LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
anecz_kaa wrote:ja myslałam o podyplomówce z zarządzania albo ksiegowości... bo chciałabym się przebranżowić
Ja skonczylam zarzadzanie i marketing,szkoda czasu ....ksiegowosc da Ci wiecej mozliwosci,firme zalozysz,doradztwo podatkowe nawet babki sobie zatrydnisz bada wszystko robily a Ty nadzor.
Powiem Ci,ze nawet fakt ,ze zrobilam to na renomowanej,panstwowej uczelni to i tak troche zaluje....
Teoretycznie pracowałam w swoim kierunky bo jako manager i na swoj sposob mialam wplyw na firme,ale najlepsze pieniadze zarobisz na swoim a aby miec swoje to trzeba miec specjaluzacje w tych czasach a ja znam sie na obrocie farmaceutycznym i do cholery hurtowni sobie nie zalize bo to grube miliony wiec ciezko pracowalam dla firmy farmaceutycznej za ulamek tego co im przynosilam. Frustracja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 11:57
-
wiesz co ja dziewczynom kupiłam gryka-pianka- kokos niby najlepsze.... a Julke on uczulił
i dusila nam sie w nocy az do wymiotów... zmienilismy lozko jej i materac pojechał do mojej mamy. Julce przeszło. i spała tam w lozeczku i znow taka sama akcja, az wymiotowała. moja mama wsciekla wywaliła go. wiecej nie kupie i nie polecam
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDo mnie właśnie zadzwonili z urzędu pracy z informacją że jak dostarcze jeszcze jedno l4 to koniec mam stażu. Wręcz wprost kobieta mi powiedziała że jej zdaniam sama powinnam zrezygnować bo ona boi się że przez stres w pracy może coś stać się mojemu dziecku. Normalnie siedzę i rycze.
-
Biedronka89 wrote:Do mnie właśnie zadzwonili z urzędu pracy z informacją że jak dostarcze jeszcze jedno l4 to koniec mam stażu. Wręcz wprost kobieta mi powiedziała że jej zdaniam sama powinnam zrezygnować bo ona boi się że przez stres w pracy może coś stać się mojemu dziecku. Normalnie siedzę i rycze.
-
anecz_kaa wrote:wiesz co ja dziewczynom kupiłam gryka-pianka- kokos niby najlepsze.... a Julke on uczulił
i dusila nam sie w nocy az do wymiotów... zmienilismy lozko jej i materac pojechał do mojej mamy. Julce przeszło. i spała tam w lozeczku i znow taka sama akcja, az wymiotowała. moja mama wsciekla wywaliła go. wiecej nie kupie i nie polecam
Ooo to dobra rada bo myslalam o gryce ze wzgledu na wlasciwosci i nigdy bym nie pomyslala,ze moze uczulac. Dzieki Aneczka!! -
PixiDixi wrote:Ja skonczylam zarzadzanie i marketing,szkoda czasu ....ksiegowosc da Ci wiecej mozliwosci,firme zalozysz,doradztwo podatkowe nawet babki sobie zatrydnisz bada wszystko robily a Ty nadzor.
Powiem Ci,ze nawet fakt ,ze zrobilam to na renomowanej,panstwowej uczelni to i tak troche zaluje....
Teoretycznie pracowałam w swoim kierunky bo jako manager i na swoj sposob mialam wplyw na firme,ale najlepsze pieniadze zarobisz na swoim a aby miec swoje to trzeba miec specjaluzacje w tych czasach a ja znam sie na obrocie farmaceutycznym i do cholery hurtowni sobie nie zalize bo to grube miliony wiec ciezko pracowalam dla firmy farmaceutycznej za ulamek tego co im przynosilam. Frustracja.
wiesz ja teraz mam dobrą pracę, ale... na nocki ( zgodziłam się) i zmiana po min 10h a czasem więcej. Jeśli chodzi o kasę to jestem zadowolona, ale reszta... aaa i dojazd mam 50 km. A ja nie chce firmy swojej, chce miec pensje placoną, jakoś pewniej sie czuje. Wystarczy, ze moj maz ma ziemie, a wiesz ze to nic pewnego i wszytsko zalezy od pogody. jako przedstawiciele farmaceutyczni tez dosc fajnie sie zarabia.
-
Biedronka89 wrote:Do mnie właśnie zadzwonili z urzędu pracy z informacją że jak dostarcze jeszcze jedno l4 to koniec mam stażu. Wręcz wprost kobieta mi powiedziała że jej zdaniam sama powinnam zrezygnować bo ona boi się że przez stres w pracy może coś stać się mojemu dziecku. Normalnie siedzę i rycze.
Z niczego nie ryzygnuj!co za babsztyl wredny, nie denerwuj sie. Podejdz do Zus dopytaj sie moum zdaniem oni nie moga Cie ot tak usunac ze stazu. -
nick nieaktualnyTo nawet nie chodzi o to że ja nie chcę. Bo chcę. Nudzi mi się w domu ale jeżeli przez pół dnia witam porcelane tak jak dzosiaj albo mam inne dolegliwości to nie dam rady fizycznie.
Powiedziała że mam niezrealizowany program stażu i to ją upoważnia do rozwiązania umowy jeżeli chodź jeszcze jeden dzień będę na zwilnianiu a potem stwierdziła że ona by wołała ze wzgledu na dobro mojego dziecko żeby tak się stało bo urząd skarbowy to bardzo stresujące miejsce i jeszcze coś mi się tam stanie.
I to wszystko dla tych 900 złotych które łaskawie dostaję -
nick nieaktualny
-
Carolline wrote:Urszulka to jestesmy dwie u mnie tez juz 3 przeziebienie
Lece na wizyte pierwsza do lekarza, az sie i ja zestresowalam troszke, choc wiem, ze mi pewnie tylko krew pobiora, i inne tego typu badania, ogladac mnie zapewne nikt nie bedzie, ale moze karte ciazy dostane :p