X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Letycja Autorytet

Wysłany: 18 marca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1008 wrote:
    Ja to chyba jeszcze przejdę się prywatnie w Polsce do ginekologa. Ile teraz w ogóle kosztuje prywatną wizyta u ginekologa i ile wcześniej trzeba rezerwować wizytę?
    Ja to ostatni raz z 7 lat temu byłam w Polsce u ginekologa, więc od tamtej pory na pewno dużo się zmieniło.
    Zadzwonię i dopytam się jeszcze w przychodni jak będę chciała rezerwować wizytę ale też tak chcę się rozeznać trochę w terenie jak to teraz jest.
    Ja płacę 300 zł, malutkie miasto. Ale na każdej wizycie najpierw wywiad z położna, badanie na fotelu, badanie szyjki dopochwowo, usg przez brzuch i przeplywy.
    Z rezerwacją to im wcześniej tym lepiej, bak juz wiesz kiedy będziesz to najlepiej dzwoń od razu się umawiać 😊

preg.png
  • angelberry Autorytet

Wysłany: 18 marca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a u mnie jeszcze słowa o krzywej nie było... Jutro mam wizytę, to może wtedy coś się okaże :)

15.11.24 ⏸️ 18cs
    27.11.24 pierwsze USG
    11.12.24 CRL 1.49cm i ❤️
    16.01.25 masz 6.73cm i jesteś zdrową dziewczynką 🧬🩷🥹
    12.02.25 172g żabeczki 🐸
    12.03.25 połówkowe, 350g, wszystko ok 🫶
    19.03.25 416g, wszystko idealnie, tylko mama z anemią
    16.04.25 885g, wszystko super🩷 i po anemii
    07.05.25 1334g mojej Plumkisi 👶
    14.05.25 USG III trymestru, 1424g, idealna Córeczka 🌸
    04.06.25 2217g, już kawał dzidziusia 😍
    25.06.25 kolejna wizyta
    23.07.25 TP 🍼

preg.png
  • wave533 Koleżanka

Wysłany: 18 marca, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1008 wrote:
    Ja to chyba jeszcze przejdę się prywatnie w Polsce do ginekologa. Ile teraz w ogóle kosztuje prywatną wizyta u ginekologa i ile wcześniej trzeba rezerwować wizytę?
    Ja to ostatni raz z 7 lat temu byłam w Polsce u ginekologa, więc od tamtej pory na pewno dużo się zmieniło.
    Zadzwonię i dopytam się jeszcze w przychodni jak będę chciała rezerwować wizytę ale też tak chcę się rozeznać trochę w terenie jak to teraz jest.

Ja płacę prywatnie 200 za pełne badanie, szyjka, Doppler, USG dopochwowe, przez powłoki.

Krzywą zrobię sobie przed 2 kwietnia bo wtedy mam wizyty więc 24/25 tydz.

U mnie szyjka od samego początku badana co 3 tygodnie i ma 3cm.

05.2024 początek starań 06.2024 ⏸️
    08.2024 zabieg 10t 💔 chybione (6t+1d) crl 0,5
    10.2024 początek starań 11.2024 ⏸️
    06.12 crl 0,94 ❤️12.12 crl 1,46, 20.12 crl 2,49, 09.01 crl 6 💙, 23.01 crl 8,24
    17.02 257,5g
    13.03 383g 21cm II prenatalne
    02.04 675g
    16.04 910g
    8.05 1,4kg III prenatalne
    11.06 3,2kg

Mutacja MTHFR c.1298C A>C w układzie homozygotycznym oraz mutacja c.-820_-817G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym

Clexane 0,4 acard 75 prowadzę prywatnie i na nfz

preg.png
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelberry wrote:
    Kurczę, a u mnie jeszcze słowa o krzywej nie było... Jutro mam wizytę, to może wtedy coś się okaże :)

Spokojnie, ja skierowanie dostałam dopiero 3 dni temu 😄 Wcześniej też nawet słowem nie wspomniał 😅

Ja właśnie skierowanie mam, tylko mam tyle na głowie ostatnio, że nie mam kiedy pójść 🙃 Może w przyszły poniedziałek się wybiorę.

👱‍♀️89🧑84 👰‍♀️🤵‍♂️🇬🇷🏝🌞 03.06.2018

Elena ♀️👶 (7cs) 🌞🌴 CC 01.07.2025
    🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
    🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
    🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
    🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
    🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
    🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚‍♀️🍬🍭
    🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺
    🫧 06.06. 3152g

preg.png

Eliza ♀️👧(5cs) 🌞🌴11.07.2019 (3549g 58cm) 41+4 cc
    age.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 18 marca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skierowanie na krzywą i będę robić w poniedziałek bo we wtorek mam wizyte, to będzie 25+2.
    Co do wizyt - u mnie w niezbyt dużym mieście, place za wizytę 300 zł, prenatalne 350 ale wizyta ie trwa krócej niż 30 minut. Nie bada mnie za każdym razem na fotelu tylko co 2 wizyta ale to chyba w sumie dobrze, że mniej tam grzebie😅
    Ania, dziwne wytyczne, nigdy nie spotkałam się żeby można było być po śniadaniu na jakiekolwiek badanie krwi ale jeśli chodzi o jedzenie dzień wcześniej to raczej trzeba zachować dystans i normalnie jeść żeby też sztucznie nie zmieniać wyniku.

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    25.02.2025 429g.🫶
    24.03.2025 870g. 🥰
    22.04.2025 1315g.🤰
    13.05.2025 1879g 👶
    preg.png
  • Izaxx Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniejsza krzywa jest chyba głównie jak są wskazania, mnie też każe zrobić wcześniej z uwagi na przepływy, które mogą mieć powiązanie z cukrzycą.

Ja prywatnie byłam raz kontrolnie to też 300zł, badanie na fotelu i usg ☺️ a tak to wszystko w luxmedzie w pakiecie, tam też każdorazowo sprawdza szyjkę na fotelu.

👩🏻‍🦰31 👱🏻‍♂️33 👧🏼3

16.11 ⏸️ beta 680,40
    18.11 beta 1308,08
    02.12 0.75cm, jest serduszko ❤️
    16.12 2.16cm człowieczka ❤️
    13.01 6.94cm człowieczka ❤️
    16.01 prenatalne - wszystkie pomiary prawidłowe ❤️
    03.02 156g chłopaka 💙
    24.02 330g Jasia 💙
    12.03 połówkowe - wszystkie pomiary Jasia prawidłowe, 453g 💙, przepływy do obserwacji
    07.04 907g Jasia 💙

30.04 wizyta 🤞🏻
    28.05 III prenatalne

preg.png
  • Alima Autorytet

Wysłany: 18 marca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1008 wrote:
    Jak już zauważyłam tu na forum, cena zależy od regionu. U mnie od 300 zł w górę. Najlepiej poszukaj postów na lokalnych grupach do kogo warto iść i jaką ma cenę.

• ezra Autorytet

Wysłany: 18 marca, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mazowieckie i płacę 400 zł ale mam gin, która jest mocno rozchwytywana 🤭

Słuchajcie, dzwoniłam w kwestii szczepienia na krztusiec żeby już się dowiedzieć co i jak i powiedzieli mi w moim POZ żebym przyjechała z książeczka ciąży i wtedy mnie zapiszą a co do rsv to jeszcze nie wiedzieli że będzie refundowana 😳 ciekawe czy się ogarną do czasu żebym zdążyła się zaszczepić..

I znowu gnębi mnie temat tej wizyty patronazowej 🤡 pytałam przy okazji rozmowy o szczepienie w POZ i mi powiedziała że jak zapiszę dziecko po porodzie to wtedy mi przydziela z tej przychodni położną ale… po pierwsze ja nie planuje zapisać córki do tego POZ bo jest poza naszym miejscem obecnym zamieszkania to raz a dwa to chyba czytalam ze trzeba przed porodem ja wybrać wiec wtf 😳

W dodatku ktoś gdzieś napisał że powinna to z zasady być położna z POZ mojego ale na IG mówią położne żeby wybrać i żeby to był nasz wybór 🧐 no ja już serio zgłupiałam, nie wiem co jest prawda, jak ich szukać.. chciałabym kogoś w miarę na czasie młodego z energią ale te wszystkie np które obserwuję na ig są z drugiego końca Polski 🥺 jak to ogarnąć.. help 🥲

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    To ja mazowieckie i płacę 400 zł ale mam gin, która jest mocno rozchwytywana 🤭

Słuchajcie, dzwoniłam w kwestii szczepienia na krztusiec żeby już się dowiedzieć co i jak i powiedzieli mi w moim POZ żebym przyjechała z książeczka ciąży i wtedy mnie zapiszą a co do rsv to jeszcze nie wiedzieli że będzie refundowana 😳 ciekawe czy się ogarną do czasu żebym zdążyła się zaszczepić..

I znowu gnębi mnie temat tej wizyty patronazowej 🤡 pytałam przy okazji rozmowy o szczepienie w POZ i mi powiedziała że jak zapiszę dziecko po porodzie to wtedy mi przydziela z tej przychodni położną ale… po pierwsze ja nie planuje zapisać córki do tego POZ bo jest poza naszym miejscem obecnym zamieszkania to raz a dwa to chyba czytalam ze trzeba przed porodem ja wybrać wiec wtf 😳

W dodatku ktoś gdzieś napisał że powinna to z zasady być położna z POZ mojego ale na IG mówią położne żeby wybrać i żeby to był nasz wybór 🧐 no ja już serio zgłupiałam, nie wiem co jest prawda, jak ich szukać.. chciałabym kogoś w miarę na czasie młodego z energią ale te wszystkie np które obserwuję na ig są z drugiego końca Polski 🥺 jak to ogarnąć.. help 🥲

Nie musisz mieć położnej ze swojego POZ. Możesz sobie wybrać taka jaka chcesz i nie ma rejonizacji z tego co się orientuję.
    Najlepiej poczytaj na forum/fb jakie położne są polecane w Twoim miescie/okolicy żeby było w miarę pod nosem jakby coś się działo :)

ezra lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
    19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
    31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
    22.01 198 g 💪
    13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
    26.03 1,07 kg 🤗💝
    15.04 1,49 kg Viniego 🫶❤️
    30.04 2,04 kg syńcia☀️🏖
    17.05 2.59 kg😻
    4.06 3,15 kg🤪
    preg.png
  • AkacjowaM Autorytet

Wysłany: 18 marca, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wczoraj pokłóciłam się trochę z mężem i jestem ciekawa czy Wasze zdanie będzie bardziej podobne do mojego czy jednak nie 😅 Ale to trochę dłuższa historia więc weźcie sobie do tego jakiś popcorn 🤣

Więc… ogólnie w tej ciąży nie mamy jeszcze wybranego imienia dla córeczki i nie miałam jeszcze uczucia myśląc o jakimś imieniu, że to na pewno TO. Wczoraj wybraliśmy się rano do restauracji na śniadanie, kiedy nasza starsza córeczka była w przedszkolu i jakoś pojawił się temat tych imion. Ja powiedziałam, że coraz bardziej podoba mi się imię Klara (nasza córka raz powiedziała, że jakby dzidzia była dziewczynką, to mogłaby mieć na imię Klara, nie wiem czemu akurat tak wymyśliła, ja nigdy wcześniej nie myślałam o tym imieniu i w sumie nie podobało mi się tak jakoś szczególnie wcześniej) Mężowi nie podobało się jakoś bardzo, ale raczej był neutralnie nastawiony, ale zaczęliśmy myśleć jakie są zdrobnienia itp i nawet zaczęło mi się podoba. Rozmawialiśmy sobie też o innych imionach, o których kiedyś wcześniej myśleliśmy. Potem dzień toczył się jak zwykle, a po południu zabraliśmy teściową 🙃 przy okazji na zakupy do Biedronki bo też akurat się wybieraliśmy. Kiedy wracaliśmy z zakupów ona nagle mówi coś w stylu „a wiecie jak (tu imię dalszej kuzynki mojego męża) nazwali swoją córkę? (Ona urodziła z pół roku temu, ale oni mieszkają dosyć daleko od nas, ostatnio widzieliśmy się z 7 lat temu no i nie interesowaliśmy się tym jakoś bardzo) mówimy, że nie wiemy i wtedy ona mówi „Klara”. My ogólnie nie mówiliśmy nikomu o naszych typach imion, bo wolimy powiedzieć jak już wybierzemy. Wieczorem jak już byliśmy w domu mój mąż stwierdził, że nie możemy już tak nazwać córki skoro oni tak nazwali bo imiona w rodzinie nie mogą się powtarzać no i zdenerwowało mnie to dosyć 🙈 Po pierwsze to jest jakaś dalsza rodzina z którą praktycznie się nie widujemy, po drugie widać jaki to stopień bliskości choćby po tym, że przez pół roku sam nie wiedział, że tak ją nazwali 🤡 No i ogólnie moim zdaniem to nie sprawia, że nie możemy użyć tego imienia. No a on, że to jest rzadkie imię, nie zna nikogo o tym imieniu i teraz jak go użyjemy to będzie wyglądało jakbyśmy od nich odgapili 🤡
    Mnie nie interesuje za bardzo, że ktoś tam może sobie coś pomyśleć, zwłaszcza, że temat tego imienia pojawił się już u nas dużo wcześniej. No a on, że to tak będzie wyglądało i że inni będą tak myśleć bo to rzadkie imię no i że w rodzinie się nie powtarza imion. (Ja akurat średnio się przejmuję tym co ktoś tam sobie może myśleć, jakby je mój problem 🙈) No i ogólnie jestem zła na tą sytuację i że on się uparł, że teraz nie możemy tego imienia użyć.
    Co wy sądzicie na ten temat? Wam by przeszkadzało, że gdzieś w dalszej rodzinie powtórzyło się imię które Wam się spodobało?

Styśka1998 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AkacjowaM wrote:
    W ogóle wczoraj pokłóciłam się trochę z mężem i jestem ciekawa czy Wasze zdanie będzie bardziej podobne do mojego czy jednak nie 😅 Ale to trochę dłuższa historia więc weźcie sobie do tego jakiś popcorn 🤣

Więc… ogólnie w tej ciąży nie mamy jeszcze wybranego imienia dla córeczki i nie miałam jeszcze uczucia myśląc o jakimś imieniu, że to na pewno TO. Wczoraj wybraliśmy się rano do restauracji na śniadanie, kiedy nasza starsza córeczka była w przedszkolu i jakoś pojawił się temat tych imion. Ja powiedziałam, że coraz bardziej podoba mi się imię Klara (nasza córka raz powiedziała, że jakby dzidzia była dziewczynką, to mogłaby mieć na imię Klara, nie wiem czemu akurat tak wymyśliła, ja nigdy wcześniej nie myślałam o tym imieniu i w sumie nie podobało mi się tak jakoś szczególnie wcześniej) Mężowi nie podobało się jakoś bardzo, ale raczej był neutralnie nastawiony, ale zaczęliśmy myśleć jakie są zdrobnienia itp i nawet zaczęło mi się podoba. Rozmawialiśmy sobie też o innych imionach, o których kiedyś wcześniej myśleliśmy. Potem dzień toczył się jak zwykle, a po południu zabraliśmy teściową 🙃 przy okazji na zakupy do Biedronki bo też akurat się wybieraliśmy. Kiedy wracaliśmy z zakupów ona nagle mówi coś w stylu „a wiecie jak (tu imię dalszej kuzynki mojego męża) nazwali swoją córkę? (Ona urodziła z pół roku temu, ale oni mieszkają dosyć daleko od nas, ostatnio widzieliśmy się z 7 lat temu no i nie interesowaliśmy się tym jakoś bardzo) mówimy, że nie wiemy i wtedy ona mówi „Klara”. My ogólnie nie mówiliśmy nikomu o naszych typach imion, bo wolimy powiedzieć jak już wybierzemy. Wieczorem jak już byliśmy w domu mój mąż stwierdził, że nie możemy już tak nazwać córki skoro oni tak nazwali bo imiona w rodzinie nie mogą się powtarzać no i zdenerwowało mnie to dosyć 🙈 Po pierwsze to jest jakaś dalsza rodzina z którą praktycznie się nie widujemy, po drugie widać jaki to stopień bliskości choćby po tym, że przez pół roku sam nie wiedział, że tak ją nazwali 🤡 No i ogólnie moim zdaniem to nie sprawia, że nie możemy użyć tego imienia. No a on, że to jest rzadkie imię, nie zna nikogo o tym imieniu i teraz jak go użyjemy to będzie wyglądało jakbyśmy od nich odgapili 🤡
    Mnie nie interesuje za bardzo, że ktoś tam może sobie coś pomyśleć, zwłaszcza, że temat tego imienia pojawił się już u nas dużo wcześniej. No a on, że to tak będzie wyglądało i że inni będą tak myśleć bo to rzadkie imię no i że w rodzinie się nie powtarza imion. (Ja akurat średnio się przejmuję tym co ktoś tam sobie może myśleć, jakby je mój problem 🙈) No i ogólnie jestem zła na tą sytuację i że on się uparł, że teraz nie możemy tego imienia użyć.
    Co wy sądzicie na ten temat? Wam by przeszkadzało, że gdzieś w dalszej rodzinie powtórzyło się imię które Wam się spodobało?

Ostatnio moja kuzynka (dalsza) nazwała swoją córkę Eliza. Ale kontakt mam taki, że lajkujemy sobie foty na IG, nie widujemy się i nie mamy kontaktu. Czy mi to przeszkadza? Raczej nie, bo co to za różnica. Gdyby nie IG to bym nie wiedziała, że ma córkę 😂😂😂

AkacjowaM, ConteBis lubią tę wiadomość

👱‍♀️89🧑84 👰‍♀️🤵‍♂️🇬🇷🏝🌞 03.06.2018

Elena ♀️👶 (7cs) 🌞🌴 CC 01.07.2025
    🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
    🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
    🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
    🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
    🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
    🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚‍♀️🍬🍭
    🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺
    🫧 06.06. 3152g

preg.png

Eliza ♀️👧(5cs) 🌞🌴11.07.2019 (3549g 58cm) 41+4 cc
    age.png
  • Alima Autorytet

Wysłany: 18 marca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody ma na imię tak jak syn męża kuzyna, widujemy się na weselach i pogrzebach. Między chłopcami jest jakieś 18 lat różnicy 🤣 ogólnie Mój mąż ma tak dużą rodzinę, że nigdy żadnego imienia bym nie wybrała, bo będzie się powtarzać 😬
    Co innego, gdyby to była rodzina z którą się często widujemy i utrzymujemy bliższe relacje, to wtedy bym zrezygnowała, ale w tej sytuacji to nie widzę problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 16:41

AkacjowaM lubi tę wiadomość

• Kamax9 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AkacjowaM wrote:

Mi w ogóle nie przeszkadza powtarzalność imion w rodzinie, szczególnie w tej dalszej.

AkacjowaM, szona, Ala1416 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

22.01 198 g 💪
    26.03 1,07 kg 🤗💝
    30.04 2,04 kg syńcia☀️🏖
    17.05 2.59 kg😻
    4.06 3,15 kg🤪
    preg.png
  • Meeegy91 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty, wszystko w porządku, ważymy już 824 g ( według tabeli 700-750 w tym tyg powinno być ) mam nadzieję że nie urodze giganta :D okazuje się że mam lozysko na przedniej ścianie, a ja myslalam cały czas że na tylnej, także dlatego pewnie ruchy są słabsze.

AkacjowaM, tygrysek7773, Ania1008, ezra, Kamax9, Alima, angelberry, Optymistka90, carolka, shaylen, Róża11, Izaxx, xMagda, Aga0590, 3erin, Galaxis, ConteBis, Styśka1998, Ala1416 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]

14.01.24 ⏸
    27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
    06.24 ponowne rozpoczęcie starań
    19.10.24 ⏸
    05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
    26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
    17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷
    14.01 bez pomiaru CRL, ❤157 ud / min, z dziewczynki zrobił się chłopiec 💙
    04.02 badania połówkowe, 291 g , chłopiec 💙 wszystko na miejscu i odpowiada danemu tygodniowi
    25.02 wszystko ok 💙 tylko podsłuchaliśmy serducho
    18.03 ważymy już 824 g 💙
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meegy super wynik wagowy 😀

Akacjowa gdyby mi się podobało jakieś imię to nic by mnie nie powstrzymało przed jego nadaniem. Nic. Nawet gdyby wcześniej tak nazwała dziecko moja siostra, szwagierka etc. A jak to dalsza rodzina to już w ogóle. Mojemu dalszemu kuzynowi urodziła się teraz córeczka i dali imię Laura,jak ma moja córa. Ostatnio wiec robiliśmy zdjęcia dwóm Laurkom 🙂 No i fajnie.

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 18 marca, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a ja trochę rozumiem Twojego męża ze względu na tą rzadkość tego imienia, mam podobną sytuację powiedziałam kilka lat temu rzadkie imię koleżance z pracy i urodziła rok temu i tak dała córce na imię - na pewno z mojej sugestii bo mówiła że nie ma pomysłu na imię dla dziewczynki a to było na prawdę rzadkie imię 🫣 i nie dałabym tak już córce. Teraz mam imię i wie o nim tylko moja rodzina i męża bliska i tajemnica do dnia porodu 😂

AkacjowaM, 3erin lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie przejmowała jeśli to taka dalsza rodzina i nie utrzymujecie kontaktu 😊😊
    jeśli bym się z kimś spotykała regularnie no to pewnie początkowo by było dziwnie jakby te osoby dały tak samo na imię dziecku jak ja.

👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮

IVF 09.2024:
    18.09.24 start stymulacji 💉
    30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
    6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
    13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
    13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
    15+4 👶🏻 147 g 🩵
    19+3 👶🏻 327 g 🩵
    20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
    23+4 👶🏻 688 g 🩵
    28+3 👶🏻 1401 g 🩵 III prenatalne ok
    33+0 👶🏻 2492 g 🩵
    preg.png
  • angelberry Autorytet

Wysłany: 18 marca, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Akacjowa jeśli widujecie się raz na kilka lat, to ja nie widzę żadnego problemu.
    Chociaż przyznam, że ja unikam imion pojawiających się w naszych rodzinach, nawet jeśli z kimś nie trzymamy tak kontaktu. Ale to już bardziej moje zakręcenie, niż realny problem.
    Bardziej mnie zdziwiło, gdy mój kuzyn nazwał syna imieniem męża swojej siostry.
    Natomiast ostatnio kuzynka mojego męża narzekała, że wszyscy się od niej "odgapiają" z imieniem dla syna (a ma imię z pierwszej 10tki aktualnie nadawanych 😅), podejrzewam, że przy rzadkim tym bardziej możecie zostać obgadani, ale powtarzam, skoro macie bardzo rzadki kontakt, to nie jest to powód do przejmowania się.
    Trzymam kciuki, żeby mąż dał się przekonać :)

15.11.24 ⏸️ 18cs
    27.11.24 pierwsze USG
    11.12.24 CRL 1.49cm i ❤️
    16.01.25 masz 6.73cm i jesteś zdrową dziewczynką 🧬🩷🥹
    12.02.25 172g żabeczki 🐸
    12.03.25 połówkowe, 350g, wszystko ok 🫶
    19.03.25 416g, wszystko idealnie, tylko mama z anemią
    16.04.25 885g, wszystko super🩷 i po anemii
    07.05.25 1334g mojej Plumkisi 👶
    14.05.25 USG III trymestru, 1424g, idealna Córeczka 🌸
    04.06.25 2217g, już kawał dzidziusia 😍
    25.06.25 kolejna wizyta
    23.07.25 TP 🍼

preg.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślcie sobie ze mój chrzestny miał psa któremu dali na imię Zuzia a kilka lat później urodziła im się córka i dali jej na imię Zuzanna 😵‍💫
    To jest dopiero dziwna sytuacja 😂

AkacjowaM, Aga0590, Analyst89, ezra, angelberry, Styśka1998 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

22.01 198 g 💪
    26.03 1,07 kg 🤗💝
    30.04 2,04 kg syńcia☀️🏖
    17.05 2.59 kg😻
    4.06 3,15 kg🤪
    preg.png
  • JoaJoaJoa Autorytet

Wysłany: 18 marca, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, żeby w bliskiej rodzinie nie powtarzać imion - sama bym nie chciała żeby moje dziecko i dziecko np kuzyna z którym mamy kontakt miało to samo imię, no ale dalsza rodzina bez kontaktów większych no to raczej bez różnicy.

Np u mojego męża w rodzinie są dwie siostry Ania i Magda i Magda jednej z córek dała na imię Ania :D trochę szalony pomysł dla mnie ale nie wnikam, może kierowała się czymś specjalnym:D kolejny przykład od strony męża dwie kuzynki mają synów Franków i też utrzymują bliski kontakt :)

AkacjowaM, ezra lubią tę wiadomość

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈
    ——————————-
    11/11/2024 🟰
    21/11/2024 🥚 5mm
    09/12/2024 🩺 CRL 0,88cm 💓 148
    30/12/2024 🩺 CRL 3,36cm
    08/01/2025 🧬 NIFTY PRO - niskie ryzyka
    13/01/2025 🩺 PREN+PAPPA-OK, CRL 5,69cm 💓 170
    17/01/2025 SOR, CRL: 6,2cm, 💓 164

10/02/2025 🩺 ~ 16cm
    03/03/2025 🩺 19+2 - 338g
    20/03/2025 🩺 POŁÓWKOWE 21+5 - 445g
    31/03/2025 🩺 23+2 -572g
    28/04/2025 🩺 27+2

23/05/2025 🩺 PRENATALNE III TRYM 30+6 1441g

26/07/2025 🍼 💖❔

preg.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ