X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespalam się godzinkę i już mi łatwiej funkcjonować ;)
    Od 15 min jestem znów w pracy na 4h, ale wolałabym być w łóżku...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    bedzie dobrze, zobaczysz :* ja dopiero wizytę mam 22.11.
    Ciekawa jestem czy już bedzie coś widać na USG

Na pewno cos bedzie widac :) mowie Ci :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety dylemat: aplikacja luteiny aplikatorem czy palcem ? pierwszy raz musze to zrobić :P

czy branie luteiny 100 mg 2 razy dziennie jest lepszym pomysłem niż duphaston 3x1 ?

Ja kolejną wizytę muszę jakoś sensownie zaplanować, zeby już chociaż pęcherzyk było widać, bo dzisiaj nic a nic nie było :(

Lekarza tez musze innego poszukać bo dzisiaj nie byłam zadowolona

ckaidqk34aroni5a.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Mnie też boli jak na @, podbrzusze mi wydeło. Martwię się tym ale jak mówicie, że tak może być to ok ;)
    gratulacje kolezanko z wątku "35+starające sie o pierwsze dziecko".Trzymam kciuki && za zdrową ciąze

bulkaasia lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Kobiety dylemat: aplikacja luteiny aplikatorem czy palcem ? pierwszy raz musze to zrobić :P
    Moja doktor stwierdziła że lepiej nie używać aplikatora :)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Ja już po becie ale wyniki dopiero w przyszłym tygodniu. W sobotę robię powtórkę.

Cudowne macie bety laseczki, moje gratki !!!

To może się przedstawię. Mam na imię Asia, 38 lat i jak sądzę jestem z Was najstarsza ;););) Mam dwoje dzieci, ale prawie 17 lat <3 i Dorian prawie 4 lata <3. Od ponad 8 lat mieszkam w Londynie ale pochodzę z Koszalina. To nasz 11cs, w którym były dwa poronienia. Podobno do trzech razy sztuka więc liczę ,że się uda teraz :)
    niestety,najstarsza jestem ja 41 lat skonczyłam miesiąc temu :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    ja myślę, żeby wziąść L4 od rodzinnej. Spoko babeczka więc jak dowie się co i jak to na bank mi da. Bo ja wizytę dopiero mam na 22.11 :/ a musze coś kombinować bo lutki mi nie starczy do wizyty... wrrr... :/
    rodzinny normalnie wypisze ci lutke,na razie mozesz L4 wziąsc od rodzinnej na cokolwiek,jesli chcesz na razie ukryc ciąze

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Okilaa Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze nie zaglądała tu cały dzień i ile stron już powstało :) byłam już na wizycie bo się zwolnił termin i widziałam serce bijące :) mocno mnie to podniosło na duchu. Dziewczyny życzę Wam takiego widoku jak najszybciej :)

Tina85, Dooti, gabi544, Marzenie27 lubią tę wiadomość

f2w3yx8d9zvq9pa1.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja po dzisiejszej wizycie w super nastroju. Jak pisałam wczesniej miałam lekkie plamienia, wiec oczywiscie stresik przed wizyta był, ale lekar powiedział ze to jak najbardziej moze sie zdarzyć na wczesnym etapie ciazy i uspokoił ze dopóki nie ma krwawienia i skurczy to wszystko jest raczej ok. Zbadał mnie baaardzo dokładnie i widziałam piękny zarodek z mocno bijącym serduszkiem :) jeszcze nie udało sie posłuchać, zeby dzidziusia nie obciążać, ale gin potwierdził ze jestem w 8 tygodniu ciazy! Noe sądziłam ze to juz tak daleko, ale bardzo sie cieszę i ogromnie mi ulżyło :) teraz trzymam kciuki za resztę wizyt!!

Dooti, Marzenie27 lubią tę wiadomość

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    hej dziewczyny,

Ja wlasnie czekam na wynik 3ciej bety. Plamienia/krwawienia nadal sa.
    Moze ktoras z was miala takie doswiadczenie: plamienia i lekkie skurcze sa tylko w dzien, w nocy wszystko przechodzi.

A moja historia z TSH jest taka. Starania zaczelam z wynikiem ok 3,3 i zaczelam przyjmowac Euthyrox 25, po 4 tyg zazywania leku wzroslo do 3,8 wtedy zwiekszono mi dawke do 50, no i zaszlam w ciaze od razu na badanie i mimo zwiekszonej dawki wzroslo jeszcz do 4,15 wiec od razu zwiekszona dawka do 75. Na kolejne TSH (oraz FT3,FT4) ide w poniedzialek.Wszystkie wyniki tarczycowe lacznie z przeciwcialami sa dobre, tylko to TSH.

Na moim przykładzie moge powiedziec, ze plamienia to nie zawsze zły znak- miałam je w pierwszej ciazy i teraz przez ostatnie dni, co prawda były bardzo niewielkiej, bardziej śluz pomieszany z krwią, ale lekarz dzisiaj potwierdził ze wszystko jest ok, powiedział ze w razie krwawień i mocnych boli brzucha, trzeba jechac do szpitala, ale jesli plamienia, skontrolować i przeczekać. Także trzymam za Ciebie kciuki! Musi byc dobrze :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Hej, odebrałam wyniki:

tsh 5,3 kurcze za duzo, dobrze ze ide w poniedziałek do lekarza :(

Beta dziś 2436 :) chyba ok ?
    4.11 - 333
    2.11 - 191

jedziemy na tym samym wózku :-)
    moja beta z
    2.11-185,7
    4.11-336,6
    9.11-3896 :-)
    Powodzenia <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, chyba nie ma nic piękniejszego od bijącego serduszka. Też czekam aby je zobaczyć ale troszkę jeszcze za wcześnie, muszę cierpliwie poczekać ☺

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • She86 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Super dziewczyny, chyba nie ma nic piękniejszego od bijącego serduszka. Też czekam aby je zobaczyć ale troszkę jeszcze za wcześnie, muszę cierpliwie poczekać ☺

To czekamy razem, ja mam wizytę dopiero 1 grudnia :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:

czy branie luteiny 100 mg 2 razy dziennie jest lepszym pomysłem niż duphaston 3x1 ?

Ja kolejną wizytę muszę jakoś sensownie zaplanować, zeby już chociaż pęcherzyk było widać, bo dzisiaj nic a nic nie było :(

Lekarza tez musze innego poszukać bo dzisiaj nie byłam zadowolona
    luteine w ciązy palcem,nie aplikatorem.
    Tez radze poszukac lepszego lekarza,ja juz wizyte miałam tydzien temu w piątek,mimo iz nie było jeszcze nic widac lekarz przepisał dupka i progesteron no i usg zrobił,zmierzył endometrium i luknął czy aby nic niepokojącego nie ma.Kolejną wizyte mam teraz w sobote,kolejne usg wiec juz bedzie widac gdzie sie zagniezdził zarodek a za tydzien pewnie wizyta serduszkowa

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okilaa wrote:
    O kurcze nie zaglądała tu cały dzień i ile stron już powstało :) byłam już na wizycie bo się zwolnił termin i widziałam serce bijące :) mocno mnie to podniosło na duchu. Dziewczyny życzę Wam takiego widoku jak najszybciej :)
    gratki kochana <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    Witam :) ja po dzisiejszej wizycie w super nastroju. Jak pisałam wczesniej miałam lekkie plamienia, wiec oczywiscie stresik przed wizyta był, ale lekar powiedział ze to jak najbardziej moze sie zdarzyć na wczesnym etapie ciazy i uspokoił ze dopóki nie ma krwawienia i skurczy to wszystko jest raczej ok. Zbadał mnie baaardzo dokładnie i widziałam piękny zarodek z mocno bijącym serduszkiem :) jeszcze nie udało sie posłuchać, zeby dzidziusia nie obciążać, ale gin potwierdził ze jestem w 8 tygodniu ciazy! Noe sądziłam ze to juz tak daleko, ale bardzo sie cieszę i ogromnie mi ulżyło :) teraz trzymam kciuki za resztę wizyt!!
    ho ho to ty chyba czerwcówka :-) gratulacje kochana

Tina85 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    jedziemy na tym samym wózku :-)
    moja beta z
    2.11-185,7
    4.11-336,6
    9.11-3896 :-)
    Powodzenia <3
    Super pięknie <3 gratuluję pięknej bety :) oby tak dalej!
    już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza ;)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wpiszcie mnie na termin 12 lipiec,to termin według belly,pewnie cos sie w trakcie zmieni kiedy lekarz zacznie obliczac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Super pięknie <3 gratuluję pięknej bety :) oby tak dalej!
    już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza ;)
    mam nadzieje ze nie bedzie powtórki ze stycznia,straciłam wtedy aniołka w 7tygodniu.Teraz jest trochu inaczej,to ciąza z IVF..dwa dni przed punkcją zmarł mój tato,w dniu pogrzebu dostałam wiadomosc ze trzy komórki sie zapłodniły,potem transfer i beta pozytywna po 9 dniach.Ta ciąze jest darem,zycie za zycie i mój tato trzyma ręke nad tym wszystkim,wiem ze bedzie dobrze,bo on czuwa

madzialenka84, gabi544, Dooti, Selja, bulkaasia, Marciiik, Marzenie27, Foto_Anna lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    mam nadzieje ze nie bedzie powtórki ze stycznia,straciłam wtedy aniołka w 7tygodniu.Teraz jest trochu inaczej,to ciąza z IVF..dwa dni przed punkcją zmarł mój tato,w dniu pogrzebu dostałam wiadomosc ze trzy komórki sie zapłodniły,potem transfer i beta pozytywna po 9 dniach.Ta ciąze jest darem,zycie za zycie i mój tato trzyma ręke nad tym wszystkim,wiem ze bedzie dobrze,bo on czuwa

Jagna strasznie mi przykro z powodu Twojego taty. Na pewno będzie czuwał nad Wami:) u mnie też babcia zmarła a urodził się synek, tak jak mówisz -życie za życie

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ