LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, proponuję nie robić mega zapasów pampersów i chusteczek. Kupcie po jednym opakowaniu na start bo jak się okaże, że coś uczula dziecko to zostaniecie z zapasami 🙈
Może macie coś do polecenia do zmiękczania prania? Chemię przywozimy z UK i o ile nie mam zastrzeżeń co do czystości i zapachu to ubrania są po prostu szorstkie i takie niemiłe w dotyku... 😒Anka657, tygrysek7773 lubią tę wiadomość
-
Co do rodzinki z grypą... dzięki za ojojanie, potrzebowałam tego 😂 już zrobiłam zapas testow combo i zapisałam wizytę do rodzinnej jutro żeby mi wypisała leki w razie W żebyśmy wzieli na urlop jeśli polecimy. Mam nadzieję, że zdążą dojść do naszego wylotu bo u mnie w mieście zakup leków na grypę jest niemożliwy od ręki, trzeba jechać do Lublina a i tam nie ma gwarancji, że się kupi 🙈 mimo to, chce być przygotowana dla młodego. Ja jakoś przecierpię, i tak nie mogę nic wziąć oprócz paracetamolu...
-
ConteBis wrote:Dziewczyny, proponuję nie robić mega zapasów pampersów i chusteczek. Kupcie po jednym opakowaniu na start bo jak się okaże, że coś uczula dziecko to zostaniecie z zapasami 🙈
Może macie coś do polecenia do zmiękczania prania? Chemię przywozimy z UK i o ile nie mam zastrzeżeń co do czystości i zapachu to ubrania są po prostu szorstkie i takie niemiłe w dotyku... 😒
Nie planuje robić dużych zapasów ale wydać 14 zł za opakowanie chusteczek a 7 zł to duża różnica 😂 ja i tak planuje na codzień używać wacika i wody do przemywania żeby tego kontaktu z jakąś chemia było jak najmniej ale waterwipes są bardzo polecane z uwagi na bardzo krótki sklad i w większości wodę więc myślę że raczej nie uczulają za bardzo. Przerobiłam dzisiaj składy wieszkosci mokrych chusteczek i cuda wianki tam można znaleźć 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:17
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
22.01 198 g 💪
13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
05.03 650g ❣️
-
ConteBis wrote:Co do rodzinki z grypą... dzięki za ojojanie, potrzebowałam tego 😂 już zrobiłam zapas testow combo i zapisałam wizytę do rodzinnej jutro żeby mi wypisała leki w razie W żebyśmy wzieli na urlop jeśli polecimy. Mam nadzieję, że zdążą dojść do naszego wylotu bo u mnie w mieście zakup leków na grypę jest niemożliwy od ręki, trzeba jechać do Lublina a i tam nie ma gwarancji, że się kupi 🙈 mimo to, chce być przygotowana dla młodego. Ja jakoś przecierpię, i tak nie mogę nic wziąć oprócz paracetamolu...
Leki na grypę jak najbardziej możesz, a nawet powinnaś! Ja już po tych moich przejściach na waszym miejscu wziełabym je profilaktycznie, lekarz przepisze recepte. Wystarczy tylko info, że mieliście kontakt ☺️ConteBis lubi tę wiadomość
-
Kamax9 wrote:Nie planuje robić dużych zapasów ale wydać 14 zł za opakowanie chusteczek a 7 zł to duża różnica 😂 ja i tak planuje na codzień używać wacika i wody do przemywania żeby tego kontaktu z jakąś chemia było jak najmniej ale waterwipes są bardzo polecane z uwagi na bardzo krótki sklad i w większości wodę więc myślę że raczej nie uczulają za bardzo. Przerobiłam dzisiaj składy wieszkosci mokrych chusteczek i cuda wianki tam można znaleźć 😂
My też używaliśmy z jak najlepszym składem a koniec końców, do 2r.ż używaliśmy tylko Nivea soft&cream zamiennie z Hughies Pure jak byliśmy w UK bo kazde inne powodowały uczulenie 😛 dopiero niedawno wjechały pampers ale widzę już, że ma po nich krostki na buzi więc już tylko do przemywania rączek i mebli 😂 -
ConteBis wrote:Ja wiem, napisałam ogólnie😉
My też używaliśmy z jak najlepszym składem a koniec końców, do 2r.ż używaliśmy tylko Nivea soft&cream zamiennie z Hughies Pure jak byliśmy w UK bo kazde inne powodowały uczulenie 😛 dopiero niedawno wjechały pampers ale widzę już, że ma po nich krostki na buzi więc już tylko do przemywania rączek i mebli 😂
To jest ten plusik że jak się nie sprawdzą to zawsze można je używać do przecierania mebli😂Starania od 06.2022
22.01 198 g 💪
05.03 650g ❣️
-
Kamax9 wrote:Nie planuje robić dużych zapasów ale wydać 14 zł za opakowanie chusteczek a 7 zł to duża różnica 😂 ja i tak planuje na codzień używać wacika i wody do przemywania żeby tego kontaktu z jakąś chemia było jak najmniej ale waterwipes są bardzo polecane z uwagi na bardzo krótki sklad i w większości wodę więc myślę że raczej nie uczulają za bardzo. Przerobiłam dzisiaj składy wieszkosci mokrych chusteczek i cuda wianki tam można znaleźć 😂
u nas sprawdziły się hipp ultra sensitive czy jakoś tak
-
Kamax9 wrote:W zasadzie to chodzi o to żeby sklad był najkrótszy. Wsterwipes mają tylko wodę i ekstrakt z grejpfruta więc po prostu moim zdaniem nie ma co w nich uczulić. Nie wiem dokładnie które chusteczki z Pampersa używasz ale one już mają nieco dłuższy sklad.
To jest ten plusik że jak się nie sprawdzą to zawsze można je używać do przecierania mebli😂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:17
-
ConteBis wrote:Cytrusy są bardzo uczulające dla dzieci 😉 sklad może być najkrótszy, najlepszy a to, jak dziecko "przyswoi" coś, to indywidualna kwestia i czasem ten najlepszy skład okaże się być "nieprzyswajalnym" przez bobaska 🙃
Mi jednak zależy żeby w pupkę wcierać jak najmniej chemii 😊Starania od 06.2022
22.01 198 g 💪
05.03 650g ❣️
-
Kamax9 wrote:W zasadzie to chodzi o to żeby sklad był najkrótszy. Wsterwipes mają tylko wodę i ekstrakt z grejpfruta więc po prostu moim zdaniem nie ma co w nich uczulić. Nie wiem dokładnie które chusteczki z Pampersa używasz ale one już mają nieco dłuższy sklad.
To jest ten plusik że jak się nie sprawdzą to zawsze można je używać do przecierania mebli😂 -