LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia na wizytach dzis.
Ja tez tyje 3,5 kg na plusie. A takie mam ciagotki na slodkie ze uhjak mam pod reka cos nie moge sie oprzec. Juz meza do sklepu wysylam bo ja to napewno bym zakupilam jakies lakocie. a ostatnio widzialam reklame w kfc ze shake chałwowy omomomom dobrze ze nie mam blisko do tego bo napewno juz bym kosztowala.
katka84 lubi tę wiadomość
-
Awokado z wszelkimi salatkami albo solo: miękkie awokado polać dressingiem zrobionym z wycisnietego czosnku, oliwy z oliwek, cytryny, soli i pieprzu - w takiej formie pyszne i świetnie nadaje się na przystawkę jak przychodzą goście (kupujemy takie dobre z ciemną skórką i podajemy połówki wyjęte ze skórki lyzka).
Polecam też sałatkę:
awokado
mix salat
ser Mozarella żółty
orzeszki pinii przyprazone na patelni
suszone pomidory
bazylia świeża
- wszystko skropione sokiem z cytrynym, doprawione pieprzem i solą.
Uwielbiam awokado i często jadam ale jak na złość w ciąży akurat nie mam ochoty.
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace I życzę miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 11:32
katka84, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Edit: pisalas Katka o awokado , duzo dobrego slyszalam jednakze jak go jesc?,macie jakies sprawdzone przypisy?
Tylko jak kupujesz, to patrz, czy jest już w miarę miękkie, wtedy jest dojrzałe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 11:36
Mmargotka, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
I ja mam ok 3 kg na plusie. Jak sprawdzałam to z córką na te tygodnie też tyle przybrałam. No zobaczymy, na finiuszu w pierwszej ciąży było 19+ po czym po porodzie już nie miałam 8 kg a po 1,5 miesiąca miałam wagę sprzed ciąży mimo mojego niezadowoleniu :p
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:I ja mam ok 3 kg na plusie. Jak sprawdzałam to z córką na te tygodnie też tyle przybrałam. No zobaczymy, na finiuszu w pierwszej ciąży było 19+ po czym po porodzie już nie miałam 8 kg a po 1,5 miesiąca miałam wagę sprzed ciąży mimo mojego niezadowoleniu :p
Jak idzie coś za szybko, to odstawiam słodycze, smażone, chipsy i wracam do planu
Mmargotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jestem inna bo chciałbym przytyć. Jestem zdecydowanie za chuda ale od razu mówię że nie ze swojej winy bo jeść to mogę naprawdę dużo tyle że przelatuje przeze mnie i myślałam że w ciąży się uda a tu dopie jakieś 1.5 kilo plus.
A awokado mniam. Uwielbiam -
PixiDixi wrote:Dla tych wlasciwoaci odzywczych sprobuje Katka no i podziwiam za ten plan i realizacje .
-
Biedronka89 wrote:Ja jestem inna bo chciałbym przytyć. Jestem zdecydowanie za chuda ale od razu mówię że nie ze swojej winy bo jeść to mogę naprawdę dużo tyle że przelatuje przeze mnie i myślałam że w ciąży się uda a tu dopie jakieś 1.5 kilo plus.
A awokado mniam. Uwielbiam -
A mi prawie nic nie przybywa, chociaż brzuszek juz sie wyraznie powiekszyl, piersi tez. Ciagle oscyluje wokol wagi sprzed ciazy. Ale to dobrze, bedzie mniej do zrzucania, nie planuje przytyc wiecej niz 12 kg. Nie mam żadnej diety, nie żałuję sobie jeśli mam ochote na lody lub czekoladę, zajadam sie frytkami.. Ale poza tym staram sie jesc zdrowo, ciemne pieczywo, warzywa, owoce, malo smazonego raczej pieczone. No i spacery, teraz pływanie, moze zaczne joge za tydzien czy dwa.
-
PixiDixi wrote:Moze zbyt latwo szlo mi zzucanie kg,ale teraz to i latka mam sluszne i obawiam aie,ze latwo nie bedzie. Moze do dietetyczki pojde...
31 tygodni zamiast 20 i rodzicielski 34 zamiast 32 eh szczęściaraWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 12:32
-
cuddlemuffin wrote:A mi prawie nic nie przybywa, chociaż brzuszek juz sie wyraznie powiekszyl, piersi tez. Ciagle oscyluje wokol wagi sprzed ciazy. Ale to dobrze, bedzie mniej do zrzucania, nie planuje przytyc wiecej niz 12 kg. Nie mam żadnej diety, nie żałuję sobie jeśli mam ochote na lody lub czekoladę, zajadam sie frytkami.. Ale poza tym staram sie jesc zdrowo, ciemne pieczywo, warzywa, owoce, malo smazonego raczej pieczone. No i spacery, teraz pływanie, moze zaczne joge za tydzien czy dwa.
-
katka84 wrote:a Ty cwaniaro masz więcej czasu na zrzucanie - bo chyba macierzyński z bliźniętami jest dłuższy?
31 tygodni zamiast 20 i rodzicielski 34 zamiast 32 eh szczęściara
Hehe i calkiem sama wiec bede miala super hard domowy fitness;)katka84 lubi tę wiadomość