Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proponuję nie robić mega zapasów pampersów i chusteczek. Kupcie po jednym opakowaniu na start bo jak się okaże, że coś uczula dziecko to zostaniecie z zapasami 🙈

Może macie coś do polecenia do zmiękczania prania? Chemię przywozimy z UK i o ile nie mam zastrzeżeń co do czystości i zapachu to ubrania są po prostu szorstkie i takie niemiłe w dotyku... 😒

Anka657, tygrysek7773 lubią tę wiadomość

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rodzinki z grypą... dzięki za ojojanie, potrzebowałam tego 😂 już zrobiłam zapas testow combo i zapisałam wizytę do rodzinnej jutro żeby mi wypisała leki w razie W żebyśmy wzieli na urlop jeśli polecimy. Mam nadzieję, że zdążą dojść do naszego wylotu bo u mnie w mieście zakup leków na grypę jest niemożliwy od ręki, trzeba jechać do Lublina a i tam nie ma gwarancji, że się kupi 🙈 mimo to, chce być przygotowana dla młodego. Ja jakoś przecierpię, i tak nie mogę nic wziąć oprócz paracetamolu...

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    preg.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Dziewczyny, proponuję nie robić mega zapasów pampersów i chusteczek. Kupcie po jednym opakowaniu na start bo jak się okaże, że coś uczula dziecko to zostaniecie z zapasami 🙈

Może macie coś do polecenia do zmiękczania prania? Chemię przywozimy z UK i o ile nie mam zastrzeżeń co do czystości i zapachu to ubrania są po prostu szorstkie i takie niemiłe w dotyku... 😒

Nie planuje robić dużych zapasów ale wydać 14 zł za opakowanie chusteczek a 7 zł to duża różnica 😂 ja i tak planuje na codzień używać wacika i wody do przemywania żeby tego kontaktu z jakąś chemia było jak najmniej ale waterwipes są bardzo polecane z uwagi na bardzo krótki sklad i w większości wodę więc myślę że raczej nie uczulają za bardzo. Przerobiłam dzisiaj składy wieszkosci mokrych chusteczek i cuda wianki tam można znaleźć 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:17

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
    19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
    31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
    22.01 198 g 💪
    13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
    05.03 650g ❣️
    preg.png
  • Anka657 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Co do rodzinki z grypą... dzięki za ojojanie, potrzebowałam tego 😂 już zrobiłam zapas testow combo i zapisałam wizytę do rodzinnej jutro żeby mi wypisała leki w razie W żebyśmy wzieli na urlop jeśli polecimy. Mam nadzieję, że zdążą dojść do naszego wylotu bo u mnie w mieście zakup leków na grypę jest niemożliwy od ręki, trzeba jechać do Lublina a i tam nie ma gwarancji, że się kupi 🙈 mimo to, chce być przygotowana dla młodego. Ja jakoś przecierpię, i tak nie mogę nic wziąć oprócz paracetamolu...

Leki na grypę jak najbardziej możesz, a nawet powinnaś! Ja już po tych moich przejściach na waszym miejscu wziełabym je profilaktycznie, lekarz przepisze recepte. Wystarczy tylko info, że mieliście kontakt ☺️

ConteBis lubi tę wiadomość

Czekamy na chłopczyka 🩵

26.04 badania prenatalne III trymestru 🧬

preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamax9 wrote:
    Nie planuje robić dużych zapasów ale wydać 14 zł za opakowanie chusteczek a 7 zł to duża różnica 😂 ja i tak planuje na codzień używać wacika i wody do przemywania żeby tego kontaktu z jakąś chemia było jak najmniej ale waterwipes są bardzo polecane z uwagi na bardzo krótki sklad i w większości wodę więc myślę że raczej nie uczulają za bardzo. Przerobiłam dzisiaj składy wieszkosci mokrych chusteczek i cuda wianki tam można znaleźć 😂
    Ja wiem, napisałam ogólnie😉

My też używaliśmy z jak najlepszym składem a koniec końców, do 2r.ż używaliśmy tylko Nivea soft&cream zamiennie z Hughies Pure jak byliśmy w UK bo kazde inne powodowały uczulenie 😛 dopiero niedawno wjechały pampers ale widzę już, że ma po nich krostki na buzi więc już tylko do przemywania rączek i mebli 😂

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    preg.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Ja wiem, napisałam ogólnie😉

My też używaliśmy z jak najlepszym składem a koniec końców, do 2r.ż używaliśmy tylko Nivea soft&cream zamiennie z Hughies Pure jak byliśmy w UK bo kazde inne powodowały uczulenie 😛 dopiero niedawno wjechały pampers ale widzę już, że ma po nich krostki na buzi więc już tylko do przemywania rączek i mebli 😂
    W zasadzie to chodzi o to żeby sklad był najkrótszy. Wsterwipes mają tylko wodę i ekstrakt z grejpfruta więc po prostu moim zdaniem nie ma co w nich uczulić. Nie wiem dokładnie które chusteczki z Pampersa używasz ale one już mają nieco dłuższy sklad.
    To jest ten plusik że jak się nie sprawdzą to zawsze można je używać do przecierania mebli😂

Starania od 06.2022

22.01 198 g 💪
    05.03 650g ❣️
    preg.png
  • Ambiwalentna Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamax9 wrote:
    Moja córka np nie akceptowała tych chusteczek bo one były wręcz za mokre dla niej i zimne ( wtedy jeszcze nie wiedziałam , że są podgrzewacze do chusteczek ) ;) u nas sprawdziły się hipp ultra sensitive czy jakoś tak ;)

👩🏻29 👱🏻‍♂️ 38 . 👧🏼 12.2019

01.2024- początek starań o rodzeństwo
    31.10- mamy upragnione II
    21.11- pierwsza wizyta , widoczny zarodek 0,34 cm ❤️
    19.12- wizyta ❓
    07.01- prenatalne

preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamax9 wrote:
    W zasadzie to chodzi o to żeby sklad był najkrótszy. Wsterwipes mają tylko wodę i ekstrakt z grejpfruta więc po prostu moim zdaniem nie ma co w nich uczulić. Nie wiem dokładnie które chusteczki z Pampersa używasz ale one już mają nieco dłuższy sklad.
    To jest ten plusik że jak się nie sprawdzą to zawsze można je używać do przecierania mebli😂
    Cytrusy są bardzo uczulające dla dzieci 😉 sklad może być najkrótszy, najlepszy a to, jak dziecko "przyswoi" coś, to indywidualna kwestia i czasem ten najlepszy skład okaże się być "nieprzyswajalnym" przez bobaska 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:17

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    preg.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Cytrusy są bardzo uczulające dla dzieci 😉 sklad może być najkrótszy, najlepszy a to, jak dziecko "przyswoi" coś, to indywidualna kwestia i czasem ten najlepszy skład okaże się być "nieprzyswajalnym" przez bobaska 🙃
    Większość chusteczek ma składzie chociażby kwasek cytrynowy.
    Mi jednak zależy żeby w pupkę wcierać jak najmniej chemii 😊

Starania od 06.2022

22.01 198 g 💪
    05.03 650g ❣️
    preg.png
  • Alima Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamax9 wrote:
    Nie znam tych chusteczek i już sobie nazwę zapisałam, ale jak mają ekstrakt z grejpfruta to mnie będą uczulać 🙈 a znalazłaś jakieś co nie mają w składzie nic z cytrusów 😊

‹‹ 731 732 733 734 735
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ