X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Ja tez 34 i też pierwsza ciąża :)

O jak fajnie, ze jest kto w moim wieku! :) We wrzesniu 2016 skoncze 35, wiec rzutem na tasme zdaze przed trzydziestka-piatka :P

Nanatasza lubi tę wiadomość

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    dziewczyny robicie paznokcie ? ja mam zele i czytalam ze nie ma przeciwskazan zeby kontynuowac w ciazy

Ja jutro sie wybieram na paznokcie! Juz sie nie moge doczekac :)

nowatorka lubi tę wiadomość

hchyvfxm7iotia77.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    haha, ja też miałam okres 4 pazdziernika :D

To wyglada, ze jestesmy juz cztery :) z Ejrene i Jasminka :)

Ejrene, Agaax lubią tę wiadomość

hchyvfxm7iotia77.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim! Chcialam odpisac w jednym poscie, ale nie umiem wrzucic wiecej nie jednego cytatu :( doradzicie?

hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki :)

Namea, ja skończę 35 w czerwcu, więc też będę rodziła już jako 35-latka, chyba, że maluch się pośpieszy :P

i też wybieram się jutro na paznokcie :)
    chciałam właśnie pytać o farbowanie włosów, ale któraś mnie ubiegła :)
    ja muszę farbować, bo siwizna wszechobecna. Chodzę do fryzjera i farbuję Goldwellem, ale pójdę chyba dopiero przed świętami. Jak już będzie kocówka 1 trymestru. Bratowa farbowała w ciąży normalnie włosy i było ok.

Namea - może któraś z dziewczyn doradzi Ci bardziej fachowo, bo jak cytuję kilka wpisów, to po prostu otwieram cytaty na nowej karcie i wklejam skopiowane do swojego posta - na okrętkę, ale działa :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza :) tak bede probowac! Dzieki :) Bedziesz robila jakies badania prenatalne?

hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, zdecydowaliśmy się zrobić
    Po 1 po długim leczeniu niepłodności, po 2 ze względu na wiek.
    Dziś mam wizytę u lekarza, zobaczymy co powie, czy wszystko ok i pewnie da skierowanie na badania. Nic się na pracy skupić nie mogę tylko myślę o groszku małym. Tym bardziej, że jakoś mi dziś okrutnie niedobrze i wszystko mi śmierdzi, szczególnie lodówka :)

A Wy decydujecie się na badania prenatalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 07:48

starania od 2007
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak, na pewno wszystkie z krwi, a potem zobaczymy co dalej :) Ja tez dzisiaj do lekarza ida, mialam isc rano, ale przelozylam na popoludnie. Zorientuje sie na co mnie skieruja tutaj, a jak bede w Polsce to zrobie wszystkie badania jeszcze raz. W Polsce juz tez sie umowilam do zaufanego lekarza na usg genetyczne, no i mam nadzieje, ze on doradzi gdzie rodzic :) Mi tez w pracy ciezko sie skupic, ale ciesze sie, ze dzisiaj wychodze wczesniej ze wzgledu na wizyte. Plus u nas juz dzisiaj weekend :) Widze, ze dlugo sie staraliscie! Tym wieksze gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 09:17

Nanatasza lubi tę wiadomość

hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki! :)

też nie masz prosto, kurczę tam 1 lekarz, tu kolejny, długa podróż w ciąży. Ale na pewno będzie wszystko dobrze!

My też badania z krwi i usg. Póki co inwazyjnych nie planujemy.

Dziewczyny pozostałe, a Wy się decydujecie na badania prenatalne?

namea lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne (genetyczne) to jest jedno z ważniejszych pierwszego trymestru. Praktycznie każdy lekarz je robi. Potem jest dodatkowy test PAPPA z krwi albo Nifty i jeszcze inwazyjna amniopunkcja. Ja ostatnio miałam tylko to podstawowe, bo lekarz mówił, że PAPPA nie jest konieczny, ale oczywiście że to nasza decyzja i nie może nam zabronić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 23,w marcu skończę 24. I jestem z Wejherowa:)

Mam pytanie czy plamilyscie w dzien spodziewanej miesiączki?
    I poza gym 'okresem'?

Moje objawy to: zmęczenie i senność ciągle bym spala! Taki ze mnie spioch teraz ze ciagle bym leżała i spala: )
    Mdłości nie mam,piersi mnie bola i sa jak by spuchniete. Wiecej nic nie mam.. moze trzeba czekac..ale. mowi sie ze kazda babka inaczej to wszystko przechodzi.
    Nam sie udalo w 4cyklu.takze radość ogromna!<3

Pracujecie zawodowo? Czy juz jesteście na l4?
    Ja planuje juz w przyszlym tyg isc na zwolnienie,ciężka praca,stres,dzwigam i nie daje rady z dojazdami i wogule.. niektórzy mowia bym poczekała,ale mi naprawde ciezko jest i wsumie nie wiem co robić..

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zdjec.. to ja sobie tu dodałam i fakt troszke ciałka mam,ale brzuszek taki inny mi sie zrobil takze nie wiem. Moze w srdoe u doktora bede prosic aby spr czy jest z tym brzuchem okej:Pchidz widzialam,U znajomwej ze ona w 7tyg brzuszek miala juz taki widoczny

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia, ja też mi widoczny brzuszek, ale to raczej zatrzymana woda w organizmie :) ciało przygotowuje się do rosnącego malucha. Nie jest to brzuch ciążowy - chociaż fajnie tak w lustro popatrzeć :)

Talusia, aisa lubią tę wiadomość

starania od 2007
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o L4, to póki co nie biorę. Jestem na własnej działalności i mam taką możliwość, by pracować mniej, brać mniej zleceń, odpocząć w ciągu dnia itd. Zobaczymy, ja będę się czuła, ale chciałabym pracować. Bo tak to zakisnąć można :D
    Póki co odmawiam jedynie chodzenia po drabinach i umawiam się na spotkania tylko w dzień, popołudniami i wieczorem jestem nie do życia :)

aisa, nowatorka lubią tę wiadomość

starania od 2007
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    a jeśli chodzi o L4, to póki co nie biorę. Jestem na własnej działalności i mam taką możliwość, by pracować mniej, brać mniej zleceń, odpocząć w ciągu dnia itd. Zobaczymy, ja będę się czuła, ale chciałabym pracować. Bo tak to zakisnąć można :D
    Póki co odmawiam jedynie chodzenia po drabinach i umawiam się na spotkania tylko w dzień, popołudniami i wieczorem jestem nie do życia :)

A czym sie zajmujesz? :)

Ja jesli wszystko bedzie w porzadku to bede pracowala. Jesli bede rodzic to to jak nadluzej, a jesli w Polsce to do 29 tygodnia, bo potem musze leciec do domu juz. Takze na pewno do 6ego miesiaca chce pracowac.

hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wysłałam Ci zaproszenie do grona przyjaciółek - przyjmij, to na priv pogadamy :)
    może dziewczyn nie będziemy zanudzać pracą :P

projektuję wnętrza i ogrody, więc chodzenie po drabinach i rusztowaniach to norma :)

namea, aisa lubią tę wiadomość

starania od 2007
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Mi z przeziębienia został tylko katar, ale da się przeżyć, piję dużo ciepłej wody z cytryną i jakoś przechodzi.

Wieczorem tak mnie bolały piersi, że nie mogłam nawet ich dotknąć, mam nadzieje, że to niedługo minie.

aisa lubi tę wiadomość

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Susana Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Dzień dobry! :)

Mi z przeziębienia został tylko katar, ale da się przeżyć, piję dużo ciepłej wody z cytryną i jakoś przechodzi.

Wieczorem tak mnie bolały piersi, że nie mogłam nawet ich dotknąć, mam nadzieje, że to niedługo minie.
    Monika a czym sie leczylas? Bo ja od dwoch dni sie mecze, mleko z miodem i czochem (polecam zagryzc natka pietruszki bo zabija smrodek:)) herbata malinowa i plukanie gardla woda z sola ale to wszystko bardzo marnie pomaga. Dzisiaj kupiłam syrop prenalen ale tez nie liczę na jakies super efekty... martwie sie ze to moze miec wplyw na malucha...

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana wrote:
    Monika a czym sie leczylas? Bo ja od dwoch dni sie mecze, mleko z miodem i czochem (polecam zagryzc natka pietruszki bo zabija smrodek:)) herbata malinowa i plukanie gardla woda z sola ale to wszystko bardzo marnie pomaga. Dzisiaj kupiłam syrop prenalen ale tez nie liczę na jakies super efekty... martwie sie ze to moze miec wplyw na malucha...

U mnie zaczęło się od mega bólu gardła, brałam tabletki Fiorda, które są bezpieczne dla kobiet w ciąży, ale średnio pomagało, ale po dwóch wypitych gorących wodach z dużą ilością cytryny, startego imbiru i miodu następnego dnia przeszło. Dziś został mi tylko katar i nadal piję to co wyżej plus psikam sobie do nosa wodę morską.

Susana lubi tę wiadomość

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Susana Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    U mnie zaczęło się od mega bólu gardła, brałam tabletki Fiorda, które są bezpieczne dla kobiet w ciąży, ale średnio pomagało, ale po dwóch wypitych gorących wodach z dużą ilością cytryny, startego imbiru i miodu następnego dnia przeszło. Dziś został mi tylko katar i nadal piję to co wyżej plus psikam sobie do nosa wodę morską.
    No to u mnie to samo i od wtorku mnie trzyma...przygotowalam sobie wlasnie Twoja miksture i mam nadzieje ze pomoze :)

f2w39n73e1a0z0uv.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ