WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GCO o kg na plusie to my narazie 3kg :) a tu juz 19tc i dwa maluchy :) tak jak pixi bede miec więcej czadu do zrzucania :D

PixiDixi, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Hehehe masz córy duże, pomogą, zobaczysz. Widziałam rodziny wielodzietne i starsze zawsze pomagały przy młodszych, jakoś to samo naturalnie wychodzi.

Powiem Wam,ze sie troche boje...pamietam jak czasem ciezko bylo z jednym maluchem a co dopiero z dwojka
    ..mam np.takie obawy jak rownoczesnie beda mieli kolki i beda plakac jak ich rownoczesnie np.wziac na rece i nosic??, nie wiem:(...
    Moja Marysia miala kolki przez ponad miesiac i cidziennie po 20 zaczynal sie placz,ktory konczyl sie po kilku godZinach noszenia na rekach...padalam na twarz.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Powiem Wam,ze sie troche boje...pamietam jak czasem ciezko bylo z jednym maluchem a co dopiero z dwojka
    ..mam np.takie obawy jak rownoczesnie beda mieli kolki i beda plakac jak ich rownoczesnie np.wziac na rece i nosic??, nie wiem:(...
    Moja Marysia miala kolki przez ponad miesiac i cidziennie po 20 zaczynal sie placz,ktory konczyl sie po kilku godZinach noszenia na rekach...padalam na twarz.
    jakoś się ułoży ;) nie myśl narazie o tym. Ja co prawda noszę jedno ale też się zastanawiam jak to będzie z dwójką. Niby córka będzie miała ponad 7 lat ale jak narazie jest całym moim światem i zastanawiam się, czy będę też tak mocno kochać to drugie. Wiem, wiem, że napewno tak będzie ;) ale czasami nachodzą mnie takie myśli...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nie będzie noszenia trudno. Będą obok siebie, będą czuły swój dotyk. Dzieci chcą kontaktu fizycznego, a myślę, że z bliźniętami to trochę ułatwienie. Będziesz bujać w kołysce, głaskać po brzuszku. Tylko nie wiem jak z karmieniem, to chyba najpierw jedno, później drugie?

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystko ok :-) taka troche wizyta na kolanie była, nie mam zdjecia, nie znam rozmiaru maluszka, pokazywal glowe i raczki i to tyle.. usg bylo przez brzuch i kiepsko bylo widac :-/ a i palpacyjnie mnie badal- sprawdzal czy sluz jest prawidlowy. Zapytalam o plec bo mowie ze w 12tyg usg 1 trymestru inny lekarz stwierdzil ze chyba dziewczynka, a ten mowi ze on tak szybko nie sprawdza latwo sie mozna pomylic itd ale jakby juz musial to budowa mu wyglada na chlopca :-) :-) nast usg 26.02, połówkowe mam 20.03 a pozniej jeszcze wizyta u mojego. Ja mam ok 2,5 kg na plusie.

Dziekuje za kciuki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 14:08

katka84, PixiDixi, Urszulka89 lubią tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado - podobno pyszne jest na kanapkę z jajkiem!:)ja ostatnio zrobiłam zwykłe zielone kanapki - awokado, na to miasko pieczone +kielki + ogórek. Mniam!:)
    Tylko najważniejsze - trzeba kupic dojrzale, albo pozwolic dojrzeć chociaz:), mama moja kiedys jak jeszcze dzieciakiem bylam kupiła niedojrzałe i pokroila nam jak jabłko i kazala jeść. Ochyda:D miałam awersje na kilka lat:D

katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka nie wyobrazam sobie nie wziac placzacego malucha na rece hmm

• katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Awokado - podobno pyszne jest na kanapkę z jajkiem!:)ja ostatnio zrobiłam zwykłe zielone kanapki - awokado, na to miasko pieczone +kielki + ogórek. Mniam!:)
    Tylko najważniejsze - trzeba kupic dojrzale, albo pozwolic dojrzeć chociaz:), mama moja kiedys jak jeszcze dzieciakiem bylam kupiła niedojrzałe i pokroila nam jak jabłko i kazala jeść. Ochyda:D miałam awersje na kilka lat:D
    Mi mama opowiadała, jak kiedyś wujek z USA przywiózł banany, i wyrzucaliśmy je do kosza, takie były paskudne ;) Ale racja awokado tylko jak miękkie i skórkę można zdejmować palcami.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Katka nie wyobrazam sobie nie wziac placzacego malucha na rece hmm
    Powiem Ci, że to w naszej głowie głównie. Będą dwa, będą ciągle razem przytulone. Pewnie, że trzeba przytulać, ale nie będzie to dla nich duży brak, tak myślę. Natura sama się broni.
    Jak dwa na raz zaczną to po minucie i następny hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 14:19

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę tak jak Ula, że to samo przyjdzie. Teraz się nie ma co zastanawiać - "Jutro o tym pomyślisz"

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ponoc sie zarazaja placzem;)

melbusia88 lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Jak już będą na świecie zarażać się płaczem, nagraj nam filmik. Chcę to zobaczyć :P
    Będę się pocieszać w trudnych chwilach, że inny mają więcej roboty hahaha żartuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 14:26

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham awokado albo w sushi ale musi byc twarde albo pasta jajeczna 2/ jaja awokado sol pieprz blender i na chleb np z papryką... dzis na kolacje jem :p

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja kocham awokado albo w sushi ale musi byc twarde albo pasta jajeczna 2/ jaja awokado sol pieprz blender i na chleb np z papryką... dzis na kolacje jem :p
    Nie lubię awokado w żadnej postaci, nie wiem dlaczego ale bardzo mi podchodzi kaki :D

muminka83 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

I śmiechem ;)

• sunset Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado pomidory czerwona cebula czosnek oliwa i swieza bazylia i sok z limonki.... mniammii wszystko drobniutko posiekane o na grzanke :)

c55fflw1uez1iz08.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek jak wizyta? :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kaki nie jem natomiast :) u Nas moj maz forsuje zmiane imienia na Alicja...

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja kaki nie jem natomiast :) u Nas moj maz forsuje zmiane imienia na Alicja...
    Też bardzo ładne ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest wielka bitwa o imię. Na dziewczynkę się dogadaliśmy a tu chyba chłopak i mamy całkowicie rozjechane koncepcję ja bym chciała Stasia a mój mąż widzi Kacpra albo Huberta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 17:55

Loczek2018 lubi tę wiadomość

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ