X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespalam się godzinkę i już mi łatwiej funkcjonować ;)
    Od 15 min jestem znów w pracy na 4h, ale wolałabym być w łóżku...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    bedzie dobrze, zobaczysz :* ja dopiero wizytę mam 22.11.
    Ciekawa jestem czy już bedzie coś widać na USG

Na pewno cos bedzie widac :) mowie Ci :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety dylemat: aplikacja luteiny aplikatorem czy palcem ? pierwszy raz musze to zrobić :P

czy branie luteiny 100 mg 2 razy dziennie jest lepszym pomysłem niż duphaston 3x1 ?

Ja kolejną wizytę muszę jakoś sensownie zaplanować, zeby już chociaż pęcherzyk było widać, bo dzisiaj nic a nic nie było :(

Lekarza tez musze innego poszukać bo dzisiaj nie byłam zadowolona

ckaidqk34aroni5a.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Mnie też boli jak na @, podbrzusze mi wydeło. Martwię się tym ale jak mówicie, że tak może być to ok ;)
    gratulacje kolezanko z wątku "35+starające sie o pierwsze dziecko".Trzymam kciuki && za zdrową ciąze

bulkaasia lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Kobiety dylemat: aplikacja luteiny aplikatorem czy palcem ? pierwszy raz musze to zrobić :P
    Moja doktor stwierdziła że lepiej nie używać aplikatora :)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Ja już po becie ale wyniki dopiero w przyszłym tygodniu. W sobotę robię powtórkę.

Cudowne macie bety laseczki, moje gratki !!!

To może się przedstawię. Mam na imię Asia, 38 lat i jak sądzę jestem z Was najstarsza ;););) Mam dwoje dzieci, ale prawie 17 lat <3 i Dorian prawie 4 lata <3. Od ponad 8 lat mieszkam w Londynie ale pochodzę z Koszalina. To nasz 11cs, w którym były dwa poronienia. Podobno do trzech razy sztuka więc liczę ,że się uda teraz :)
    niestety,najstarsza jestem ja 41 lat skonczyłam miesiąc temu :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    ja myślę, żeby wziąść L4 od rodzinnej. Spoko babeczka więc jak dowie się co i jak to na bank mi da. Bo ja wizytę dopiero mam na 22.11 :/ a musze coś kombinować bo lutki mi nie starczy do wizyty... wrrr... :/
    rodzinny normalnie wypisze ci lutke,na razie mozesz L4 wziąsc od rodzinnej na cokolwiek,jesli chcesz na razie ukryc ciąze

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Okilaa Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze nie zaglądała tu cały dzień i ile stron już powstało :) byłam już na wizycie bo się zwolnił termin i widziałam serce bijące :) mocno mnie to podniosło na duchu. Dziewczyny życzę Wam takiego widoku jak najszybciej :)

Tina85, Dooti, gabi544, Marzenie27 lubią tę wiadomość

f2w3yx8d9zvq9pa1.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja po dzisiejszej wizycie w super nastroju. Jak pisałam wczesniej miałam lekkie plamienia, wiec oczywiscie stresik przed wizyta był, ale lekar powiedział ze to jak najbardziej moze sie zdarzyć na wczesnym etapie ciazy i uspokoił ze dopóki nie ma krwawienia i skurczy to wszystko jest raczej ok. Zbadał mnie baaardzo dokładnie i widziałam piękny zarodek z mocno bijącym serduszkiem :) jeszcze nie udało sie posłuchać, zeby dzidziusia nie obciążać, ale gin potwierdził ze jestem w 8 tygodniu ciazy! Noe sądziłam ze to juz tak daleko, ale bardzo sie cieszę i ogromnie mi ulżyło :) teraz trzymam kciuki za resztę wizyt!!

Dooti, Marzenie27 lubią tę wiadomość

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    hej dziewczyny,

Ja wlasnie czekam na wynik 3ciej bety. Plamienia/krwawienia nadal sa.
    Moze ktoras z was miala takie doswiadczenie: plamienia i lekkie skurcze sa tylko w dzien, w nocy wszystko przechodzi.

A moja historia z TSH jest taka. Starania zaczelam z wynikiem ok 3,3 i zaczelam przyjmowac Euthyrox 25, po 4 tyg zazywania leku wzroslo do 3,8 wtedy zwiekszono mi dawke do 50, no i zaszlam w ciaze od razu na badanie i mimo zwiekszonej dawki wzroslo jeszcz do 4,15 wiec od razu zwiekszona dawka do 75. Na kolejne TSH (oraz FT3,FT4) ide w poniedzialek.Wszystkie wyniki tarczycowe lacznie z przeciwcialami sa dobre, tylko to TSH.

Na moim przykładzie moge powiedziec, ze plamienia to nie zawsze zły znak- miałam je w pierwszej ciazy i teraz przez ostatnie dni, co prawda były bardzo niewielkiej, bardziej śluz pomieszany z krwią, ale lekarz dzisiaj potwierdził ze wszystko jest ok, powiedział ze w razie krwawień i mocnych boli brzucha, trzeba jechac do szpitala, ale jesli plamienia, skontrolować i przeczekać. Także trzymam za Ciebie kciuki! Musi byc dobrze :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Hej, odebrałam wyniki:

tsh 5,3 kurcze za duzo, dobrze ze ide w poniedziałek do lekarza :(

Beta dziś 2436 :) chyba ok ?
    4.11 - 333
    2.11 - 191

jedziemy na tym samym wózku :-)
    moja beta z
    2.11-185,7
    4.11-336,6
    9.11-3896 :-)
    Powodzenia <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, chyba nie ma nic piękniejszego od bijącego serduszka. Też czekam aby je zobaczyć ale troszkę jeszcze za wcześnie, muszę cierpliwie poczekać ☺

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • She86 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Super dziewczyny, chyba nie ma nic piękniejszego od bijącego serduszka. Też czekam aby je zobaczyć ale troszkę jeszcze za wcześnie, muszę cierpliwie poczekać ☺

To czekamy razem, ja mam wizytę dopiero 1 grudnia :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:

czy branie luteiny 100 mg 2 razy dziennie jest lepszym pomysłem niż duphaston 3x1 ?

Ja kolejną wizytę muszę jakoś sensownie zaplanować, zeby już chociaż pęcherzyk było widać, bo dzisiaj nic a nic nie było :(

Lekarza tez musze innego poszukać bo dzisiaj nie byłam zadowolona
    luteine w ciązy palcem,nie aplikatorem.
    Tez radze poszukac lepszego lekarza,ja juz wizyte miałam tydzien temu w piątek,mimo iz nie było jeszcze nic widac lekarz przepisał dupka i progesteron no i usg zrobił,zmierzył endometrium i luknął czy aby nic niepokojącego nie ma.Kolejną wizyte mam teraz w sobote,kolejne usg wiec juz bedzie widac gdzie sie zagniezdził zarodek a za tydzien pewnie wizyta serduszkowa

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okilaa wrote:
    O kurcze nie zaglądała tu cały dzień i ile stron już powstało :) byłam już na wizycie bo się zwolnił termin i widziałam serce bijące :) mocno mnie to podniosło na duchu. Dziewczyny życzę Wam takiego widoku jak najszybciej :)
    gratki kochana <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    Witam :) ja po dzisiejszej wizycie w super nastroju. Jak pisałam wczesniej miałam lekkie plamienia, wiec oczywiscie stresik przed wizyta był, ale lekar powiedział ze to jak najbardziej moze sie zdarzyć na wczesnym etapie ciazy i uspokoił ze dopóki nie ma krwawienia i skurczy to wszystko jest raczej ok. Zbadał mnie baaardzo dokładnie i widziałam piękny zarodek z mocno bijącym serduszkiem :) jeszcze nie udało sie posłuchać, zeby dzidziusia nie obciążać, ale gin potwierdził ze jestem w 8 tygodniu ciazy! Noe sądziłam ze to juz tak daleko, ale bardzo sie cieszę i ogromnie mi ulżyło :) teraz trzymam kciuki za resztę wizyt!!
    ho ho to ty chyba czerwcówka :-) gratulacje kochana

Tina85 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    jedziemy na tym samym wózku :-)
    moja beta z
    2.11-185,7
    4.11-336,6
    9.11-3896 :-)
    Powodzenia <3
    Super pięknie <3 gratuluję pięknej bety :) oby tak dalej!
    już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza ;)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wpiszcie mnie na termin 12 lipiec,to termin według belly,pewnie cos sie w trakcie zmieni kiedy lekarz zacznie obliczac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Super pięknie <3 gratuluję pięknej bety :) oby tak dalej!
    już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza ;)
    mam nadzieje ze nie bedzie powtórki ze stycznia,straciłam wtedy aniołka w 7tygodniu.Teraz jest trochu inaczej,to ciąza z IVF..dwa dni przed punkcją zmarł mój tato,w dniu pogrzebu dostałam wiadomosc ze trzy komórki sie zapłodniły,potem transfer i beta pozytywna po 9 dniach.Ta ciąze jest darem,zycie za zycie i mój tato trzyma ręke nad tym wszystkim,wiem ze bedzie dobrze,bo on czuwa

madzialenka84, gabi544, Dooti, Selja, bulkaasia, Marciiik, Marzenie27, Foto_Anna lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    mam nadzieje ze nie bedzie powtórki ze stycznia,straciłam wtedy aniołka w 7tygodniu.Teraz jest trochu inaczej,to ciąza z IVF..dwa dni przed punkcją zmarł mój tato,w dniu pogrzebu dostałam wiadomosc ze trzy komórki sie zapłodniły,potem transfer i beta pozytywna po 9 dniach.Ta ciąze jest darem,zycie za zycie i mój tato trzyma ręke nad tym wszystkim,wiem ze bedzie dobrze,bo on czuwa

Jagna strasznie mi przykro z powodu Twojego taty. Na pewno będzie czuwał nad Wami:) u mnie też babcia zmarła a urodził się synek, tak jak mówisz -życie za życie

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ