X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, czy Wy obserwujcie skoki wagi? Ja w niedzielę wazylam 69.3, a dzisiaj 69.8! To 2 dni różnicy a doszło 0.5kg. a się nie objadalam w ogóle!

A puchniesz? Woda moze Ci sie juz gromadzic.

Britty lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    A puchniesz? Woda moze Ci sie juz gromadzic.
    No właśnie puchły mi nogi w upały, ale generalnie to dzisiaj rano już nie były opuchnięte. Obrączka wchodzi na luzie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie to norma takze nie martw sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 09:27

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I maja tylko raz w tyg kwalifikacje do cc? Zarty.

Ja mam dzis parcie na krocze. Ide poleze potem kurze ogarne a obiad z wczoraj, ew zrobie zupe

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce mi opadają jak słyszę takie historie jak ta od Pixi.. Brak słów. Mam tylko nadzieję, że Twoje chłopaki jeszcze wytrzymają grzecznie ten tydzień czasu.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Cholera , nie sadzilam,ze m8ze byc tak pod gorke...
    Nie sadzilam,ze fakt ,ze jest ciaza bliźniacza plus nadcisn8enie i cukrzyca az taj determinuje wybor szpitala. A gdybym mieszkala za przeproszeniem w pcimiu dolnym to co do stolicy kobieta jedzie rodzic do Krakowa czy innego duzego osrodka? Czy mniejsze szpitale " nie ogarniaja " takich ciaz?
    Kochana krótka historia koleżanki mieszkającej w przysłowiowym pcimiu dolnym: w 30 tyg odeszły jej wody, pekl worek owodniowy, pojechała do naszego wspaniałego szpitala rejonowego (od niej 20km), a oni na nią z mordą dlaczego nie jechała od razu do Szczecina na Pomorzany gdzie jest oddział dla wcześniakow (100km). Przyjęli ją ok 22 już bez wód, bo worek owodniowy cały pękł, trzymali do 6 rano, a o 6 rano zawiezli karetką na te Pomorzany do Szczecina. Więc odpowiedź na twoje pytanie: małe szpitale na zadupiu nie ogarniają trudnych ciąż i jeszcze trudniejszych porodów.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Kochana krótka historia koleżanki mieszkającej w przysłowiowym pcimiu dolnym: w 30 tyg odeszły jej wody, pekl worek owodniowy, pojechała do naszego wspaniałego szpitala rejonowego (od niej 20km), a oni na nią z mordą dlaczego nie jechała od razu do Szczecina na Pomorzany gdzie jest oddział dla wcześniakow (100km). Przyjęli ją ok 22 już bez wód, bo worek owodniowy cały pękł, trzymali do 6 rano, a o 6 rano zawiezli karetką na te Pomorzany do Szczecina. Więc odpowiedź na twoje pytanie: małe szpitale na zadupiu nie ogarniają trudnych ciąż i jeszcze trudniejszych porodów.
    Prawda, małe szpitale zajmują się tylko donoszonymi ciążami, moją koleżankę wieźli do Rzeszowa.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    I maja tylko raz w tyg kwalifikacje do cc? Zarty.

Ja mam dzis parcie na krocze. Ide poleze potem kurze ogarne a obiad z wczoraj, ew zrobie zupe

Aneczka jest tam 2 lekarzy , jeden ma terminy na 23 lipca hehe a drugi , jedyny najblizszy to 12 czerwca.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Malbusia, a może na początek warto kupić dwie małe paczki jedynek ale różnych firm? Słyszałam różne opinie, niektórym dzieciom super pasują dady, innym tylko pampersy.. Ale tego się dowiemy dopiero jak zaczniemy używać :) szkoda byłoby wyrzucić potem taka większą paczkę pampersow, które nie spasowaly naszemu dziecku :)
    Myślę, że to dobra rada :-) Ineczka też testuje różne firmy. Mam w domu te zwykle pampersy zielone, kupię jedna paczkę dady i jedna pampres premium care i tak jak mówisz, zobaczę. Dzięki dziewczyny :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Prawda, małe szpitale zajmują się tylko donoszonymi ciążami, moją koleżankę wieźli do Rzeszowa.
    Ja rozumiem wszystko, że mały szpital, że 1 st referencyjnosci, no ale trzymać dziewczynę bez wód, w 30 tyg 8 godzin na oddziale nie wiadomo po co, to lekka przesada. Pada pytanie: dlaczego nie przywieźli jej od razu? Dziewczyna prawie osiwiała

l22n6iyek016fbg8.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jak ja na patologie miałam skierowania i nie bylo miejsc to po pierwsze - dostalam pisemna odmowę, po drugie skierowanie zostało mi zwrócone, po trzecie - podali mi inny szpital z oddziałem ciąży powikłanej i spytali czy ma mnie kto przewieźć czy transport medyczny maja mi zamowic i przewieźć do drugiego szpitala karetka. Na szczęście na drugi dzien udalo mi sie dostać na OCP, ale fakt - pierwszego dnia 5h na IP bez sukcesu.
    To co zrobili Ci na IP to niedopełnienie obowiązków, co by bylo jakby po wyjściu z IP cos wam sie stało? :| przyszłaś z ciąża zagrożona a oni olali. Skargę by należało nasmarowac.

anecz_kaa, magdis, melbusia88 lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, czy Wy obserwujcie skoki wagi? Ja w niedzielę wazylam 69.3, a dzisiaj 69.8! To 2 dni różnicy a doszło 0.5kg. a się nie objadalam w ogóle!
    Nalia, ja ostatnio w dwa dni 0,8 kg przybralam. Słyszałam, że w 9 miesiącu organizm zaczyna wodę kumulowac, może to to? Dużo pij.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:50

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, a mówiłaś gin o tej sytuacji ze szpitalem? Ogólnie to nie Ty się powinnaś tym martwić, no bez jaj. Faktycznie na IP powinni pomoc bez niczego, bez skierowania.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie byle jaki szpital tylko teoretycznie renomowana placówka o ktorej same ochy i achy się słyszy jak to tam jest wspaniale. A tu przychodzi dziewczyna z problemami i traktują ją gorzej niż psa.
    Potem jakby nie daj Boże coś się stało to umyja ręce i powiedzą a co my mamy do tego. A jeszcze do tego wszechobecne chamstwo

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin rozlozyla rece i powiedziala,ze jesli moj stan jest ok to szpital nie musi mnie przyjac. Biedronka te ochy i achy to jednak na wyrost przynajmniej jesli chodzi o IP.

Edit: ja mega puchne, bo z dwa dni temu wazylam 94 a dzis 96 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 11:03

• terka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To smutne ze te ochy i achy działają tak, że potem ludziom sie nie chce...
    Pixi trzymajcie sie tam cala trójką razem... Chłopaki dzielne, mama dzielna, byle do 12 dotrwać...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Moja gin rozlozyla rece i powiedziala,ze jesli moj stan jest ok to szpital nie musi mnie przyjac. Biedronka te ochy i achy to jednak na wyrost przynajmniej jesli chodzi o IP.

Edit: ja mega puchne, bo z dwa dni temu wazylam 94 a dzis 96 kg.
    L

Pixie, a może inny szpital, pojedź, powiesz że np. słabiej ruchy czujesz i masz taką i taka sytuacje i może Cię wezmą? Czy raczej nie ma szans?,

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinuje z Karowa,moga przyjac po 36 tc, remont maja OIOM'u a on jest dla ciaz ponizej 36 tc takze ciesze sie:), a i po pracy malz podjedzie po skierowanie. Aaaa i jak rozmawialam z Karowa to babka na IP powiedziala,ze skierowanie tez zatrzymuja wiec hehe poprosze gin o kilka skierowan. Z tymi ruchami to nie przejdzie Nalia,ale moze jak powiem ,ze dużo nagle przytylam i to cisnienie skaczace to moze wtedy??Jeju, ale kombinacje...co mozna jeszcze im powiedziec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 11:22

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze cisnienie skacze mdli Cie źle sie czujesz cukry tez nie mozesz uregulowac i puchniesz

Mnie mdli :(

• Decadence Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, po pierwsze - to puchniecie powinnaś zgłosić gince. I niech sprawdza, czy wszystko jest oki. Przy nadciśnieniu to ważne. Po drugie - jeśli chcesz być w szpitalu, to ja mam patent na kilka dni. Ja trafiłam na IP z totalną grypa żołądkowa, odwodniona itp. Zajęli się mną super. Kurczę, gdybyś powiedziała, że wymiotowalas całą noc, źle się czujesz itp. to muszą Cię wziąć, jedyne co, to elektrolity Ci dadzą w kroplowce, ale to nie zaszkodzi. No to patent awaryjny jest, ale wiadomo...

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ