X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Hej... A ja dzisiaj miałam zderzenie. Co prawda nie był to jakiś wypadek, ale jestem tak rozkojarzenie, że facet zachamowal a ja w ostatniej chwili wychamowalam. Walnelam mu w tył. Bardzo się zdenerwowalam. To był jakiś starszy Pan. Wiadomo że się zdenerwował bo miał prawo i odrazu do mnie z pretensjami. Przecież nie zrobiłam tego celowo. Na szczęście powiedziałam mu, że nie chce się denerwować bo jestem w ciąży to zmiana o 360stopni i był bardzo miły. Przeprosiłam go, dałam numer tel i zadzwonił później. Pojechaliśmy spisać dane z moim, porobil zdjęcia i sobie już ten Pan wszystko sam załatwi. Uff. Dobrze, że Pan był wyrozumiały. Na koniec powiedział, że nic się nie stało, że najważniejsze że nam nic nie jest a to się naprawi.
    Oh to dobrze ze wy cali! Odpocznij teraz.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Lez ja tez to robie ;) a moja Marysia dokazuje ,ze hej :)
    Ja juz Oskara sie.pozbylam poszedl.do.szkoly. Lena sie wyspała i ma doborowy humor. Zjadla krem.z.dyni.zagryzla ciastkiem.hippa(dzien dziecka.dzis) i bawi sie piłka.

Magic, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę ja też dzisiaj się czuje jakby mnie coś rozkladało. spać mi się chce i łeb pęka :( chyba się położę na godzinę

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    kurczę ja też dzisiaj się czuje jakby mnie coś rozkladało. spać mi się chce i łeb pęka :( chyba się położę na godzinę
    Śpij śpij. Ja przed ciążą mogłam spac w dzień teraz leżę i nie mogę

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa o matko! dlatego ja się boję prowadzić auto w ciąży... dobrze że Wam nic nie jest :*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Hej... A ja dzisiaj miałam zderzenie. Co prawda nie był to jakiś wypadek, ale jestem tak rozkojarzenie, że facet zachamowal a ja w ostatniej chwili wychamowalam. Walnelam mu w tył. Bardzo się zdenerwowalam. To był jakiś starszy Pan. Wiadomo że się zdenerwował bo miał prawo i odrazu do mnie z pretensjami. Przecież nie zrobiłam tego celowo. Na szczęście powiedziałam mu, że nie chce się denerwować bo jestem w ciąży to zmiana o 360stopni i był bardzo miły. Przeprosiłam go, dałam numer tel i zadzwonił później. Pojechaliśmy spisać dane z moim, porobil zdjęcia i sobie już ten Pan wszystko sam załatwi. Uff. Dobrze, że Pan był wyrozumiały. Na koniec powiedział, że nic się nie stało, że najważniejsze że nam nic nie jest a to się naprawi.

Nie przejmuj sie kochana, ja w 6 tyg bedac tez wjechalam gosciowi w tyl...pierwszy raz w zyciu sluczke mialam... wazne, zeby teraz polezec I poodpoczywac, bo zawsze to stres... jest oc I oni wszystko zalatwia...po to sie to placi. Uszka do gory

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    O matko dobrze, ze nic się nie stało.Ja miałam dzisiaj jechać z przeglądem ale mam takiego kręciła w głowę, ze jutro mąż to załatwi nie ma opcji żebym wsiadła do auta

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Britty Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja jestem właśnie po badaniach prenatalnych, z dzidzia wszystko w porządku, niestety jeszcze za wcześnie aby zobaczyć co ma miedzy nóżkami, lekarka powiedziała, ze mam taki układ tkanek,ze wgl ciezko bedzie zobaczyć. Za dwa tyg będą wyniki pappy.

Loczek2018, PixiDixi, magdaaq, Biedronka89, muminka83, kashanti, Ineczka, karolcia87, Vanilka, Sabinkak, Lena21, melbusia88 lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co płci maleństwa. Mój mąż wczoraj doszedł do wniosku że on chce niespodzienki. Hehe. Może sobie chcieć ja i tak będę wiedzieć o ile maluszek bedzie chciał pokazać

anecz_kaa, magdaaq, pi84 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczyny ja jestem właśnie po badaniach prenatalnych, z dzidzia wszystko w porządku, niestety jeszcze za wcześnie aby zobaczyć co ma miedzy nóżkami, lekarka powiedziała, ze mam taki układ tkanek,ze wgl ciezko bedzie zobaczyć. Za dwa tyg będą wyniki pappy.
    To też tak długo czekasz jak ja. W ciąży z córką wyniki miałam na drugi dzień od pobrania. Teraz też każda czekać około dwóch tyg.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mu nie mow :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    To mu nie mow :p
    Nie mam zamiaru, tylko że on się upiera być na każdej wizycie. Ciekawe jak uda mu się to pogodzić. Wiem że będę mieć przez niego niezły ubaw

• Magic Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam już sraczke. Okazało się że mój mąż będzie miał operację już w przyszłym tyg! dziś lekarz wypalił z propozycją przyjścia w niedzielę do szpitala. Matko czekałam na ten dzień i się strasznie boje:(
    I tak oto usnęłam :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Udało mi się wybłagać panią z poradni genetycznej o podanie wyniku pappy i o wynik już skorygowany. Wyniki są ale musi je obliczyć . Będzie dzwonić wieczorem. Jestem w ogromnym stresie

Sabinkak lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam że będą wcześniej. Ale się boje. Płacze dziś na zmianę z atakami takiego zobojętnienia

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Wiedziałam że będą wcześniej. Ale się boje. Płacze dziś na zmianę z atakami takiego zobojętnienia

Wiem że łatwo mówić ale spróbuj się odprężyć zajmij się czymś żeby nie myśleć i przede wszytkim postaraj się myśleć pozytywnie bo na pewno wszystko będzie dobrze

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Tzn ZUS już płaci twoje zwolnienie.
    Jeszcze zadzwoń i się upewnij ale przynajmniej mąż tak kiedyś miał. Był na L4 umowa w trakcie zakończona i ZUS wypłacał
    Jeżeli to staż z urzędu pracy to nie zus płaci za zwolnienie lekarskie tylko urząd. Pytałam męża kiedyś, pracuje w urzędzie pracy. Jest też takie coś, że jeśli pracodawca dojdzie do wniosku, że pracownik przebywa dłużej na zwolnieniu to może zakończyć staż z powodu niewykonania planu stażu przez pracownika. Nie wiem jak w przypadku ciąży jest ze zwolnieniem po zakończeniu stażu ale na stażu z urzędu pracy nie jest to forma jakiejkolwiek umowy o pracę i nie wchodzi tu kodeks pracy co za tym idzie wypłacanie zwolnienia przez zus po zakończeniu zatrudnienia. Staż z up to umowa między pracodawcą a urzędem a nie jak przy normalnej umowie o pracę - pracodawca - pracownik.

Magic lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Rybeczka uspokoj się. To.nic nie da. Mocno kciuki trzymam❤❤

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic będzie dobrze. Fajnie ze juz teraz a nie w kwietniu:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi kochana jak tam?

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ