X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Pix czy możesz mnie uspokoić. Ja wiem że panikuje. Jednak mimo świetnych wyników dziecka od NT po nerki itd rozmowa z lekarzem wprowadziła mnie w .....
    Przypomnę po USG skorygowano do 1:1349
    Pappa wczoraj. Lekarz powiedział że tak czy owak muszę iść do genetyka i jednak faktycznie tylko on da mi wynik. Powiedziała że ona zaleca amnio
    Szlak mnie trafia. Powiedziała też że faktycznie takie dawki progesteronu i krwiak w ciąży może i prawdopodobnie bardzo zaburzy pappa . Ja nie chcę amnio a teraz tym pappa się denerwuje tym bardziej że wynik dostanę 22 stycznia. To dwa weekendy przede mną.

Chcialabym miec taki wynik ,uwierz mi...olej to amnio przy wynikach powyzej 1000 nawet Nifty sie nie robi. Kochana ,lekarze boja sie Twojej choroby i srake maja.....

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziewczyny tak sobie siedzę i myślę.. że nie mam pojęcia jak "obsługiwać" takiego noworodka.
    W czym dziecko powinno spać - pod kołderką, w otulaczu, w śpiworku, bez niczego?
    W co i jak je ubierać? Co ile karmić? Co ile zmieniać pieluszkę w nocy? I milion innych wątpliwości...

Czytam, czytam i wcale nie jestem mądrzejsza. I trochę zaczyna mnie to przerażać :(

Pojdz do szkoly rodzenia tam cos wiecej niz internet,ale powiem Ci,ze jak urodzisz to wszystko naturalnue pojdzie i nie spinaj sie....jeszcze masz duzo czasu aby sie doksztalcic.

KarolinaDe lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ale takie chwile.jak te powoduja ze sie.nie chce nic. Ani lezenia ani walki. Czlowiek w jednej chwili traci sens tego co miał. Nagle wszystko sie jebie w jednym czasie

Wiem Madziu,ale dasz rade,dla Leonka dasz rade!!!!!!!!!!

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez kawa z mlekiem,ale strasznie duuuuuuzo....

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi u Was ZE wyszedł na usg czy jak? i ciaza terminowana czy sama poleciała?? Zaczynam sie stresować tym czekaniem na wynik :( jeszcze doczytałam, że 9 dni roboczych od kiedy próbka trafi do labu, a nie wiem gdzie oni to wysyłają..

• Carolline Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe żadne dzieci nie są takie same, także to co się sprawdza u jednego nie koniecznie sprawdzi się u innego, warto miec pare alternatyw do spania no. Moja mała od początku była gorąca sziewczyna urodzona w październiku w Norwegii na północy trochę, solą zawsze odkryta i przy otwartym oknie. W piżamach/pałacach tylko na mrozie zakładałam ze stopkami a jak cieplej to bez, w upały rzadkie bo rzadkie piżamki na krótki rękaw. Karmisz na żądanie i tu dzieci są różne. Są jakieś stałe zasady co do tego ile kupek/siusiu ma być normalnie. Nie pamietam teraz jak to było. Mamy jeszcze czas. Co do ubrania polecam wełnę dla dzieci z merynosa, u nas wszystkie dzieci w wełnie głównie chodzą cały rok,ma zarówno grzejące jak i chłodzące właściwości. A także bawełna i ogólnie naturalne materiały. U Jaś się sprawdzało zapięcie kopertowe w bodziakach, niektórzy wola inne, to znów trzeba zobaczyc co kto lubi. Rozmiar to tez loteria. Wszyscy mówili mi nie kupuj na rozmiar 50 a młoda urodziła się kwadratowa i mimo 4 kg prawie to była krótka -50 cm i rozmiar 50 ponad miesiąc nosiła. Nie ma znów reguły.

KarolinaDe lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie tez kawa z mlekiem,ale strasznie duuuuuuzo....
    Ja mialam.duzo 2 dni i potem kurde mi chlusnelo w nocy. Moj maz mowi to jest dobry znak bo gnoj sie oczyszcza ale kto.to.wie co tam.sie dzieje. A tez nie chce panikowac co.5 minut. Moze po konsultacji zwiększe.dawke dupka i lutki. Nie wiem co mi odp.gin i czy wogole cos przez tel mi doradzi. Znajax lekarzy powie ze nic bez usg nie powie

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wiem Madziu,ale dasz rade,dla Leonka dasz rade!!!!!!!!!!
    W takich chwilach chce mi sie klnac na to wszystko.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kupa po kazdym karmieniu :P nie pamietam jak dlugo... starsza budziła sie z krzykiem co 3h, ze chce jesc :P po 2 mcach spała po 5-6h, potem całe noce a potem szly jej zeby :P

młodsza musiałam budzic na jedzenie po 5h bo ta non stop spala, kupa za kazdym razem i tak pierwsze 3 mce przespała :P jakies 20h na dobre , reszta to pielegnacja

a rozmiary strasza 3800 i 57cm- ciuszki na 56, mlodsza 3600 i 54cm i tez na 56, ale uwazam, ze ja źle zmierzyli i ja pajaców uzywałam z weluru moje dziewczyny lubia ciepło :) teraz sama nie wiem... pewnie bodziak i półśpiochy i mam zamiar kupic kocyk bambusowy podobno rewelacja :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi u Was ZE wyszedł na usg czy jak? i ciaza terminowana czy sama poleciała?? Zaczynam sie stresować tym czekaniem na wynik :( jeszcze doczytałam, że 9 dni roboczych od kiedy próbka trafi do labu, a nie wiem gdzie oni to wysyłają..

Aneczka na usg juz bylo widac,ze cos nietegez....i to mocno....jest mega rzadkoscia aby dziecko z ZE wygladali ok....ciaza sana przestala sie rozwijac w 9 tc . Ponad 95% obumiera do 12 ponad 4% ciut poznirj i garstka sie rodzi,ale wady sa widoczne,NT wysokie,fale wsteczne,duze wady serca typu jedna komora i nic,stopy konsko-szpotawe,mala gliwa,wytzeszcz oczu,cyklopia,potylica wygieta w luk.To jest zespol,ktorego ciezko nie zauwazyc.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz, że człowiek czyta i się nakręca :( jest tyle wad :( ja zazdroszcze tym, ktore maja wyrabane. Ty sie cala ciaze martwisz, stresujesz a ktos ma w dupie i zdrowe dziecko

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry to widzę, ze dzisiaj nie tylko ja mam gorszy dzień :( Od rana porcelana niesamowity bol głowy od dłuższego czasu tak mam, ale już było lepiej i nagle od nowa chyba to kwestia ciśnienia,Ogólnie puls mam wysoki nigdy nie miałam niskiego, ale teraz jest jeszcze wyżej.Leze i tylko to mige zrobić kazdy ruch to jak uderzenie młota w głowę a tyle miałam zrobiic eh .Trzymaj się Magda oby gin powiedziała, ze nie masz się czym przejmować i tak moze być a najlepiej jak sobie pójdzie ten gnom

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka niestety jest tak jak mowisz....:(

Dupsko mnie boli od tego lezenia ,to juz prawie 4 miesiace.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nowy materac sobie kupie,obecny ma rok,ale nie jest wygodny. Niby jest ok a nie ok,jedt taki ,ze kazda sprezynajest w swojej kieszonce ma tez gabke i extra gabke visco memory a jest niewygodnie i mysle o kupnie zwyklego z pianki w Ikea.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    wiesz, że człowiek czyta i się nakręca :( jest tyle wad :( ja zazdroszcze tym, ktore maja wyrabane. Ty sie cala ciaze martwisz, stresujesz a ktos ma w dupie i zdrowe dziecko

Nie czytaj za duzo,ja tez czytalam i zle to sie na mnie odbilo.

Ogladaj wozki Aneczka ,rozki na Allegro, kocyki,ubranka.....bedzie Ci lzej na glowie.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Chyba nowy materac sobie kupie,obecny ma rok,ale nie jest wygodny. Niby jest ok a nie ok,jedt taki ,ze kazda sprezynajest w swojej kieszonce ma tez gabke i extra gabke visco memory a jest niewygodnie i mysle o kupnie zwyklego z pianki w Ikea.
    Oj materac to podstawa. Warto zainwestować.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj bez problemu się dostałam do lekarza. Okazało się ze robili wczoraj przeniesienie w inne miejsce bo tamten gabinet idzie do remontu. Stad go wczoraj nie było. Ale mniejsza o to.
    Oboje z położna stwierdzili ze bardzo dobrze ze przyszłam i ze warto zawsze sprawdzać takie akcje. Ale z czego to to on nie wie... Dzisiaj już czyściutko ;) dzidzie pokazał dłużej i dokładniej żebym się nie martwiła, ruchliwy skoczek :D płci mi nie powiedział (twierdzi że za wcześnie a może nie chce bez 100% pewności mówić :P ) ale to akurat przy tym wszystkim najmniejszy problem ważne ze się prężył i pokazywał co potrafi już zrobić :D nawet w sumie ani o zdjęcie go nie poprosiłam ani mi nie mówił ile ma "wzrostu"... Ale najważniejsze ze wszystko ok i tego się trzymam!!! :D

magdaaq, PixiDixi, Ineczka, Loczek2018, Urszulka89, Carolline, Lena21 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz szukam łozeczka i materacyka wlasnie, chyba lateksowy :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja teraz szukam łozeczka i materacyka wlasnie, chyba lateksowy :)
    Ooo i to dobry kierunek! A mi odbija i wracam na studia i przynajmniej leb czyms zajme....Biore indywidualny tok nauczania.

magdaaq, anecz_kaa, Carolline lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myslałam o podyplomówce z zarządzania albo ksiegowości... bo chciałabym się przebranżowić

‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ