X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    nie masz się czym martwić. moja znajoma schudła w ciąży 25kg... także wiesz :) A ma dwójkę zdrowych i cudnych dzieci:)

Dziekuje...
    Ja tez jestem z grona watek cudow...bo wiele lat staralismy sie o dziecko, mam juz swoje lata, poronienie na koncie... I stad te ciagle strachy...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda daj znać co lekarz powiedział, mam nadzieje że to krwiak sie oproznil i oznacza to dla Ciebie poprawe sytuacji. Trzymam kciuki.

• Magic Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia to zupełnie normalne. Ale zawsze trzeba myśleć pozytywnie:)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy nie mogłam spać więc kochany mój mąż puścił mi obrady sejmu bo co jak co ale to mnie usypia zawsze. Akurat wczoraj był dzień dyskusji na temat aborcji i dowiedziałam się że nie noszę dziecka tylko jakieś bliżej nieokreślone coś

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak u Ciebie? , czy troche sie uspokoilo?, doczytalan,ze duzo leci i lecisz do gina.....

U mbie tez duzo( a bylo lepiej).

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Magda jak u Ciebie? , czy troche sie uspokoilo?, doczytalan,ze duzo leci i lecisz do gina.....

Martwicie mnie dziewczyny oby to nic poważnego i wszystko było ok. Trzymam za was kciuki i modlę się. Dajcie znać jak będziecie po lekarzu.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Pixie może się oczyszczać. Bądź dobrej myśli.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja w nocy nie mogłam spać więc kochany mój mąż puścił mi obrady sejmu bo co jak co ale to mnie usypia zawsze. Akurat wczoraj był dzień dyskusji na temat aborcji i dowiedziałam się że nie noszę dziecka tylko jakieś bliżej nieokreślone coś

tak mówili Ci, którzy są za aborcją, a Ci którzy są przeciwko? Ja nie chciałabym żeby prawo dot aborcji w pl uległo zmianie. W tej chwili jak kobieta została zgwałcona albo jak dziecko jest chore może je terminować i osobiście nie chciałabym, być w ciąży do końca wiedząc, że dziecko i tak umrze...

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, z tymi ciążami od samego poczatku problemy...

• Carolline Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka to jestesmy dwie u mnie tez juz 3 przeziebienie :/ Lece na wizyte pierwsza do lekarza, az sie i ja zestresowalam troszke, choc wiem, ze mi pewnie tylko krew pobiora, i inne tego typu badania, ogladac mnie zapewne nikt nie bedzie, ale moze karte ciazy dostane :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi mam pyt dot ciąży z ZE mogę?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi mam pyt dot ciąży z ZE mogę?

Mozesz :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do gin nie ide bo i tak mi to nic nie da a jechac 30 km w hedna a potem w druga strone w korkach...i nie mam z kim dzieci zostawic i wile lezec plackiem. Gin mi powiedziala,ze stara krew lezec nic nie robic.

magdaaq lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi i mnie gin tak mowi. Ale o 12 zadzwonie skonsultuje. U mnie typowo stara mega krew poszla bez domieszki świeżej. Teraz jest tyle co.nic lekko kawa z mlekiem. W nocy 2x.poszlo tak mocno stara ciemna czekolada i koniec. Jedynie bol.podbrzusza został ale to przy tym.jest normalne...
    I moja gin i na ip jak bylam.wcześniej mowili jasno. Zywa.krew jechac stara moze byc przy.krwiaku.
    Takie sytuacje powoduja ze człowiek traci moc.
    Jeszcze mnie Oskar wkurza truje gitarę co chwilę i drazni mnie kosmicznie Lena znowu fochy ma i mama jest obca babcia najkochansza. Naprawdę nic mi sie nie chce.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, żeby to były tylko oczyszczające się stare dziady <3

U mnie dziś sen był o ruchach, czułam w tym śnie jak kopie i to było takie piękne uczucie, wolałam męża i przyglądaliśmy ręce do brzucha :)

A dziś o 17:45 wizyta, zobaczymy

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pix czy możesz mnie uspokoić. Ja wiem że panikuje. Jednak mimo świetnych wyników dziecka od NT po nerki itd rozmowa z lekarzem wprowadziła mnie w .....
    Przypomnę po USG skorygowano do 1:1349
    Pappa wczoraj. Lekarz powiedział że tak czy owak muszę iść do genetyka i jednak faktycznie tylko on da mi wynik. Powiedziała że ona zaleca amnio
    Szlak mnie trafia. Powiedziała też że faktycznie takie dawki progesteronu i krwiak w ciąży może i prawdopodobnie bardzo zaburzy pappa . Ja nie chcę amnio a teraz tym pappa się denerwuje tym bardziej że wynik dostanę 22 stycznia. To dwa weekendy przede mną.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie o tyle dziwnie.ze krwiaka mam w pęcherzu plodowym...wiec nie wiem czy on tak.powinien sie ulatniac jak by byl w macicy.np. gin mowila ze powinien sie zlepic wchlonac...a tu jednak wyciek byl. Dlatego to musze obgadac z nia.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sobie siedzę i myślę.. że nie mam pojęcia jak "obsługiwać" takiego noworodka.
    W czym dziecko powinno spać - pod kołderką, w otulaczu, w śpiworku, bez niczego?
    W co i jak je ubierać? Co ile karmić? Co ile zmieniać pieluszkę w nocy? I milion innych wątpliwości...

Czytam, czytam i wcale nie jestem mądrzejsza. I trochę zaczyna mnie to przerażać :(

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wypisz wymaluj u mnie....Marys jest upierdliwa.wstalam dac jej sniafanie wywalila na podloge i teraz chidzi z humorkiem...Starsza tez z jakims humorkiem...kazalam jej podskoczyc do sklepu,10 minut drogi i wielka obraza.

Nie smutaj sie,czuje,ze nasze dziady schodza , i dobrze,ale stres mamy duzy i nawet zaklinanie mojej gin nie pomaga. Przetrwamy to!

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To wypisz wymaluj u mnie....Marys jest upierdliwa.wstalam dac jej sniafanie wywalila na podloge i teraz chidzi z humorkiem...Starsza tez z jakims humorkiem...kazalam jej podskoczyc do sklepu,10 minut drogi i wielka obraza.

Nie smutaj sie,czuje,ze nasze dziady schodza , i dobrze,ale stres mamy duzy i nawet zaklinanie mojej gin nie pomaga. Przetrwamy to!
    Ale takie chwile.jak te powoduja ze sie.nie chce nic. Ani lezenia ani walki. Czlowiek w jednej chwili traci sens tego co miał. Nagle wszystko sie jebie w jednym czasie

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ