LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowucjuszka wrote:Ja miałam takie kłucia przez 2 ostatnie dni, były one dość rzadkie, ale mocno wyczuwalne. Wczoraj byłam na kontroli i lekarka zaglądała do szyjki i nic nie mówiła, więc uznaje że wszystko jest ok 🤞w sumie mogłam o to zapytać, ale za dużo się działo na tej wizycie i zapomniałam 🙈
No mnie też tak przez dwa dni ,dość intensywnie i tak kilka razy w ciągu dnia. Dzisiaj cisza ale stresu już się zdarzyłam najeść. -
W ogóle to wydaje mi się ,że coś czuję już 🤔 od kilku dni tak mam, czasami nic nie czuje ,a są godziny ,że siedzę z rękami na brzuchu i staram się wyczuć, to nie jelita raczej ,bo to inne uczucie. Takie jakby delikatne smyrnięcia od środka, czasami takie bardzo delikatne stuknięcia. Ginekolog powiedział ,że z uwagi na łożysko na przedniej ścianie i nisko poczuję dopiero koło 20-22 tygodnia i dlatego się zastanawiam czy sobie nie wymyśliłam
Alima lubi tę wiadomość
-
Dosia_24 wrote:W ogóle to wydaje mi się ,że coś czuję już 🤔 od kilku dni tak mam, czasami nic nie czuje ,a są godziny ,że siedzę z rękami na brzuchu i staram się wyczuć, to nie jelita raczej ,bo to inne uczucie. Takie jakby delikatne smyrnięcia od środka, czasami takie bardzo delikatne stuknięcia. Ginekolog powiedział ,że z uwagi na łożysko na przedniej ścianie i nisko poczuję dopiero koło 20-22 tygodnia i dlatego się zastanawiam czy sobie nie wymyśliłam
Dosia_24 lubi tę wiadomość
-
Dosia_24 wrote:No mnie też tak przez dwa dni ,dość intensywnie i tak kilka razy w ciągu dnia. Dzisiaj cisza ale stresu już się zdarzyłam najeść.👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
15+4 👶🏻 147 g 🩵
19+3 👶🏻 327 g 🩵
20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
-
Czy macie jakieś fajne sklepy do polecenia gdzie można kupić całe zestawy ( rozek, kokon, poduszka do karmienia itd) ? Nie wiem sama z jakiego materiału to brać? Boże ja nie wiem nic
coraz bardziej mnie to przeraża wszystko... Wiecie że ja nigdy w życiu dziecka na rękach nie trzymalam 😨
[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷
14.01 bez pomiaru CRL, ❤157 ud / min, z dziewczynki zrobił się chłopiec 💙
04.02 badania połówkowe, 291 g , chłopiec 💙 wszystko na miejscu i odpowiada danemu tygodniowi -
Izaxx wrote:Nawet nie mów, właśnie wyprzedaje ubrania po córce i zamawiam nowe chłopięce, chyba bym zwariowała jakby się odmieniło 😂
W te strone to chyba częściej pomyłki wychodza. Że pępowina jak fiutek wygląda i dziewczynka w sumie jest 😅Izaxx lubi tę wiadomość
-
Meeegy91 wrote:Czy macie jakieś fajne sklepy do polecenia gdzie można kupić całe zestawy ( rozek, kokon, poduszka do karmienia itd) ? Nie wiem sama z jakiego materiału to brać? Boże ja nie wiem nic
coraz bardziej mnie to przeraża wszystko... Wiecie że ja nigdy w życiu dziecka na rękach nie trzymalam 😨
carolka lubi tę wiadomość
-
Dosia_24 wrote:W ogóle to wydaje mi się ,że coś czuję już 🤔 od kilku dni tak mam, czasami nic nie czuje ,a są godziny ,że siedzę z rękami na brzuchu i staram się wyczuć, to nie jelita raczej ,bo to inne uczucie. Takie jakby delikatne smyrnięcia od środka, czasami takie bardzo delikatne stuknięcia. Ginekolog powiedział ,że z uwagi na łożysko na przedniej ścianie i nisko poczuję dopiero koło 20-22 tygodnia i dlatego się zastanawiam czy sobie nie wymyśliłam
Alima, Dosia_24 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie wróciłam z pierwszych zajęć szkoły rodzenia. Od razu też zadeklarowałam położna.
Moje pierwsze wrażenie- wybrałam super babkę. Młoda i naprawdę wydaje się bym kompetentna.
Miałam nawet już wykład 1.5 taki wstępny 😄
Nie wiem jak u was ale ja mam mieć zajęcia co tydzień przez około 3 miesiące 😅 wydaje mi się że to duuuzo ale i tak nie mam nic ciekawszego do robotyLusia90, carolka, Styśka1998 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
22.01 198 g 💪
13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
05.03 650g ❣️
-
No ja też prawie do końca ciąży byłam Kamilem xd ale to jednak było ponad 30 lat temu. Myślałam że to się już nie zdarza a tu proszę moja córka obecna w brzuchu zrobiła ten sam psikus i tez była do 16tc chłopcem, fiutka widziało dwóch lekarzy , jakbyście widzieli nasze miny jak kliknęliśmy wyniki Nifty 😂 żałuję że tego nie nagrałam
Byłam już na etapie wystawiania na vinted ciuchów po córce i oczywiście kupowania ciuszków na chłopca, na szczęście miały metki xdWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 18:29
Kamax9 lubi tę wiadomość
-
Kamax, miałaś rację. Miałam przed chwilą zajęcia z położną. Ta koszula z porodu to zazwyczaj out od razu idzie. Więc masz rację i kupię jakąś tania sobie, jednak szkoda by mi było założyć i po jednym razie wyrzucic koszule za ponad stówę. 😘 będę w tych z doctor nap śmigać w ciągu dnia nawet jako w sukience
Kamax9, tygrysek7773, 3erin lubią tę wiadomość
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
17.02.2024 połówkowe, ok, dziewczynka 371 gramów 💗 -
Ja już też czuję ruchy od jakiegoś tygodnia, ale głównie wieczorem jak leżę spokojnie na kanapie i mam czas się na tym skupić 😅
Mam łożysko na przedniej ścianie, a mimo to czasami już są konkretne te kopniakiAlima lubi tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:No ja też prawie do końca ciąży byłam Kamilem xd ale to jednak było ponad 30 lat temu. Myślałam że to się już nie zdarza a tu proszę moja córka obecna w brzuchu zrobiła ten sam psikus i tez była do 16tc chłopcem, fiutka widziało dwóch lekarzy , jakbyście widzieli nasze miny jak kliknęliśmy wyniki Nifty 😂 żałuję że tego nie nagrałam
Byłam już na etapie wystawiania na vinted ciuchów po córce i oczywiście kupowania ciuszków na chłopca, na szczęście miały metki xdtralalina, tygrysek7773 lubią tę wiadomość
-
Kamax9 wrote:Ja właśnie wróciłam z pierwszych zajęć szkoły rodzenia. Od razu też zadeklarowałam położna.
Moje pierwsze wrażenie- wybrałam super babkę. Młoda i naprawdę wydaje się bym kompetentna.
Miałam nawet już wykład 1.5 taki wstępny 😄
Nie wiem jak u was ale ja mam mieć zajęcia co tydzień przez około 3 miesiące 😅 wydaje mi się że to duuuzo ale i tak nie mam nic ciekawszego do roboty
Wyżej właśnie pisałam co do tej koszuli do porodu xd jednak przyjmuje Twoje stanowisko xd masz trochę przerażenia w sobie? W sensie wiadomo, radość itd, ale z drugiej strony obawy? Do mnie tak zaczęło to wszystko mocno docierać, aż mała zaczęła mi skakać, chyba wyczuła ten stres xd
5x powtarzała żeby ćwiczyć i zapisałam się na grupę na feja i napompowalam piłkę xdWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 19:23
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
Róża11 wrote:Kamax, miałaś rację. Miałam przed chwilą zajęcia z położną. Ta koszula z porodu to zazwyczaj out od razu idzie. Więc masz rację i kupię jakąś tania sobie, jednak szkoda by mi było założyć i po jednym razie wyrzucic koszule za ponad stówę. 😘 będę w tych z doctor nap śmigać w ciągu dnia nawet jako w sukience
Te koszule z dr nap zdecydowanie mogą zastępować sukienki 😁Starania od 06.2022
22.01 198 g 💪
05.03 650g ❣️
-
Róża11 wrote:Wyżej właśnie pisałam co do tej koszuli do porodu xd jednak przyjmuje Twoje stanowisko xd masz trochę przerażenia w sobie? W sensie wiadomo, radość itd, ale z drugiej strony obawy? Do mnie tak zaczęło to wszystko mocno docierać, aż mała zaczęła mi skakać, chyba wyczuła ten stres xd
Szczerze mówiąc to samego porodu nie boję się, bardziej martwię się jak sobie poradze z takim małym bobaskiem ale staram się być jednak pozytywnej myśli że się sprawdzimy z mężem w końcu nie my pierwsi i nie ostatni.
No i coraz częściej dopadają mnie myśli- co potem. Bo nie wyobrażam sobie wrócić do mojej ówczesnej pracy... jak sobie poradzimy itd. Nie ukrywam że nas nie będzie stać na to żebym siedziała w domu kilka lat, chyba że przeprowadzilibyśmy się do teściów to wtedy odchodzi splata kredytu i utrzymania mieszkania. Ale też nie mam z kim zostawiać dziecka żeby iść normalnie do pracy... zobaczymy. Jak to mówią pieniądze się zarobi jakoś..Starania od 06.2022
22.01 198 g 💪
05.03 650g ❣️
-
Kamax9 wrote:Szczerze mówiąc to samego porodu nie boję się, bardziej martwię się jak sobie poradze z takim małym bobaskiem ale staram się być jednak pozytywnej myśli że się sprawdzimy z mężem w końcu nie my pierwsi i nie ostatni.
No i coraz częściej dopadają mnie myśli- co potem. Bo nie wyobrażam sobie wrócić do mojej ówczesnej pracy... jak sobie poradzimy itd. Nie ukrywam że nas nie będzie stać na to żebym siedziała w domu kilka lat, chyba że przeprowadzilibyśmy się do teściów to wtedy odchodzi splata kredytu i utrzymania mieszkania. Ale też nie mam z kim zostawiać dziecka żeby iść normalnie do pracy... zobaczymy. Jak to mówią pieniądze się zarobi jakoś..
Dosłownie 5 minut temu mój maz powiedział to samo ,,nie my pierwsi nie my ostatni" no ja też będę musiała wrócić do pracy, na samym początku chciałam, teraz jak mysle, że taki bobo to nie mam pojęcia, zaczynam też się bać.. Ale albo żłobek albo trzeba będzie kombinować, zacisnac pasa. Niestety moja praca to laboratorium, więc to nie jest tylko jedna zmiana 6-14... myślę, że wszystko wyjdzie w praniu. Damy radę, musimy, z tego co piszesz też masz zaradnego i mądrego męża, więc na pewno znajdziecie jakieś rozwiązanie16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
Róża11 wrote:Dosłownie 5 minut temu mój maz powiedział to samo ,,nie my pierwsi nie my ostatni" no ja też będę musiała wrócić do pracy, na samym początku chciałam, teraz jak mysle, że taki bobo to nie mam pojęcia, zaczynam też się bać.. Ale albo żłobek albo trzeba będzie kombinować, zacisnac pasa. Niestety moja praca to laboratorium, więc to nie jest tylko jedna zmiana 6-14... myślę, że wszystko wyjdzie w praniu. Damy radę, musimy, z tego co piszesz też masz zaradnego i mądrego męża, więc na pewno znajdziecie jakieś rozwiązanie
No moja praca jest na 3 zmiany więc dla mnie totalnie odpada przy takim maluchu.
Pewnie, są ludzie w gorszych sytuacjach życiowych więc i my damy radę. 😊Starania od 06.2022
22.01 198 g 💪
05.03 650g ❣️