X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella jeszcze kilka sie suszy :)

Ja właśnie wyczytałam w necie że już na tym etapie ciąży można brać krople do nosa z umiarem np Xylogel /(zawiera xylometazolinę) ale tylko ten 0.1 bo na ulotce tego 0.05 jest napisane że nie wolno kobietom w ciąży. Ciekawe dosyć. Ja na początku ciąży dostałam pozwolenie na Xylogel ten 0,1 bo też miałam taki mega katar że myślałam że się uduszę na dzień dobry... To tak z ciekawostek...

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Nowatorka ja też się boję myśleć co będzie na finiszu... teraz to masakra a co będzie za 5 kg? teraz leżę i "podziwiam" moje opuchnietę dłonie :-(, od kilku dni nie mogę znaleźć wygodnej pozycji do spania, a jak jakimś cudem się uda to zaraz siku mi się chce - i tak kilka razy w nocy. Ciężko mi się oddycha i zamieniam się w ogra...

http://static.pokazywarka.pl/i/6561729/578896/fiona.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 23:28

nowatorka, Maka, renieczka, LilouK, stokrotka2013, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja mam dokladnie to samo. Ciezki oddech a w nocy ide sikac juz o tych samych porach: o 2, 4, 7... :D

Co do kropli do nosa to ja osobiscie bym zrezygnowala. Na samym poczatku ciazy psikalam codziennie bo nie wiedzialam ze nie mozna. Na szczescie nic sie nie stalo ale lekarz mi wtedy powiedzial ze moga wywolywac skurcze macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 23:41

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sik jak w wojsku - o wyznaczonych godzinach :-) - można zegarki ustawiać ;-). Mnie do tego jeszcze suszy w nocy i butelkę wody wypijam :/.

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok,nadrobiłam a teraz piszę co mam na myśli i póki pamiętam co chciałam napisać. Sorry jak będzie bez ładu i składu ;)

Zaliczyłam pierwszą wiosenną burzę i to taką całkiem całkiem! W UK już pewnie nie usłyszę, bo tam to raczej rzadkość. Ale byłam podjarana!

Ja z wyprawką też jestem sama, mama i siostra troszkę pomagają - jak coś spotkają to kupią. Ale mi z tym dobrze i sama tego chciałam. Nie chce narażać rodziny na wydatki. Wolę żeby sobie coś kupili, my damy radę :)

Dzisiaj zaliczyłam z siostrą wyprawę na szmateks. Kupiłam 6 rzeczy za 12 zł! Ale radocha! Wszystko w super stanie, gap albo next. Wstawię foty jak się ogarnę czasowo.

Przeglądałam opinie na temat kosmetyków biały jeleń, które swoją drogą bardzo lubię,chciałam poczytać na temat składów itd. No i doszukałam się, że ich mydło przyspiesza gojenie ran po porodzie. Bardzo kobiety sobie chwalą, a dużo lekarzy poleca. Takie tanie, a takie dobre :)

LilouK, myślałaś kiedyś, żeby robić karierę np jako felietonistka? Nieważne o czym piszesz, ale jak się Ciebie czyta to wszystko jest śmieszne :D

Maka, jusella, renieczka, stokrotka2013, LilouK, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Madalińskiego podobno zalecają Białego Jelenia :)

Krople może i można ale w b małych ilościach na przykład na noc tylko kiedy się idzie udusić. Dlatego mówię że z umiarem. Ha w ciąży oduczylam się brania kropli ale przy mega Katarze to chyba po prostu niemożliwe... :(

1usapiqvhk164civ.png
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla pocieszenia moge napisac tylko co do oddychania tez mialam z tym problem. Na dodatek jak ktos nie daj bog zadzwonil to dyszalam jak bym wlasnie skonczyla bieg na 2 km :)
    Od ok 4-5 dni juz lepiej, brzuszek sie lekko juz opuscil i dzidzia nizej wiec nie uciska na przepone. W zamian za to pojawily sie niestety czasem takie kopniaki ze pierwsze co to obieram kierunek toalety co by po nogach nie pocieklo bo takie mam wrazenie:)

Uf uf ale juz niedlugo :)

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po śniadanku. Katar dobrze się trzyma, gardło drapie... Jej!

Mała od rana się rusza :)

Piękna pogoda za oknem więc jak się nie popsuje pójdę na jakiś dłuuuugi spacer z psem :)

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Sik jak w wojsku - o wyznaczonych godzinach :-) - można zegarki ustawiać ;-). Mnie do tego jeszcze suszy w nocy i butelkę wody wypijam :/.

Ja mam tak samo :)
    Chciałam pisać witam się niedzielnie poprawka wtorkowo :) przez te święta pokrecilo mi się ją jeszcze w łóżku ale po śniadaniu ale tak mi tu fajnie że nie chce mi się wstawać :)
    I piękny dzień się zapowiada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 09:43

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Nie wiem jak Wam,ale bardzo mi się podoba ta kolejna niedziela;) mam dziś w planach spacer,jest tak ładnie. A pojutrze mam usg, dowiem się co słychać w brzuchu.
    Miłego dnia!

jusella, stokrotka2013, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek!

Pogoda piękna, a ja znowu nie umiałam wstać i łba odkleić od poduszki.
    W dodatku młode tak ostatnio daje po garach, że masakra. Naspeedowane jakieś czy coś. Uff to na pewno nie po starym, bo jakby "aktywność" odziedziczył po nim, to pewnie nałogowo osłuchwiłabym się tetektorem tętna i sprawdzała, czy aby na pewno młode jest w środku O.o

Mirel, zazdroszczę. Nie ma jak przykleić się do cycora własnej mamuchy w wieku 32 lat, wyżalić, najeść, pospać itd. Przynajmniej ja tak praktykuję i problemy znikają ;-) Bardzo mi tego brakuje tutaj niestety.
    Bouncer o którym pisałam to generalnie kawałek druta i szmatka, kładziesz dziecia i bujasz. Angielski badziewny wynalazek z gatunku im droższy szit, tym bardziej potrzebny i niezbędny i w dodatku czorny, bo czorne się nie brudzi no, a feee ;-) Ale jak dajo za darmo... wyprałam, odkłaczyłam z kotów i buja się.

Jusella, no jeszcze nie wpadł na to, żeby na taśmę karnisze lepić, ale z jego talentem myślę, że to tylko kwestia czasu. Dziś kolejny dzień zakupów, myślę, że to moja podświadomość z radośći i niecierpliwości na to jakże fascynujące wydarzenie nie chciała mnie ze snu wybudzać od jakiś 24h ;-)

Nowatorka, też jestem ciężką torbą ostatnio, chociaż na liczniku tylko/aż +7,5kg. Jakoś coraz ciężęj ostatnio... Dołączam do zaszczytnego grona OGRZYC!

Kama, dobrze wiedzieć z tymi kroplami, bo ja przez całą ciążę jestem chodząca fabryką glutoplazmy. Gdyby nie chusteczki i srajtaśma w każdej kieszeni (i rękawy ;-) ), to bym ślad za sobą zostawiała niczym ślimaczyca, tyle, że ze skorupą na brzuchu ;-) Pani, widać taka moja uroda. Katar ciężarnych, czy jakoś tak to nazywają.

Naditta, nie ma śmiechu, mogę Ci wypożyczyć mojego majstra na kilka dni. Za darmo. Albo jeszcze dopłacę, o! ;-)

Łohooo, stary Mak Gajwer wstał po 10h z łóża, zlazł z pięterka na dół, żeby znowu połóżyć się na kanapie #fanfary! I nawija o futbolu...

Panie Boże,
    Proszę Cię o mądrość
    Żebym mogła zrozumieć swojego mężczyznę
    Proszę Cie o miłość
    Bym mogła mu przebaczyć
    Proszę Cię o cierpliwość
    Bym mogła znieść jego humory
    Nie prosze Cię o siłę
    Bo bym go k***a zaje***a !

#kurtyna, tadaaaam!

Pięknego dnia <3

kijanka_88, jusella, ania181111, Agaax, niezapominajka, stokrotka2013, majeczka87, figaa, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panie Boże,
    Proszę Cię o mądrość
    Żebym mogła zrozumieć swojego mężczyznę
    Proszę Cie o miłość
    Bym mogła mu przebaczyć
    Proszę Cię o cierpliwość
    Bym mogła znieść jego humory
    Nie prosze Cię o siłę
    Bo bym go k***a zaje***a !

popłakałam sie!!!

Dla pocieszenia mój wstał, zjadł śniadanie, wykąpał sie i wiesz co ... poszedł spać !!

jusella, LilouK, Agaax, niezapominajka, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, _analiza, aisa lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK dobre! Applauz po kurtynie :)

Ja dzisiaj idę do apteki po jakieś krople i po chusteczki jakieś bo zaraz cąły zapas się w domu skończy!

Pranie wstawione. Cała pralka pieluch tetrowych i flanelowych :)

jusella, LilouK, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sąsiedzi mieli dziś znowu cyrk jak wrzeszczałam na mojego. W piątek remont skończyli, a w całym domu bałaga, syf poremontowy, wszędzie pył.
    Ja naprawdę nie mam siły 10 min ze szmatą i brzuch mnie boli muszę się położyć bo skurcze....a ten się nie zgadza na panią do sprzątania! On to sam zrobi!.
    Zrobić zrobi, tylko jak - jedne drzwi 4 raz myje i dalej brudne (w pyle, nie, że farba czy coś).
    Ja wysiadam! Powiedziałam, że ma to wysprzątać jak nie chce sprzątaczki i już.
    Ale on to by chciał, żebym mu wszystko palcem pokazała.... no ja nie mam siły. Ściany odkurzył... brudną miotłą! Dotkniesz i na ubraniu biały ślad zostaje... ale przecież on to ROBIŁ!
    B u niego zawsze jest tryb niedokonany - robiłem, myłem, myślałem. Nigdy zrobiłem, umyłem czy wymiśliłem.

Zamknęłam się w sypialni ochłonąć, ale niby dziś po pracy ma się za to zabrać.
    Ja mu chętnie pomogę w miarę możliwości, ale w czym jak wczoraj całe popołudnie i wieczór z kumplami w Diablo III grał?

LilouK, jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiloUK do mojego też pasuje ten wiersz :D ale mnie wnerwia dziś. Zrobiłam mu śniadanie, do łóżka nawet przyniosłam to zjadł z łaską wielką i śpi dalej obrażony Bóg wie o co oO.
    Mnie od paru dni tak zgaga męczy, że nawet Rennie przestało pomagać :/

• LilouK Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie wiem czy my jakies takie porypane i niecierpliwe w tej ciąży się zrobiłyśmy, czy te chłopy jakieś niedorobione, od cyca oderwane za późno czy jak... rozpacz w biały dzień!

Ale wiecie co, mój odkleił szanowne jądra z kanapy i kosi trawę :-D łuhuuuu! Mówię Wam, to koniec jego aktywności na dziś!

A w ogóle, czy Wasi panowie też uważają, że bycie w ciąży to zupełnie tak jak bycie grubym? Bo mój zakłada, że skoro oboje mamy brzuchy to to generalnie to samo i teraz wreszcie rozumiem (tak, ja rozumiem jego!), jak bardzo to jest męczące, o! O.o

jusella, MirelS, niezapominajka, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D
    Gagaga jeśli pojutrze jest czwartek to wizytujemy razem :-), zamotana jestem przez te wolne dni...oj i jutro znów krew na morfologię oddać trzeba i będę cały dzień nietomna :-(

Dalile - współczuję. Mnie to się wydaje, że faceci to mają jakieś nadprzyrodzone zdolności, żeby coś ROBIĆ a nie daj boże ZROBIĆ a w szczególności jeśli chodzi o prace domowe. I jak już coś robią to w takim tempie albo z takim "skutkiem", żeby im kazać przestać i dokończyć samej i drugi raz nie poprosić :-). Podobno zdarzają się wyjątki - niestety, ja nie znam :/

A co do sprzątania po remoncie - takie białe smugi z pyłu czy z gipsu bądź tynku to dobrze się myje wodą z octem - nie maże się tak jak samą wodą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 11:13

niezapominajka, Agness27, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie za 100 punktów- czy niemowlakom kupuje się jakiś krem ochronny z filtrem na buzię?

kama005, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK no pekne ze śmiechu :P
    haha :)
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Co do spania to ja podobno dusze się w nocy - tak mi mówi mój facet :/ ze az się boi że coś się stanie :/
    wiecie że my teraz mamy takie humory jak na początku ciazy ? :) Tak mi mówiła moja Pani dr ze teraz wracaja nastroje sprzed początków ciazy więc zwalmy wszystko na hormony :P
    Nie wiem gdzie Wy mieszkanie ze macie taka ładna pogode bo u mnie srednioooo Ale cieploo :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Pytanie za 100 punktów- czy niemowlakom kupuje się jakiś krem ochronny z filtrem na buzię?

Wydaje mi się ze niemowlakowi nieee

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ