WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cc i dn to ryzyko. Teraz jak nie idzie to wola cc i po klopocie.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy poród to ryzyko, dlatego dla mnie nie ważne jak urodzić, ważne, aby urodziło się zdrowe. :) A czy SN czy CC, wszystko zniosę. Ja jestem z CC. Moja teściowa urodziła 3 dzieci przez CC, z czego dwójkę w latach 80. I jedno w 90, gdzie medycyna nie była na takim poziomie jak teraz, nie było USG , a tętna dziecka słuchali jakaś trąbka. :D Moja mama miała pierwsze USG w szpitalu po przyjęciu na porodówkę, gdzie leżała jeszcze z tydzień, a na tym USG było widać tylko tyle, że nie mam rąk. :P a ręce mam xD dlatego w sumie ja porodu boję się najmniej :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz pytanie z innej beczki, czy ktoras z dziewczyn ma zwykle lozeczko drewniane z funkcja bujania tzw nogami na biegunach? Nie mam doswiadczenia, kazalam mezowi kupic i zamontowac ale obawiam sie czy nie bedzie tak ze dziecko jak sie przyzwyczai to sama bede pluc sobie w twarz ze to wymyslilam. Czy to aby dobre rozwiazanie?

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzelka ja Ci mowie jak ja to widze. Siostra meza do tesciowej niech przyjezdza do Nas niekoniecznie :p i tyle. A ja bym nie mowila ze dzieci siostry nie tylko odeiedziny u Was. I masz do tego prawo. U mnie beda moje dziewczyny i tyle zadnych wizyt czy gosci.

A co do chrzestnych to sorki ale nie kumam :p zazdrosc?! Wow.

Ja mam nianie z ali i jest super a monitor z angel care. Najgorsze ze nie mam lozeczka i fotelika, poza tym jest wszystko

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po starszej monitor oddechu z Angel Care. Polecam :)
    Co do cc i sn to w każdym przypadku mogą wystąpić powikłania. A z porodu sn fizjologicznego szybko może zrobić się patologia. Niestety nic nigdy nie można przewidzieć. Trzeba być dobrej myśli i nie dać się panice ;) Damy radę :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moj brat jeszcze jak mieszkał z mama probowal nie zgodzic sie na wizyty moich dziewczyn i niestety skutek byl taki ze to mama jest u siebie a nie u niego i tu raczej ciezko cos zwojowac.

Mnie doprowadzalo do szalu jak karmilam a ktos chcial popatrzeć! No error

• dżelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    I moj brat jeszcze jak mieszkał z mama probowal nie zgodzic sie na wizyty moich dziewczyn i niestety skutek byl taki ze to mama jest u siebie a nie u niego i tu raczej ciezko cos zwojowac.

W kazdej rodzinie cos jest, jakies ewenementy. Moi niech przyjezdzaja do babci jak najbardziej i nigdy nie mialam z tym problemow. Nawet sie przyzwyczaili ze jak sa u babci to zawsze przychodza i do mnie. Tylko teraz tkjby nikt nie dostrzegal ze sytuacja bedzie wygladac inaczej. Wydaje mi sie ze siorka jako kobieta sama powinna wytlumaczyc swoim dzieciom ze ciocia jak dojdzie do siebie i oswoi sie z nowa sytuacja sama przyjedzie lub da znac kiedy mozna przyjsc a nie komus sie narzucac. Tak jakby jej dzieci i to co chca jest najwazniejsze.

Boje sie tych poczatkow a zwlaszcza karmienia, czy podolam a co dopiero miec jeszcze innych na glowie.

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    W kazdej rodzinie cos jest, jakies ewenementy. Moi niech przyjezdzaja do babci jak najbardziej i nigdy nie mialam z tym problemow. Nawet sie przyzwyczaili ze jak sa u babci to zawsze przychodza i do mnie. Tylko teraz tkjby nikt nie dostrzegal ze sytuacja bedzie wygladac inaczej. Wydaje mi sie ze siorka jako kobieta sama powinna wytlumaczyc swoim dzieciom ze ciocia jak dojdzie do siebie i oswoi sie z nowa sytuacja sama przyjedzie lub da znac kiedy mozna przyjsc a nie komus sie narzucac. Tak jakby jej dzieci i to co chca jest najwazniejsze.

Boje sie tych poczatkow a zwlaszcza karmienia, czy podolam a co dopiero miec jeszcze innych na glowie.

To Ty jej wytlumacz ze nie chcesz odwiedzin zadnych i sama zaprosisz kogokolwiek. A miestety kobiety czesto tak maja ze to ich dzieci i ich "potrzeby" sa na 1 mirjscu. Tak jak ta moja kolezanka ktora byla zdziwiona ze nie czekalam 4h i musialam odebrac dzieci z przedszkola... bo ona ma dziecko... no ja tak sie sklada ze tez. A siostrze powiedz ze Ty sama zapraszasz gości i tyle a dzieci musza to zrozumiec tak samo ona

dżelka lubi tę wiadomość

• dżelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem, musialam sie wygadac. ;-) Po wczorajszym wieczorze taka nerwe mialam ze musialam to wyrzucic z siebie. A jeszcze mezus zwalil mi przed ich przyjsciem storczyka z okna i dwa razy przyrznelam w leb o szafke od suszarki do naczyn. To byl okropny dzien, wszystko na raz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 22:05

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Jezu, co to znaczy, że ktoś sobie chciał POPATRZEC??? Kto? I co robiłaś w takiej sytuacji aneczka? Bo ja sobie nie wyobrażam, że np idę do innego pokoju karmic, a za mną ciągnie się ktoś "popatrzec", masakra.

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia wypraszalam. No chcieli popatrzeć... ale ja po pierwsze zawsze wychodzilam a po 2 sie na to nie zgadzalam. Ja mam wrazenie zs po porodzie traktuja Cie tak podmiotowo... liczy sie dziecko i to co ktos inny uwaza. Przy 2 dziecku bylo spokojnie bo moje warunki znali i nikt nie próbował tego zmienic.

• Decadence Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Zgroza!!! No z oazy spokoju robię się agresorem, jak coś takiego czytam. Zasadniczo, dziewczyny, chyba trzeba niektórym mówić wprost, że nie potrafią się zachować. To ich problem, że mają kłopoty z delikatnością, taktem i wyczuciem. Wy nie musicie się na to godzić. No są pewne standardy. Uważam, że młodzi rodzice sami powinni decydować o czasie, miejscu i charakterze spotkań.

melbusia88 lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Wiem wiem, musialam sie wygadac. ;-) Po wczorajszym wieczorze taka nerwe mialam ze musialam to wyrzucic z siebie. A jeszcze mezus zwalil mi przed ich przyjsciem storczyka z okna i dwa razy przyrznelam w leb o szafke od suszarki do naczyn. To byl okropny dzien, wszystko na raz :-)

A swoja droga przykro ze masz takie relacje z siostrs :( moja kumpela ma siostrę strasza i one maja super kontakt :) naprawde fajny tylko pozazdroscic. Ja licze ze moje dziewczynki beds sie wspierać kiedys bo to wazne. My ich uczymy tego ale zycie zweryfikuje

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole moja mlodsza corka ostatnio jak wychodzs i zostsje z kims nie moim mezem, jak wraca jest strasznie placzliwa :( boje sie co bedzie jak pojde rodzic. Starsza za to ma takie pomysly ze rece opadaja... i to tez mysle ze z zazdrosci bo jak to wytłumaczyć? Zaczynam sie bac tego co bedzie.

Pixi jak dziewczyny Twoje przyjely Marysie?

• Decadence Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Melbusia wypraszalam. No chcieli popatrzeć... ale ja po pierwsze zawsze wychodzilam a po 2 sie na to nie zgadzalam. Ja mam wrazenie zs po porodzie traktuja Cie tak podmiotowo... liczy sie dziecko i to co ktos inny uwaza. Przy 2 dziecku bylo spokojnie bo moje warunki znali i nikt nie próbował tego zmienic.
    A z tym to prawda, w ciąży jeszcze jest się pod ochroną, a potem kurczę wszyscy roszcza sobie prawa, by pouczać i decydować. Trzeba delikatnie dać odpor. Moja teściowa, zaciekla przeciwniczka badań USG, bo "szkodzą", nie chce oglądać zdjęć młodego, za to zapowiedziała się od razu po porodzie na kawę u nas. Mój mąż już jej powiedział, że zaprosimy, jak tylko będziemy gotowi. Czyli na pewno nie w pierwszym tygodniu po szpitalu. I na pewno nie będę karmić przy niej, choćbym miała na klucz się z młodym zamknąć.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poinformowałam mojego męża, że i w szpitalu i w domu około tygodnia, nie chcę żadnych gości, że zgadzam się tylko na moją mamę. Niestety oburzył się, że skoro moja mama to czemu nie jego rodzice? Nie umiem mu przetłumaczyć, że to jednak różnica dla mnie spora, że z moją mamą jesteśmy naprawdę blisko i nie będę czuła się w żaden sposób skrępowana przy niej, w przeciwieństwie do teściów. 'ale jak to tak, to będzie ich pierwsza wnuczka, chyba żartujesz że mają wytrzymać dwa tygodnie żeby ją odwiedzić?'. Sama zaczynam czasem myśleć, że może jestem niesprawiedliwa.. Ale tak czuję, no..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, ja też trochę się boję tego, o czym piszesz, bo już się okazało, że kto zobaczy pierwszy małego, ten ważniejszy. Teściowa mieszka w tym samym mieście, rodzice 100 km dalej, ale latem tu będą często. I też czuję, że mniej by mi w razie czego przeszkadzali. To naturalne. Poza tym, teściowa jest starsza osoba, ona nie pomoże w niczym, a wręcz nią trzeba się zająć czasem. Nie jesteś niesprawiedliwa. Trzeba dążyć do tego, by było w miarę "sprawiedliwie", ale nie kosztem Ciebie.

Kaktus93, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, to jest straszne trochę co piszecie. Wszyscy chcą przychodzic i oglądać dziecko jak malpkę w zoo i was przy okazji. Nie jestem jakaś mega delikatną paniusią, ale jednak poród to taka sytuacja, że nikt nam nie powinien wchodzić z butami na porodowkę czy zaraz zlatywac się do chaty tylko pozwolić dojść do siebie w swoim tempie. Co się takiego stanie jak ta babcia poczeka ten tydzień żeby zobaczyć wnuka? No co?

Kaktus ja myślę, że to ogromna różnica czy ogląda cię własna matka, z którą masz więź, która ciebie urodziła i wychowała, czy jest to teściowa - OBCA KOBIETA, więc rozumiem twoje stanowisko

Kaktus93, Decadence, MałaCzarna1988, magdis lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS Dwa tygodnie w sumie uważam za rozsądny termin. Są telefony, aparaty fotograficzne, niech mąż śmiało robi zdjęcia i wysyła rodzicom. Brzmi może bezwzględnie, ale... Te pierwsze dni to naprawdę powinien być czas dla Was, na naukę siebie, wypracowanie rytuałów, odpoczynek po szpitalu... Kurczę, dla mnie to oczywiste, nie rozumiem, czemu inni nie kumaja tego. Tak, to będzie pierwsza wnuczka Twoich teściów, a dla Ciebie pierwsza córka. Do jasnej ciasnej.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że rozumiecie dziewczyny. Boję się tylko, że mąż się nie odezwie i parę godzin po porodzie moim oczom ukażą się teściowie w sali szpitalnej..

U mnie za chwilę ciąża będzie donoszona ale modlę się o jeszcze 2 tygodnie chociaż bo jutro mąż wyjeżdża na delegację. Swoją drogą to jest dla mnie abstrakcja, że tak niewiele czasu dzieli mnie od spotkania z moim dzieckiem :)

l22nsg188x4pwv1x.png
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ