Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusella super sprawa z ta lista hehe ja tez mam takie rzeczy ktorych nie kupuje bo mam nadzieje ze beda pytac co kupic
Maka ja tez nie mam wozka wybranego. Tylko on mi zostql z tych wiekszych rzeczy ale wolalabym nmiec to za sobą juz. Dzus mi sie snilo ze urodzilam duuze dziecko ze ledwo sie miescil w gondoli i ja taka zawiedziona ze nie widzialam go takiego malutkiegojusella, eve90, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Nam nikt nie chce robić prezentów a rodzice wola dać kasę jeśli już bo twierdzą że sami najlepiej wiemy co chcemy
Także musiałam się głównie ja wysilać, szukać zamawiać
Mój to tylko czeka na słowa " jest paczka w paczkomacie"
jusella, TheForfie, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Jusella na pewno zdążysz ze wszystkim
ja też niektórych rzeczy nie kupuję i pisze na listę jesli ktoś będzie pytał co chcemy to będzie jak znalazł.
Konsultowalam mojego hemoroida dziś z gin i też polecił 2 maści procto glyvenol i posterisan kupiłam ten drugi bo był w aptece i będę stosować zobaczymy.
Dieta też już uruchomiona. Z ciekawości zapytałam w aptece o te paski na wykrycie wód płodowych to pani była zdziwiona ze coś takiego jest te paski mają jakąś specjalną nazwę i gdzie je kupujecie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 13:53
jusella, Agaax, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Dieta też już uruchomiona. Z ciekawości zapytałam w aptece o te paski na wykrycie wód płodowych to pani była zdziwiona ze coś takiego jest te paski mają jakąś specjalną nazwę i gdzie je kupujecie ?[/QUOTE]
duzy wybór jest na allegro, u mnie w Belgii w aptece też na mnie spojrzeli jakbym sie z choinki urwała :p
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=PAPIERKI+LAKMUSOWE+PAPIEREK+LAKMUSOWY+PH+1-14&bmatch=s0-hou-1-4-0408
stokrotka2013, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Naditta wrote:Nowa, właśnie zwykle to jest troszkę na odwrót, mam kilka znajomych które miały pessar i każda jedna ciąże potem miała wywoływaną po terminie. A też się bały, że jak ściągną im pessar to zaczną rodzić. Ee, gdzie tam
Naditta masz racje i ja znam takie przypadki ze po pessarze sie przenosi ciaze i nawet smieje sie do męża ze znając nasze szczęście to tak bedzie ale nie zmienia to faktu ze powinnam byc juz przygotowana po sciagnieciu pessaru na kazda ewentualnośćAgness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Hello i ja sie witam
Rano intensywnie co wlasnie przypalacilam, wsieklym bolem brzucha na srodku ulicy. Stalam tam i sie zastanawialam no i co teraz... Do domu okolo 500 m a ja stoje jak ten ciol bo ani krok w przod ani w tyl....
Postalam 5 min mloda kopala sobie w najlepsze a ja zaczelam sie toczyc z powrotem... Powolutku... I dotoczylam sie do lozka... Teraz wyleguje... Tak to jest jak dobra zona chce jeszcze tylko do miesnego skoczyc mezowi po miesko zamaist to olac
Co do wyprawki tak jak pisalam wczoraj... Mam malo rzeczy okolo 4 body na 56 z 6 na 62 z 3 pary spodenek z lidla i tle duzo mam ubranek na 68 poniewaz dostalam same wieksze... Troche pieluszek tetrowych i muslinowych... Pare kremow i to wszytsko... Wiekszych rzeczy to wozek jest i lozeczko reszte mebki mamy w prawdzie sa w innym kolorze ale nie chce teraz nowych kupowac. A wszytsko co z tkanin uszylam sama: organizer poduszki ochraniacz literki...
I zastanawiam sie kiedy prac... Tylko jak na to wszytsko spojrzalam to mi wyjdzie jedna pralka wiec nie stresuje sie tym az tak bardzo.kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Stokrotka- papierki lakmusowe - w aptece też nie dostałam - zamówiłam na allegro kosztują grosze
Naditta tak jest ktoś jeszcze bardziej w dupie niż Ty..chciałabym pooglądać na żywo bo wiadomo zdjęcia, zdjęciami.
Dziewczyny na której naszej stronie są te linki i wszystkie inne ważne informacje? Przeglądałam od strony 22 do 48 i nie znalazłam, albo jestem ślepa.stokrotka2013, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
a ja robie salatke z makaronu, karczochow, tunczyka z puszki i oliwek
moja dzidzia dalej mnie kopie w zebro, chyba jej sie tak podoba
w srode ide na slub cywilny kolezanki i mam nadzieje jakos wygladac chociaz ciezko z tym ostatnio ...
ps. sutki mi sie znowu zmieniaja, robia sie jakies twarde i jakby pory sie otwieraly na otoczkach...nie wiem czy to normalne..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 15:37
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ejrene na pewno blizsze osoby dadza kase albo kupia juz cos konkretnego co chcemy. A osoby jak dalsza rodzina, znajomi to pewnie beda kupowac ubranka, ja mowie jeszcze o kosmetykach dla niemowlaka, jakies grzechotki, szlafroczki, nianie elektryczna itd
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Dalile wrote:U mnie tylko rodzice i teście pomagają, ale i tak się cieszę. Rodzice kupują wózek, teściowie wysłali kaskę na łóżeczko i komodę.
Ja to chyba nawet wolę, jak sama wszystko wybiorę.
No pewnie tak najlepiej. My dostaliśmy wózek w prezencie bez pytania wcześniej o cokolwieki nie trafiony trudno.
Poza tym orezenrem jakoś nikt puki co nie pyta :p -
nowatorka wrote:Ejrene na pewno blizsze osoby dadza kase albo kupia juz cos konkretnego co chcemy. A osoby jak dalsza rodzina, znajomi to pewnie beda kupowac ubranka, ja mowie jeszcze o kosmetykach dla niemowlaka, jakies grzechotki, szlafroczki, nianie elektryczna itd
Właśnie też tak myślałam że jak coś to będę mówić że ubranka ale większe jużi zabawki jakieś.
-
Ejrene ja praktycznie wszystko wpisuję. Ciuszki, pościel, pieluchy tetra i flanela, butelki, rożek a nawet pampersy (tych nigdy za dużo). Od rana się biorę za listę i jakoś nie mogę. U nas taki zwyczaj, że się listę w obieg posyła i potem przynajmniej rzeczy się nie dublują no i wiadomo- odciążenie finansowe zawsze jakieś jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 16:41
stokrotka2013, Ejrene, eve90, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Zazdroszczę Wam, że tak możecie liczyć na rodzinę, my jesteśmy z tematem prawie sami. Siostra moja dała nam rzeczy po dziecku co prawda (ciuszki i pieluchy), ale młody ma już lat 13, więc i tak muszę dużo kupić czegoś sensowniejszego... Zaleta taka, że zamierzam pieluchowac wielorazowkami, a ta tetra kiedyś była świetnej jakości, teraz nigdzie takiej nie dostanę. Moja mama chyba w ogóle nie zamierza sprawić wnukowi prezentu, ale najlepsi są teściowie. Mają kłopoty finansowe, poważne i nie dość, że podchodzą do tematu na zasadzie "oj co tam to dziecko kosztuje!", to jeszcze prosili nas, żebyśmy im pomogli i wzięli kredyt na kupę kasy, żeby im ratować tyłki. Odmówiliśmy i jest wielka obraza majestatu... Ja jestem zwolenniczką pragmatycznego myślenia i kupowania dla dziecka tylko niezbędnych raczej rzeczy, no ale to juz przesada.... Sorry za nadprodukcję, ale żale mi się wylały.
kot_bury lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
Spokojnie Słoneczko!
Rozumiem zdecydowanie czemu nie zgodziliście się wziąć kredytu. O ile nie śpicie na kasie, to dobra decyzja. Też kupowałam używane ciuszki, tyle śliczności się marnuje jak ci dzidzia wyrośnie po 1/2 założeniach
Ale.. pieluszki wielorazowe.. podziwiam!
Coraz częściej o nich myślę, bo ekologia i kasa (chociaż czy z praniem nie wyjdzie podobnie?), ale na początek na pewno jednorazówki, będzie łatwiej jak będę się dopiero będę uczyć opiekować dzieckiem.jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość