X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZesc kobitki, wczoraj sie pochwaliłam ze było 3dni bez mdłości no to właśnie zwróciłam wszystko co zjadłam :p ah odrazu czuje sie ciążowo :D

Sabinkak lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ineczka nie miałam nigdy takiej sytuacji. co prawda nam przepadła wycieczka-6100-W całości bo byłam w ciąży pozamaczmicznej. ale biuro oddało tylko 10%... ale nie mieliśmy żadnego ubezpieczenia na wypadek rezygnacji

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic nie moga Ci wstrzymywac bo chca Cie skontrolowac absurd. Wstrzymuje sie dopiero po kontrolu jak sa ku temu przesłanki. Dopytaj sie o co kaman i na tej podstawie pisz pismo z zadaniem wyjasnienia braku pieniedzy.

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GIN ODZDZWONILA DO MNIE. KRWIAK MOŻE CZĘŚĆ SIĘ WCHLANIAC CZĘŚĆ EWAKUOWAC. LEZEC ODPOCZYWAĆ.

PixiDixi, Magic, Kinga40, Loczek2018 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że nie maja prawa zatrzymać pensji..mogą skontrolować ale dopiero po tym a nie przed tym. Poza tym jaki to absurd zeby w ciąży robix takie jaja.

W.sumie tez sie.spodziewam kontroli hahaha. Mam l4 leżące wiec to oni mnie mogą nawiedzic. Zapraszam.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    GIN ODZDZWONILA DO MNIE. KRWIAK MOŻE CZĘŚĆ SIĘ WCHLANIAC CZĘŚĆ EWAKUOWAC. LEZEC ODPOCZYWAĆ.
    Więc kochana leżymy dalej. :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Wiesz Pixi u Nas w sanepidzie np zaczynasz od 1700.. musle ze przedstawiciel ma wyzsza podstawe plus np auto

Aneczka wiem ile moja firna,miedzynarodiwa korporacja placi....okolo 2000 tys.na reje a z auta sie spowiadasz z kazdego kilometra. Jak zarabiasz mniej niz te 2000 na reke i chcesz pracowac po 12 godzin plus mase raportow,ktore robisz po nocach,i cyklowkach gdzie znikasz na 3 dni i Cie nie ma to aplikuj.

Auto jest narzedzien nie gratyfikacja i jak przychodza swiezaki i traktuja auto jako bonus to jest jak jest.
    Didam,ze w kazdym aucie gps,pojedziesz niezgodnie z planem dnia to masz sie tlumaczyc i z kilometraza Ci obcinaja. Wiecej od kuchni nic nie powiem bo wyidealuzowany jest obraz tej roboty....

Pomimo,ze mojasytuacja jestkompletnie nie do porownania do pracy repa bo swoje frycowe jyz zaplacilan to z perspektywy czasu dla mnie to jest dojenie czlowieka ze wszystkiego.
    Jak pojdziesz sama zobaczysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 13:14

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    A to ubezpieczalnia robi problem ?,przeczytalas dokladnie zakres ubezpieczenia i warunku rezygnacji?,
    Biuro oddalo cześć a reszta ubezpieczalnia.O czym nikt nam nie powiedział bo jak się pytałam kto zwraca pełna kwotę powiedzieli, ze biuro. Wykupione ubezpiecxenie miało nam gwarantować zwrot nawet bez konkretnych powodów, dlatego zostało wykupione

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:

Lez ja tez to robie ;) a moja Marysia dokazuje ,ze hej :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Biuro oddalo cześć a reszta ubezpieczalnia.O czym nikt nam nie powiedział bo jak się pytałam kto zwraca pełna kwotę powiedzieli, ze biuro. Wykupione ubezpiecxenie miało nam gwarantować zwrot nawet bez konkretnych powodów, dlatego zostało wykupione
    Napisz więc że wtedy będziesz po porodzie. Wspomnij że dziecko będzie mieć około 2 miesięcy i nie możesz jechać. To powinni uwzględnić.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:

Ineczka nie pomoge na odlegosc bo aby cis doradzic musza byc konkrety...Jak sue cis ubezpiecza zawsze daja zakres ubezpieczenia i ns tej pidstawie wiesz czego mozesz oczekiwac. Jak jestcos niezgidne z umiwa to piszesz pismo by wyjadnili dlaczego jest fos niezgidne umiwa umiwa jak jedt lamans to jedt pidstawa by pojsc do sadu.

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez trochę czekałam na wypłatę z ZUS dostałam póki co tylko do 20 grudnia wiec pewnie reszta przyjdzie w okolicach 20 tak mis Ie wydaje bo miałam kolejne zwolnieni od 21 grudnia do 24 stycznia

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ineczka nie pomoge na odlegosc bo aby cis doradzic musza byc konkrety...Jak sue cis ubezpiecza zawsze daja zakres ubezpieczenia i ns tej pidstawie wiesz czego mozesz oczekiwac. Jak jestcos niezgidne z umiwa to piszesz pismo by wyjadnili dlaczego jest fos niezgidne umiwa umiwa jak jedt lamans to jedt pidstawa by pojsc do sadu.
    Dlatego będę pisała odwołanie dokumenty mam u rodziców wiec muszę pojechać i zdanie po zdaniu przerobić nie odpuszczę m tak łatwo :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Tez trochę czekałam na wypłatę z ZUS dostałam póki co tylko do 20 grudnia wiec pewnie reszta przyjdzie w okolicach 20 tak mis Ie wydaje bo miałam kolejne zwolnieni od 21 grudnia do 24 stycznia

Zus wyplaca za konkretne zwolnienia.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dlatego będę pisała odwołanie dokumenty mam u rodziców wiec muszę pojechać i zdanie po zdaniu przerobić nie odpuszczę m tak łatwo :)

Powiem Ci,ze nie rozumiem dlaczego mialas dawac zaswiadczenia o ciazy i tlumaczenia skoro rezygnacja moglabyc bez podawania przyczyny. Przegladnij dokladnie warunki ubezpieczenia i wypunktuj ich ostro.

• Magic Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego chcę teraz załatwić tak by od 14 mieć l4 do końca stycznia i od lutego na 4 tyg bo ja oszaleje z nimi. ca za barnay

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    dlatego chcę teraz załatwić tak by od 14 mieć l4 do końca stycznia i od lutego na 4 tyg bo ja oszaleje z nimi. ca za barnay

Najlepiej tak :)

• kashanti Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja troche nie rozumiem wycieczek z biurem podrozy:) jezdzilam na takie majac nascie lat i kiedy rodzice chcieli byc pewni, ze sie po drodze nie zgubie:)
    po 1. placi sie znacznie wiecej niz gdyby czowiek chcialby pojechac sam
    po 2. czesto jest sie skazanym na hotel pelen rodakow:P
    po 3. jest sie uzwiazanym w jednym miejscu
    po 4. wiele innych minusow...
    polecam jechac samemu:) loty - skyscanner.com, hotele - hotels.com :) oblecialam doslownie caly swiat nie korzystajac z zadnych biur podrozy, spiac w hotelach 3 i 4 gwiazdkowych i hostelach, zwiedzajac cala mase swietnych miejsc i nie majac problemu z wizami ( jedynie zalatwianie wizy chinskiej w japonii bedac polakiem bylo troche czasochlonne bo musielismy sie pojawic w abasadzie 2 razy :D - i w ciagu tygodnia mielismy wlepki w paszportach ). Wszystkie wycieczki albo ogarnialismy sami wynajmujac kierowce albo korzystalismy z pomocy lokalnych opcji :) polecam bo dalej taniej i lepiej niz z biurem:) a gdyby ktos potrzebowal pomocy to chetnie udziele informacji na temat krajow spoza europy: USA, Kanady, Kuby, Meksyku, tunezji, emiratow arabskich, kataru, sri lanki, malezji, singapuru, tajlandii, hong kongu, tajwanu, japonii, korei, chin, brunei, indonezji, australii, nowej zelnadii...
    Jeszcze raz polecam bo czesto i gesto wyjazd samemu jest na o wiele wyzszym "poziomie" za mniejsze pieniadze bo nie trzeba doplacac za utrzymanie biura i za cala reszte rzeczy + rezygnacja z wyjazdu to darmowe odwolanie hoteli i odwolanie lotu :)
    a no i sa miejsca gdzie bez biura podrozy ani rusz:) np. wyjazd na biegun bez biura podrozy moglby byc problematyczny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 13:36

PixiDixi, Mmargotka, muminka83, Carolline lubią tę wiadomość

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... A ja dzisiaj miałam zderzenie. Co prawda nie był to jakiś wypadek, ale jestem tak rozkojarzenie, że facet zachamowal a ja w ostatniej chwili wychamowalam. Walnelam mu w tył. Bardzo się zdenerwowalam. To był jakiś starszy Pan. Wiadomo że się zdenerwował bo miał prawo i odrazu do mnie z pretensjami. Przecież nie zrobiłam tego celowo. Na szczęście powiedziałam mu, że nie chce się denerwować bo jestem w ciąży to zmiana o 360stopni i był bardzo miły. Przeprosiłam go, dałam numer tel i zadzwonił później. Pojechaliśmy spisać dane z moim, porobil zdjęcia i sobie już ten Pan wszystko sam załatwi. Uff. Dobrze, że Pan był wyrozumiały. Na koniec powiedział, że nic się nie stało, że najważniejsze że nam nic nie jest a to się naprawi.

kashanti lubi tę wiadomość

ckaiskjo3c7906hm.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    ja troche nie rozumiem wycieczek z biurem podrozy:) jezdzilam na takie majac nascie lat i kiedy rodzice chcieli byc pewni, ze sie po drodze nie zgubie:)
    po 1. placi sie znacznie wiecej niz gdyby czowiek chcialby pojechac sam
    po 2. czesto jest sie skazanym na hotel pelen rodakow:P
    po 3. jest sie uzwiazanym w jednym miejscu
    po 4. wiele innych minusow...
    polecam jechac samemu:) loty - skyscanner.com, hotele - hotels.com :) oblecialam doslownie caly swiat nie korzystajac z zadnych biur podrozy, spiac w hotelach 3 i 4 gwiazdkowych i hostelach, zwiedzajac cala mase swietnych miejsc i nie majac problemu z wizami ( jedynie zalatwianie wizy chinskiej w japonii bedac polakiem bylo troche czasochlonne bo musielismy sie pojawic w abasadzie 2 razy :D - i w ciagu tygodnia mielismy wlepki w paszportach ). Wszystkie wycieczki albo ogarnialismy sami wynajmujac kierowce albo korzystalismy z pomocy lokalnych opcji :) polecam bo dalej taniej i lepiej niz z biurem:) a gdyby ktos potrzebowal pomocy to chetnie udziele informacji na temat krajow spoza europy: USA, Kanady, Kuby, Meksyku, tunezji, emiratow arabskich, kataru, sri lanki, malezji, singapuru, tajlandii, hong kongu, tajwanu, japonii, korei, chin, brunei, indonezji, australii, nowej zelnadii...
    Jeszcze raz polecam bo czesto i gesto wyjazd samemu jest na o wiele wyzszym "poziomie" za mniejsze pieniadze bo nie trzeba doplacac za utrzymanie biura i za cala reszte rzeczy + rezygnacja z wyjazdu to darmowe odwolanie hoteli i odwolanie lotu :)

Dokladnie!, ja dwa razy polecialam z biurem ,raz bo jeszcze nic nie kumalam a drugi bo sadzilam,ze pierwszy raz byl wpadka biura.

Pozniej zaczelam samodzielnie sie organizowac :), nie zwiedzialam az tak duzo jak Ty Kashanti,ale prawie cala Europe . Samolot pozniej wynajecie auta i bylam sobie sterem,zeglarzem i okretem. Raz jedyny zaryzykowalam i autkiem smignelam do Chorwacji zatrzymujac sie po drodze i zwiedzajac. Ciut za ciezko bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 13:55

kashanti, Carolline lubią tę wiadomość

‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ