X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wypychane na koniec. W poprzedniej ciąży tez tak miałam i przytylam łącznie 13 kg w ciazy

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Powiem Ci, że na początku 16-stego tygodnia poczułam już takie wyraźne, także już mało zostało, zaraz zaczniesz czuć.
    Zazdroszczę

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Co to za sposób?
    Piję sobie ziółka np. rumianek czy melisę z łychą błonnika - Oleofarm Błonnik+ żywe kultury bakterii. Jem płatki owsiane z rodzynkami i suszoną morwą białą i jogurt naturalny. No i duuużo warzyw. Od tej pory nie ma problemu. Ograniczam słodycze też.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i tabletki dla kobiet w ciąży od razu po obiedzie, jak jadłam na czczo, to pieprzone żelazo zatrzymywało wszystko. Pij ciągle, co jakiś czas parę łyków wody, ja się zmuszałam, bo mi nie szła. Zmieniam co pewien czas, kupuję inną mineralkę i jest ok.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie Katka pilnujesz jednym slowem :), morwa czy ma udzial w przetwarzaniu cukrow? , ja nie mam tal silnej woli lubie cos zjesc jak jest smaczne, ale nad popedem slodyczowym staram sie panowac.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    No to sie Katka pilnujesz jednym slowem :), morwa czy ma udzial w przetwarzaniu cukrow? , ja nie mam tal silnej woli lubie cos zjesc jak jest smaczne, ale nad popedem slodyczowym staram sie panowac.
    Tak morwa tak, ale ja głównie te suszone owoce dla błonnika jem i płatki owsiane górskie, żeby jak najmniej przetworzone i najwięcej z całego ziarenka było.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Musiałam coś z tym zrobić, bo brzuch po tygodniu bez kupy to tragedia. Nikomu nie życzę. Druga ciążą eh.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Miłego dnia dziewczyny i kciuki za wizytujące! U mnie dziś rozpusta:), oddałam rano siuśki do badań i spontanicznie zadzwoniłam do firmy i wzięłam dzień urlopu. Wróciłam do domu i hyc do łóżka. Właśnie oczy otworzyłam :D, już nie pamiętam kiedy spałam do godz11..
    Śniły mi sie jakieś głupoty - że byłam u gin, ja na leżankę na usg się kładę a tu wszyscy z korytarza czekający w kolejce weszli popatrzeć :D i stoją nade mną i ze mną gadają, aż gin wszystkich wygoniła i próbowała zamkną drzwi na klucz ale zamek się zaciął i musiała do drzwi przystawić swoje biurko żeby nikt nie wszedł :D... Porąbany sen...
    Co do imion - jeszcze niewiadomo czy chłopak czy dziewczyna, mąż nastawia się na dziewczynkę wiec damskie imiona mamy 2 - Matylda albo Łucja:), dla chłopca ja wymyśliłam Mikołaj i na razie nie ma sprzeciwu i innych propozycji :)...
    Idz panam do lekarza, my nie ocenimy przez forum czy to co Ci się dzieje jest normalne.. Ja mam gin pod domem wiec z marszu mogę do niej wejść jak coś się dzieje bez jeżdżenia na IP. Jesli nie masz alternatywy to jedz na IP i tyle, bo trzeci dzień bólu to już słabo.

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotuję też owsianki: 1 szkl. płatków owsianych górskich, 2 szkl. mleka. Gotuję, jak są już miękkie, wrzucam pokrojonego banana i starte jabłko, a i 2 łyżeczki cukru trzcinowego (można ksylitol jak ktoś woli). I mąż i dziecko się zajadają. Polecam.

Loczek2018, PixiDixi, Britty lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka odesle te buciorki jednak takze hmm tez mistrzyni zakupu jestem. Maz juz sie naburmuszyl a ja mu no co Tyjestem baba w ciazy , niedogodzisz ;)

katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zaparc nie pomogę bo codziennie rano wc zaliczam bez problemu. Fakt dużo pije. Kupiłam sobie morwę ale mąż mi zżarł :| wziął paczkę przed tv i jadł jak chipsy w trakcie oglądania filmu. Zżarł mi tak tez mieszankę studencka i paczke żurawiny. Ręce opadają. Praktycznie sie nie załapałam bo jak otwieram szafkę to juz nie ma :|. Musze go dzis pogonić żeby uzupełnił mi zapasy.

katka84 lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/kozaki-39-chebello-czarne-1804-cwieki-skora-i7124946912.html

Takie butki kupilam...szukam na traktorze i sie zastanawiam czy przy takiej podeszwie istnieja buty o zgrabnych noskach. Jak myslicie?

• sunset Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Tak to jest prawidłowe myślenie, jak to Pixi cytuje "Jutro o tym pomyślę".

Chyba Scarlett O'Hara - i'll think about it tomorrow :) :) :)

c55fflw1uez1iz08.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Co do zaparc nie pomogę bo codziennie rano wc zaliczam bez problemu. Fakt dużo pije. Kupiłam sobie morwę ale mąż mi zżarł :| wziął paczkę przed tv i jadł jak chipsy w trakcie oglądania filmu. Zżarł mi tak tez mieszankę studencka i paczke żurawiny. Ręce opadają. Praktycznie sie nie załapałam bo jak otwieram szafkę to juz nie ma :|. Musze go dzis pogonić żeby uzupełnił mi zapasy.

Loczek chyba musisz na kluczyk zamykac :) u mnie moje dzieci abym nie wiem co powiedziała i tak ktoras sie wylamie i cos pi cichaczu zje ;)

Loczek2018, katka84 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Chyba Scarlett O'Hara - i'll think about it tomorrow :) :) :)

No dokladnie ja przytoczylam wlasnie jej cytat :) z ksiazki " Przeminęło z wiatrem"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 11:16

sunset lubi tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    No dokladnie ja przytoczylam wlasnie jej cytat :) z ksiazki " Przeminęło z wiatrem"

Ale jakie to fajnie prawdziwe :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzies jeszcze słyszałam żeby się martwić tylko pół godziny dziennie jeżeli już trzeba się martwić :)

katka84, Carolline lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Loczek chyba musisz na kluczyk zamykac :) u mnie moje dzieci abym nie wiem co powiedziała i tak ktoras sie wylamie i cos pi cichaczu zje ;)
    ale pestki z dyni leżą juz miesiąc i nie tknie. A to co fajne to zeżre. Naczytałam sie o tych waszych owsiankach i dawaj sobie robię, to bananq tylko znalazłam, tylko dlatego ze juz brązowy sie zrobil - dla mężczyzny to juz niedobry:D i tylko dlatego przetrwał :D. Owsianka nie zginęła bo bardziej apetyczne do wyżerania sa chocapic młodego... I alleluja mleko mam:)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Ale jakie to fajnie prawdziwe :)

Tak...dzisiaj moja Mame uspokajalam i tez jej przypomnialam o tym bo ciagle sie zamartwia az ciezko na to patrzec. Mysli o tym jak sobie z wlasnym biznesem poradzi jak wejfa nowe przepisy bodajze po maju br. Tworzy milion scenariuszy prawie nie je...

• Decadence Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    A gdzies jeszcze słyszałam żeby się martwić tylko pół godziny dziennie jeżeli już trzeba się martwić :)
    Piękne i praktyczne... spróbuję wdrożyć.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ