X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej noooo, ale mi smaka robicie :-( Pogrillowałabym jak nic, marzy mi się taka dobra polska, sfajczona na ogniu kiełbacha i chlebek z czosnkiem. I karczek. I szaszłyczek. I w sumie zapiekane ziemniaczki z boczkiem z ognia! I zimne piweczko. Ale takie bardzo zimne, z soczkiem malinowym :-(

W ramach diety na masę, pocisłam tylko kilka ciasteczek owsianych i prince polo. Niby mam lody w zamrażarce, ale chyba wolę zjeść coś konkretnego. W ogóle zjadłabym takie lody z małej, lokalnej lodziarni. Takie jak u mojej babci na wsi... :-(

Ah, pochwalę się jeszcze dzisiejszym chlebkiem, bo wyszedł tak dobry, że już zeżarłam 1/3 z masełkiem :-D

Właśnie mi się zupa z młodej kapustki z koperkiem i pomidorami ugotowała. Na później eksperymentalny cyc kurzęcy z szałwią i cytryną, brokułki i młode ziemniaczki :-)

jusella, stokrotka2013, majeczka87, Pauli11, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko wrote:
    Ja też jeszcze mnóstwo rzeczy mam do załatwienia i sporo zakupów, ale pomalutku się to posuwa do przodu, jestem dopiero od dwóch tygodni na zwolnieniu. Jakoś damy radę, a bąble coraz bliżej. Teraz już z górki!

Pewnie że z górki ...
    Tak się tego wsszystkiego obawiam i powoli zaczynam panikowac trochę ....
    ehhh...
    wy też tak macie ???
    Je ze muszę wszystkie kosmetyki kupić :)
    Ile kupujecie pampersow na początek ? I jakiej firmy ? Słyszałam że najlepiej tylko i wyłącznie pampersa:)

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Dla większego bezpieczeństwa rzecz jasna. Poza tym gdzieś już wcześniej pisałam, że niebawem wchodzą nowe przepisy (przynajmniej w UK) i zarówno Pebble Plus i baza 2wayFix spełniają te nowe normy jako jedne z nielicznych zestawów na rynku (jedyne z maxi cosi). Poza tym 2wayFix podchodzi też pod większe siedzenie dla dziecia do 4 lat- 2wayPearl czy jakoś tak.
    Zapłaciliśmy po 190 funciaków za każdą rzecz w Mamas&Papas. One są wszędzie w takiej samej cenie niestety :-(

LilouK, właśnie nam babka powiedziała że bezpieczeństwo jest takie same - z bazą czy bez. Bazę się kupuje tylko dlatego, że niektóre samochody uniemożliwiają instalację fotelika.

A o tych przepisach też nam mówiła, dlatego odradziła kupno bazy. Zupełnie zbędna.

Kurcze, 190£ to kupa kasy, czyli w sumie prawie 400???

Agness27 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, w złą godzinę napisałaś o tym grillu. Właśnie siedzę przy grillu i zastawionym stole, mam ochotę zrobić i pokazać Ci zdjęcie, ale nie będę wredna hihi

jusella, Maka, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Pewnie że z górki ...
    Tak się tego wsszystkiego obawiam i powoli zaczynam panikowac trochę ....
    ehhh...
    wy też tak macie ???
    Je ze muszę wszystkie kosmetyki kupić :)
    Ile kupujecie pampersow na początek ? I jakiej firmy ? Słyszałam że najlepiej tylko i wyłącznie pampersa:)

Ja też mam trochę cykora bo czasu coraz mniej a ja jeszcze wszystkiego nie mam remont w pełni wyprawka apteczno-kosmetyczna też nic pranie prasowanie też nic ale po weekendzie biorę się żeby to ogarnąć.
    Co do pampersow to mam paczeke 1 i 2 pampers Premium Care

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Ja też mam trochę cykora bo czasu coraz mniej a ja jeszcze wszystkiego nie mam remont w pełni wyprawka apteczno-kosmetyczna też nic pranie prasowanie też nic ale po weekendzie biorę się żeby to ogarnąć.
    Co do pampersow to mam paczeke 1 i 2 pampers Premium Care

U mnie dokładnie to samo :) co prawda ciuszki cala komoda Ale do prania i prasowania :/ muszę się wziąć za to w połowie maja może ...
    myślisz że na początek tyle pampersiorow wystarczy :) ?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie remont zakończony, ale sprzątanie w proszku, może w tym tyg to zrobimy. Wtedy od poniedziałku tylko wyprawka :)
    Łóżeczko i komoda czeka tylko na skręcenie, materac przyjdzie na dniach, wózek wybrany, czeka na zakup.
    Damy radę dziewczyny, jeszcze dużo czasu!

ania181111, stokrotka2013, renieczka, Agaax, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo czasuuu ?
    Hmmm... mi to się wydaje bardzooo maloo i ciągle myślę co by było gdybym urodziła wcześniej :p

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis pogrilowalam ;) jak ja lubie ten zapach ;)

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w maju :)

Lipiec coraz bliżej :) czas na powaznie zacząć wykńczac wyprawkę :)

kama wózek śliczny i kolorek taki żywy :)
    My też zdecydowalismy sie na fotelik maxi cois Pebble Plus tylko my wybraliśmy czarny i baze 2wayfix.
    Powiem tylko ze my po doświadczeniu wozenia fotelika w bazie przez tydzień mielsiy lekkie wgniecenia na skórzanej tapicerce więc chcemy dokupić mate pod baze zeby nie niszczyła fotela.

Papierek lakmusowy barwi sie na niebiesko.

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    U mnie dokładnie to samo :) co prawda ciuszki cala komoda Ale do prania i prasowania :/ muszę się wziąć za to w połowie maja może ...
    myślisz że na początek tyle pampersiorow wystarczy :) ?

Tak mi się wydaje że na początek wystarczy zawsze można dokupić :)

ania181111 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Tak mi się wydaje że na początek wystarczy zawsze można dokupić :)

Ja to już bym chciała nakupic na pół roku do przodu haha :)

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    ja nadal nadrabiam czytanie Waszych wiadomości ;-)
    My równiez majówke spedzamy w domu i troche u teściów:)
    Wczoraj i dzis u teściów zaliczyliśmy dłuższe dwa spacery po lesie by sie dotlenic a potem wieczorem troche już pachwiny bolały ale przynajmniej powdychałam lasu :)
    Dziś troche duszności łapały bo taka pogoda chmurzasta ale nie padało.
    Dzisiaj troszke mieszkanie ogarniałam bo jakoś wcześniej nie moglam sie zebrać.
    Brzuch rośnie coraz większy i bardziej ogranicza.
    Nawet przy zakupach czuje że za dużo to już nie poniosę :)

Lilouk ja tez słyszałam że powinno nowe rzeczy sie wywietrzyc dla maluszka takie jak wózek czy łożeczko wcześniej złozyc.
    Podobnie nieraz jest z butami bo nie raz jak sie kupia to smierdza nowością :)

Zojka witamy na grupie:)

Naditta super wiadomości że echo maluszka w porzadku:)

Koralain myśle że rowerek bardzo fajny pomysł na roczek :)
    Zawsze możesz dopytac rodziców dziecka czy maja jakieś sugestie co do prezentu :)
    Ja to pamiętam swojemu kupiłam taki wiekszy samochód na pilota :)

jusella, Agaax, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka a jak u Ciebie wygląda ten hemoroid?
    Ja niestety tez mam od 1,5 mieś taka kulke przy odbycie i dostałam maśc od gina posterisan bez recepty ale szczerze powiem nie czuje poprawy i samaruje i nadal jest.
    Tylko tyle że jakoś nie czuje żeby przeszkadzał-no może czasami jak nie moge sie załatwic,ale sam fakt ze jest to sprawia dyskomfort ze odpukac może peknąć.
    Mój lekarz wspomnial że to czesto pojawia sie od zaprac w ciąży.U mnie tez przez to.Z córka wogóle nie miałam z tym problemów..

Agaax śliczny córcia :)
    No i twoje rady tez wykorzystam co do mojego hemorida ,mam nadzieję że zniknie:)

Olcia słodki usmieszek dzidzi :

Izula Twój tez słodziutki synek :)
    Zuzulka ślicznie ziewający Malec :)

Kama a próbowalaś np zjeść banana przed snem-mowa o besenności i dodatkowo wywietrzyc porządnie pokój.
    Moze akurat pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 22:18

Agaax, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak sobie siedzę dzisiaj i myślę i mnie głupie myśli naszły,
    Ja aktualnie jestem w 32 tyg, nie daj boże moje dziecko będzie chciało wcześniej wyjść np. w 35-36 to ja jestem w d... chyba będę musiała się bardziej z tym wszytkim ogarnać bo tak podchodziłam na mega luzie a tu sie stresik pojawił..

Nie mam fotelika, bazy, wanienki, i duzej ilości innych rzeczy... hmm

jusella, Agness27, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze montaż w bazie to jest moment i nie Trzeba się bujac w zapinanie tych nieszczęsnych pasów.

A są w ogóle maty pod bazy? Jakiś link?

My wróciliśmy z grilla. Więcej mojego na fotelu pasażera nie wioze bo mnie wnerwia. Jak taki mądry to niech nie pije i prowadzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 23:00

jusella, renieczka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Szczerze montaż w bazie to jest moment i nie Trzeba się bujac w zapinanie tych nieszczęsnych pasów.

A są w ogóle maty pod bazy? Jakiś link?

My wróciliśmy z grilla. Więcej mojego na fotelu pasażera nie wioze bo mnie wnerwia. Jak taki mądry to niech nie pije i prowadzi...

My się zastanawiamy nad taka : http://www.mamagama.pl/prince-lionheart-mata-pod-fotelik-samochodowy-prince-lionheart-czarna.html

a tutaj masz link tez z innymi dostępnymi: http://www.bangla.pl/dzieci/foteliki-samochodowe/akcesoria-do-fotelikow/maty-pod-foteliki-c1600.htm

Ale czytałam tez o takich sposobach tańszych to podobno moża podłozyc portu karimate tylko że ja się troche boje takich sposobów bez atestó zeby nie zminiejszyły bezpeczeństwa. A ze auto mamy nowe to chciałbym zadbac to siedzenie więc znajomi mi tą wlasnie mate polecali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 23:21

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałyście zalecana suplementację jodem w ciąży?
    Bo ja nie brałam, nie wiedziałam że powinnam...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic nie mam... Kurcze i nie mam chęci jeszcze....

jusella, renieczka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, to fakt, że one w sumie są bardzo podobne jeśli chodzi o bezpieczeństwo :-)

My z B w sumie od początku byliśmy nastawieni na ten model razem z bazą no i na większy wydatek. Tak szczerze to zarówno w Mothercare jak i w Mamas&Papas nikt nam ani niczego nie doradzał, ani odradzał, że zbędne itd. Zainstalowali w samochodzie, co więcej, oprócz bazy, dodatkowo zabezpieczyli fotelik pasami. W sumie nie wiem nawet czy tak się robi, czy co...

W ogóle, fotelik z bazą czy bez, bez znaczenia, bo powyżej 60-70km/h to już tylko cud może uratować :-( Bądźmy szczerzy, jak na dzisiejsze możliwości i ograniczenia na drogach szybkiego ruchu czy autostradach, prędkość 70km/h to pikuś. Niestety nawet najlepsze zabezpieczenia nie uchronia przed brawurą, głupotą czy po prostu pechem. Amen!

Agness, czyli jednak mi się nie ubzdurało z tym wietrzeniem :-) Dzięki!

Dobrej nocki dziołszki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 23:42

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ