Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Dosia_24 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowucjuszka wrote:
    Ja miałam takie kłucia przez 2 ostatnie dni, były one dość rzadkie, ale mocno wyczuwalne. Wczoraj byłam na kontroli i lekarka zaglądała do szyjki i nic nie mówiła, więc uznaje że wszystko jest ok 🤞w sumie mogłam o to zapytać, ale za dużo się działo na tej wizycie i zapomniałam 🙈

No mnie też tak przez dwa dni ,dość intensywnie i tak kilka razy w ciągu dnia. Dzisiaj cisza ale stresu już się zdarzyłam najeść.

👱‍♀️ 25
    🧔‍♂️ 34

Starania od 3.2024
    21.11.2024 - pozytywny test 😊
    5.12 - pierwsza wizyta na USG 😊 mamy ❤️
    20.01 - prenatalne 👶 niskie ryzyka, prawdopodobnie 💙
    17.03 - połówkowe

preg.png
  • Dosia_24 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to wydaje mi się ,że coś czuję już 🤔 od kilku dni tak mam, czasami nic nie czuje ,a są godziny ,że siedzę z rękami na brzuchu i staram się wyczuć, to nie jelita raczej ,bo to inne uczucie. Takie jakby delikatne smyrnięcia od środka, czasami takie bardzo delikatne stuknięcia. Ginekolog powiedział ,że z uwagi na łożysko na przedniej ścianie i nisko poczuję dopiero koło 20-22 tygodnia i dlatego się zastanawiam czy sobie nie wymyśliłam

Alima lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 25
    🧔‍♂️ 34

Starania od 3.2024
    21.11.2024 - pozytywny test 😊
    5.12 - pierwsza wizyta na USG 😊 mamy ❤️
    20.01 - prenatalne 👶 niskie ryzyka, prawdopodobnie 💙
    17.03 - połówkowe

preg.png
  • Alima Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosia_24 wrote:
    W ogóle to wydaje mi się ,że coś czuję już 🤔 od kilku dni tak mam, czasami nic nie czuje ,a są godziny ,że siedzę z rękami na brzuchu i staram się wyczuć, to nie jelita raczej ,bo to inne uczucie. Takie jakby delikatne smyrnięcia od środka, czasami takie bardzo delikatne stuknięcia. Ginekolog powiedział ,że z uwagi na łożysko na przedniej ścianie i nisko poczuję dopiero koło 20-22 tygodnia i dlatego się zastanawiam czy sobie nie wymyśliłam
    Nie wymyśliłaś sobie 😊 czucie jest bardzo indywidualne, ja pomimo łożyska z przodu czuję już od bardzo dawna.

Dosia_24 lubi tę wiadomość

• Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosia_24 wrote:
    No mnie też tak przez dwa dni ,dość intensywnie i tak kilka razy w ciągu dnia. Dzisiaj cisza ale stresu już się zdarzyłam najeść.
    Mnie niby tylko kilka razy. Wczoraj wieczorem przed spaniem. Dziś już nic. Ale szczerze to zwalniam trochę tempo. Myślę że mimo że jestem na l4 to za dużo robię. Ciągle gdzieś biegam, sprzątam, gotuję. Zapominam że to już 5 msc się zaczyna i żeby się oszczędzać i myślę że muszę trochę zwolnić. 😊

👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮

IVF 09.2024:
    18.09.24 start stymulacji 💉
    30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
    6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
    13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
    13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
    15+4 👶🏻 147 g 🩵
    19+3 👶🏻 327 g 🩵
    20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
    preg.png
  • Meeegy91 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie jakieś fajne sklepy do polecenia gdzie można kupić całe zestawy ( rozek, kokon, poduszka do karmienia itd) ? Nie wiem sama z jakiego materiału to brać? Boże ja nie wiem nic :( coraz bardziej mnie to przeraża wszystko... Wiecie że ja nigdy w życiu dziecka na rękach nie trzymalam 😨

preg.png[/url]

14.01.24 ⏸
    27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
    06.24 ponowne rozpoczęcie starań
    19.10.24 ⏸
    05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
    26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
    17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷
    14.01 bez pomiaru CRL, ❤157 ud / min, z dziewczynki zrobił się chłopiec 💙
    04.02 badania połówkowe, 291 g , chłopiec 💙 wszystko na miejscu i odpowiada danemu tygodniowi
  • tralalina Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Nie strasz bo ja popłynęłam na zakupach 😂 jakby teraz mial być chłopak to do 6msc będzie nosił różowe ubranka 😂
    Będzie playboy jak Miłosz mojego brata 😂😂😂😂

Ślązaczka w Szwajcarii

preg.png

age.png

age.png
  • tralalina Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaxx wrote:
    Nawet nie mów, właśnie wyprzedaje ubrania po córce i zamawiam nowe chłopięce, chyba bym zwariowała jakby się odmieniło 😂

W te strone to chyba częściej pomyłki wychodza. Że pępowina jak fiutek wygląda i dziewczynka w sumie jest 😅

Izaxx lubi tę wiadomość

Ślązaczka w Szwajcarii

preg.png

age.png

age.png
  • Alima Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeegy91 wrote:
    Czy macie jakieś fajne sklepy do polecenia gdzie można kupić całe zestawy ( rozek, kokon, poduszka do karmienia itd) ? Nie wiem sama z jakiego materiału to brać? Boże ja nie wiem nic :( coraz bardziej mnie to przeraża wszystko... Wiecie że ja nigdy w życiu dziecka na rękach nie trzymalam 😨
    Ja przed swoim młodym tylko 1, i to też nie za często. Ogólnie nawet za dziećmi nie przepadałam 😉 wszystko przyjdzie samo, będziesz wiedziała co i jak

carolka lubi tę wiadomość

• Lusia90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosia_24 wrote:
    Ja właśnie od kilku dni jak leżę z rękami na brzuszku to czuje takie smyrnięcia jakby coś tam mnie gilało heh ale to moja 1 ciąża i nie wiem czy to to :)

Alima, Dosia_24 lubią tę wiadomość

preg.png

👩27 |👨‍🦱 28 | pierwsza ciąża.
    21+1tc 473 g zdrowego chłopca 💙
    Czekamy na Ciebie maluszku 💞🥹
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z pierwszych zajęć szkoły rodzenia. Od razu też zadeklarowałam położna.
    Moje pierwsze wrażenie- wybrałam super babkę. Młoda i naprawdę wydaje się bym kompetentna.
    Miałam nawet już wykład 1.5 taki wstępny 😄
    Nie wiem jak u was ale ja mam mieć zajęcia co tydzień przez około 3 miesiące 😅 wydaje mi się że to duuuzo ale i tak nie mam nic ciekawszego do roboty

Lusia90, carolka, Styśka1998 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
    19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
    31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
    22.01 198 g 💪
    13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
    05.03 650g ❣️
    preg.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też prawie do końca ciąży byłam Kamilem xd ale to jednak było ponad 30 lat temu. Myślałam że to się już nie zdarza a tu proszę moja córka obecna w brzuchu zrobiła ten sam psikus i tez była do 16tc chłopcem, fiutka widziało dwóch lekarzy , jakbyście widzieli nasze miny jak kliknęliśmy wyniki Nifty 😂 żałuję że tego nie nagrałam
    Byłam już na etapie wystawiania na vinted ciuchów po córce i oczywiście kupowania ciuszków na chłopca, na szczęście miały metki xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 18:29

Kamax9 lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Będzie playboy jak Miłosz mojego brata 😂😂😂😂
    Nie będzie wyjścia. Ja już tyle kasy wydałam na te ubranka 😅 w zasadzie mam już 56, 62 i część 68, nawet kombinezony na zimę 😂

tralalina lubi tę wiadomość

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    preg.png
  • Róża11 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamax, miałaś rację. Miałam przed chwilą zajęcia z położną. Ta koszula z porodu to zazwyczaj out od razu idzie. Więc masz rację i kupię jakąś tania sobie, jednak szkoda by mi było założyć i po jednym razie wyrzucic koszule za ponad stówę. 😘 będę w tych z doctor nap śmigać w ciągu dnia nawet jako w sukience :D

Kamax9, tygrysek7773, 3erin lubią tę wiadomość

16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
    17.02.2024 połówkowe, ok, dziewczynka 371 gramów 💗
  • Izaxx Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też czuję ruchy od jakiegoś tygodnia, ale głównie wieczorem jak leżę spokojnie na kanapie i mam czas się na tym skupić 😅
    Mam łożysko na przedniej ścianie, a mimo to czasami już są konkretne te kopniaki

Alima lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰31 👱🏻‍♂️33 👧🏼3

16.11 ⏸️
    16.11 beta 680,40
    18.11 beta 1308,08
    02.12 0.75cm, jest serduszko ❤️
    16.12 2.16cm człowieczka ❤️
    13.01 6.94cm człowieczka ❤️
    16.01 prenatalne - wszystkie pomiary prawidłowe ❤️
    03.02 156g chłopaka 💙
    24.02 330g Jasia 💙
    12.03 połówkowe 🤞🏻
    17.03 wizyta 🤞🏻

preg.png
  • Alima Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    No ja też prawie do końca ciąży byłam Kamilem xd ale to jednak było ponad 30 lat temu. Myślałam że to się już nie zdarza a tu proszę moja córka obecna w brzuchu zrobiła ten sam psikus i tez była do 16tc chłopcem, fiutka widziało dwóch lekarzy , jakbyście widzieli nasze miny jak kliknęliśmy wyniki Nifty 😂 żałuję że tego nie nagrałam
    Byłam już na etapie wystawiania na vinted ciuchów po córce i oczywiście kupowania ciuszków na chłopca, na szczęście miały metki xd
    Ja byłam bliźniakami 🤣🤣🤣

tralalina, tygrysek7773 lubią tę wiadomość

• Róża11 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamax9 wrote:
    Ja właśnie wróciłam z pierwszych zajęć szkoły rodzenia. Od razu też zadeklarowałam położna.
    Moje pierwsze wrażenie- wybrałam super babkę. Młoda i naprawdę wydaje się bym kompetentna.
    Miałam nawet już wykład 1.5 taki wstępny 😄
    Nie wiem jak u was ale ja mam mieć zajęcia co tydzień przez około 3 miesiące 😅 wydaje mi się że to duuuzo ale i tak nie mam nic ciekawszego do roboty

Wyżej właśnie pisałam co do tej koszuli do porodu xd jednak przyjmuje Twoje stanowisko xd masz trochę przerażenia w sobie? W sensie wiadomo, radość itd, ale z drugiej strony obawy? Do mnie tak zaczęło to wszystko mocno docierać, aż mała zaczęła mi skakać, chyba wyczuła ten stres xd

5x powtarzała żeby ćwiczyć i zapisałam się na grupę na feja i napompowalam piłkę xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 19:23

16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:
    Kamax, miałaś rację. Miałam przed chwilą zajęcia z położną. Ta koszula z porodu to zazwyczaj out od razu idzie. Więc masz rację i kupię jakąś tania sobie, jednak szkoda by mi było założyć i po jednym razie wyrzucic koszule za ponad stówę. 😘 będę w tych z doctor nap śmigać w ciągu dnia nawet jako w sukience :D

Te koszule z dr nap zdecydowanie mogą zastępować sukienki 😁

Starania od 06.2022

22.01 198 g 💪
    05.03 650g ❣️
    preg.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:
    Wyżej właśnie pisałam co do tej koszuli do porodu xd jednak przyjmuje Twoje stanowisko xd masz trochę przerażenia w sobie? W sensie wiadomo, radość itd, ale z drugiej strony obawy? Do mnie tak zaczęło to wszystko mocno docierać, aż mała zaczęła mi skakać, chyba wyczuła ten stres xd

Szczerze mówiąc to samego porodu nie boję się, bardziej martwię się jak sobie poradze z takim małym bobaskiem ale staram się być jednak pozytywnej myśli że się sprawdzimy z mężem w końcu nie my pierwsi i nie ostatni.
    No i coraz częściej dopadają mnie myśli- co potem. Bo nie wyobrażam sobie wrócić do mojej ówczesnej pracy... jak sobie poradzimy itd. Nie ukrywam że nas nie będzie stać na to żebym siedziała w domu kilka lat, chyba że przeprowadzilibyśmy się do teściów to wtedy odchodzi splata kredytu i utrzymania mieszkania. Ale też nie mam z kim zostawiać dziecka żeby iść normalnie do pracy... zobaczymy. Jak to mówią pieniądze się zarobi jakoś..

Starania od 06.2022

22.01 198 g 💪
    05.03 650g ❣️
    preg.png
  • Róża11 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamax9 wrote:
    Szczerze mówiąc to samego porodu nie boję się, bardziej martwię się jak sobie poradze z takim małym bobaskiem ale staram się być jednak pozytywnej myśli że się sprawdzimy z mężem w końcu nie my pierwsi i nie ostatni.
    No i coraz częściej dopadają mnie myśli- co potem. Bo nie wyobrażam sobie wrócić do mojej ówczesnej pracy... jak sobie poradzimy itd. Nie ukrywam że nas nie będzie stać na to żebym siedziała w domu kilka lat, chyba że przeprowadzilibyśmy się do teściów to wtedy odchodzi splata kredytu i utrzymania mieszkania. Ale też nie mam z kim zostawiać dziecka żeby iść normalnie do pracy... zobaczymy. Jak to mówią pieniądze się zarobi jakoś..

Dosłownie 5 minut temu mój maz powiedział to samo ,,nie my pierwsi nie my ostatni" no ja też będę musiała wrócić do pracy, na samym początku chciałam, teraz jak mysle, że taki bobo to nie mam pojęcia, zaczynam też się bać.. Ale albo żłobek albo trzeba będzie kombinować, zacisnac pasa. Niestety moja praca to laboratorium, więc to nie jest tylko jedna zmiana 6-14... myślę, że wszystko wyjdzie w praniu. Damy radę, musimy, z tego co piszesz też masz zaradnego i mądrego męża, więc na pewno znajdziecie jakieś rozwiązanie

• Kamax9 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:
    Dosłownie 5 minut temu mój maz powiedział to samo ,,nie my pierwsi nie my ostatni" no ja też będę musiała wrócić do pracy, na samym początku chciałam, teraz jak mysle, że taki bobo to nie mam pojęcia, zaczynam też się bać.. Ale albo żłobek albo trzeba będzie kombinować, zacisnac pasa. Niestety moja praca to laboratorium, więc to nie jest tylko jedna zmiana 6-14... myślę, że wszystko wyjdzie w praniu. Damy radę, musimy, z tego co piszesz też masz zaradnego i mądrego męża, więc na pewno znajdziecie jakieś rozwiązanie

No moja praca jest na 3 zmiany więc dla mnie totalnie odpada przy takim maluchu.
    Pewnie, są ludzie w gorszych sytuacjach życiowych więc i my damy radę. 😊

Starania od 06.2022

22.01 198 g 💪
    05.03 650g ❣️
    preg.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ