LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do tematu żelaza. Ja przyjmuje dwie godziny po śniadaniu i pół godziny przed następnym jedzeniem.
Pani w aptece mówiła, że jak przyjmuję tabletki na tarczycę, które też przed jedzeniem się przyjmuje to żelazo powinnam przyjmować dopiero przy porze obiadowej ale nie z jedzeniem co najmniej pół godziny przed.
Przyjmowałam identyczne żelazo przed ciążą to lekarz również kazał mi dwie godziny po jedzeniu i pół godziny przed jedzeniem. Mogę popijać woda z cytryny.
Podobno żelazo lepiej się wchłania nad czczo i z witaminą c. Dlatego mam te dwie i pół godziny ( dwie godziny po jedzeniu i pół przed) i popijam woda z cytryny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 13:56
-
Styśka1998 wrote:Zdenerwowałam się bo zadzwonili do mnie z pracy, że mam wystawione L4 tylko do 11.02. czyli moja Pani doktor zapomniała mi przedłużyć L4 od 12.02. 🙈 Czy tylko mi się muszą takie rzeczy przytrafiać? Nie wiecie może czy można tyle do tyły wystawić L4?
Moja mama - co prawda nie w ciąży, ale miała taką sytuację, że zwolnienie nie przeszło przez system i dopiero pracodawca po dwóch tygodniach dał znać. Wymagało to chyba wyjaśnień lekarza, bo jak pojawiło się w ZUS z prawidłową datą miało dopisek „przedłożono do wyjaśnienia”. Następnie wszystko było okej.Styśka1998 lubi tę wiadomość
-
weruseeek wrote:Moja mama - co prawda nie w ciąży, ale miała taką sytuację, że zwolnienie nie przeszło przez system i dopiero pracodawca po dwóch tygodniach dał znać. Wymagało to chyba wyjaśnień lekarza, bo jak pojawiło się w ZUS z prawidłową datą miało dopisek „przedłożono do wyjaśnienia”. Następnie wszystko było okej.
Dziękuje Ci za tą wiadomość bo przynajmniej widzę jakieś światełko w tunelu 😂 Mam nadzieję, że i u mnie się to wyjaśni -
Melduję się. 402 gramy zdrowej dziewczynki. Trochę mnie martwi bo kość nosową jest na granicy taka krótka ale lekarz nic na to nie mówił. Starsza córka też ma bardzo malutki nosek mam nadzieję że to tylko to oznacza.
https://zapodaj.net/plik-AfHIT43Unv
Styśka1998, Kamax9, Ania1008, Ala1416, shaylen, angelberry, Ambiwalentna, 3erin, Lileepi, Kinia92, Róża11, Letycja, Dosia_24, Alima, carolka, Elena20, AkacjowaM, Anka657, Lusia90, Somebody_33, Galaxis, bialy_wilczek, Emii lubią tę wiadomość
-
Jedyny lekarz który może l4 wystawić nawet miesiąc do tyłu to psychiatra jak coś 🤪
Styśka1998 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
22.01 198 g 💪
13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
05.03 650g ❣️
-
Dosia_24 wrote:Też się zastanawiałam między jednym ,a drugim ale G się nie rozkłada w takim zakresie jak T ,a chciałam zapewnić młodemu bardziej rozłożoną pozycję w razie gdyby dłuższy czas musiał siedzieć w foteliku. Ten G miał faktycznie plus taki ,że lżejszy ale stwierdziłam ,że nie będę go też nie wiadomo jak długo nosić więc padło na T
Ale kręgosłup mi na pewno za to nie podziękuję 😅
Ja bardzo chciałam avionauta ale po pierwsze kąt wychodził 48 stopni, a po drugie baza obrotowa nie ma jeszcze testów bo jest na rynku od niedawna. Więc odpadło. A bardzo na niego liczyłam bo wózek będę raczej trzymać w aucie a corke nosić do mieszkania i znosić w łupinie, 3 piętro bez windy 🤦♀️Dosia_24 lubi tę wiadomość
-
Ania1008 wrote:A co do tematu żelaza. Ja przyjmuje dwie godziny po śniadaniu i pół godziny przed następnym jedzeniem.
Pani w aptece mówiła, że jak przyjmuję tabletki na tarczycę, które też przed jedzeniem się przyjmuje to żelazo powinnam przyjmować dopiero przy porze obiadowej ale nie z jedzeniem co najmniej pół godziny przed.
Przyjmowałam identyczne żelazo przed ciążą to lekarz również kazał mi dwie godziny po jedzeniu i pół godziny przed jedzeniem. Mogę popijać woda z cytryny.
Podobno żelazo lepiej się wchłania nad czczo i z witaminą c. Dlatego mam te dwie i pół godziny ( dwie godziny po jedzeniu i pół przed) i popijam woda z cytryny.
Muszą też być min 2h odstępu między żelazem a magnezem 😵💫 ja jak babcia mam już to wszystko rozpisane 😬
-
Nowucjuszka wrote:Dziewczyny, które są na podobnym etapie ciąży co ja, jak często czujecie jakieś ruchy swoich bobasów? Od dwóch dni mam wrażenie, że nic nie czuję i zaczynam się stresować 🥺
Ja czuję po kilka razy dziennie delikatnie, a czasami mam dwa dni ,że nic. Zaczynam się wtedy martwić ale on się odzywa co jakiś czas. Spokojnie, dziecko jeszcze małe, zależy też jak się ułoży. Ja czasami zamiast ruchów czuję jak mi wciska stópkę albo głowę w dolne partie, takie śmieszne uczucie w sumie ,bo jak pomasuje chwilę to ten nacisk ucieka 😅 -
tygrysek7773 wrote:Melduję się. 402 gramy zdrowej dziewczynki. Trochę mnie martwi bo kość nosową jest na granicy taka krótka ale lekarz nic na to nie mówił. Starsza córka też ma bardzo malutki nosek mam nadzieję że to tylko to oznacza.
https://zapodaj.net/plik-AfHIT43Unv
tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
Letycja masz rację. Dziękuję. Tak to kobity mają jak nie mają zmartwień to sobie je wymyślą 😅
3erin, Alima, Letycja, Kinia92 lubią tę wiadomość
-
Alima wrote:A i dziś w końcu zaczęłam ogarniać temat sesji brzuszkowej. No i chyba cenowo pobiłam Was wszystkie 🤪 dziewczyna za sesję 10 ujęć (3 stylizacje) krzyknęła 1200 zł 🙈
-
Alima wrote:https://zapodaj.net/plik-DnqGPjE027
Ja właśnie siadłam do deseru 😉 która jeszcze lubi? -
Alima wrote:Ale Ty pewnie Kraków, Warszawa, a nie zadupie Szczecin
Alima lubi tę wiadomość