X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Britty Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Bardzo współczuję problemów z zębami, męczyłam się 3 lata z ortodonta potem z ósemkami i tak wiecznie coś. Grunt to dobra pasta do zębów na te szyjki zębowe.

MalaCzarna i bardzo dobrze, najgorzej jak rodzinka wpada ale zamiast pomóc to tylko przeszkadza mój mąż już wszystkim zapowiedzial że nie ma być wycieczek do szpitala.

Co do zgagi to czy któraś próbowała siemię lniane? Podobno jest bardzo skuteczne. Ja od kilku dni budzę się o 4 rano z ogniem w gardle i chce wypróbować.

PixiDixi mocno trzymam kciuki za całą trojeczke!

PixiDixi, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczyny! Bardzo współczuję problemów z zębami, męczyłam się 3 lata z ortodonta potem z ósemkami i tak wiecznie coś. Grunt to dobra pasta do zębów na te szyjki zębowe.

MalaCzarna i bardzo dobrze, najgorzej jak rodzinka wpada ale zamiast pomóc to tylko przeszkadza mój mąż już wszystkim zapowiedzial że nie ma być wycieczek do szpitala.

Co do zgagi to czy któraś próbowała siemię lniane? Podobno jest bardzo skuteczne. Ja od kilku dni budzę się o 4 rano z ogniem w gardle i chce wypróbować.

PixiDixi mocno trzymam kciuki za całą trojeczke!

Próbowałam siemie lniane i mnie skutek był odwrtony czyli ogolnie było gorzej.
    Mi nic poza mlekiem nie pomaga ale może jestem inna.

Ja też zapowiedziałam wszytkim łącznie z moją mamą że jedyną osobą pożądaną w szpitalu jest mąż. Wszyscy inni potem

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis zaintrygowalas mnie tym koktajlem położnych, napisz coś więcej :-)

Co do życia (także towarzyskiego) to po porodzie chciałabym funkcjonować normalnie, na pewno nie będę się zasłaniać że czegoś nie mogę, nie pójdę, nie spotkam się, bo mam dziecko, ale goszczenie ludzi w 9 miesiącu ciąży, albo zaraz po porodzie to dla mnie jakiś kiepski żart :-)

Co do wizyt na porodówce to też nie ogarniam tych pielgrzymek.. O tyle dobrze, że jeśli urodzę 100km od domu tak jak planuję, to raczej nikomu nie przyjdzie do głowy tam jechać, a gdybym jednak z nagłą akcją wylądowała w rejonowym szpitalu, to sama osobiście wszystkim oznajmię, że wstępu nie ma. Jeszcze ewentualnie przyjaciółka, ale nie wyobrażam sobie teściowej, a tym bardziej teścia w tym szpitalu. Dziura się w niebie nie zrobi jak poczekają dwa dni do powrotu do domu ;-)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Dziekuję za odzew w sprawie siostry, na ok 2 miesiące mam ją z głowy. Mam nadzieje ze jak urodze to wszystko sie zmieni, nie bede zważać na czyjąś wygode i zrobienia komuś za przeproszeniem dobrze tylko będę dbac o siebie i maleństwo. Ona jest strasznie bezpośrednia, ja taka nie jestem, dużo rzeczy przemilczam, nie lubie byc w centrum uwagi, kompletnie sie roznimy. Wczoraj w trakcie rozmowy uswiadomila mnie ze swoje dzieci przywiezie do mamy na wakacje i ze one beda chcialy przychodzic.. ona sie nie pyta ona oznajmia a mnie poprostu zatyka, zero wyczucia zero taktu nie wazne ze to siostra. Juz sie boje ze jak im i mamie swojej takze powiem ze moga mnie odwiedzac po okolo tyg dwoch bo sama bede musiala dojsc do siebie to sie poobrazaja. Taka rodzina.
    Tez bede miec meza ze soba przez miesiac wiec pomoc bede miec, po drugie tesciowa jest za scianą. Tyle ze u mnie nie chodzi o pomoc a o chec zobaczenia naszego dziecka...

Leze w wylozonymi nogami, maly dziko kopie na prawa strone, ojjjj jak mi dobrze :-)
    Dzis rano jak sie obudzilam tez mialam spuchniete stopy, przegielam wczoraj bo na codzien sa normalne.

Milej niedzieli :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tymi gośćmi po porodzie to rzeczywiście nie fajnie. Najlepiej jakby uszanowali nasze zdanie bo to my decydujemy kiedy mogą nas i dziecko odwiedzić.
    Jak byłam w ciąży z Antosiem to od razu zapowiedzieliśmy z mężem, że nie chcemy gości w szpitalu ani przez pierwsze tygodnie po porodzie, tym bardziej że mąż miał cały miesiąc wolnego więc miałam pomoc. Wyjątkiem była moja mama która przyjechała do szpitala dzień po porodzie to mi pomogła w łazience bo byłam po cc. A jak byliśmy już w domu to też raz przyszła jak mąż pojechał załatwiać urzędowe sprawy. Ogólnie to moi rodzice i teściowie przyjechali do wnuka jak miał ok 2 tyg, a reszta rodziny jak synek miał już miesiąc. Teraz z Natalką chcemy zrobić tak samo.

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chec zobaczenia dziecka a nie pomoc... u nas jest to samo! Tesciowej chodzi o to żeby zrobic zdjecia i pochwalic sie w pracy ze niby jaka to ona nie jest super babcia itp a krytykuje na kazdym kroku. Szwagierka mojego narzeczonego w tamtym roku rodzila i grzecznie powiedziala ze nie zyczy sobie wizyt na porodowce. O 10 rano miala CC, po 6 godz pionizacje a tego samego dnia o godz 17 (godzine po pionizacji) przyszli nasi tesciowie :) sama dopiero mogla sie cieszyc swoim pierwszym dzieckiem od godziny, z cycem na wierzchu a tam tesciowie. Wyobrazacie to sobie?

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Chec zobaczenia dziecka a nie pomoc... u nas jest to samo! Tesciowej chodzi o to żeby zrobic zdjecia i pochwalic sie w pracy ze niby jaka to ona nie jest super babcia itp a krytykuje na kazdym kroku. Szwagierka mojego narzeczonego w tamtym roku rodzila i grzecznie powiedziala ze nie zyczy sobie wizyt na porodowce. O 10 rano miala CC, po 6 godz pionizacje a tego samego dnia o godz 17 (godzine po pionizacji) przyszli nasi tesciowie :) sama dopiero mogla sie cieszyc swoim pierwszym dzieckiem od godziny, z cycem na wierzchu a tam tesciowie. Wyobrazacie to sobie?
    No to już przegięcie, co za kobieta. MałaCzarna uważaj, bo też i do Was wpadnie ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka na sama mysl juz sie denerwuje.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Pixi trzymam kciuki, już niedługo będziesz miała przy sobie swoje dzieciątka. ;)

Co do gości, to ja mam nadzieję, że nie zjada się do nas tłumy... Ma być tylko moja mama przez chwilę, ale żeby coś ugotować, poprasiwać itp.

Laski, ja mam sstresa. Dzisiaj byliśmy z mężem w knajpce i zjadłam sałatkę cezar. Potem przeczytałam, że w jej sosie mogą być surowe żółtka. :( Aż się przeraziłam, że mogę dostać jakiejś salmonelli czy toxo. :( I że zaszkodzę dziecku. ;(

PixiDixi lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Magdis zaintrygowalas mnie tym koktajlem położnych, napisz coś więcej :-)

Co do życia (także towarzyskiego) to po porodzie chciałabym funkcjonować normalnie, na pewno nie będę się zasłaniać że czegoś nie mogę, nie pójdę, nie spotkam się, bo mam dziecko, ale goszczenie ludzi w 9 miesiącu ciąży, albo zaraz po porodzie to dla mnie jakiś kiepski żart :-)

Co do wizyt na porodówce to też nie ogarniam tych pielgrzymek.. O tyle dobrze, że jeśli urodzę 100km od domu tak jak planuję, to raczej nikomu nie przyjdzie do głowy tam jechać, a gdybym jednak z nagłą akcją wylądowała w rejonowym szpitalu, to sama osobiście wszystkim oznajmię, że wstępu nie ma. Jeszcze ewentualnie przyjaciółka, ale nie wyobrażam sobie teściowej, a tym bardziej teścia w tym szpitalu. Dziura się w niebie nie zrobi jak poczekają dwa dni do powrotu do domu ;-)
    Koktajl położnych to mikstura która rzekomo wywołuje poród który nie chce się rozpocząć, chociaż już powinien ;) zdania są podzielone i sama nie wiem czy odważyłabym się go wypić, bałabym się sraczki i innych rewolucji żołądkowych bo ma olej rycynowy. Ale niektóre dziewczyny polecają

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Katka na sama mysl juz sie denerwuje.
    Dziewczyny, teraz przemówi zasadniczo najmniej asertywna osoba świata, ale w tej kwestii nieugieta: niech Wasi faceci ostro reagują na tych wszystkich "wpraszaczy". To jest polog, czas na budowanie Waszego świata od nowa!

dżelka, melbusia88, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    A cc samo w sobie to nie jest wskazanie do kolejnej cc tak naprawde
    No właśnie też nie rozumiem dlaczego tak wielu lekarzy stoi nadal na stanowisku że jak jedna cesarka to kolejne też. A później się dziwią w TV dlaczego wskaźnik cc w Pl to juz prawie 50%. Super masz gina że daje Ci taką szansę, a nie straszy że to zły pomysł

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To raz. Dwa - proponuję rodzicom i innym nie meldowac, że jedziecie na porodowke, że to, że tamto, tylko pochwalić się już urodzonym szkrabem. I zaznaczyć, że zwyczajowo przy młodej mamie jest tylko mąż. Nie wyobrażam sobie odwiedzin teściowej, gdy jeszcze krwawie, próbuję karmić itp. Muszą to zrozumieć!!!

magdis, melbusia88, katka84 lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    To raz. Dwa - proponuję rodzicom i innym nie meldowac, że jedziecie na porodowke, że to, że tamto, tylko pochwalić się już urodzonym szkrabem. I zaznaczyć, że zwyczajowo przy młodej mamie jest tylko mąż. Nie wyobrażam sobie odwiedzin teściowej, gdy jeszcze krwawie, próbuję karmić itp. Muszą to zrozumieć!!!

Przy pierwszym dziecku nikt nie wiedział, że rodzę. Dowiedzieli się po. Mama się śmiała, że coś przeczuwała bo cały dzień się nie odzywałam. :)
    Teraz będzie trochę inaczej bo muszę córce opiekę załatwić (maż będzie przy porodzie). Pewnie to będzie jej kuzynka lub moja siostra. Nie boję się, że ktoś będzie czatował pod porodówką bo szybko by mój mąż rozgonił towarzystwo :p

Decadence, melbusia88 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence co u ciebie :-)? Coś ostatnio mało cię u nas.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Decadence co u ciebie :-)? Coś ostatnio mało cię u nas.
    Melbusia, ja jestem z Wami na bieżąco, tylko kurczę jak pisze z komórki, to mi wcina połowę pisaniny i się wkurzam, a rzadko przy kompie siedzę. Ogólnie oki, tylko stwierdzam, że psychicznie do ciąży się nie nadaję. Fizycznie się jakoś tocze.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już tu jestem, to mam GŁUPIE pytanie. Młody najczęściej jest główką w dole, sporo się rusza od początku ciąży, ale chyba nigdy nie były to kopniaki. Czuję czkawki, przesuwanie się i jak rączkami majstruje, ale Wy pisalyscie często, że kopniaki aż po żebra czulyscie. No i ja, panikara, zastanawiam się, czy z nóżkami młodego ok. Wiem, że to głupie.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    A jak już tu jestem, to mam GŁUPIE pytanie. Młody najczęściej jest główką w dole, sporo się rusza od początku ciąży, ale chyba nigdy nie były to kopniaki. Czuję czkawki, przesuwanie się i jak rączkami majstruje, ale Wy pisalyscie często, że kopniaki aż po żebra czulyscie. No i ja, panikara, zastanawiam się, czy z nóżkami młodego ok. Wiem, że to głupie.
    To zależy jak konkretnie jest ułożone dziecko. Moje jakiś czas było ułożone główką w dół, jak "muzułmanin do modlitwy" z nóżkami pod brodą i wtedy też mniej było czuć takie typowe kopanie. Dobrze słyszeć, że chociaż fizycznie jest ok. A psychicznie cóż... Ja też się nie nadaję do tego ;-)

Decadence lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzelka co to Twojej siostry to jesli chodzi o jej dzieci u Waszej mamy to nie Twoja sprawa, niestety
    . Jesli chodzi o odwiedziny u Was to Ty dyktujesz warunki i tyle. Ja po porodzie w szpitalu gosci nie przyjmuje, w domu bede z dziewczynami i bedzie moja mama chyba bo moj maz nie moze wziasc sobie wolnego.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cc jest latwiejsze i bardziej przewidywalne sn niekoniecznie. Moj gin dal mi wolna reke pod warunkiem ze ze mną i z dzieckiem jest ok

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ