LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Cholera , nie sadzilam,ze m8ze byc tak pod gorke...
Nie sadzilam,ze fakt ,ze jest ciaza bliźniacza plus nadcisn8enie i cukrzyca az taj determinuje wybor szpitala. A gdybym mieszkala za przeproszeniem w pcimiu dolnym to co do stolicy kobieta jedzie rodzic do Krakowa czy innego duzego osrodka? Czy mniejsze szpitale " nie ogarniaja " takich ciaz? -
melbusia88 wrote:Kochana krótka historia koleżanki mieszkającej w przysłowiowym pcimiu dolnym: w 30 tyg odeszły jej wody, pekl worek owodniowy, pojechała do naszego wspaniałego szpitala rejonowego (od niej 20km), a oni na nią z mordą dlaczego nie jechała od razu do Szczecina na Pomorzany gdzie jest oddział dla wcześniakow (100km). Przyjęli ją ok 22 już bez wód, bo worek owodniowy cały pękł, trzymali do 6 rano, a o 6 rano zawiezli karetką na te Pomorzany do Szczecina. Więc odpowiedź na twoje pytanie: małe szpitale na zadupiu nie ogarniają trudnych ciąż i jeszcze trudniejszych porodów.❤Ada&Pola❤
-
anecz_kaa wrote:I maja tylko raz w tyg kwalifikacje do cc? Zarty.
Ja mam dzis parcie na krocze. Ide poleze potem kurze ogarne a obiad z wczoraj, ew zrobie zupe
Aneczka jest tam 2 lekarzy , jeden ma terminy na 23 lipca hehe a drugi , jedyny najblizszy to 12 czerwca. -
Kaktus93 wrote:Malbusia, a może na początek warto kupić dwie małe paczki jedynek ale różnych firm? Słyszałam różne opinie, niektórym dzieciom super pasują dady, innym tylko pampersy.. Ale tego się dowiemy dopiero jak zaczniemy używać
szkoda byłoby wyrzucić potem taka większą paczkę pampersow, które nie spasowaly naszemu dziecku
Ineczka też testuje różne firmy. Mam w domu te zwykle pampersy zielone, kupię jedna paczkę dady i jedna pampres premium care i tak jak mówisz, zobaczę. Dzięki dziewczyny
-
Nalia wrote:Prawda, małe szpitale zajmują się tylko donoszonymi ciążami, moją koleżankę wieźli do Rzeszowa.
-
Pixi jak ja na patologie miałam skierowania i nie bylo miejsc to po pierwsze - dostalam pisemna odmowę, po drugie skierowanie zostało mi zwrócone, po trzecie - podali mi inny szpital z oddziałem ciąży powikłanej i spytali czy ma mnie kto przewieźć czy transport medyczny maja mi zamowic i przewieźć do drugiego szpitala karetka. Na szczęście na drugi dzien udalo mi sie dostać na OCP, ale fakt - pierwszego dnia 5h na IP bez sukcesu.
To co zrobili Ci na IP to niedopełnienie obowiązków, co by bylo jakby po wyjściu z IP cos wam sie stało?przyszłaś z ciąża zagrożona a oni olali. Skargę by należało nasmarowac.
anecz_kaa, magdis, melbusia88 lubią tę wiadomość
-
Nalia wrote:Dziewczyny, czy Wy obserwujcie skoki wagi? Ja w niedzielę wazylam 69.3, a dzisiaj 69.8! To 2 dni różnicy a doszło 0.5kg. a się nie objadalam w ogóle!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:50
-
nick nieaktualnyTo nie byle jaki szpital tylko teoretycznie renomowana placówka o ktorej same ochy i achy się słyszy jak to tam jest wspaniale. A tu przychodzi dziewczyna z problemami i traktują ją gorzej niż psa.
Potem jakby nie daj Boże coś się stało to umyja ręce i powiedzą a co my mamy do tego. A jeszcze do tego wszechobecne chamstwo -
Moja gin rozlozyla rece i powiedziala,ze jesli moj stan jest ok to szpital nie musi mnie przyjac. Biedronka te ochy i achy to jednak na wyrost przynajmniej jesli chodzi o IP.
Edit: ja mega puchne, bo z dwa dni temu wazylam 94 a dzis 96 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 11:03
-
To smutne ze te ochy i achy działają tak, że potem ludziom sie nie chce...
Pixi trzymajcie sie tam cala trójką razem... Chłopaki dzielne, mama dzielna, byle do 12 dotrwać...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
PixiDixi wrote:Moja gin rozlozyla rece i powiedziala,ze jesli moj stan jest ok to szpital nie musi mnie przyjac. Biedronka te ochy i achy to jednak na wyrost przynajmniej jesli chodzi o IP.
Edit: ja mega puchne, bo z dwa dni temu wazylam 94 a dzis 96 kg.
Pixie, a może inny szpital, pojedź, powiesz że np. słabiej ruchy czujesz i masz taką i taka sytuacje i może Cię wezmą? Czy raczej nie ma szans?,❤Ada&Pola❤
-
Kombinuje z Karowa,moga przyjac po 36 tc, remont maja OIOM'u a on jest dla ciaz ponizej 36 tc takze ciesze sie:), a i po pracy malz podjedzie po skierowanie. Aaaa i jak rozmawialam z Karowa to babka na IP powiedziala,ze skierowanie tez zatrzymuja wiec hehe poprosze gin o kilka skierowan. Z tymi ruchami to nie przejdzie Nalia,ale moze jak powiem ,ze dużo nagle przytylam i to cisnienie skaczace to moze wtedy??Jeju, ale kombinacje...co mozna jeszcze im powiedziec?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 11:22
-
Pixi, po pierwsze - to puchniecie powinnaś zgłosić gince. I niech sprawdza, czy wszystko jest oki. Przy nadciśnieniu to ważne. Po drugie - jeśli chcesz być w szpitalu, to ja mam patent na kilka dni. Ja trafiłam na IP z totalną grypa żołądkowa, odwodniona itp. Zajęli się mną super. Kurczę, gdybyś powiedziała, że wymiotowalas całą noc, źle się czujesz itp. to muszą Cię wziąć, jedyne co, to elektrolity Ci dadzą w kroplowce, ale to nie zaszkodzi. No to patent awaryjny jest, ale wiadomo...