LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry:)
Jak jest macierzyńskie placone z Zus jest ok ,bez poślizgow. Chorobowe bez komentarza. Mam wyplacane z firmy i to jest bez porownanua.
Dzelka ,jestes zbyt spolegliwa a siostra wybacz egoistka. Gdybym muala taki przypadek to najzwyczajniej wyprosilabym ja!
Stop tez nie mam.
Juz jutro klade sie do szpitala trzymajcie kciuki by dlugo nie zwlekali z cesarka.dżelka, katka84, Kaktus93, karolcia87, Duzaa, krooolik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIneczka wrote:Z. Baby Design fajnie współgrają foteliki Maxi Cosi my mamy wózek Husky a fotelik Maxi Cosi Rocker a masz jakieś typy fotelików ?
Co do ZUS to ja nie mogę narzekać od samego początku dostaje w terminie czasami jak zwolnienie było podzielone na dwa miesiące to najpierw dostałam za dni w jednym miesiącu a potem w następnym w grudniu tak dzielili, żeby rok pewnie zamknąć. Zazwyczaj było to kilka dni po tym jak mi się zwolnienie kończyło. Nawet mi babeczka doradziła co zrobić jak zwolnienie przekroczy 280 dni, żeby nie zostać bez pieniążków a no i miałam kontrole oczywiście nie było mnie wtedy w domu.Przyszlo pismo, ze mam się stawić do wyjaśnienia napisałam jedno zdanie, ze byłam na spacerze i po sprawie
Wlasnie też myślę o maxi cosi bo mają dobre opinie i podobają mi się ;: -
Pixi trzymam kciuki mocno, żebyś szybko miała maluchy po tej stronie brzuszka
Dzelka ja bym wprost powiedziała siostrze, że nie masz siły ją gościć i kucharzyc dla trzech dodatkowych osób, w ogóle bez żadnego tłumaczenia. Co to znaczy, że ona sobie postanowiła, że u ciebie będzie się stolować ? Ewentualnie jak nie zrozumie, to pokaż jej gdzie są garnki, ziemniaki i mięso na obiad i powiedz "do dzieła"do mnie wczoraj dzwonił brat cioteczny lat 50, z innego województwa i totalnie bez wyobraźni i mówi, że przyjedzie z żoną na weekend w odwiedziny za dwa tygodnie, może trzy... Padłam. Ale krótko do niego, że za 2 czy 3 tyg to ja już będę dziecko bawić, albo siedzieć już na torbie do szpitala i zapraszam za min. pół roku. No bez jaj , żeby ktoś mi dyrygowal kiedy on sobie planuje przyjazd
no ale takie są uroki mieszkania blisko morza - od czerwca do lipca przypomina sobie o nas pół rodziny.
A jak już jesteśmy przy morzu i temacie stóp, to mam takie banie, że aż ciężko chodzić, miejsce zagięć aż białe się robią. Wczoraj mąż mnie zabrał na loda nad morze i żartem rzucił, że może zimne morze mi pomożea co tam, wlazlam do tej wody i ta zimna słona woda taka ulgę mi przyniosła chociaż na godzinkę, że aż szczęśliwa byłam
PixiDixi, magdis, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
Melbusia zazdroszcze z tym morzem. A co do rodziny to widac ze ewidentnie chcieli przyjechac nad morze
Ty w tym roku nie bedziesz miec wakacji wiec rodzina nie powinna wykorzystywac Twojego miejsca zamieszkania - jest pełno penajonatow/hoteli.
Co do siostry to ja bym wprost powiedziala co o tym mysle i tyle. Albo kilka razy zaserwowalabym cos gotowego z biedronki czy cos takiego żeby sama sie zorientowala że cos jest nie tak. Moze sama zrezygnowalaby ze stolowania u Ciebie
Dzisiaj wstalam a nogi znowu jak bania. W sobote mam wesele siostry. Ciekawe jak sobie poradze przy takich stopach. Mam nadzieje ze bedzie troche chlodniej. Dzisiaj ide kupic jakies letnie buty bo zadne nie pasuja, nawet klapki pod prysznic, ktore planowalam wziac do szpitala.
U mnie jeszcze mama jest. Wszystkie rzeczy dla malego mi poprasowala i to w tym upale! Jestem jej mega wdziecznaja z narzeczonym sprzatalismy mieszkanie, taka generalke robilismy. Jeszcze zostal duzy pokoj i bedzie wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 09:20
-
Pixi, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie!
niesamowite, że chłopaki będą niedługo na świecie
Dzelka, skoro siostra sobie postanowiła, że U Ciebie będzie się stołowac to niech przyrządza te posiłki. Bez przesady żeby żądać obsługi od osoby w zaawansowanej ciąży, to ona mogłaby pomóc Tobie i trochę Cię odciążyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 09:31
PixiDixi, melbusia88, dżelka lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Dzien dobry:)
Jak jest macierzyńskie placone z Zus jest ok ,bez poślizgow. Chorobowe bez komentarza. Mam wyplacane z firmy i to jest bez porownanua.
Dzelka ,jestes zbyt spolegliwa a siostra wybacz egoistka. Gdybym muala taki przypadek to najzwyczajniej wyprosilabym ja!
Stop tez nie mam.
Juz jutro klade sie do szpitala trzymajcie kciuki by dlugo nie zwlekali z cesarka.
Cześć dziewczyny i miłego dnia.
Siostrę bym pogoniła do roboty, zresztą kuzynów chętnych nad morze też.
Sił brak, by sobie i rodzince coś szykować, a co dopiero zrządzać dla gości.
Wiecie ile ja piję? 2-3 butle wody dziennie oprócz zup, herbat. Zauważyłam, że to mi bardzo pomaga trzymać cukry w ryzach, bo już było nieciekawie.
A mam pytanie, czy któraś z Was też ma takie zawroty głowy? Ja mam potworne, boję się, że skończy się omdleniem.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
panan12 wrote:Pixi kiedy rozwiązanie? My dziś zaczęliśmy 33 tc
Na razie ide na patologie, ale wg.mojej gin nie powinni mnie dlyzej trzymac nuz do 37 tc czyli jakus tydzien no chyba,ze cisnienie zacznie wariowac to bez zwloki. Poza tym ja coraz mniej ich ruchow czuje ,nie maja miejsca to raczej nie beda zwlekac. -
PixiDixi wrote:Na razie ide na patologie, ale wg.mojej gin nie powinni mnie dlyzej trzymac nuz do 37 tc czyli jakus tydzien no chyba,ze cisnienie zacznie wariowac to bez zwloki. Poza tym ja coraz mniej ich ruchow czuje ,nie maja miejsca to raczej nie beda zwlekac.
Powodzenia!!!
I tak chyba jak na bliźniaków to dosyć dobrze Wam idzieżeby dotrzymać do 37 tyg, to chyba super w ciąży bliźniaczej
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Pixi kuzyn pięcioro dzieci wychował, ale chyba zapomnial jak to jest mieć żonę w zaawansowanej ciąży
lubię gości, ale kiedy przyjeżdżają na moje zaproszenie. Staram się być asertywna, tym bardziej teraz kiedy już ledwo się toczę.
Mam nadzieję, że w takim razie nawet nie będą w twoim przypadku czekać tego tygodnia, bo to tylko stres i męka dla ciebie, a chłopcy przecież już słusznej wagi i na pewno lepiej im będzie w ramionach mamy niż w ciasnym brzuszku.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Hej
Pixi kciuki i mam nadzieje ze będziesz sie odzywac choc co kilka dni v
Bo ss milczy.
Ja mam od czwartku kolezanke z 2 dzieci, ale ja robie obiad a ona ogarnia reszte i posprzatala mi lazienke :p generalnie pomaga i luziknie oczekuje obdlugi a i moje i jej dzieci szczesliwe. W czwartek bylismy na basenie z ekipa :p
Wozek mamy jedo fyn i kupuje fotelik maxi cosi z baza.
No i tesc zabral babcie wiec bedziemy malowac w pezyszly tygodniu malowac i musimy kupic meble bo teraz mamy 2 pokoje a bedzie 3.
Ja nie puchne
W srode mam wizyte
A co do l4 mi placi firma i zawsze mam ostatniego, od kiedy tam pracuje
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Melbusia, podziwiam Twoją asertywność i bardzo jej zazdroszczę
tak ma być!
Karolina - podobno wieczorem i w nocy są większe wyrzuty oksytocynyu mnie noce super póki co, mam nadzieję że będę miała jeszcze trochę spokoju
melbusia88 lubi tę wiadomość
-
Pixi trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło, napisz proszę jak dasz radę już po, wszystkie będziemy ciekawe.
Co do wymagajacych obslugi gosci to jesteście mega cierpliwe dziewczyny, ja bym sobie tak nie pozwoliła, nie dość, że sie bezpardonowo wpraszaja to jeszcze trzeba koło nich chodzić? O nie, nie w 9 miesiacu ciazy!
Ja wczoraj spakowalam torbe do szpitala, tylko dokumenty dolozyc, i wyprasowalam ostatnia partie dzieciecych rzeczy.. Jestem gotowa. Tylko Kluska jeszcze nie gotowa, ciagle nie tak ulozona. W nastepny weekend mamy szkołę rodzenia (specjalnie tak pozno, zeby mąż miał na świeżo) a w poniedzialek zapadnie decyzja czy odwracamy małą bo to już bedzie skonczone 36tygodni i szanse minimalne na samoistny obrót. Trzymajcie kciuki zeby nie bylo takiej potrzeby.
Ide piec drozdzowe slimaczki z dzemem truskawkowym i polewą z serka kremowego:) i sałatke z arbuza z ogórkiem i fetą, na 14 wybieramy sie na grilla do znajomychPixiDixi, karolcia87, karolcia87, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
Moje podejscie bliskie Cuddlemufin
. Aneczka to super ,ze nie puchniesz bo my chyba tu wszystkie mamy ten problem. Fajnie,ze jest ktos kto Ci pomaga
Dziewczyny oczywiscie,ze bede pisac ,a i zdjecia tez powstawiam oraz relacje ze wszystkiego napiszę, nie wyobrazam sobie inaczej
Jestesmy tu razem przeciez prawie 9 miesiecy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 10:49
kkarolina89, anecz_kaa, katka84, melbusia88, cuddlemuffin, Duzaa lubią tę wiadomość
-
MMniam na te drożdżowe slimaczki
kusisz baaaardzo!
Edit: widzialyscie jak duzo czerwcowek juz urodzilo?, hrhe moze pełnia tez troche im pomogłaniedlugo nasz watek bedzie sie rozpakowywał, ale bedzie emocji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 10:55
-
Pixi, kciuki zaciśnięte! Naprawdę super że tak długo donosiłaś ciążę bliźniaczą i wyhodowałaś takich dużych chłopaków
Ten ostatni miesiąc pewnie nie będzie lekki dla żadnej z nas. Ja ostatnio w ogóle nie mogę spać po nocach, bardzo dokucza mi zgaga a do tego mam jakiś okropny ucisk na prawe żebro które mnie już boli konkretnie, a przez to przekrzywiam się w lewą stronę, od czego zaczął mnie ostatnio boleć kręgosłup. Ech, chciałabym już rodzićPixiDixi lubi tę wiadomość
-
magdis wrote:Pixi, kciuki zaciśnięte! Naprawdę super że tak długo donosiłaś ciążę bliźniaczą i wyhodowałaś takich dużych chłopaków
Ten ostatni miesiąc pewnie nie będzie lekki dla żadnej z nas. Ja ostatnio w ogóle nie mogę spać po nocach, bardzo dokucza mi zgaga a do tego mam jakiś okropny ucisk na prawe żebro które mnie już boli konkretnie, a przez to przekrzywiam się w lewą stronę, od czego zaczął mnie ostatnio boleć kręgosłup. Ech, chciałabym już rodzić
Hehe wyhodowalam oj tak:) . Ten finisz jest trudny i jak jestem wytrzymalą babka tak teraz jyz sie łamię i tez byle do porodu. I te upaly, nie pomagaja nam. Z jednej dtrony faunie,ze w tych kurtach sie nie chodzi, ale te temperatury tez dobijaja.anecz_kaa, magdis lubią tę wiadomość