LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jak chodzi o czop to cisza. Co do lewatywy i golenia u nas w szpitalu robią na życzenie,ale nie na zero. Dzisiaj rozmawiałam na temat lewatywy z położna i czasami jest tak,ze organizm się sam oczyszcza wtedy można dla pewności kupić sobie czopek glicerynowy w aptece podobno wystarczy jak sama się nie oczyszcze to pewnie zrobię lewatywę znam siebie i wiem, ze jak nie zrobię to bede o tym myślała w trakcie a tego bym nie chciała .Czy ktoras masuje sobie krocze ?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Ostatnio na warsztatach testowalysmy podkłady wlewając na nie wodę i te z belly były kiepskie przetestuj sobie w domu na jednej woda stoi i ma się takie poczucie mokrego za to te z canpola maja takie kuleczki jak pampersy i wszystko ładnie się wchłania. To tak tylko bo ja np nie lubie zaraz po zmianie czuć się mokro jak chodzi o podpaski
-
Dzisiaj wizytowałam i ja
mały troche przystopował z przyrostem wagi - na USG wyszło 2412 gram. Z maluszkiem wszystko ok, położenie główkowe, szyjka wysoko i zamknieta. Lekarz podejrzewa ze przenosze ciaze. Moj gin jest ordynatorem w szpitalu w ktorym rodze, dzisiaj rozmawialam z nim na temat porodu i ZZO i jest duze prawdopodobienstwo ze bede mogla z tego skorzystac. Jeszcze czeka mnie konsultacja z anestezjologiem. Mowil ze najwazniejsze jest zeby nie przyjechac zbyt pozno na porodowke bo inaczej nie podadza mi znieczulenia. Szczegoly ma mi wytlumaczyc anestezjolog.
Jesli chodzi o mnie to mam problem, w ciagu niecalych 4 tyg maly przybral 400 gram a ja 3,4 kg. Ginowi sie to nie spodobalo bo pierwszy raz tak przybralam na wadze. Od razu zaczal mnie ogladac i mowi ze zatrzymala mi sie woda w organizmie. Dał mi skierowanie na badania krwi zeby wykluczyc jakies tam choroby m.in. nerkowe.
Shadee my tez jeszcze nie podjelismy decyzji co do imienia. Podoba nam sie Krzysiek, Filip, Borys, Oskar, Jerzy. Umowilismy sie ze jak sie urodzi to wtedy zobaczymy jakie imie bedzie najlepiej do niego pasowackatka84, marta258, Kaktus93, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
MałaCzarna1988 wrote:Dzisiaj wizytowałam i ja
mały troche przystopował z przyrostem wagi - na USG wyszło 2412 gram. Z maluszkiem wszystko ok, położenie główkowe, szyjka wysoko i zamknieta. Lekarz podejrzewa ze przenosze ciaze. Moj gin jest ordynatorem w szpitalu w ktorym rodze, dzisiaj rozmawialam z nim na temat porodu i ZZO i jest duze prawdopodobienstwo ze bede mogla z tego skorzystac. Jeszcze czeka mnie konsultacja z anestezjologiem. Mowil ze najwazniejsze jest zeby nie przyjechac zbyt pozno na porodowke bo inaczej nie podadza mi znieczulenia. Szczegoly ma mi wytlumaczyc anestezjolog.
Jesli chodzi o mnie to mam problem, w ciagu niecalych 4 tyg maly przybral 400 gram a ja 3,4 kg. Ginowi sie to nie spodobalo bo pierwszy raz tak przybralam na wadze. Od razu zaczal mnie ogladac i mowi ze zatrzymala mi sie woda w organizmie. Dał mi skierowanie na badania krwi zeby wykluczyc jakies tam choroby m.in. nerkowe.
Shadee my tez jeszcze nie podjelismy decyzji co do imienia. Podoba nam sie Krzysiek, Filip, Borys, Oskar, Jerzy. Umowilismy sie ze jak sie urodzi to wtedy zobaczymy jakie imie bedzie najlepiej do niego pasowac❤Ada&Pola❤
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny ile na początku pieluch dziennie schodzi?
Ja nie pamietam :p generalnie po kazdym karmieniuczyli ok 12 mysle. Ja mam 88 szt 1 kupionych i bede dokupowac na spokojnie, bo to akurat bez problemu mozna
melbusia88, katka84 lubią tę wiadomość
-
MałaCzarna
Super że wizyta udana, mały pięknie rośnie, najważniejsze że zdrowy.
Melbusia
10 szt pieluch na dobę musisz liczyć. U nas Antoś na początku tyle zużywał, dopiero później było tych pieluch mniej.
Dla synka używałam od początku dady z biedronki i teraz dla Natalki też. Jak była promocja to kupiłam jej 5 op rozm 1 po 26 szt i paczkę rozm 2. Widziałam w gazetce, że od dzisiaj też jest promocja na dady.
-
U nas w intermarche jest od jutra promocja na pampersy premium care te białe, 88 szt, za 36 bodajże. Ale dalyscie mi teraz do myślenia ile wziąć 1, a ile 2. Nie wiedziałam, że to tak szybko się przechodzi na dwójki. To ile wziąć jedynek? Dwa opakowania jedynek po 88 szt i potem już dwójki ? Wiem, że to zależy od wagi kluski, ale tak orientacyjnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 23:39
-
MalaCzarna to jest super waga, moja mała w skończonym 36 tygodniu ma ok 2300..
Mysle że ta waga faktycznie może nam wzrastać teraz przez upały niestetymam nadzieję, że tak szybko jak wzrasta to potem zejdzie wszystko po porodzie
Może faktycznie coś jest na rzeczy z Pixi, że się tyle nie odzywa -
Malbusia, a może na początek warto kupić dwie małe paczki jedynek ale różnych firm? Słyszałam różne opinie, niektórym dzieciom super pasują dady, innym tylko pampersy.. Ale tego się dowiemy dopiero jak zaczniemy używać
szkoda byłoby wyrzucić potem taka większą paczkę pampersow, które nie spasowaly naszemu dziecku
-
Ja jutro wizytuje, bardzo jestem ciekawa, co z łożyskiem i jak jest Mała ułożona, bo bardzo mnie boli w okolicy szyjki i pęcherza, straszne szpile mi tam wbija, aż muszę czasem przystanac, bo mnie z bólu zwija. Ja nie robię zapasów z pieluch, za często się nasluchalam, że pieluchy kupione na dwa miesiące, a akurat te z danej firmy uczulaja. My używalismy te z Tesco, a tetaz jakoś bardziej podpasowaly mi te z Rossmanna, chociaż Antek używa ich coraz rzadziej (całe szczęście
-
Zaglądam i patrze czy Pixi nam coś napisała, ale nie - musimy uzbroić się w cierpliwosc
Po naszej dyskusji jutro mam w planie przeprać ręcznie te majteczki siataczkowe i skończyć pakować torbę. Niby szpital większość rzeczy zapewnia dla mnie i malucha, ale ciągle coś dokładam i ta torba wcale taka mala nie będzie. A pomyśleć że rozważałam czy dam radę zapakować się w plecak :p -
Ja się zastanawiam, czy nie zapakować się w duza walizkę, bo w miękka torbę weszły tylko rzeczy dla mnie, a dla dzidzi nie
Mnie też dziecko kopie po pęcherzu/szyjce, to jakby mi ktoś szpile wbijał. Nieprzyjemne.
Co do pieluch, to ja dostałam 2x dada jedynki i 2x pampers jedynki i na razie nie kupuje więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 04:22
❤Ada&Pola❤