WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którejś z was odszedł już czop?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Mi nie ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja dzidzia ma położenie miednicowe, jest po prawej stronie i od 1.5 tyg jak siedzę lub się schylam albo się źle ułoze w łóżku, to czuję taki ucisk z prawej strony w nadbrzuszu, też tak macie? Mam wrażenie że to się zrobiło jak podniosl się brzuch na maxa. :/ Czasem jest to wręcz bolesne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 13:58

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia - moja dzidzia właśnie tam ma nogi od jakiegoś czasu i właśnie tam czuje największy ucisk, może u Ciebie jest podobnie :) od kiedy to położenie glówkowe u Ciebie? Bo z tego co kojarzę to chyba do tej pory maluch był ułożony miednicowo?:)

Melbusia - u mnie ani śladu czopa chociaż przyznam, że zaczynam powoli go wypatrywać:) a coś się u Ciebie zaczyna dziać?

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, pytam z ciekawości :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Nalia - moja dzidzia właśnie tam ma nogi od jakiegoś czasu i właśnie tam czuje największy ucisk, może u Ciebie jest podobnie :) od kiedy to położenie glówkowe u Ciebie? Bo z tego co kojarzę to chyba do tej pory maluch był ułożony miednicowo?:)

Melbusia - u mnie ani śladu czopa chociaż przyznam, że zaczynam powoli go wypatrywać:) a coś się u Ciebie zaczyna dziać?
    Oczywiście miednicowe, źle napisałam. :) Tak, możliwe, że głowa tak mi uciska. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dawno mnie tu nie było. My dużo leżymy i śpimy, książki czytam 5-6 tygodniowo taką mam fazę:), w sumie wiele więcej robić nie mogę, jeszcze zostają gry i seriale.
    Jesteśmy po wizycie kwalifikacyjnej na sn, dwa szpitale wybrane, kaczątko bez zmian główkowo, już dobija do 2 kg, bardzo ruchliwy klusek :).
    Jutro wizyta kontrolna, na dwoje babka wróżyła, albo znów OCP jeśli nie wyhamowała szyjka, a jak będzie ok to może troszkę się uruchomimy, jestem dobrej myśli, to już prawie meta, może bd oki, trzymajcie kciuki.
    W mieszkaniu mam bajzel, w ten weekend porządki w szafach i przemeblowanie robił mój mąż z rodzicami. Takiego porządku w szafach to nie mieliśmy jak 7 lat razem mieszkamy :D.. Powiem wam masakra leżeć i patrzeć jak oni mi demolkę robią, a przecież ja sama najlepiej bym to zrobiła :D... Mam wygospodarowaną półkę w szafie i całą biblioteczke dla kluseczka więc w tym tygodniu kartony z bobaskowymi rzeczami pójdą do prania, prasowania i układania :). Na koniec tygodnia stanie w pokoju łóżeczko i jesteśmy chyba z grubsza gotowi.
    Pixi kciuki za was, jeszcze chwila i wszystkie będziemy rozpakowane :)..

EDIT: ja u siebie podejrzewam że czop odchodzi mi w kawałkach, ale muszę dopytać moją gin na jutrzejszej wizycie. Takie galaretkowate kawałki... Bez śladów krwi czy dziwnego koloru więc paniki nie robię, podobno potrafi zacząć odchodzić nawet kilka tyg przed porodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 14:21

katka84 lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopa nie zauważyłam, wiec zakładam, że jeszcze nie odchodzi.
    A jeśli chodzi o odwiedziny to u nas jest pokój odwiedzin i tylko tam można się spotkać z osobą odwiedzającą. Jeśli będę mieć CC to dla mnie to będzie to o tyle słabe, że tylko położne będą mogły pomóc w opiece nad dzieckiem (i nade mną), bo mąż nie będzie miał wstępu.
    Biedronka89 wrote:
    Ja mam inne głupie pytanie. Trzeba się ogolić na zero ? I głupie pytanie numer dwa to lewatywa ... jak to z nią jest robią nie robią poprosić czy raczej nie trzeba . Od razu przepraszam ale nie mam doświadczenia
    Podobno i jedno i drugie zależy od szpitala - przynajmniej na lubelszczyźnie. Część szpitali pozwala mieć włoski przystrzyżone króciutko, a niektóre wymagają na zero. Z lewatywą jest podobnie - podobno w części szpitali proponują sami, a w niektórych trzeba się upominać.

A przy okazji majtek siateczkowych - zakładam, że przed spakowaniem ich do szpitala, warto je przeprać. Lepiej prać ręcznie czy w pralce? Wydają mi się mega nietrwałe i boję się, że w pralce się uszkodzą :(

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove
    Ja prałam te majtki siateczkowe wielorazowe w pralce na 40 stopni i nic się z nimi nie działo. Ale ręcznie też prałam kilka razy. Przed szpitalem na pewno wypierz, nawet ręcznie wystarczy.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam, że te majtki siateczkowe to są jednorazowe jak bandaż czy inny opatrunek i sie ich nie pierze.. Ale moge sie mylic, nie mam doswiadczenia. Wydawało mi się też, że czop śluzowy odchodzi jak szyjka zaczyna sie otwierać czyli naprawde blisko porodu a nie kilka tygodni, ale co ja tam wiem.

Co do golenia to już o tym było- pisała nawet mamaginekolog na swoim blogu, ze nie zaleca sie golenia na zero, raczej przystrzyzenie z powodu mikrourazow skory ktore moga utrudniac pozniej gojenie rany po ewentualnym nacieciu lub peknieciu krocza. A lewatywa to kwestia indywidualna. Ja bym sie czula bardziej komfortowo podczas parcia wiedzac, ze raczej nic innego procz dziecka nie wyskoczy wiec jesli zaproponuja to sie zgodze. Ale to kazdy sam musi zdecydowac, dla niektorych to wstydliwa procedura, dla mnie bardziej wstydliwe byloby zrobic kupe w kluczowym momencie porodu, chociaz nawet i to nikogo z personelu nie dziwi, nie gorszy czy nie brzydzi, taka fizjologia

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi co z Toba?

Ja tez je pralam.

Mi czop nie odszedl ani rAZu albo nie zauważyłam :)

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te majtki siateczkowe dziela się na takie jednorazowe i wielorazowe :) tylko że te jednorazowe to taka licha siateczka mi się wydaje.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin czop odchodzi czasem nawet 3 tygodnie przed porodem, a czasem podczas porodu, to podobno indywidualna sprawa. Są dziewczyny z terminem na przełom czerwiec/lipiec i dlatego się zastanawialam czy już ktoś coś :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam wiadomość i mi nie wysłało. Ja chodziłam jak kaczka, podtrzymując rękami ta wielka pieluche dla nas ;-) tym bardziej, że toalety były na korytarzu, więc to cała wyprawa była ;-) ale w szpitalu wszytskie tak chodziły więc przestało mi być głupio. Z resztą wg poród zmienia myślenie, co chwilę ktoś zagląda w te miejsca, u nas na położnictwie byli sami lekarze i nagle wchodzi obchod i wszyscy trzej oglądają krocze i odchody poprodowe i właśnie ta podpaske. Dla mnie poczatkowo był to koszmar, ale potem zaczęło być mi to obojętne

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu, w którym rodziłam poprzednio nie można było wchodzić na salę, gdzie leżały inne babeczki. Spotkania były w sumie na korytarzu. Tam, gdzie chciałabym rodzic teraz, w styczniu cesarke miała moja koleżanka i normalnie weszlysmy do niej w trójkę i siedzialysmy na sali

• magdis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do lewatywy i golenia to każdy szpital ma swoje zwyczaje, więc najlepiej się zorientować jak jest w tym gdzie będziemy rodzić. Ja co do golenia to na pewno ogarnę to sama w domu, a co do lewatywy to nie wiem, też się zastanawiam czy sama w domu nie spróbować, bo w sumie ta szpitalna lewatywa co miałam przed pierwszym porodem to też był taki zestawik który można sobie samemu kupić w aptece i w spokoju w domu zrobić.

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno można przywyknąć do tego, że ciągle ktoś tam zagląda. Mnie do czasu ciąży (na przestrzeni 10 lat) oglądało tylko dwóch ginekologow, a ostatnio policzyłam, że odkąd zaszlam, to oglądało mnie dodatkowych 9 ginekologów! Kilka pobytów na patologii i wizyt na IP...

l22n6iyek016fbg8.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No właśnie ponawiam pytanie jak ogarnąć podkłady bez majtek? Skoro majtki trzymają je w miejscu? :)

Te podklady sa duze I mozna je przytrzymac udami idac delikatnie zaciskajac uda. Tak chodzilam po operacji I dalo rade. Tu tez da rade. Czesto pielegniarka pomaga tez w zalozeniu majtek pierwszych jesli nie mozna sie schylic.
    Bedzie dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 16:59

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • blama Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Nie, nic a nic jeszcze nie widać.

Pixy czekamy na wieści i trzymamy kciuki :)

U nas dziś straszny upał, spacer do apteki mnie wykończył :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczyny! U mnie dziś pierwsza.noc przespaną bez zgagi, nie wiem jakim cudem.

Cuddlemuffin w takiej sytuacji też bym wpuściła na porodowke, ale odpukac mam nadzieję że nigdy nie będzie takiej sytuacji.:)

Kurcze jak tak czytam co piszecie to sama nie wiem jak u nas będzie, będzie okres żniw więc tak czy siak będzie u nas pełna chata, bo przyjeżdża rodzina pomoc i wtedy zawsze dostają obiad, kolację więc na pewno będą chcieli zajrzeć do małej.

Mam też pytanie zupełnie z innej beczki, tylko proszę nie śmiejcie się bo jestem zielona w tych sprawach. Kupiłam podkłady poporodowe Bella i widzę że są ogromne. Normalnie się je przykleja na zwykłe majtki czy na te jednorazowe z siatki?
    Ostatnio na warsztatach testowalysmy podkłady wlewając na nie wodę i te z belly były kiepskie przetestuj sobie w domu na jednej woda stoi i ma się takie poczucie mokrego za to te z canpola maja takie kuleczki jak pampersy i wszystko ładnie się wchłania. To tak tylko bo ja np nie lubie zaraz po zmianie czuć się mokro jak chodzi o podpaski

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ