WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dzis.

Ja tez tyje 3,5 kg na plusie. A takie mam ciagotki na slodkie ze uh :/ jak mam pod reka cos nie moge sie oprzec. Juz meza do sklepu wysylam bo ja to napewno bym zakupilam jakies lakocie. a ostatnio widzialam reklame w kfc ze shake chałwowy omomomom dobrze ze nie mam blisko do tego bo napewno juz bym kosztowala.

katka84 lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ok 3 kg

I cholernie boje sie tez tych wirusowek przedszkolnych :/ maz nie pomaga mowiac o porobieniach etc np przy bostonce. A ta mala wredota nie rusza sie mocno tylkoczasem i to najczesciej wpecherz trafia

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado z wszelkimi salatkami albo solo: miękkie awokado polać dressingiem zrobionym z wycisnietego czosnku, oliwy z oliwek, cytryny, soli i pieprzu - w takiej formie pyszne i świetnie nadaje się na przystawkę jak przychodzą goście (kupujemy takie dobre z ciemną skórką i podajemy połówki wyjęte ze skórki lyzka).

Polecam też sałatkę:
    awokado
    mix salat
    ser Mozarella żółty
    orzeszki pinii przyprazone na patelni
    suszone pomidory
    bazylia świeża
    - wszystko skropione sokiem z cytrynym, doprawione pieprzem i solą.

Uwielbiam awokado i często jadam ale jak na złość w ciąży akurat nie mam ochoty.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace I życzę miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 11:32

katka84, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Edit: pisalas Katka o awokado , duzo dobrego slyszalam jednakze jak go jesc?,macie jakies sprawdzone przypisy?
    Ja jem na surowo obrane - uwielbiam, albo koktajle np. tak jak wyżej pisałam - 0,5 awokado, 1 banan, szklanka mleka, łyżka miodu w blenderze ubijam. Wychodzi takie mocno gęste. Można jeszcze z garścią szpinaku, ale to raczej ja wolę z sokiem nie z mlekiem.
    Tylko jak kupujesz, to patrz, czy jest już w miarę miękkie, wtedy jest dojrzałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 11:36

Mmargotka, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam ok 3 kg na plusie. Jak sprawdzałam to z córką na te tygodnie też tyle przybrałam. No zobaczymy, na finiuszu w pierwszej ciąży było 19+ po czym po porodzie już nie miałam 8 kg a po 1,5 miesiąca miałam wagę sprzed ciąży mimo mojego niezadowoleniu :p

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam zapiekanke makaronowa na obiad wiec raczej awokado nie pasuje...chyba;),alw jutro do obiadku zrobie i juz jestem ciekawa czy rpdzinka zasmakuje:)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    I ja mam ok 3 kg na plusie. Jak sprawdzałam to z córką na te tygodnie też tyle przybrałam. No zobaczymy, na finiuszu w pierwszej ciąży było 19+ po czym po porodzie już nie miałam 8 kg a po 1,5 miesiąca miałam wagę sprzed ciąży mimo mojego niezadowoleniu :p
    Też bym chciała mieć takie powody do niezadowolenia, ja 3,5 na plus do tej pory i podobnie jak poprzednia ciąża. Mam harmonogram w excelu ile na dany trymestr i w poszczególnych tygodniach mogę przytyć. Wyznaczyłam sobie 14 kg max i na razie jest zgodnie z planem ;) Jak idzie coś za szybko, to odstawiam słodycze, smażone, chipsy i wracam do planu :D

Mmargotka lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzisiaj mam zapiekanke makaronowa na obiad wiec raczej awokado nie pasuje...chyba;),alw jutro do obiadku zrobie i juz jestem ciekawa czy rpdzinka zasmakuje:)
    Jest specyficzne, u mnie tylko ja to jem. Spróbuj może Tobie się uda.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po porodzie zeszło od razu 14 kg, wyobrażacie sobie ile wody było we mnie?

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych wlasciwoaci odzywczych sprobuje Katka no i podziwiam za ten plan i realizacje .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem inna bo chciałbym przytyć. Jestem zdecydowanie za chuda ale od razu mówię że nie ze swojej winy bo jeść to mogę naprawdę dużo tyle że przelatuje przeze mnie i myślałam że w ciąży się uda a tu dopie jakieś 1.5 kilo plus.
    A awokado mniam. Uwielbiam

• katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dla tych wlasciwoaci odzywczych sprobuje Katka no i podziwiam za ten plan i realizacje .
    Inaczej nie da razy, muszę się trzymać w ryzach, bo znowu 22 kg mnie czeka i rok zrzucania z dietą i ćwiczeniami eh. A później rehabilitacja na kręgosłup, teraz będę spacerować - takie plany jak już będzie cieplej. Teraz chodzę tylko po małą do przedszkola niestety.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja jestem inna bo chciałbym przytyć. Jestem zdecydowanie za chuda ale od razu mówię że nie ze swojej winy bo jeść to mogę naprawdę dużo tyle że przelatuje przeze mnie i myślałam że w ciąży się uda a tu dopie jakieś 1.5 kilo plus.
    A awokado mniam. Uwielbiam
    No takie problemy to ja rozumiem ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zbyt latwo szlo mi zzucanie kg,ale teraz to i latka mam sluszne i obawiam aie,ze latwo nie bedzie. Moze do dietetyczki pojde...

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi prawie nic nie przybywa, chociaż brzuszek juz sie wyraznie powiekszyl, piersi tez. Ciagle oscyluje wokol wagi sprzed ciazy. Ale to dobrze, bedzie mniej do zrzucania, nie planuje przytyc wiecej niz 12 kg. Nie mam żadnej diety, nie żałuję sobie jeśli mam ochote na lody lub czekoladę, zajadam sie frytkami.. Ale poza tym staram sie jesc zdrowo, ciemne pieczywo, warzywa, owoce, malo smazonego raczej pieczone. No i spacery, teraz pływanie, moze zaczne joge za tydzien czy dwa.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Moze zbyt latwo szlo mi zzucanie kg,ale teraz to i latka mam sluszne i obawiam aie,ze latwo nie bedzie. Moze do dietetyczki pojde...
    a Ty cwaniaro masz więcej czasu na zrzucanie - bo chyba macierzyński z bliźniętami jest dłuższy?
    31 tygodni zamiast 20 i rodzicielski 34 zamiast 32 eh szczęściara

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 12:32

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A mi prawie nic nie przybywa, chociaż brzuszek juz sie wyraznie powiekszyl, piersi tez. Ciagle oscyluje wokol wagi sprzed ciazy. Ale to dobrze, bedzie mniej do zrzucania, nie planuje przytyc wiecej niz 12 kg. Nie mam żadnej diety, nie żałuję sobie jeśli mam ochote na lody lub czekoladę, zajadam sie frytkami.. Ale poza tym staram sie jesc zdrowo, ciemne pieczywo, warzywa, owoce, malo smazonego raczej pieczone. No i spacery, teraz pływanie, moze zaczne joge za tydzien czy dwa.
    Zazdraszczam, ja też zdrowo się odżywiam. Tylko dwa dni sobie pofolguję ze słodyczami i pół kilo do przodu i ni jak nie da się tego pozbyć bez wyrzeczeń.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    a Ty cwaniaro masz więcej czasu na zrzucanie - bo chyba macierzyński z bliźniętami jest dłuższy?
    31 tygodni zamiast 20 i rodzicielski 34 zamiast 32 eh szczęściara

Hehe i calkiem sama wiec bede miala super hard domowy fitness;)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Hehe i calkiem sama wiec bede miala super hard domowy fitness;)
    Hehehe masz córy duże, pomogą, zobaczysz. Widziałam rodziny wielodzietne i starsze zawsze pomagały przy młodszych, jakoś to samo naturalnie wychodzi.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ