X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    nie masz się czym martwić. moja znajoma schudła w ciąży 25kg... także wiesz :) A ma dwójkę zdrowych i cudnych dzieci:)

Dziekuje...
    Ja tez jestem z grona watek cudow...bo wiele lat staralismy sie o dziecko, mam juz swoje lata, poronienie na koncie... I stad te ciagle strachy...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda daj znać co lekarz powiedział, mam nadzieje że to krwiak sie oproznil i oznacza to dla Ciebie poprawe sytuacji. Trzymam kciuki.

• Magic Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia to zupełnie normalne. Ale zawsze trzeba myśleć pozytywnie:)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy nie mogłam spać więc kochany mój mąż puścił mi obrady sejmu bo co jak co ale to mnie usypia zawsze. Akurat wczoraj był dzień dyskusji na temat aborcji i dowiedziałam się że nie noszę dziecka tylko jakieś bliżej nieokreślone coś

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak u Ciebie? , czy troche sie uspokoilo?, doczytalan,ze duzo leci i lecisz do gina.....

U mbie tez duzo( a bylo lepiej).

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Magda jak u Ciebie? , czy troche sie uspokoilo?, doczytalan,ze duzo leci i lecisz do gina.....

Martwicie mnie dziewczyny oby to nic poważnego i wszystko było ok. Trzymam za was kciuki i modlę się. Dajcie znać jak będziecie po lekarzu.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Pixie może się oczyszczać. Bądź dobrej myśli.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja w nocy nie mogłam spać więc kochany mój mąż puścił mi obrady sejmu bo co jak co ale to mnie usypia zawsze. Akurat wczoraj był dzień dyskusji na temat aborcji i dowiedziałam się że nie noszę dziecka tylko jakieś bliżej nieokreślone coś

tak mówili Ci, którzy są za aborcją, a Ci którzy są przeciwko? Ja nie chciałabym żeby prawo dot aborcji w pl uległo zmianie. W tej chwili jak kobieta została zgwałcona albo jak dziecko jest chore może je terminować i osobiście nie chciałabym, być w ciąży do końca wiedząc, że dziecko i tak umrze...

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, z tymi ciążami od samego poczatku problemy...

• Carolline Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka to jestesmy dwie u mnie tez juz 3 przeziebienie :/ Lece na wizyte pierwsza do lekarza, az sie i ja zestresowalam troszke, choc wiem, ze mi pewnie tylko krew pobiora, i inne tego typu badania, ogladac mnie zapewne nikt nie bedzie, ale moze karte ciazy dostane :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi mam pyt dot ciąży z ZE mogę?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi mam pyt dot ciąży z ZE mogę?

Mozesz :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do gin nie ide bo i tak mi to nic nie da a jechac 30 km w hedna a potem w druga strone w korkach...i nie mam z kim dzieci zostawic i wile lezec plackiem. Gin mi powiedziala,ze stara krew lezec nic nie robic.

magdaaq lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi i mnie gin tak mowi. Ale o 12 zadzwonie skonsultuje. U mnie typowo stara mega krew poszla bez domieszki świeżej. Teraz jest tyle co.nic lekko kawa z mlekiem. W nocy 2x.poszlo tak mocno stara ciemna czekolada i koniec. Jedynie bol.podbrzusza został ale to przy tym.jest normalne...
    I moja gin i na ip jak bylam.wcześniej mowili jasno. Zywa.krew jechac stara moze byc przy.krwiaku.
    Takie sytuacje powoduja ze człowiek traci moc.
    Jeszcze mnie Oskar wkurza truje gitarę co chwilę i drazni mnie kosmicznie Lena znowu fochy ma i mama jest obca babcia najkochansza. Naprawdę nic mi sie nie chce.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, żeby to były tylko oczyszczające się stare dziady <3

U mnie dziś sen był o ruchach, czułam w tym śnie jak kopie i to było takie piękne uczucie, wolałam męża i przyglądaliśmy ręce do brzucha :)

A dziś o 17:45 wizyta, zobaczymy

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pix czy możesz mnie uspokoić. Ja wiem że panikuje. Jednak mimo świetnych wyników dziecka od NT po nerki itd rozmowa z lekarzem wprowadziła mnie w .....
    Przypomnę po USG skorygowano do 1:1349
    Pappa wczoraj. Lekarz powiedział że tak czy owak muszę iść do genetyka i jednak faktycznie tylko on da mi wynik. Powiedziała że ona zaleca amnio
    Szlak mnie trafia. Powiedziała też że faktycznie takie dawki progesteronu i krwiak w ciąży może i prawdopodobnie bardzo zaburzy pappa . Ja nie chcę amnio a teraz tym pappa się denerwuje tym bardziej że wynik dostanę 22 stycznia. To dwa weekendy przede mną.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie o tyle dziwnie.ze krwiaka mam w pęcherzu plodowym...wiec nie wiem czy on tak.powinien sie ulatniac jak by byl w macicy.np. gin mowila ze powinien sie zlepic wchlonac...a tu jednak wyciek byl. Dlatego to musze obgadac z nia.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sobie siedzę i myślę.. że nie mam pojęcia jak "obsługiwać" takiego noworodka.
    W czym dziecko powinno spać - pod kołderką, w otulaczu, w śpiworku, bez niczego?
    W co i jak je ubierać? Co ile karmić? Co ile zmieniać pieluszkę w nocy? I milion innych wątpliwości...

Czytam, czytam i wcale nie jestem mądrzejsza. I trochę zaczyna mnie to przerażać :(

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wypisz wymaluj u mnie....Marys jest upierdliwa.wstalam dac jej sniafanie wywalila na podloge i teraz chidzi z humorkiem...Starsza tez z jakims humorkiem...kazalam jej podskoczyc do sklepu,10 minut drogi i wielka obraza.

Nie smutaj sie,czuje,ze nasze dziady schodza , i dobrze,ale stres mamy duzy i nawet zaklinanie mojej gin nie pomaga. Przetrwamy to!

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To wypisz wymaluj u mnie....Marys jest upierdliwa.wstalam dac jej sniafanie wywalila na podloge i teraz chidzi z humorkiem...Starsza tez z jakims humorkiem...kazalam jej podskoczyc do sklepu,10 minut drogi i wielka obraza.

Nie smutaj sie,czuje,ze nasze dziady schodza , i dobrze,ale stres mamy duzy i nawet zaklinanie mojej gin nie pomaga. Przetrwamy to!
    Ale takie chwile.jak te powoduja ze sie.nie chce nic. Ani lezenia ani walki. Czlowiek w jednej chwili traci sens tego co miał. Nagle wszystko sie jebie w jednym czasie

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ