WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, słuchajcie jak rodziłam 1 syna w 2016 r. Laktator elektryczny to był luksus,miałam pożyczony od kuzynki... I jeszcze zalecenia były takie że dawało się witaminę K a jak ktoś był na mm to rozszerzanie diety było od 4 miesiąca 😀 z córką 2021 już lepiej, kupiłam sobie elektryczny laktator na dwa cycki , sprawdzil się i będę go teraz miała. Nie ogarniałam tematu muszlowych, ja pomijając nawał aż tak mocno nie potrzebowałam laktatora, jak potrzebowałam to siadałam na 10 minut z herbatką i było odciagniete po 100ml z każdej piersi. Taką fajną mam laktację. Zdaję sobie sprawę że nie jest to takie częste niestety.

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Alima Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Świeża taka to nie jest bo z sierpnia 2022 i jest też taka jednostronnie wyciągnięta w górę. Przed ciąża była taka Sama tylko ciut węższa.
    A meble... w sumie to dobrze, że tak długo bo muszę fototapetę zamówić i nakleić na ścianę i firanki nowe uszyć a znając mój zapał, zejdzie mi się z tym miesiąc chociaż można by to zrobić w 2 dni ale mąż wyjeżdża do UK więc będę się lenić 🤣
    A próbowałaś ją nawilżać, żeby skóra była bardziej elastyczna 🤔
    Gdybym mogła też bym się jeszcze leniła, bo w ogóle nie mam weny do tego, ale lekarz kazał się przygotować, bo różnie może być. I wolę zrobić teraz niż zostawiać mężowi, bo już i tak nie wie biedny w co ręce włożyć 😣 tylko u mnie sama wymiana komody na szafę i słupek. Nie robię teraz pokoju tylko dziecinnego, bo Ktosiek będzie z nami w sypialni, a potem raczej przejmie pokój młodego, bo młody chce żebyśmy mu zrobili pokój na poddaszu.

• Kamax9 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lileepi wrote:
    Kamax dobrze pamiętam że to Ty robiłaś obrazki do pokoju dla maluszka? Jak Ci poszło? :)

Tak ja 😊
    Mam narysowane 3 ale złapałam lekka załamkę po drodze bo była u mnie w odwiedzinach siostra i chciała je obejrzeć i położyła je na kanapie na co wpadł mój pies i je trochę pogniotl. I teraz nie wiem co z nimi zrobić. Mąż twierdzi że w ramce na ścianie nie będzie tego widać ale ja już z tą świadomością to najchętniej bym od nowa je rysowała.
    Ale było mi przykro bardzo bo kilka godzin mi to zajęło

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
    19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
    31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
    22.01 198 g 💪
    13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
    26.03 1,07 kg 🤗💝
    15.04 1,49 kg Viniego 🫶❤️
    30.04 2,04 kg syńcia☀️🏖
    preg.png
  • Róża11 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    No ja tego w ogóle nie pisałam żeby się kłócić czy cokolwiek ale zostało odebrane jak zostało. 🙈🤷‍♀️ jakoś na innych wątkach dyskusje są żywe na różne tematy ale nigdy nikt nikomu nie napisał że ma się nie odzywać na dany temat bo ma inne zdanie czy jakąś uwagę. 🤦🏼‍♀️ także ja się już nie wypowiadam w kontekście wyprawki bo po co jak jest to źle odbierane.

Z moim uchem dziś lepiej. Wstrzymam się z tym lekarzem jeszcze. Jak nie przejdzie zupełnie to jutro się wybiorę. Tymczasem szykuje się na wizytę do urofizjo. Miłego dnia dziewczyny 🌷

Nikt ci nie napisal, że masz się nie odzywać, więc nie pisz tak, bo to już fair nie jest. Poza tym, ja też zauważyłam, że wiele razy o coś pytasz, a jak ktoś odpowiada, to wszystko podważasz. Dlatego, ja na Twoje posty już nie odpisuje, bo co chciałam pomóc czy coś podpowiedzieć, to zawsze odpisywałaś, że wcale nie, bo nie. O laktatorach też pisaliśmy i ja wstawiałam swój pojedynczy to też skwitowalas, jak dodałam swój za 150, to zaczelas pisać, ze się zastanawiasz nad jakimś za 600 i że warto w takie rzeczy inwestować, bo będzie można zrobić masę rzeczy, bo ręce nie będą zajęta itd., gdzie logiczne dla mnie bylo, ze raczej za wiele sie nie zrobi, bo nie wiem jak to by musialo sie przyssac mocno, a jednak grawitacja dziala xD I jakoś nic do tego nie mam, a teraz jak Kamax pisze o swojej alternatywie i już znów coś nie tak. Naprawdę ja musiałam trochę do tego forum dojrzeć, czasem też odbierałam słowa pisane czyjeś za atak, a kros mógł mieć gorszy dzień czy po prostu nawet mu o nic złego nie chodziło. Czasem warto dwa razy przeczytać swoją wiadomość, co się pisze i czy by się taka odpowiedź chciało uzyskać. Nie wchodzę w tą duskuje, po prostu może coś to da, bo na razie za każdym razem, jak jest jakiś malutki konfilt, to piszesz, że Ty odpuścisz grupę albo, ze sie odcinasz...I wtedy druga strona wychodzi, że to przez nią... Też słabe.. 😢

Maz szedł rano do pracy, a mała takie fiolki robiła, że aż mu się łzy zakręciły, jak dotkal...chyba do obydwojga nas dociera, że marzenie niedługo się ziści..... 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 09:22

Kamax9, Janette lubią tę wiadomość

16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
    17.02.2024 połówkowe, ok, dziewczynka 371 gramów 💗
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ubranek- legenda głosi, że żadna firma, żadnej nie jest równa. Sinsay ma tak rozjechana rozmiarowke, że jak kupiłam młodemu r 68 to nawet nie założył tych ubranek bo mając rozmiar 62 z innych firm, 68 sinsay były za małe. Z kolei HM i Reserved ma chyba rozmiarowke oversize, młody nosi 92 a jak zamawiam mu ten rozmiar to to są worki, nie ubrania. Najlepiej jest z Nextem, ten to w ogóle przestrzelił się chyba o 2 rozmiary, jak zamawiałam w UK przez neta 92 to na mojego 6 letniego bratanka by weszło. Najbardziej dopasowana do rozmiaru rozmowrowke ubrań ma chyba 5.10.15 ale tam z kolei trzeba trafić w jakość.

Wniosek?
    Kupuje ubranka "organoleptycznie". Patrzę na nie i orientuje się, czy to za duże czy dobrze na młodego a jak kupuje dla córki to nie patrze na metkę tylko też jak wizualnie wyglądają ubranka zanim je upiore i posortuje.

Elena20, Alima, szona, Janette lubią tę wiadomość

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    25.02.2025 429g.🫶
    24.03.2025 870g. 🥰
    22.04.2025 1315g.🤰
    preg.png
  • Ania1008 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was wybierała się w długą trasę samochodem (1400km) w jedną stronę? W tej albo w poprzedniej ciąży? W 25 tygodniu ciąży albo mniej więcej na tym etapie ciąży. W jedną stronę będę prawie całą drogę leżeć na tylnim siedzeniu, ale z powrotem będę musiała prowadzić sama samochód. Trasę biorę na dwa dni po 700 km. Zamówiłam adapter do pasów, chcę zabrać poduszkę pod plecy. Będę dużo się nawadniać i robić co godzinę albo półtora przystanki na spacer i na jedzenie.
    Polecacie jeszcze coś co może mi ułatwić drogę albo o czym powinnam pamiętać? Zabrać ze sobą itd?

preg.png

👩🏼30🧒🏻29

10.2024- starania o pierwsze dziecko
    07.11.2024- test ciążowy pozytywny.
    18.11.2024- pierwsza wizyta u ginekologa.
    16.12.2024- jest serduszko. Bobas ma 2,45cm.
    16.01.2025- chłopiec💙 8 cm.
    16.01.2025- NIPT niskie ryzyko.
    20.02.2025- prawdopodobnie dziewczynka 💓 , 237 gram.
    15.04- prawdopodobnie dziewczynka 💓 882g.
    30.04- wizyta u innego ginekologa-chłopiec 1280💙
  • Róża11 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1008 wrote:
    Któraś z was wybierała się w długą trasę samochodem (1400km) w jedną stronę? W tej albo w poprzedniej ciąży? W 25 tygodniu ciąży albo mniej więcej na tym etapie ciąży. W jedną stronę będę prawie całą drogę leżeć na tylnim siedzeniu, ale z powrotem będę musiała prowadzić sama samochód. Trasę biorę na dwa dni po 700 km. Zamówiłam adapter do pasów, chcę zabrać poduszkę pod plecy. Będę dużo się nawadniać i robić co godzinę albo półtora przystanki na spacer i na jedzenie.
    Polecacie jeszcze coś co może mi ułatwić drogę albo o czym powinnam pamiętać? Zabrać ze sobą itd?

Ja jadę ok 250/300 co jakiś czas. Ogólnie po jakimś czasie średnio wygodnie, wierce się, chce się siku, jeść. Adapter zbawienie. 700 km to bardzo dużo... nie ma opcji wziac jakiegoś drivera chociaż zeby sie z Tobą zmienił?

16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
    17.02.2024 połówkowe, ok, dziewczynka 371 gramów 💗
  • Letycja Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1008 wrote:
    Kurcze leżenie na tylnym siedzeniu nie jest chyba zbyt bezpieczne...
    Ja bym założyła pończochy uciskowe, plus częste przerwy na poprawienie krążenia. Chyba tylko tyle mozna zrobić.

Kamax9, szona, Janette lubią tę wiadomość

7.11.2024 II
    9.11.2024 BHCG 20
    12.11.2024 BHCG 135
    16.11.2024 BHCG 1028
    26.11.2024 pierwsza wizyta
    10.12.2024 ❤️
    preg.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:
    Nikt ci nie napisal, że masz się nie odzywać, więc nie pisz tak, bo to już fair nie jest. Poza tym, ja też zauważyłam, że wiele razy o coś pytasz, a jak ktoś odpowiada, to wszystko podważasz. Dlatego, ja na Twoje posty już nie odpisuje, bo co chciałam pomóc czy coś podpowiedzieć, to zawsze odpisywałaś, że wcale nie, bo nie. O laktatorach też pisaliśmy i ja wstawiałam swój pojedynczy to też skwitowalas, jak dodałam swój za 150, to zaczelas pisać, ze się zastanawiasz nad jakimś za 600 i że warto w takie rzeczy inwestować, bo będzie można zrobić masę rzeczy, bo ręce nie będą zajęta itd., gdzie logiczne dla mnie bylo, ze raczej za wiele sie nie zrobi, bo nie wiem jak to by musialo sie przyssac mocno, a jednak grawitacja dziala xD I jakoś nic do tego nie mam, a teraz jak Kamax pisze o swojej alternatywie i już znów coś nie tak. Naprawdę ja musiałam trochę do tego forum dojrzeć, czasem też odbierałam słowa pisane czyjeś za atak, a kros mógł mieć gorszy dzień czy po prostu nawet mu o nic złego nie chodziło. Czasem warto dwa razy przeczytać swoją wiadomość, co się pisze i czy by się taka odpowiedź chciało uzyskać. Nie wchodzę w tą duskuje, po prostu może coś to da, bo na razie za każdym razem, jak jest jakiś malutki konfilt, to piszesz, że Ty odpuścisz grupę albo, ze sie odcinasz...I wtedy druga strona wychodzi, że to przez nią... Też słabe.. 😢

Maz szedł rano do pracy, a mała takie fiolki robiła, że aż mu się łzy zakręciły, jak dotkal...chyba do obydwojga nas dociera, że marzenie niedługo się ziści..... 💛
    Nie kojarzę żebym odpisywała nie, bo nie 🤷‍♀️🤦🏼‍♀️ jedną dyskusję z tobą kojarzę o Wit c no ale pewnie nie mam znów racji.
    Przykro mi, że w sumie jestem tak źle odbierana i jako osoba negująca wasze wypowiedzi dla zasady, bo nie miałam nigdy tego w zamiarze. Wydawało mi się, że dyskutujemy i przedstawiamy różne punkty widzenia. Nie myślałam, że ktoś to odbiera jako coś złego. I nie myślałam, że skoro ktoś może wybrać coś za 150 zł a ja pisze że warto dla mnie pomyśleć o czymś innym to że to jest źle odbierane i ze ktoś się czuje urażony.

Nigdzie nie napisałam też opuszczę grupę 😂🙈 no trochę to widzisz jest wsadzanie mi innych słów w moje usta i to zmienia już odczyt wypowiedzi. Napisałam że nie będę się wypowiadać o wyprawce. To jednak różnica 😛 no ale taki właśnie jest internet. Człowiek pisze jedno w innym znaczeniu a ktoś po drugiej stronie odbiera to inaczej i afera gotowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 09:30

👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮

IVF 09.2024:
    18.09.24 start stymulacji 💉
    30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
    6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
    13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
    13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
    15+4 👶🏻 147 g 🩵
    19+3 👶🏻 327 g 🩵
    20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
    23+4 👶🏻 688 g 🩵
    28+3 👶🏻 1401 g 🩵 III prenatalne ok
    preg.png
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    O tak, słuchajcie jak rodziłam 1 syna w 2016 r. Laktator elektryczny to był luksus,miałam pożyczony od kuzynki... I jeszcze zalecenia były takie że dawało się witaminę K a jak ktoś był na mm to rozszerzanie diety było od 4 miesiąca 😀 z córką 2021 już lepiej, kupiłam sobie elektryczny laktator na dwa cycki , sprawdzil się i będę go teraz miała. Nie ogarniałam tematu muszlowych, ja pomijając nawał aż tak mocno nie potrzebowałam laktatora, jak potrzebowałam to siadałam na 10 minut z herbatką i było odciagniete po 100ml z każdej piersi. Taką fajną mam laktację. Zdaję sobie sprawę że nie jest to takie częste niestety.

100ml ... to u mnie jak cały dzień na laktatorze wisiałam 😂😂😂 Żartuje, ale u mnie (o ile pamietam) z porannego odciagania z jednej piersi zazwyczaj max 30ml (czasem 40ml ale to był jakiś dobry dzień), a z drugiej troche mniej. Resztę po prostu musiałam dorobić mm, żeby mała głodna nie była 😅No niestety nie każda ma tyle szczęścia.

Dla porównania moja bratowa miała tak dużo pokarmu, że pediatrzy wiele razy ją ochrzaniali, że ile ona temu dziecku mm podaje, że za grube dziecko itd. Michelinki miała niezłe ta mała. Jak mówiła, że karmi tylko piersią to lekarze mieli zonka na twarzy haha 😂😂😂🤷‍♀️

👱‍♀️89🧑84 👰‍♀️🤵‍♂️🇬🇷 03.06.2018

Elena ♀️👶 (7cs) TP🌞 03.07.2025
    🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
    🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
    🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
    🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
    🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
    🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚‍♀️🍬🍭
    🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺

preg.png

Eliza ♀️👧(5cs) 🌞11.07.2019 (3549g 58cm)
    age.png
  • Ania1008 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:
    Ja jadę ok 250/300 co jakiś czas. Ogólnie po jakimś czasie średnio wygodnie, wierce się, chce się siku, jeść. Adapter zbawienie. 700 km to bardzo dużo... nie ma opcji wziac jakiegoś drivera chociaż zeby sie z Tobą zmienił?

Wstawiłam post, czy ktoś chcę się ze mną zabrać ale jest na razie cisza. Jak będę już w Polsce to wstawię jeszcze raz. Ale też chcę się przygotować na zapas jakby nikt się nie znalazł.
    Rozmawiałam z położną to mi radziła tylko jak najwięcej pić i co dwie godziny robić przystanek na krótki spacer ale ja i tak muszę chodzić do toalety co godzinę więc wiem, że na pewno będę częściej niż co dwie godziny się zatrzymywać. Myślałam również aby co cztery do pięciu godzin robić też przystanek aby poleżeć z tyłu z nogami wyżej. Zatrzymać się na obiad i po obiedzie zrobić sobie taki dłuższy odpoczynek.
    A też zaczęłam robić listę aby niczego nie zapomnieć spakować. I mam na liście do auta na razie adapter i poduszkę. Jak na razie nie ruszałam się nie więcej niż 130 km od domu. Więc chcę się jak najlepiej przygotować na taki wyjazd.
    W jedną stronę moja mama będzie prowadzić samochód ale z powrotem będę musiała sobie poradzić.
    Samolot w moim przypadku odpada bo bardzo źle znoszę każdy lot. Nie lubię mocno latac. Za każdym razem rozsadza mi głowę. A też bym mogła lecieć do Warszawy a z Warszawy też musiałabym jechać pociągiem co będzie trwało też z 6 godzin. Na Mazurach mieszkam.

preg.png

👩🏼30🧒🏻29

• Kamax9 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Odnośnie ubranek- legenda głosi, że żadna firma, żadnej nie jest równa. Sinsay ma tak rozjechana rozmiarowke, że jak kupiłam młodemu r 68 to nawet nie założył tych ubranek bo mając rozmiar 62 z innych firm, 68 sinsay były za małe. Z kolei HM i Reserved ma chyba rozmiarowke oversize, młody nosi 92 a jak zamawiam mu ten rozmiar to to są worki, nie ubrania. Najlepiej jest z Nextem, ten to w ogóle przestrzelił się chyba o 2 rozmiary, jak zamawiałam w UK przez neta 92 to na mojego 6 letniego bratanka by weszło. Najbardziej dopasowana do rozmiaru rozmowrowke ubrań ma chyba 5.10.15 ale tam z kolei trzeba trafić w jakość.

Wniosek?
    Kupuje ubranka "organoleptycznie". Patrzę na nie i orientuje się, czy to za duże czy dobrze na młodego a jak kupuje dla córki to nie patrze na metkę tylko też jak wizualnie wyglądają ubranka zanim je upiore i posortuje.

Dokładnie tak jest. Dlatego ja ubranka w komodzie posegregowałam wg tego jak ja klasyfikuje dane ubranko w sensie w jakim rozmiarze a nie wg metki 😄
    U mnie to wygląda narazie tak:
    20250320-092925.jpg
    20250320-092934.jpg
    Musiałam sobie popisać karteczki w szafie żeby się nie pogubić w tym wszystkim narazie i dojść do ładu czego ile mam 😅 jak wypiorę to postaram się poukładać tak jak 3erin bo wtedy to fajnie wygląda i wydaje się być poręczne to szukania bodziakow w danym kolorze

Ala1416, Janette lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

22.01 198 g 💪
    26.03 1,07 kg 🤗💝
    30.04 2,04 kg syńcia☀️🏖
    preg.png
  • Ania1008 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letycja wrote:
    Kurcze leżenie na tylnym siedzeniu nie jest chyba zbyt bezpieczne...
    Ja bym założyła pończochy uciskowe, plus częste przerwy na poprawienie krążenia. Chyba tylko tyle mozna zrobić.

Dopisuje pończochy uciskowe do swojej listy. Dzisiaj jeszcze je zamówie.
    Dzięki 😊

preg.png

👩🏼30🧒🏻29

• Sanana Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie pamiętam kto pisał o tych dodatkowych muszlach do Neno camino, ale się podjarałam 😅 już nie jest mi aż tak przykro, że nie zdecydowałam się na muszlowy. Uważam, że to fajna alternatywa żeby mieć chcoiaz trochę wolne ręce, nawet jeśli trzeba będzie uważać przy czynnościach to jest to spoko opcja. Zwłaszcza, że ta baza od Camino jest mała i można ją schować spokojnej do kieszeni, a kable puścić np. pod koszulką.

Chyba dziś lub jutro przyjdzie moja wyprawka apteczna z Gemini. Podzielę się z Wami tym co zamówiłam jak już kurier się pojawi

Kamax9, Róża11, Lusia90 lubią tę wiadomość

32l.👱🏻‍♀️👱🏻‍♂️

Starania od 07.2023r.
    Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
    Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
    Październik 24⏸️
    10dpo Beta 45 progesteron 20
    12dpo Beta 281, progesteron 30
    14dpo Beta 718, progesteron 30
    06.11 mamy ❤️ 6+3
    25.11 2,5 cm 👶🏻
    12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
    29.01 330 g 🐥

Kariotypy✅
    Mutacja PAI hetero

preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alima wrote:
    A próbowałaś ją nawilżać, żeby skóra była bardziej elastyczna 🤔
    Gdybym mogła też bym się jeszcze leniła, bo w ogóle nie mam weny do tego, ale lekarz kazał się przygotować, bo różnie może być. I wolę zrobić teraz niż zostawiać mężowi, bo już i tak nie wie biedny w co ręce włożyć 😣 tylko u mnie sama wymiana komody na szafę i słupek. Nie robię teraz pokoju tylko dziecinnego, bo Ktosiek będzie z nami w sypialni, a potem raczej przejmie pokój młodego, bo młody chce żebyśmy mu zrobili pokój na poddaszu.
    Niee, chodziłam chwilę do urofizjo i jak przestałam to ona ta blizna już żyje swoim życiem 😅 jakoś się nią nie przejmowałam bo i tak schowana ale dr mi ostatnio powiedział, że bliznowiec jest spory i pewnie tytną mi go przy cc

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    25.02.2025 429g.🫶
    24.03.2025 870g. 🥰
    22.04.2025 1315g.🤰
    preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1008 wrote:
    Ja jechałam ostatnio do Gdańska 5 godzin 550km, kierowałam i nie było tragedii. Teraz 5 godzin prawie w samolocie i wstałam tylko raz na siku 😀żadnych dolegliwości nie miałam

Ania1008, Wojcinka lubią tę wiadomość

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    25.02.2025 429g.🫶
    24.03.2025 870g. 🥰
    22.04.2025 1315g.🤰
    preg.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a patrzcie to. Ja się mega jaram 🙈
    Powiedziałam mężowi że w jego rękach jest znaleźć jakąś fajną lampkę nocna którą ma światło czerwone, bo przeczytałam że ten kolor najmniej rozbudza podczas nocnego wstawania a bobas będzie z nami w sypialni. I patrzcie co wynalazł na temu.
    Normalna żarówka do lampy- świeci w każdym możliwym kolorze też białym więc może służyć jako zwykła żarówka w ciągu dnia. No i przełącza się te koloru z pilota. Ma regulacje mocy świecenia. No dla mnie bomba. W nocy tylko pilocik i już mamy ładne czerwone światełko.

20250320-094142.jpg

Galaxis lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

22.01 198 g 💪
    26.03 1,07 kg 🤗💝
    30.04 2,04 kg syńcia☀️🏖
    preg.png
  • Aga0590 Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaxis wrote:
    Swoją drogą, czym się kierujecie przy wyborze fotelika oprócz tego czy pasuje do auta i czy ma 4 gwiazdki w testach bezpieczeństwa?
    W sklepie strasznie namawiali mnie na Avionaut Pixel Pro 2, bo leciutki, a niby tak samo bezpieczny jak inne, ale nie wydaje mi się, żeby sama waga była najważniejsza (tym bardziej jak nie mieszkam w bloku ma którymś piętrze tylko w domku szeregowym), zwróciłam uwagę że np. nie można go rozłożyć bardziej na płasko po przełożeniu do stelaża wózka. Wpadł mi w oko Cybex Cloud G, też w miarę lekki i można go trochę rozłożyć... czy na coś jeszcze powinnam zwracać uwagę?
    Ja też się nastawiałam na Avionauta po tym jak go podniosłam w sklepie, ale tu był poruszany temat nie do końca sprawdzonej bazy obrotowej. Od początku się skłaniałam ku cybexowi G lub T. T wygrywa przez to, że na jednej bazie obrotowej zamontuje później następny fotelik. Także taki zestaw mam w koszyku 😊 plus taki, że jednak się rozkłada. Chociaż ja raczej rzadko będę wozić fotelik na stelażu wolę zabrać wózek do bagażnika i tak.

Galaxis lubi tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏻 ’90
    Synek 👦🏻 2017 r.
    🟰23.10.2024 r.
    TP🤱🏻 06.07.2025 r.

preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście fotelika już nie wybieram więc nie pomogę w tej kwestii 😛 mam po Synu, sprawdził się i będzie dla córki 😁

szona lubi tę wiadomość

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    25.02.2025 429g.🫶
    24.03.2025 870g. 🥰
    22.04.2025 1315g.🤰
    preg.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 20 marca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelberry wrote:
    Obudziłam się na siku i po spaniu, a rano do pracy...

@Nowucjuszka współczuję bólu :( Mnie za bardzo nic nie boli, tylko trochę pośladki, gdy za długo siedzę - i mogę to szybko rozchodzić.

@Galaxis co do ruchów, to ja wczoraj jakbym czuła czkawkę, bo miałam dość długo miarowe, regularne ruchy w tym samym punkcie... Ciekawe, czy jest możliwe czuć ją tak wcześnie. Jeśli chodzi o fotelik, dla nas jeszcze zwyciężyła wygoda używania - Maxi Cosi na razie jako jedyny ma bazę obrotowo-wysuwaną. Tylko że ten fotelik Pebble 360 Pro2 jest z tych cięższych, ale z drugiej strony ileż się go będzie nosić.

@AkacjowaM ja mam jakąś rozlazłą piżamę, którą kupiłam z 7 lat temu. Miałam ją wywalać, ale na teraz sprawdziła się idealnie, bo nie ciśnie w brzuch :D Jak idzie do prania, to śpię w koszuli.

Niestety nosi się go całkiem sporo 🥶 a doliczając do wagi fotelika te 4-7 kg i więcej, robi się naprawdę ciekawie

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ