiej. Kolejna rzecz - bardzo demonizujesz przyszłość z dzieckiem w domu 😉 uwierz mi, że da się wszystko pogodzić, mój mąż też nocami nie sypiał i chodził na całe dnie do pracy a pracę ma mega wymagającą, tez od niego zależy zdrowie i życie setek osób - na budowie. Poważnie pomyślałabym o wynajęciu innego mieszkania, na szali masz relacje z mężem i dziecko i o to bym głównie dbała a szwagierka jak tak cwaniakuje to niech sobie radzi bez Was, jak ktoś inny przyjdzie mieszkać to rzeczy będzie musiała zabrać 🤷♀️
Pieniądze mamy wspólne ale zakupy zrobił zanim ja się tutaj na dobre wprowadziłam i zanim zaczęliśmy łączyć wydatki i konto, ma jakieś tam swoje układy z siostrą i ja się po prostu nie chce mieszać, on mieszka tu dłużej niż ja i wiem ,że jemu się będzie stąd ciężej wyprowadzić niż mi ale było już to brane pod uwagę wcześniej albo po prostu odkupienie mieszkania całkowicie.
Po prostu obecnie coraz częściej rozmawiamy o wyprowadzce do Angli albo wykończeniu w końcu domu ,który on ma po tacie i głównie z tego względu nie bierzemy pod uwagę wynajęcia innego mieszkania ,bo może to być bardzo krótkotrwała opcja.
To nie jest deminizowanie życia z dzieckiem w domu 😃 zanim zaczęliśmy myśleć o rodzinie mieliśmy ustalone pewne rzeczy. Jeśli będzie miał dzień wolny albo weekend to na pewno podzielimy się po równo opieką w nocy ale kiedy wiem ,że musi wstać i myśleć trzeźwo będę się starała go w nocy nie angażować. Grunt żeby to działało, jeśli nie będzie to postaramy się to opracować inaczej ale póki co taki jest plan.
Ludzie mają gorzej niż ja z moją różową kanapą, chciałam po prostu dać upust irytacji z tego powodu. To nie jest tragedia zresztą liczę na to ,że to się da jeszcze jakoś rozwiązać bez awantur albo ,że w końcu zapadnie decyzja co dalej z mieszkaniem -
Ania1008 wrote:I te kremy można również na brzuch używać?
Tak, spokojnie można ich używać na brzuch ☺️ -
Anka657 wrote:Contebis przykro mi, że coś takiego Cię spotkało… najgorzej, że dowiedziałaś się w taki sposób. Nikt wcześniej Cię nie poinformował??
Dziewczyny, czekające na wyniki amnio trzymam kciuki ♥️
Nam się w tym roku nie szykują żadne wielkie imprezy. Ale w ciąży z synem w 7 miesiącu bawiłam się na weselu przyjaciółki do 3 rano przy piwku 0% 😅
Dziewczyny, czy któraś z was też walczy ze swędzeniem ciała??? Mam tak suchą skórę, że zwariuje… basen jeszcze dodatkowo ją wysusza. Smaruje się olejem ze słodkich migdałów, ale chyba będę musiała kupić jakiś emolient. Polecicie coś?
Ja też miałam ogromny problem ze swędzeniem, na szczęście przeszło samo, w sensie ten najbardziej krytyczny moment i do dziś nie wiem czemu tak miałam ale też mam suchą skórę i z tego powodu swędzi, nic nie pomagało i kupiłam mediderm ,można go stosować w ciąży, fajnie nawilża skóręAnka657 lubi tę wiadomość
-
Swędzący brzuch w ciąży jest zupełnie naturalną i często spotykaną przypadłością. Zazwyczaj związane jest to z postępującym rozciąganiem skóry na brzuchu (szczególnie dotyczy to okresu od drugiego trymestru ciąży) – napięta skóra łatwiej ulega przesuszeniu, które może wywoływać swędzenie lub pieczenie.
Anka657 lubi tę wiadomość
-
Styśka1998 wrote:Swędzący brzuch w ciąży jest zupełnie naturalną i często spotykaną przypadłością. Zazwyczaj związane jest to z postępującym rozciąganiem skóry na brzuchu (szczególnie dotyczy to okresu od drugiego trymestru ciąży) – napięta skóra łatwiej ulega przesuszeniu, które może wywoływać swędzenie lub pieczenie.
Styśka1998 lubi tę wiadomość
-
Styśka1998 wrote:Swędzący brzuch w ciąży jest zupełnie naturalną i często spotykaną przypadłością. Zazwyczaj związane jest to z postępującym rozciąganiem skóry na brzuchu (szczególnie dotyczy to okresu od drugiego trymestru ciąży) – napięta skóra łatwiej ulega przesuszeniu, które może wywoływać swędzenie lub pieczenie.
-
Dosia_24 wrote:Pieniądze mamy wspólne ale zakupy zrobił zanim ja się tutaj na dobre wprowadziłam i zanim zaczęliśmy łączyć wydatki i konto, ma jakieś tam swoje układy z siostrą i ja się po prostu nie chce mieszać, on mieszka tu dłużej niż ja i wiem ,że jemu się będzie stąd ciężej wyprowadzić niż mi ale było już to brane pod uwagę wcześniej albo po prostu odkupienie mieszkania całkowicie.
Po prostu obecnie coraz częściej rozmawiamy o wyprowadzce do Angli albo wykończeniu w końcu domu ,który on ma po tacie i głównie z tego względu nie bierzemy pod uwagę wynajęcia innego mieszkania ,bo może to być bardzo krótkotrwała opcja.
To nie jest deminizowanie życia z dzieckiem w domu 😃 zanim zaczęliśmy myśleć o rodzinie mieliśmy ustalone pewne rzeczy. Jeśli będzie miał dzień wolny albo weekend to na pewno podzielimy się po równo opieką w nocy ale kiedy wiem ,że musi wstać i myśleć trzeźwo będę się starała go w nocy nie angażować. Grunt żeby to działało, jeśli nie będzie to postaramy się to opracować inaczej ale póki co taki jest plan.
Ludzie mają gorzej niż ja z moją różową kanapą, chciałam po prostu dać upust irytacji z tego powodu. To nie jest tragedia zresztą liczę na to ,że to się da jeszcze jakoś rozwiązać bez awantur albo ,że w końcu zapadnie decyzja co dalej z mieszkaniemLusia90, Róża11 lubią tę wiadomość
-
Dosia_24 wrote:Pieniądze mamy wspólne ale zakupy zrobił zanim ja się tutaj na dobre wprowadziłam i zanim zaczęliśmy łączyć wydatki i konto, ma jakieś tam swoje układy z siostrą i ja się po prostu nie chce mieszać, on mieszka tu dłużej niż ja i wiem ,że jemu się będzie stąd ciężej wyprowadzić niż mi ale było już to brane pod uwagę wcześniej albo po prostu odkupienie mieszkania całkowicie.
Ludzie mają gorzej niż ja z moją różową kanapą, chciałam po prostu dać upust irytacji z tego powodu. To nie jest tragedia zresztą liczę na to ,że to się da jeszcze jakoś rozwiązać bez awantur albo ,że w końcu zapadnie decyzja co dalej z mieszkaniem
Dosia, nie ujmując odpowiedzialności Twojego męża w pracy, to weź pod uwagę jaką ty będziesz miała odpowiedzialność w ciągu dnia. Będziesz się opiekować małym człowiekiem… i będziesz wykończona, jeśli wszystkie nocne obowiązki spadną na ciebie. A dziecko może być rożne, noce mogą być rózne, są lepsze i gorsze dni, skoki rozwojowe. Także nie ujmuj sobie odpowiedzialnosci, ktora cię czeka ♥️ a mąż niech będzie w gotowości ☺️Lusia90 lubi tę wiadomość
-
Galaxis wrote:Z rossmana polecam isana balsam do ciała z mocznikiem, jest dosyć gęsty, ale u mnie super sobie radzi teraz w ciąży z przesuszoną skórą
Własnie go kupiłam! Liczę na niego 🤣
Kupiłam jeszcze jakiś olejek pod prysznic, peeling, i maslo do ciala. Wszystko z duza iloscia olejków. Postaram się być systematyczna w tym nawilżaniu i mam nadzieję, że zobaczę szybką poprawę 🤭Galaxis lubi tę wiadomość
-
Alima wrote:To, że ktoś ma gorzej nie znaczy, że Ty nie możesz mieć lepiej 😉 i jasne, że należy to rozwiązać polubownie, bo awantury nikomu nie przyniosą korzyści. Musisz tylko pomyśleć co będzie najlepsze dla Twojej rodziny i jak najszybciej podjąć decyzję i dążyć do niej. Co do kupna mieszkania od siostry (przy takich relacjach) nigdy bym się nie zgodziła. Bo za parę lat usłyszycie, że to dzięki niej (albo i jeszcze dzięki jej nieszczęściu) macie to mieszkanie. A nie daj Boże jak Wam opuści 10 koła, to jeszcze, że jakby sprzedała obcemu to by zarobiła itd. Ale to ja i moja wypatrzona zawodowo psychika 🙃
nie z takimi relacjami bo one ewidentnie nie są takie jak być powinny.
Bądź co bądź, decyzja nie należy do nas ale nasze zdanie znasztygrysek7773, Dosia_24, Lusia90, Natka922 lubią tę wiadomość
-
Nowucjuszka wrote:A swędzenie cycków? 😵💫 Chyba się zadrapie 😭♀️ '95
16.10.24 10 dpo⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11 | 18.10 beta 78,7 prog 19,43 | 22.10 beta 330,4 prog 17,74 | 31.10 beta 12869,7 prog 18,68
12.11.24 7tc+0 - 0,9 cm i jest serduszko ❤️
03.12.24 10tc+0 - 3,2 cm i 166 bpm
14.12.24 nifty pro ryzyka niskie i dziewczynka 🩷
23.12.24 12tc+6 - I prenatalne 7cm i 148 bpm
07.01.25 15tc+0 - 9,1 cm
04.02.25 19tc+0 - 287 g
20.02.25 21tc+2 - II prenatalne 482 g
04.03.25 23tc+0 - 567 g
25.03.25 26tc+0 - 881 g
08.04.25 28tc+0 - 1200 g
28.04.25 30tc+6 - III prenatalne 1650 g
06.05.25 32tc+0 - wizyta
-
Nowucjuszka wrote:A swędzenie cycków? 😵💫 Chyba się zadrapie 😭
Na to też jest odpowiedź 😊 Gruczoły piersiowe powiększają się w przygotowaniu do karmienia piersią, a ten wzrost może rozciągać skórę, powodując swędzenie 😊Nowucjuszka lubi tę wiadomość
-
Alima wrote:Zostawiła, bo nie wynajmuje obcym, tylko bratu, który się nie odezwie 😬
Co do zostawiania ruchomości to pralkę zostawić jeszcze rozumiem, ale telewizor przewieźć to nie problem. Dla mnie dziwne, ale wywnioskowałam, że tam zawiłe relację, które najlepiej jak najszybciej zakończyć.
Co do podjęcia decyzji, to żeby te parę lat nie przerodziło się w naście.
I kwestia wykończenia domu, przepraszam, że zapytam, ale czyją jest własnością (mnie nie odpowiadaj jak nie chcesz, ale przemyśl to), jeśli mąż dostał od rodziców, po dziadkach itd., że mama może sobie rościć jakieś prawa (nawet tylko emocjonalnie) to cisnęłabym, aby wyjechać i odciąć się. Poprostu z racji swojej starej pracy, za dużo widziałam i słyszałam 😖
Dom należy całkiem do męża, został na niego przepisany jakiś czas temu, mama nie ma do niego prawa ale to też nie tak żeby chciała, ma wystarczająco swoich pieniędzy zresztą mocno nalegała żeby jemu to zapisać, on się od nich oddala i chyba chciała żeby zamieszkał blisko nich ,a my się właśnie wahamy z tego względu ,że to dosłownie 100 metrów od siebie 😶 bardziej jesteśmy za wyjazdem jednak
Wcześniej wynajmowała siostrze żony brata 😅 wiem ,że zawiłe...oni też tu mieszkali z tymi jej klamotami ,wyprowadzili się ,bo ona im kazała ,bo akurat mąż skończył drugi kierunek studiów i szukał czegoś dla siebie ,a ona wolała żeby on tu mieszkał. Jemu te rzeczy na początku nie przeszkadzały,bo to było głównie w tamtym pokoju w którym ma być teraz pokój dziecka. To ja się wprowadziłam, udało nam się zajść w ciążę no i problem pojawia się teraz ,bo ja zaczęłam naciskać bardziej stanowczo ,że te rzeczy mi przeszkadzają. Większość poszła już w pudło i do piwnicy ,bo mam alerie na kurz ,a te ubrania to było siedlisko wszelkich pyłów. No ale część została, głównie w salonie.
Wydaje mi się ,że ona może sobie nie zdawać sprawy ,że to nam może przeszkadzać, albo ma to w nosie. Podejrzewałam nawet zbieractwo ,bo u nich w domu pełno jest wszystkiego, niczego się nie pozbywają tylko wszystko leży i się zbiera kupa śmieci -
ineska12 wrote:hej przyszły mi dzis wyniku testu podwójnego, jestem w 12tc :
Wolna podjednostka beta HCG (wg FMF)
42,40 IU/l
Biochemia
Materiał: Surowica
Parameter
Wartość
Białko PAPP-A (wg FMF)
0,72 IU/l
czy tak niska beta jest normalna?
To jest tylko "surowy" wynik. Musisz poczekać na analizę tego razem z twoim wynikiem USG lekarz przeliczy wszystko na jednostkę mom z czego dopiero są wyliczane ryzyka.
Poradze nie próbować samemu interpretować tych wyników bo w internecie nic się mądrego nie znajdzie, tylko niepotrzebny stres 😊ineska12, Róża11 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
22.01 198 g 💪
13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
26.03 1,07 kg 🤗💝
15.04 1,49 kg Viniego 🫶❤️
30.04 2,04 kg syńcia☀️🏖
-
Postaram się Was nadrobić. Smutno mi trochę było, bo nikt mnie wczoraj nie ojojał
Ale dzisiaj jest nowy dzień i mam całkiem sporo energii. Byłam na siłce, sauna, basen z masażem. Wszystko szybciutko, bo małego mogę zostawić tylko 2h w klubiku. A przed klubikiem zrobiłam dla Was wywiad: chyba raczej popularne modele (nie wiem jakie konkretnie to są) w praktyce:
Anka657 lubi tę wiadomość
-
Ania1008 wrote:Miałam nie kupować detektora tętna ale jednak nie wytrzymam. Myślałam aby w aptece kupić aby był dobry. Boje się zamawiać przez internet. Teraz pełno jest chińskich wyrobów. Nawet jak zamawia się z innej strony to łatwo na taki chiński produkt trafić, a w aptece wydaje się, że będzie dobry. I to będzie wyrób medyczny.
Nie wiem czy dobrze myślę.
Jak u was się sprawdza detektor tętna? Znajdujecie za każdym razem puls? Za ile i gdzie kupowalyscie? -
Dziewczyny! Apropo kremów. Jaki krem do twarzy ? Ostatnio mam okropny problem z czołem i nosem... Nie pomaga peeling robiony regularnie, ani krem który do tej pory stosowałam
mam wrażenie że jest coraz gorzej
12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
AMH
03.2024 - 0,530
10.2024 - 0,211
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
14.02.2025 1. 270g Kokosika 💙, 2. 225 g Kokosika 💙
04.03.2025 1. 413 g Liska 💙 2. 369 g Liska 💙
29.03.2025 1. 705 g Misia, 2. 700 g Misia 💙
09.04.2025 1. 915 g Łobuza, 2. 894 g Łobuza, echo serduszek ok 🥰
02.05.2025 wizyta 🤞
Acard 150
Sometimes when you pray for a miracle, God gives you Two 💙💙
-
Ja z suchością skóry o dziwo nie mam problemów. Przed ciążą miałam bardziej suchą niż teraz. Wstyd się przyznać ale nawet nie mam żadnego balsamu dla kobiet w ciąży. Od wielkiego dzwonu używam olejku z migdałów lub zwykłego balsamu z nivea 🙈
Do twarzy też mamy cały czas ten sam krem. Używam na noc z ceramidami plus pod spód serum z trehaloza, a na dzień serum z kwasem hialuronowym i krem z filtrem 50 (wszystko basiclabs).Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 14:18
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
15+4 👶🏻 147 g 🩵