Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej noooo, ale mi smaka robicie
Pogrillowałabym jak nic, marzy mi się taka dobra polska, sfajczona na ogniu kiełbacha i chlebek z czosnkiem. I karczek. I szaszłyczek. I w sumie zapiekane ziemniaczki z boczkiem z ognia! I zimne piweczko. Ale takie bardzo zimne, z soczkiem malinowym
W ramach diety na masę, pocisłam tylko kilka ciasteczek owsianych i prince polo. Niby mam lody w zamrażarce, ale chyba wolę zjeść coś konkretnego. W ogóle zjadłabym takie lody z małej, lokalnej lodziarni. Takie jak u mojej babci na wsi...
Ah, pochwalę się jeszcze dzisiejszym chlebkiem, bo wyszedł tak dobry, że już zeżarłam 1/3 z masełkiem
Właśnie mi się zupa z młodej kapustki z koperkiem i pomidorami ugotowała. Na później eksperymentalny cyc kurzęcy z szałwią i cytryną, brokułki i młode ziemniaczkijusella, stokrotka2013, majeczka87, Pauli11, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
*Słoneczko wrote:Ja też jeszcze mnóstwo rzeczy mam do załatwienia i sporo zakupów, ale pomalutku się to posuwa do przodu, jestem dopiero od dwóch tygodni na zwolnieniu. Jakoś damy radę, a bąble coraz bliżej. Teraz już z górki!
Pewnie że z górki ...
Tak się tego wsszystkiego obawiam i powoli zaczynam panikowac trochę ....
ehhh...
wy też tak macie ???
Je ze muszę wszystkie kosmetyki kupić
Ile kupujecie pampersow na początek ? I jakiej firmy ? Słyszałam że najlepiej tylko i wyłącznie pampersa:)
jusella lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
LilouK wrote:Dla większego bezpieczeństwa rzecz jasna. Poza tym gdzieś już wcześniej pisałam, że niebawem wchodzą nowe przepisy (przynajmniej w UK) i zarówno Pebble Plus i baza 2wayFix spełniają te nowe normy jako jedne z nielicznych zestawów na rynku (jedyne z maxi cosi). Poza tym 2wayFix podchodzi też pod większe siedzenie dla dziecia do 4 lat- 2wayPearl czy jakoś tak.
Zapłaciliśmy po 190 funciaków za każdą rzecz w Mamas&Papas. One są wszędzie w takiej samej cenie niestety
LilouK, właśnie nam babka powiedziała że bezpieczeństwo jest takie same - z bazą czy bez. Bazę się kupuje tylko dlatego, że niektóre samochody uniemożliwiają instalację fotelika.
A o tych przepisach też nam mówiła, dlatego odradziła kupno bazy. Zupełnie zbędna.
Kurcze, 190£ to kupa kasy, czyli w sumie prawie 400???Agness27 lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
ania181111 wrote:Pewnie że z górki ...
Tak się tego wsszystkiego obawiam i powoli zaczynam panikowac trochę ....
ehhh...
wy też tak macie ???
Je ze muszę wszystkie kosmetyki kupić
Ile kupujecie pampersow na początek ? I jakiej firmy ? Słyszałam że najlepiej tylko i wyłącznie pampersa:)
Ja też mam trochę cykora bo czasu coraz mniej a ja jeszcze wszystkiego nie mam remont w pełni wyprawka apteczno-kosmetyczna też nic pranie prasowanie też nic ale po weekendzie biorę się żeby to ogarnąć.
Co do pampersow to mam paczeke 1 i 2 pampers Premium Carehttps://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
stokrotka2013 wrote:Ja też mam trochę cykora bo czasu coraz mniej a ja jeszcze wszystkiego nie mam remont w pełni wyprawka apteczno-kosmetyczna też nic pranie prasowanie też nic ale po weekendzie biorę się żeby to ogarnąć.
Co do pampersow to mam paczeke 1 i 2 pampers Premium Care
U mnie dokładnie to samoco prawda ciuszki cala komoda Ale do prania i prasowania
muszę się wziąć za to w połowie maja może ...
myślisz że na początek tyle pampersiorow wystarczy?
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
U mnie remont zakończony, ale sprzątanie w proszku, może w tym tyg to zrobimy. Wtedy od poniedziałku tylko wyprawka
Łóżeczko i komoda czeka tylko na skręcenie, materac przyjdzie na dniach, wózek wybrany, czeka na zakup.
Damy radę dziewczyny, jeszcze dużo czasu!ania181111, stokrotka2013, renieczka, Agaax, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam się w maju
Lipiec coraz bliżejczas na powaznie zacząć wykńczac wyprawkę
kama wózek śliczny i kolorek taki żywy
My też zdecydowalismy sie na fotelik maxi cois Pebble Plus tylko my wybraliśmy czarny i baze 2wayfix.
Powiem tylko ze my po doświadczeniu wozenia fotelika w bazie przez tydzień mielsiy lekkie wgniecenia na skórzanej tapicerce więc chcemy dokupić mate pod baze zeby nie niszczyła fotela.
Papierek lakmusowy barwi sie na niebiesko.
jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
ania181111 wrote:U mnie dokładnie to samo
co prawda ciuszki cala komoda Ale do prania i prasowania
muszę się wziąć za to w połowie maja może ...
myślisz że na początek tyle pampersiorow wystarczy?
Tak mi się wydaje że na początek wystarczy zawsze można dokupićania181111 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Witajcie.
ja nadal nadrabiam czytanie Waszych wiadomości
My równiez majówke spedzamy w domu i troche u teściów:)
Wczoraj i dzis u teściów zaliczyliśmy dłuższe dwa spacery po lesie by sie dotlenic a potem wieczorem troche już pachwiny bolały ale przynajmniej powdychałam lasu
Dziś troche duszności łapały bo taka pogoda chmurzasta ale nie padało.
Dzisiaj troszke mieszkanie ogarniałam bo jakoś wcześniej nie moglam sie zebrać.
Brzuch rośnie coraz większy i bardziej ogranicza.
Nawet przy zakupach czuje że za dużo to już nie poniosę
Lilouk ja tez słyszałam że powinno nowe rzeczy sie wywietrzyc dla maluszka takie jak wózek czy łożeczko wcześniej złozyc.
Podobnie nieraz jest z butami bo nie raz jak sie kupia to smierdza nowością
Zojka witamy na grupie:)
Naditta super wiadomości że echo maluszka w porzadku:)
Koralain myśle że rowerek bardzo fajny pomysł na roczek
Zawsze możesz dopytac rodziców dziecka czy maja jakieś sugestie co do prezentu
Ja to pamiętam swojemu kupiłam taki wiekszy samochód na pilota
jusella, Agaax, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka a jak u Ciebie wygląda ten hemoroid?
Ja niestety tez mam od 1,5 mieś taka kulke przy odbycie i dostałam maśc od gina posterisan bez recepty ale szczerze powiem nie czuje poprawy i samaruje i nadal jest.
Tylko tyle że jakoś nie czuje żeby przeszkadzał-no może czasami jak nie moge sie załatwic,ale sam fakt ze jest to sprawia dyskomfort ze odpukac może peknąć.
Mój lekarz wspomnial że to czesto pojawia sie od zaprac w ciąży.U mnie tez przez to.Z córka wogóle nie miałam z tym problemów..
Agaax śliczny córcia
No i twoje rady tez wykorzystam co do mojego hemorida ,mam nadzieję że zniknie:)
Olcia słodki usmieszek dzidzi :
Izula Twój tez słodziutki synek
Zuzulka ślicznie ziewający Malec
Kama a próbowalaś np zjeść banana przed snem-mowa o besenności i dodatkowo wywietrzyc porządnie pokój.
Moze akurat pomoże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 22:18
Agaax, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Wiecie co tak sobie siedzę dzisiaj i myślę i mnie głupie myśli naszły,
Ja aktualnie jestem w 32 tyg, nie daj boże moje dziecko będzie chciało wcześniej wyjść np. w 35-36 to ja jestem w d... chyba będę musiała się bardziej z tym wszytkim ogarnać bo tak podchodziłam na mega luzie a tu sie stresik pojawił..
Nie mam fotelika, bazy, wanienki, i duzej ilości innych rzeczy... hmmjusella, Agness27, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Szczerze montaż w bazie to jest moment i nie Trzeba się bujac w zapinanie tych nieszczęsnych pasów.
A są w ogóle maty pod bazy? Jakiś link?
My wróciliśmy z grilla. Więcej mojego na fotelu pasażera nie wioze bo mnie wnerwia. Jak taki mądry to niech nie pije i prowadzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 23:00
jusella, renieczka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
kama005 wrote:Szczerze montaż w bazie to jest moment i nie Trzeba się bujac w zapinanie tych nieszczęsnych pasów.
A są w ogóle maty pod bazy? Jakiś link?
My wróciliśmy z grilla. Więcej mojego na fotelu pasażera nie wioze bo mnie wnerwia. Jak taki mądry to niech nie pije i prowadzi...
My się zastanawiamy nad taka : http://www.mamagama.pl/prince-lionheart-mata-pod-fotelik-samochodowy-prince-lionheart-czarna.html
a tutaj masz link tez z innymi dostępnymi: http://www.bangla.pl/dzieci/foteliki-samochodowe/akcesoria-do-fotelikow/maty-pod-foteliki-c1600.htm
Ale czytałam tez o takich sposobach tańszych to podobno moża podłozyc portu karimate tylko że ja się troche boje takich sposobów bez atestó zeby nie zminiejszyły bezpeczeństwa. A ze auto mamy nowe to chciałbym zadbac to siedzenie więc znajomi mi tą wlasnie mate polecali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 23:21
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Naditta, to fakt, że one w sumie są bardzo podobne jeśli chodzi o bezpieczeństwo
My z B w sumie od początku byliśmy nastawieni na ten model razem z bazą no i na większy wydatek. Tak szczerze to zarówno w Mothercare jak i w Mamas&Papas nikt nam ani niczego nie doradzał, ani odradzał, że zbędne itd. Zainstalowali w samochodzie, co więcej, oprócz bazy, dodatkowo zabezpieczyli fotelik pasami. W sumie nie wiem nawet czy tak się robi, czy co...
W ogóle, fotelik z bazą czy bez, bez znaczenia, bo powyżej 60-70km/h to już tylko cud może uratowaćBądźmy szczerzy, jak na dzisiejsze możliwości i ograniczenia na drogach szybkiego ruchu czy autostradach, prędkość 70km/h to pikuś. Niestety nawet najlepsze zabezpieczenia nie uchronia przed brawurą, głupotą czy po prostu pechem. Amen!
Agness, czyli jednak mi się nie ubzdurało z tym wietrzeniemDzięki!
Dobrej nocki dziołszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 23:42
jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość