X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Ja byłam na Mamo to ja- poszłam sama, bo mąż nie mógł:)
    Było może z 10ciu Panów - zapewne nudzili się na pierwszych wykładach - drugie i trzecie były już fajne, warte posłuchania - szczególnie przy oczekiwaniu na pierwsze dziecko:)
    Na bezpieczny maluch wybieramy się dopiero za miesiąc;)

Juwelka a jaka dostalas tematyke w tym mailu ktory wysylaja pare dni przed? Bo slyszalam ze w roznych miastach rozne sa tematy. A skoro mowisz ze nie tak zle to moze bym go zabrala :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! witam poniedziałkowo.... nie wiem czy to przesilenie wiosenne czy co ale spałabym i spała - w dzień i w nocy!

dzięki za utwierdzenie w temacie komunii :) powiem Wam, że to nie jest kwestia nawet tego czy mnie stać czy nie dać tyle pieniędzy dziecku tylko moim zdaniem jest to zupełnie spaczone... nigdy i żadnemu 8-latkowi bym nie dała tyle z żadnej okazji... a w komunii chodzi chyba o jakieś przeżycia duchowe, przyjęcie Jezusa do serca po raz pierwszy, spowiedź i pełne uczestniczenie we mszy świętej... przynajmniej mnie tak uczyli jak szłam do komunii... i wtedy, nie ma co ukrywać, prezenty też były ważne ale rower kupiłam ze wszystkich pieniędzy jakie dostałam a nie że rower (i to porządny, żaden tam marketowy) dostają dzieciaki od jednego z gości!

tu jest sytuacja jeszcze taka, że to rodzina mojej teściowej, z teściami żyję wcale - rodzina tamta ma pewnie swoje zdanie o mnie albo teściowa usilnie stara się żeby mieli więc będę pod obstrzałem.... oczywiście jakbym dała kupę kasy albo kupiła wypasiony prezent to byłaby zasługa mojego M, jeśli byłoby coś coś nie tak to tylko moja wina :P
    gadżetów nie chcę kupować bo raz, że nie wiem co dzieciak ma a dwa pewnie i tak ma wszystko :) ale z racji, że to dziewczynka to wymyśliłam, że kupię biżuterię - albo będzie nosić teraz, albo później ale zawsze jakaś pamiątka, nawet jak ktoś wpadnie na ten pomysł to marna szansa żeby kupił dokładnie to samo a biżu u kobiety nigdy za wiele... z racji, że imienne to matka nosić nie będzie ;) ... znalazłam na allegro piękne łańuszki z imieniem - są różne opcje - białe złoto, i żółte złoto (ale jasne takie ładne), z cyrkonią albo z brylantem... do 8 liter, żółte złoto z brylantem zapłacę ok 500zł... z certyfikatem autentyczności i wszystkimi papierami, sprzedawca kilkanaście tysięcy komentarzy pozytywnych ma więc luz... i już...

Nona, rex lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wybieramy się na Bezpieczny Maluch;-)

ewela86 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na warsztaty pewnie pojde z córcią:)
    no chyba ze na te w czerwcu co sa małża wyciągne bo w naszym miescie są a ja bede juz na ostatnich nogach

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• juwelka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:30

radiszka lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 25.07.2015 :) <3

radiszka, rex, bommbelek89, Biedroneczka83, 1kasiulka1, katepr, believe, ewela86 lubią tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:30

Kamyk1989 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    My dziś wybieramy się na Bezpieczny Maluch;-)
    Dzień dobry po weekendzie:) Zania my dziś też będziemy:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam pytanko... Co z kobietami, które mają "raczej" duże brodawki,a mało odstające sutki? Jak to jest z karmieniem dziecka??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora my tez mamy komunię w maju u najblizszej rodziny, córki mojej rodzonej siostry, nie jesteśmy chrzestnymi,kasa idzie na przyszłość dla małej,zastanawiamy się tez ile dać:)

• rex Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w szarej paskudnej pogodzie :/
    I witam nową lipcówkę :)
    Dora i git! Prezent idealny.
    Muszę wymyślić jakiś obiadek.

Kamyk1989 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Witam nową lipcówkę.
    Ja dziś od rana po lekarzach latam z dzieciakami. Najpierw krew. Obaj dzielnie znieśli pobranie, ale młody juz po wszystkim, mi zasłabł. Nerwów się ojadlam a do tego 20 kg. na rękach ładny kawałek transportowalam. Na szczęście jest juz ok. i u niego, i u mnie.
    Teraz jadę po bilety, bo młody w tym roku leci z babcią na wakacje do siostry, a straszy albo kolonia albo jakiś wyjazd z tatą. Zobaczymy jak to wyjdzie finansowo.

Dora świetny pomysł z prezentem !

Do wieczorka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 13:56

dora8201 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 09:10

Zgredek, Kamyk1989 lubią tę wiadomość

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-D dziś pogoda ładna ale za.to humor paskudny taka jestem zła od rana po pierwsze zjadłam na śniadanie to samo to zawsze a cukier 141 potem jak wieszanie pranie wracając do domu poslizlam się i upadła za kilka minut gaz się skończył jak gotowałam obiad i musiałam pod kuchnia zapalić a na koniec przewróciłam się na schodach sic!!ale musi być.już tylko lepiej!!!
    Kamyk witamy :-) napisz coś o sobie która ciaza czy znasz płeć i chyba w tym samym wieku jesteśmy ;-)
    Wikka ojoj daleko musiałaś synka nieść??jak się czujesz??
    Dora super pomysł z tym imieniem No i nie tani ten prezent ale to z łańcuszkiem czy bez??

16udskjogri4r6n4.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam nad łańcuszkiem,ale pewnie od chrzestnych dostanie, a my postanowiliśmy dać 800zł, myślę,że wystarczy, już bez żadnego prezentu.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek oj mocno upadłaś?

Wysłany: 23 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenia kochana ja ma tak :P i dlatego kupuje teraz w rossmanie nakładki na sutki bo sa w promocji po 15zł :) z baby one

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam poniedziałkowo ;)

kamyk - Fajnie że do naszego grona dołączyła nowa lipcówka ;) czekamy na jakies info o tobie ;)

bommbelek - bidulko, aleee masz dzień nie do pozazdroszczenia, ale oby było lepiej i mam nadzieję że nie ucierpiałaś na tym bardzo razem ze swoim maleństwem.

Co do warsztatów czy szkoły rodzenia to jak tylko mój mężuś będzie mógł być ze mną to dla nas jest to oczywiste że pomykniemy razem ;) Tak mamy i już, tymbardziej że razem bardzo przeżywamy temat ciąży i przyjścia na świat naszego pierworodnego ;)więc nawet go nie pytam bo odpowiedż z jego strony byłaby :" Jasna sprawa, że idę z tobą " :):):):) Swoją drogą mega to miłe gdy niejednokrotnie potrafi mnie zaskoczyć tym, jak wiele tematów go interesuje i cieszy mnie jak podsyła mi stronki czy różnorodne artykuły , czy opowiada mi czego dowiedział się w związku z tematem ciąży czy dziecka, w co ja nawet nie zdążyłam się zagłębić;)

rex, radiszka lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek no to ładny początek tygodnia zaliczyłaś :/

dxom6iye1ka3dosl.png

Wysłany: 23 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chodził ze mną na zajecia z pilęgnacji malucha a na te o porodzie znieczulaeniach połogu chodziałm sama teraz bede chodzić z Zuzą

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ