X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella super sprawa z ta lista hehe ja tez mam takie rzeczy ktorych nie kupuje bo mam nadzieje ze beda pytac co kupic :)

Maka ja tez nie mam wozka wybranego. Tylko on mi zostql z tych wiekszych rzeczy ale wolalabym nmiec to za sobą juz. Dzus mi sie snilo ze urodzilam duuze dziecko ze ledwo sie miescil w gondoli i ja taka zawiedziona ze nie widzialam go takiego malutkiego :)

jusella, eve90, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam nikt nie chce robić prezentów a rodzice wola dać kasę jeśli już bo twierdzą że sami najlepiej wiemy co chcemy :) Także musiałam się głównie ja wysilać, szukać zamawiać :D Mój to tylko czeka na słowa " jest paczka w paczkomacie"

jusella, TheForfie, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella na pewno zdążysz ze wszystkim :) ja też niektórych rzeczy nie kupuję i pisze na listę jesli ktoś będzie pytał co chcemy to będzie jak znalazł.
    Konsultowalam mojego hemoroida dziś z gin i też polecił 2 maści procto glyvenol i posterisan kupiłam ten drugi bo był w aptece i będę stosować zobaczymy.
    Dieta też już uruchomiona. Z ciekawości zapytałam w aptece o te paski na wykrycie wód płodowych to pani była zdziwiona ze coś takiego jest te paski mają jakąś specjalną nazwę i gdzie je kupujecie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 13:53

jusella, Agaax, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dieta też już uruchomiona. Z ciekawości zapytałam w aptece o te paski na wykrycie wód płodowych to pani była zdziwiona ze coś takiego jest te paski mają jakąś specjalną nazwę i gdzie je kupujecie ?[/QUOTE]

duzy wybór jest na allegro, u mnie w Belgii w aptece też na mnie spojrzeli jakbym sie z choinki urwała :p

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=PAPIERKI+LAKMUSOWE+PAPIEREK+LAKMUSOWY+PH+1-14&bmatch=s0-hou-1-4-0408

stokrotka2013, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to witam was w ten słoneczny dzień :)

stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Nowa, właśnie zwykle to jest troszkę na odwrót, mam kilka znajomych które miały pessar i każda jedna ciąże potem miała wywoływaną po terminie. A też się bały, że jak ściągną im pessar to zaczną rodzić. Ee, gdzie tam ;)

Naditta masz racje i ja znam takie przypadki ze po pessarze sie przenosi ciaze i nawet smieje sie do męża ze znając nasze szczęście to tak bedzie ale nie zmienia to faktu ze powinnam byc juz przygotowana po sciagnieciu pessaru na kazda ewentualność:)

Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello i ja sie witam

Rano intensywnie co wlasnie przypalacilam, wsieklym bolem brzucha na srodku ulicy. Stalam tam i sie zastanawialam no i co teraz... Do domu okolo 500 m a ja stoje jak ten ciol bo ani krok w przod ani w tyl....
    Postalam 5 min mloda kopala sobie w najlepsze a ja zaczelam sie toczyc z powrotem... Powolutku... I dotoczylam sie do lozka... Teraz wyleguje... Tak to jest jak dobra zona chce jeszcze tylko do miesnego skoczyc mezowi po miesko zamaist to olac

Co do wyprawki tak jak pisalam wczoraj... Mam malo rzeczy okolo 4 body na 56 z 6 na 62 z 3 pary spodenek z lidla i tle duzo mam ubranek na 68 poniewaz dostalam same wieksze... Troche pieluszek tetrowych i muslinowych... Pare kremow i to wszytsko... Wiekszych rzeczy to wozek jest i lozeczko reszte mebki mamy w prawdzie sa w innym kolorze ale nie chce teraz nowych kupowac. A wszytsko co z tkanin uszylam sama: organizer poduszki ochraniacz literki...

I zastanawiam sie kiedy prac... Tylko jak na to wszytsko spojrzalam to mi wyjdzie jedna pralka wiec nie stresuje sie tym az tak bardzo.

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka- papierki lakmusowe - w aptece też nie dostałam - zamówiłam na allegro kosztują grosze :-)

Naditta tak jest ktoś jeszcze bardziej w dupie niż Ty.. :-D chciałabym pooglądać na żywo bo wiadomo zdjęcia, zdjęciami.

Dziewczyny na której naszej stronie są te linki i wszystkie inne ważne informacje? Przeglądałam od strony 22 do 48 i nie znalazłam, albo jestem ślepa.

stokrotka2013, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka służę linkiem https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Eb5CmeHeb60M9X8GY9dYseKfZEIA-2i__KPWDnvkf8s/edit?usp=sharing

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 15:38

Maka, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja robie salatke z makaronu, karczochow, tunczyka z puszki i oliwek :)

moja dzidzia dalej mnie kopie w zebro, chyba jej sie tak podoba ;)

w srode ide na slub cywilny kolezanki i mam nadzieje jakos wygladac chociaz ciezko z tym ostatnio ...

ps. sutki mi sie znowu zmieniaja, robia sie jakies twarde i jakby pory sie otwieraly na otoczkach...nie wiem czy to normalne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 15:37

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

A co przykładowo wpusujecie na taką listę prezentową dla innych? :)

Ja tak z 1/2 mam wyprawki ogarnięte.

Kijanka nie dokupujesz już nic na 56/62?

Agness27 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko rodzice i teście pomagają, ale i tak się cieszę. Rodzice kupują wózek, teściowie wysłali kaskę na łóżeczko i komodę.
    Ja to chyba nawet wolę, jak sama wszystko wybiorę. :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene na pewno blizsze osoby dadza kase albo kupia juz cos konkretnego co chcemy. A osoby jak dalsza rodzina, znajomi to pewnie beda kupowac ubranka, ja mowie jeszcze o kosmetykach dla niemowlaka, jakies grzechotki, szlafroczki, nianie elektryczna itd ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    U mnie tylko rodzice i teście pomagają, ale i tak się cieszę. Rodzice kupują wózek, teściowie wysłali kaskę na łóżeczko i komodę.
    Ja to chyba nawet wolę, jak sama wszystko wybiorę. :)

No pewnie tak najlepiej. My dostaliśmy wózek w prezencie bez pytania wcześniej o cokolwiek :/ i nie trafiony trudno.
    Poza tym orezenrem jakoś nikt puki co nie pyta :p

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ejrene na pewno blizsze osoby dadza kase albo kupia juz cos konkretnego co chcemy. A osoby jak dalsza rodzina, znajomi to pewnie beda kupowac ubranka, ja mowie jeszcze o kosmetykach dla niemowlaka, jakies grzechotki, szlafroczki, nianie elektryczna itd ;)

Właśnie też tak myślałam że jak coś to będę mówić że ubranka ale większe już :) i zabawki jakieś.

atdc15nmjt4tk663.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Dzień dobry :)

A co przykładowo wpusujecie na taką listę prezentową dla innych? :)

Ja tak z 1/2 mam wyprawki ogarnięte.

Kijanka nie dokupujesz już nic na 56/62?

No wlasnie sie waham co mam zrobic...
    Może coś dostaniemy ;/ nie wiem...

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene ja praktycznie wszystko wpisuję. Ciuszki, pościel, pieluchy tetra i flanela, butelki, rożek a nawet pampersy (tych nigdy za dużo). Od rana się biorę za listę i jakoś nie mogę. U nas taki zwyczaj, że się listę w obieg posyła i potem przynajmniej rzeczy się nie dublują no i wiadomo- odciążenie finansowe zawsze jakieś jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 16:41

stokrotka2013, Ejrene, eve90, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no oczywiście, praktyczny pomysł, coś jak lista prezentów ślubnych :) Ja nie kupuję huśtawki dla dziecka. Liczę, że naciągnę brata (przyszłego chrzestnego) :)

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, że tak możecie liczyć na rodzinę, my jesteśmy z tematem prawie sami. Siostra moja dała nam rzeczy po dziecku co prawda (ciuszki i pieluchy), ale młody ma już lat 13, więc i tak muszę dużo kupić czegoś sensowniejszego... Zaleta taka, że zamierzam pieluchowac wielorazowkami, a ta tetra kiedyś była świetnej jakości, teraz nigdzie takiej nie dostanę. Moja mama chyba w ogóle nie zamierza sprawić wnukowi prezentu, ale najlepsi są teściowie. Mają kłopoty finansowe, poważne i nie dość, że podchodzą do tematu na zasadzie "oj co tam to dziecko kosztuje!", to jeszcze prosili nas, żebyśmy im pomogli i wzięli kredyt na kupę kasy, żeby im ratować tyłki. Odmówiliśmy i jest wielka obraza majestatu... Ja jestem zwolenniczką pragmatycznego myślenia i kupowania dla dziecka tylko niezbędnych raczej rzeczy, no ale to juz przesada.... Sorry za nadprodukcję, ale żale mi się wylały.

kot_bury lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Słoneczko!
    Rozumiem zdecydowanie czemu nie zgodziliście się wziąć kredytu. O ile nie śpicie na kasie, to dobra decyzja. Też kupowałam używane ciuszki, tyle śliczności się marnuje jak ci dzidzia wyrośnie po 1/2 założeniach :D

Ale.. pieluszki wielorazowe.. podziwiam!
    Coraz częściej o nich myślę, bo ekologia i kasa (chociaż czy z praniem nie wyjdzie podobnie?), ale na początek na pewno jednorazówki, będzie łatwiej jak będę się dopiero będę uczyć opiekować dzieckiem. :)

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ