Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj zrobilam bete i przez 6 dni z 141 skoczyla do 3330 ! Ciesze sie bardzo! W poniedzialek pojde do ginekologa bo juz musi byc cos widac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 23:11
She86 lubi tę wiadomość
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
U mnie niekończące się pasmo sukcesów...
Jak tylko wróciłam z pracy do domu po 19 zadzwoniła moja mama z płaczem, że przewróciła się na mokrej podłodze i kolano "połamała". Wiec zostawiłam męża, młodego i bajzel w chacie i ruszyła "na akcje". Dopiero teraz wróciłam. Jutro z rana mam zawieść mamę na SOR i ma mieć operację (można powiedzieć, że z rzepki jej już niewiele zostało).
Kolejny ból to taki, że właśnie mama zajmowała się moim synem... teraz chyba będę musiała iść z dnia na dzień na L4... szef nie będzie zadowolony...
No nic tp jak Scarlett O’Hara „Nie chcę o tym teraz myśleć. Pomyślę o tym jutro” -
Dzien dobry
Jeju ile do nadrabiania by byc w temacie
Kamika to i ja jako kolejna odpowiem lutke palcem nie aplikatorem.
Wj zapomialam nikow ale dziewczyny z wizyt strasznie gratuluje serduszek! ja juz sie swojego doczekac nie moge
Luzmaria duzo zdrowka dla mamy
Fatim gratuluje bety. ile dpo taka piekna?Fatim lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Fatim gratuluje bety bedziesz robila powtorke?
Anga juz sie lepiej czujesz? Wspolczuje zawrotow głowy:(
Ja Wam wczoraj nie napisalam jak bylo na wizycie bo bylam nie w sosie. Po wizycie informacje mam takie: na USG nin nie widac poza cialkiem zoltym ma prawym jajniku i pogrubionym endometrium.
Zamiast duphastonu dostalam luteine 100 2x1 zeby ten progesteron jeszcze podniesc. Zlecila mi do zrobienia w poniedzialek kolejna bete i TSH i z wynikami podleciec. Oprócz kwasu foliowego mam brac D3 i jod. Wczoraj byl 5t2d wedlug ostatniej miesiaczki. Czy mam sie martwic ze nie bylo pecherzyka?Fatim lubi tę wiadomość
-
Rosax juz posluchalam rad takze wczoraj i dzis juz lutka zaaplikowana paluchem. Swoja drogą to sue przy okazji zdziwilam co tam w srodku sie dzieje. Szyjki dlugo znalezc nie moglam a jak ja dopadlam to jakas wygieta jest i szpiczasta, ogolnie ciasnota tam taka ze szok :o
-
nick nieaktualnyHej. Nieśmiało się witam gdyż to dopiero 4t2d . Od wtorku zrobiłam 5!! testów . 2 pozytywne później negatyw a później znów 2 pozytywne. Ale sobie namieszałam w głowie. . Mam synka 3 letniego i jednego aniołka w niebie *10 tydzień ciąży. Dlatego boje się kolejnej ciąży, choć tak bardzo jej chce. Obydwie ciążę były z plamienia mi więc byłabym wdzięczna gdyby ta była bez.. pozdrawiam
-
kamika23 wrote:Rosax juz posluchalam rad takze wczoraj i dzis juz lutka zaaplikowana paluchem. Swoja drogą to sue przy okazji zdziwilam co tam w srodku sie dzieje. Szyjki dlugo znalezc nie moglam a jak ja dopadlam to jakas wygieta jest i szpiczasta, ogolnie ciasnota tam taka ze szok :o
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Jagna 75 wrote:mTa ciąze jest darem,zycie za zycie i mój tato trzyma ręke nad tym wszystkim,wiem ze bedzie dobrze,bo on czuwa
No pewnie że będzie dobrze kochana !! Tata już wszystko pewnie pozałatwiał tam gdzie trzeba
Nam się udało przez inseminacje - szczerze powiedziawszy już myśleliśmy o in vitro bo za młoda nie jestem żeby tyle czekać . Dzień po owulacji byłam na pogrzebie męża koleżanki zmarzłam strasznie i oczywiście się przeziębiłam - myślę że to pomogło nam w zagnieżdzeniu bo organizm walczył z chorobą a nie dzidziem
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze -
Cześć
mam nadzieję, że zostanę tu na dłużej:)
Według kalendarza jestem dzisiaj w 5. tygodniu i 3. dniu, teoretyczny termin to 11 lipca. Od niedzieli zrobiłam 4 testy, wszystkie wyszły pozytywnie. Nie robiłam bety, a wizytę u lekarza będę miała prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.
Martwią mnie moje objawy, a raczej ich prawie brak Piersi są trochę powiększone i lekko bolesne, ale nie jakoś spektakularnie. Nie mam żadnych mdłości, a naczytałam się, że to już czas na nie. Wiem, że każda kobieta inaczej przechodzi ciążę, ale na pewno rozumiecie moje zaniepokojenie. Jak jest u Was?
pozdrawiam:) -
Siedze w poczekalni. Pani z recepcji nie pobrala krwi jeszcze. Mam posiedziec i zaraz lekarz mnie zbada. Zrobi usg, powiedziala ze nie moze mnie tak o puscic po 2 cp do domu. Kurde to serio kochani ludzie. Zmienilam ich tylko dlatego ze lekarz nie zrobil nic bym rodzila sn a musialam cc.. ;(
AniaKami lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Tuchełka wrote:Cześć
mam nadzieję, że zostanę tu na dłużej:)
Według kalendarza jestem dzisiaj w 5. tygodniu i 3. dniu, teoretyczny termin to 11 lipca. Od niedzieli zrobiłam 4 testy, wszystkie wyszły pozytywnie. Nie robiłam bety, a wizytę u lekarza będę miała prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.
Martwią mnie moje objawy, a raczej ich prawie brak Piersi są trochę powiększone i lekko bolesne, ale nie jakoś spektakularnie. Nie mam żadnych mdłości, a naczytałam się, że to już czas na nie. Wiem, że każda kobieta inaczej przechodzi ciążę, ale na pewno rozumiecie moje zaniepokojenie. Jak jest u Was?
pozdrawiam:)
Ja na tym etapie też nie miałam żadnych objawów poza bolacymi lekko piersiami, mdłości zaczęły mi się dopiero przedwczoraj, więc nic się nie martw wszystko przed Tobą
Tuchełka lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny
ja właśnie niedawno wróciłam z oddziału i apteki. Doktorek mój jak zawsze zabiegany i z rozwianą czupryną wypisał mi receptę na Duphaston i co jest dla mnie niespodzianką zrobił mi USG. Widać było tylko pęcherzyk 5mm, ale powiedział że jest ok bo jest jeszcze czas...wizytę wyznaczył mi na 23 listopada...jakoś będę musiała wytrzymać te prawie dwa tygodnie, ale wtedy to już będzie na pewno wszystko widać. Oby tylko wszystko było dobrze.
Dostałam Duphaston 3*1 10 mg. Nigdy wcześniej go nie brałam.
Pięknego dnia dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 09:53
Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dzięki według ovufriend 12dpo, ale wdeług mnie 13. Martwi mnie tylko ból podbrzusza i krzyża, tak mnie pali od środka i czasami mam uczucie spięcia. Pamiętam, że podczas pierwszej ciąży był ból w okolicach @ ale nie pamiętam czy aż tak, z drugiej strony nie na wszystko ma się wpływ a trzeba wierzyć, że będzie dobrze w pierwszej ciąży na tym etapie miałam o połowę niższą bete
-
O tak trzeba wierzyc ze bedzie dobrze.!
U mnie juz krew pobrana. Przedemna jeszcze 2 os i usg.. On jedna osobe z pol godziny trzyma a ja tu umieram na tym krzesle.. Nerwy jak nigdy mam i stres mnie zzera.Tina85 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp