X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny:) umówiłam na 11.6 termin w poradni przyszpitalnej, pomierzą mnie, kluskę i doradzą co robić, gdyby trzeba było obracać (bo ciagle wierze, że jeszcze jest szansa, że sama sie obroci) to zaplanuje to tak pozno jak sie da, żeby dać jej czas no i gdyby doszlo do jakis komplikacji i musieli by ją szybko wyciągnąć to żeby była maxymalnie dojrzała

kashanti lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Wasze maluchy reagują na upały? Moja dzidzia dzisiaj kopie i przeciąga się raczej z częstotliwością jak zwykle, ale jakoś tak słabiej, jakby chciała, a nie mogła :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti brak słów na tamtejsza opiekę okołociążową ..
    My po wizycie, waga malucha dzisiaj 2300 gramów, wszystkie wymiary delikatnie w tył, tylko brzuszek mocno w tył bo ok 4 tygodnie. Jednak najważniejsze, że są przyrosty, poza tym cała reszta super-przepływy, ilość wód itd :)

Duzaa, Nalia, PixiDixi, magdis, dżelka, kashanti, blama, karolcia87, melbusia88, katka84, Urszulka89, krooolik lubią tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia - moja dzidzia faktycznie w ciągu dnia kiedy jest najcieplej rusza się dosyć ospale :) tzn czuje ją cały czas ale dzikie ruchy rozpoczynają się dopiero pod wieczór :)
    Cuddlemuffin - mam nadzieję, że obejdzie się U Ciebie bez obrotu zewnętrznego, jakoś strasznie mnie ta czynność przeraża..

Nalia lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytam o gbs i postanowiłam, że się wypowiem jako, że miałam pozytywny wynik w pierwszej ciąży.
    Kashanti ja też nie mieszkam w Polsce i opieka jest bardzo podobna jak w Danii. W pierwszej ciąży badania na gbs robiłam na własną rękę (tutaj nikt tego nie zleca) i przyszłam do położnej z wynikami. Od razu nakleiła na moją książkę ciąży żółtka naklejke, że jestem gbs + i podczas porodu podali mi dożylnie antybiotyk. Dodatkowo dziecko musi być monitorowane przez coanjmniej 24 h po porodzie, czy nie doszło do jakiś powikłań z powodu gbs. U nas wszystko było ok i wyszliśmy do domu na drugi dzień.
    Teraz dopiero będę robić badanie, znów prywatnie i już się nastawiam że czekam mnie to samo. I tak jak piszą dziewczyny - wcześniejsze podawanie antybiotyku jak i samo badanie nie ma sensu, bo skurczybyk lubi wracac!

Moja aparatka w brzuchu też postanowiła się na sam koniec przekrecic głowa do góry. A od połowy ciąży już była ułożona glowkowo, ostatnio u położnej 1,5 tyg temu glowkowo, wczoraj na USG - głowa pod żebrami.
    Jestem przerażona wizja cesarki, więc jeśli macie jakieś magiczne sposoby które pomogą jej ułożyć się jak trzeba to chętnie poznam!
    Mamy trochę ponad 3 tyg. U mnie dzisiaj 32+3.

kashanti lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Cześć dziewczyny. Czytam o gbs i postanowiłam, że się wypowiem jako, że miałam pozytywny wynik w pierwszej ciąży.
    Kashanti ja też nie mieszkam w Polsce i opieka jest bardzo podobna jak w Danii. W pierwszej ciąży badania na gbs robiłam na własną rękę (tutaj nikt tego nie zleca) i przyszłam do położnej z wynikami. Od razu nakleiła na moją książkę ciąży żółtka naklejke, że jestem gbs + i podczas porodu podali mi dożylnie antybiotyk. Dodatkowo dziecko musi być monitorowane przez coanjmniej 24 h po porodzie, czy nie doszło do jakiś powikłań z powodu gbs. U nas wszystko było ok i wyszliśmy do domu na drugi dzień.
    Teraz dopiero będę robić badanie, znów prywatnie i już się nastawiam że czekam mnie to samo. I tak jak piszą dziewczyny - wcześniejsze podawanie antybiotyku jak i samo badanie nie ma sensu, bo skurczybyk lubi wracac!

Moja aparatka w brzuchu też postanowiła się na sam koniec przekrecic głowa do góry. A od połowy ciąży już była ułożona glowkowo, ostatnio u położnej 1,5 tyg temu glowkowo, wczoraj na USG - głowa pod żebrami.
    Jestem przerażona wizja cesarki, więc jeśli macie jakieś magiczne sposoby które pomogą jej ułożyć się jak trzeba to chętnie poznam!
    Mamy trochę ponad 3 tyg. U mnie dzisiaj 32+3.
    U mnie też głową pod żebrami 35tc, lekarz daje małe szanse na obrót.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia może was pociesze moim siostrom dzieci poodwracaly się dzieci tydzień przed porodem. Mój gin również mówił że często dzieci tydz przed porodem się przekrecaja a nawet jak już wody odchodzą :)

Mnie męczy w nocami okropna zgaga,macie na to jakieś sposoby? Zastanawiam się nad piciem siemia wieczorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 09:28

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgagę pomaga mleko. :)

Britty lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też tak szybko sie meczycie? Ostatnie dwa dni to jakas masakra.. Wczoraj chcialam isc na krotki spacer, samo ubranie sie tak mnie zmeczylo, ze zrobilo mi sie slabo i w koncu zamiast isc to sie polozylam. Dzis to samo, sniadanie, prysznic, ubranie i padlam, leze.. Jak czytam, że wy jeszcze mieszkanie sprzatacie to zastanawiam sie co ze mna jest nie tak.. Pije sporo jak na moje mozliwosci, obrzekow nie mam poza stopami wieczorem ale to powiedzmy norma, wiec o co chodzi? Po prostu ciaza czy sie martwic?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, jak Wasze maluchy reagują na upały? Moja dzidzia dzisiaj kopie i przeciąga się raczej z częstotliwością jak zwykle, ale jakoś tak słabiej, jakby chciała, a nie mogła :D
    U mnie zdecydowanie się mniej ruszała wczoraj - ale samej było mi potwornie gorąco. Położyłam sobie na chwilę mokrą bluzkę na brzuch - co miałam wywiesić na pole i śmiałam się do męża, że młodej chłodniej bo zaczęła się pod nią wiercić :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tak szybko sie meczycie? Ostatnie dwa dni to jakas masakra.. Wczoraj chcialam isc na krotki spacer, samo ubranie sie tak mnie zmeczylo, ze zrobilo mi sie slabo i w koncu zamiast isc to sie polozylam. Dzis to samo, sniadanie, prysznic, ubranie i padlam, leze.. Jak czytam, że wy jeszcze mieszkanie sprzatacie to zastanawiam sie co ze mna jest nie tak.. Pije sporo jak na moje mozliwosci, obrzekow nie mam poza stopami wieczorem ale to powiedzmy norma, wiec o co chodzi? Po prostu ciaza czy sie martwic?

To TYLKO ciąża :D Idąc po córkę do szkoły mam na piętro kilka schodów to pokonania i zanim ją odbiorę to siadam na ławeczcę przed salą i muszę odpocząć :p nie mówiąc już o robieniu obiadu (mając starsze dziecko muszę mieć choć zupę ;)) czy sprzątaniu - tu dużo mój mąż pomaga. Teraz jest sypanie kwiatków w kościele - to chodzimy bo córa bardzo chce. Ogólnie nawet pranie składam na siedząco na raty :p w poprzediej ciąży nie pamiętam żebym tak się męczyła. No ale córka była z marca to i upałów ne było, u nas zima straszna zawsze - masa śniegu wiec też za dużo nie wychodziłam. Ogólnie mniej obowiązków. Teraz mamy prawie lato i te upały u nas najbardziej dawają mi popalić chyba :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ja mam tak do południa właśnie potem już czuję się dobrze, już chyba taki etap ciąży że organizm potrzebuje dużo odpoczynku.

Co do ruchów to moja córeczka sporo się rusza, a raczej napina.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprzątam, chodzę na spacer, pływam na basenie, ale czuję, że to tylko siłą woli, bo jak się tylko na chwile położę, to śpię z 2h w dzień :) jakoś mam obawę przed rozleniwieniem się, żeby cukry nie wzrosły :/

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, meldujemy się po wizycie.
    Młody waży 2350 g więc nadrobił
    wszystkie przepływy, pomiary i parametry super
    jedyny parametr nie super to szyjka .... skróciła się znacznie bo ma tylko 1,8
    więc nakaz oszczędzania się, odpoczynku, leniuchowania

kkarolina89, Urszulka89, Kaktus93, cuddlemuffin, Britty, Duzaa, karolcia87, Vanilka, magdis, krooolik, melbusia88, melbusia88, melbusia88, melbusia88, melbusia88, dżelka, anecz_kaa lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja to jakos nie rozumiem tej zasady tuz przed terminem porodu 3xS, żeby przyspieszyć poród, skoro ja przed całą ciążę sprzątam, chodze po schodach itd :p to przecież mój organizm nie zauważy, że to coś dodatkowego :p

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Dlatego ja to jakos nie rozumiem tej zasady tuz przed terminem porodu 3xS, żeby przyspieszyć poród, skoro ja przed całą ciążę sprzątam, chodze po schodach itd :p to przecież mój organizm nie zauważy, że to coś dodatkowego :p

Chodzi Ci o seks? Głównie o to w tym chodzi, że w spermie jest taka substancja która przyspiesza dojżewanie szyjki macicy a co za tym idzie szynsze jej skracanie :) u mnie w pierwszej ciązy podziałało. :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no u mnie na pewno by organizm zauważył, że to coś nowego gdybym w terminie porodu zmusiła męża do jakiejś aktywności łóżkowej bo u nas już pare miesiecy nic, w zasadzie odkąd brzuch sie powiększył to on ma taką blokadę psychiczną, że koniec, moge zapomnieć. No nic, odbije sobie po porodzie, już sie z tym pogodziłam

• Britty Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Mam dokładnie to samo spostrzeżenie, codziennie biegam po schodach, sprzątam, chodzę po okolicy,mój mąż to wgl ma podniesione libido latem bo cycuszki się pokazują jak to wszyscy się śmieją więc raczej nie sądzę żeby organizm się zdziwił na seks. :D chyba pójdę przekopać ogródek jak mała nie będzie chciała wyjść :D

Shadee gratuluję udanej wizyty,. Często słyszę że szyjka się skraca a maluszek rodzi się w terminie :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam mówię że to nie chodzi o aktywność a właśnie o tą substancję w spermie. Prostaglandyny :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, a ja od 3, dni chodzę na maksa napalona, a tu nic z tego, muszę czekać co najmniej te 3 tygodnie, żeby nie wywołać skurczy, które mogą być po orgazmie. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ