Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
jusella jeszcze kilka sie suszy
Ja właśnie wyczytałam w necie że już na tym etapie ciąży można brać krople do nosa z umiarem np Xylogel /(zawiera xylometazolinę) ale tylko ten 0.1 bo na ulotce tego 0.05 jest napisane że nie wolno kobietom w ciąży. Ciekawe dosyć. Ja na początku ciąży dostałam pozwolenie na Xylogel ten 0,1 bo też miałam taki mega katar że myślałam że się uduszę na dzień dobry... To tak z ciekawostek...jusella lubi tę wiadomość
-
oj Nowatorka ja też się boję myśleć co będzie na finiszu... teraz to masakra a co będzie za 5 kg? teraz leżę i "podziwiam" moje opuchnietę dłonie
, od kilku dni nie mogę znaleźć wygodnej pozycji do spania, a jak jakimś cudem się uda to zaraz siku mi się chce - i tak kilka razy w nocy. Ciężko mi się oddycha i zamieniam się w ogra...
http://static.pokazywarka.pl/i/6561729/578896/fiona.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 23:28
nowatorka, Maka, renieczka, LilouK, stokrotka2013, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Jusella ja mam dokladnie to samo. Ciezki oddech a w nocy ide sikac juz o tych samych porach: o 2, 4, 7...
Co do kropli do nosa to ja osobiscie bym zrezygnowala. Na samym poczatku ciazy psikalam codziennie bo nie wiedzialam ze nie mozna. Na szczescie nic sie nie stalo ale lekarz mi wtedy powiedzial ze moga wywolywac skurcze macicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 23:41
jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ok,nadrobiłam a teraz piszę co mam na myśli i póki pamiętam co chciałam napisać. Sorry jak będzie bez ładu i składu
Zaliczyłam pierwszą wiosenną burzę i to taką całkiem całkiem! W UK już pewnie nie usłyszę, bo tam to raczej rzadkość. Ale byłam podjarana!
Ja z wyprawką też jestem sama, mama i siostra troszkę pomagają - jak coś spotkają to kupią. Ale mi z tym dobrze i sama tego chciałam. Nie chce narażać rodziny na wydatki. Wolę żeby sobie coś kupili, my damy radę
Dzisiaj zaliczyłam z siostrą wyprawę na szmateks. Kupiłam 6 rzeczy za 12 zł! Ale radocha! Wszystko w super stanie, gap albo next. Wstawię foty jak się ogarnę czasowo.
Przeglądałam opinie na temat kosmetyków biały jeleń, które swoją drogą bardzo lubię,chciałam poczytać na temat składów itd. No i doszukałam się, że ich mydło przyspiesza gojenie ran po porodzie. Bardzo kobiety sobie chwalą, a dużo lekarzy poleca. Takie tanie, a takie dobre
LilouK, myślałaś kiedyś, żeby robić karierę np jako felietonistka? Nieważne o czym piszesz, ale jak się Ciebie czyta to wszystko jest śmieszne
Maka, jusella, renieczka, stokrotka2013, LilouK, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Na Madalińskiego podobno zalecają Białego Jelenia
Krople może i można ale w b małych ilościach na przykład na noc tylko kiedy się idzie udusić. Dlatego mówię że z umiarem. Ha w ciąży oduczylam się brania kropli ale przy mega Katarze to chyba po prostu niemożliwe... -
Dla pocieszenia moge napisac tylko co do oddychania tez mialam z tym problem. Na dodatek jak ktos nie daj bog zadzwonil to dyszalam jak bym wlasnie skonczyla bieg na 2 km
Od ok 4-5 dni juz lepiej, brzuszek sie lekko juz opuscil i dzidzia nizej wiec nie uciska na przepone. W zamian za to pojawily sie niestety czasem takie kopniaki ze pierwsze co to obieram kierunek toalety co by po nogach nie pocieklo bo takie mam wrazenie:)
Uf uf ale juz niedlugojusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl -
jusella wrote:Sik jak w wojsku - o wyznaczonych godzinach
- można zegarki ustawiać
. Mnie do tego jeszcze suszy w nocy i butelkę wody wypijam
.
Ja mam tak samo
Chciałam pisać witam się niedzielnie poprawka wtorkowoprzez te święta pokrecilo mi się ją jeszcze w łóżku ale po śniadaniu ale tak mi tu fajnie że nie chce mi się wstawać
I piękny dzień się zapowiada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 09:43
jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny,
Nie wiem jak Wam,ale bardzo mi się podoba ta kolejna niedziela;) mam dziś w planach spacer,jest tak ładnie. A pojutrze mam usg, dowiem się co słychać w brzuchu.
Miłego dnia!jusella, stokrotka2013, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek!
Pogoda piękna, a ja znowu nie umiałam wstać i łba odkleić od poduszki.
W dodatku młode tak ostatnio daje po garach, że masakra. Naspeedowane jakieś czy coś. Uff to na pewno nie po starym, bo jakby "aktywność" odziedziczył po nim, to pewnie nałogowo osłuchwiłabym się tetektorem tętna i sprawdzała, czy aby na pewno młode jest w środku
Mirel, zazdroszczę. Nie ma jak przykleić się do cycora własnej mamuchy w wieku 32 lat, wyżalić, najeść, pospać itd. Przynajmniej ja tak praktykuję i problemy znikająBardzo mi tego brakuje tutaj niestety.
Bouncer o którym pisałam to generalnie kawałek druta i szmatka, kładziesz dziecia i bujasz. Angielski badziewny wynalazek z gatunku im droższy szit, tym bardziej potrzebny i niezbędny i w dodatku czorny, bo czorne się nie brudzi no, a feeeAle jak dajo za darmo... wyprałam, odkłaczyłam z kotów i buja się.
Jusella, no jeszcze nie wpadł na to, żeby na taśmę karnisze lepić, ale z jego talentem myślę, że to tylko kwestia czasu. Dziś kolejny dzień zakupów, myślę, że to moja podświadomość z radośći i niecierpliwości na to jakże fascynujące wydarzenie nie chciała mnie ze snu wybudzać od jakiś 24h
Nowatorka, też jestem ciężką torbą ostatnio, chociaż na liczniku tylko/aż +7,5kg. Jakoś coraz ciężęj ostatnio... Dołączam do zaszczytnego grona OGRZYC!
Kama, dobrze wiedzieć z tymi kroplami, bo ja przez całą ciążę jestem chodząca fabryką glutoplazmy. Gdyby nie chusteczki i srajtaśma w każdej kieszeni (i rękawy), to bym ślad za sobą zostawiała niczym ślimaczyca, tyle, że ze skorupą na brzuchu
Pani, widać taka moja uroda. Katar ciężarnych, czy jakoś tak to nazywają.
Naditta, nie ma śmiechu, mogę Ci wypożyczyć mojego majstra na kilka dni. Za darmo. Albo jeszcze dopłacę, o!
Łohooo, stary Mak Gajwer wstał po 10h z łóża, zlazł z pięterka na dół, żeby znowu połóżyć się na kanapie #fanfary! I nawija o futbolu...
Panie Boże,
Proszę Cię o mądrość
Żebym mogła zrozumieć swojego mężczyznę
Proszę Cie o miłość
Bym mogła mu przebaczyć
Proszę Cię o cierpliwość
Bym mogła znieść jego humory
Nie prosze Cię o siłę
Bo bym go k***a zaje***a !
#kurtyna, tadaaaam!
Pięknego dniakijanka_88, jusella, ania181111, Agaax, niezapominajka, stokrotka2013, majeczka87, figaa, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Panie Boże,
Proszę Cię o mądrość
Żebym mogła zrozumieć swojego mężczyznę
Proszę Cie o miłość
Bym mogła mu przebaczyć
Proszę Cię o cierpliwość
Bym mogła znieść jego humory
Nie prosze Cię o siłę
Bo bym go k***a zaje***a !
popłakałam sie!!!
Dla pocieszenia mój wstał, zjadł śniadanie, wykąpał sie i wiesz co ... poszedł spać !!jusella, LilouK, Agaax, niezapominajka, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, _analiza, aisa lubią tę wiadomość
Kijanka
-
LilouK dobre! Applauz po kurtynie
Ja dzisiaj idę do apteki po jakieś krople i po chusteczki jakieś bo zaraz cąły zapas się w domu skończy!
Pranie wstawione. Cała pralka pieluch tetrowych i flanelowychjusella, LilouK, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Oj sąsiedzi mieli dziś znowu cyrk jak wrzeszczałam na mojego. W piątek remont skończyli, a w całym domu bałaga, syf poremontowy, wszędzie pył.
Ja naprawdę nie mam siły 10 min ze szmatą i brzuch mnie boli muszę się położyć bo skurcze....a ten się nie zgadza na panią do sprzątania! On to sam zrobi!.
Zrobić zrobi, tylko jak - jedne drzwi 4 raz myje i dalej brudne (w pyle, nie, że farba czy coś).
Ja wysiadam! Powiedziałam, że ma to wysprzątać jak nie chce sprzątaczki i już.
Ale on to by chciał, żebym mu wszystko palcem pokazała.... no ja nie mam siły. Ściany odkurzył... brudną miotłą! Dotkniesz i na ubraniu biały ślad zostaje... ale przecież on to ROBIŁ!
B u niego zawsze jest tryb niedokonany - robiłem, myłem, myślałem. Nigdy zrobiłem, umyłem czy wymiśliłem.
Zamknęłam się w sypialni ochłonąć, ale niby dziś po pracy ma się za to zabrać.
Ja mu chętnie pomogę w miarę możliwości, ale w czym jak wczoraj całe popołudnie i wieczór z kumplami w Diablo III grał?LilouK, jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja nie wiem czy my jakies takie porypane i niecierpliwe w tej ciąży się zrobiłyśmy, czy te chłopy jakieś niedorobione, od cyca oderwane za późno czy jak... rozpacz w biały dzień!
Ale wiecie co, mój odkleił szanowne jądra z kanapy i kosi trawęłuhuuuu! Mówię Wam, to koniec jego aktywności na dziś!
A w ogóle, czy Wasi panowie też uważają, że bycie w ciąży to zupełnie tak jak bycie grubym? Bo mój zakłada, że skoro oboje mamy brzuchy to to generalnie to samo i teraz wreszcie rozumiem (tak, ja rozumiem jego!), jak bardzo to jest męczące, o!jusella, MirelS, niezapominajka, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Gagaga jeśli pojutrze jest czwartek to wizytujemy razem, zamotana jestem przez te wolne dni...oj i jutro znów krew na morfologię oddać trzeba i będę cały dzień nietomna
Dalile - współczuję. Mnie to się wydaje, że faceci to mają jakieś nadprzyrodzone zdolności, żeby coś ROBIĆ a nie daj boże ZROBIĆ a w szczególności jeśli chodzi o prace domowe. I jak już coś robią to w takim tempie albo z takim "skutkiem", żeby im kazać przestać i dokończyć samej i drugi raz nie poprosić. Podobno zdarzają się wyjątki - niestety, ja nie znam
A co do sprzątania po remoncie - takie białe smugi z pyłu czy z gipsu bądź tynku to dobrze się myje wodą z octem - nie maże się tak jak samą wodą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 11:13
niezapominajka, Agness27, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
LilouK no pekne ze śmiechu
haha
Dzień dobry dziewczyny
Co do spania to ja podobno dusze się w nocy - tak mi mówi mój facetze az się boi że coś się stanie
wiecie że my teraz mamy takie humory jak na początku ciazy ?Tak mi mówiła moja Pani dr ze teraz wracaja nastroje sprzed początków ciazy więc zwalmy wszystko na hormony
Nie wiem gdzie Wy mieszkanie ze macie taka ładna pogode bo u mnie srednioooo Ale cieploojusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]