WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia i terka ciągnące są jak najbardziej normalne, to więzadła trzymające macicę się rozciągają, bo ona się ciągle powiększa. A jak poćwiczycie i się rozciągacie, to tak samo bolą np. te w nogach. Każdy mięsień trzymają więzadła, by luzem nie latał. Inne bóle, to może być ucisk macicy i malucha na pęcherz, narządy itp. Ja zauważyłam na początku, jak macica jest jeszcze nisko, to uciskał mi na pęcherz i mi się wydawało, że mam zapalenie pęcherza. Takie bóle są w normie. Te, które coś groźnego przepowiadają, są duużo mocniejsze.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki - planujecie jakieś sesję ciążowe z brzuszkiem :-) ? Jeśli tak, to w którym miesiącu?
    Ja chciałabym, ale taką delikatną, bez bebzonka gołego wywalonego na wierzch. Coś bardziej subtelnego. Ale mój mąż jest na "nie". Natomiast na pewno upre się na fajną sesję noworodkowa. Tylko kurczę, rezerwować terminy trzeba już na początku III trymestru, dziecię ma mieć do 14 dni na sesji - skąd ja mam wiedzieć, kiedy urodze, jeszcze z tą cukrzycą podła... dylemat roku.:-) Wiecie może, czy ze starszymi dziećmi też sesja może fajnie wyjść?

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Nalia i terka ciągnące są jak najbardziej normalne, to więzadła trzymające macicę się rozciągają, bo ona się ciągle powiększa. A jak poćwiczycie i się rozciągacie, to tak samo bolą np. te w nogach. Każdy mięsień trzymają więzadła, by luzem nie latał. Inne bóle, to może być ucisk macicy i malucha na pęcherz, narządy itp. Ja zauważyłam na początku, jak macica jest jeszcze nisko, to uciskał mi na pęcherz i mi się wydawało, że mam zapalenie pęcherza. Takie bóle są w normie. Te, które coś groźnego przepowiadają, są duużo mocniejsze.
    Też mi się tak wydaje, że takie groźniejsze są mocne, ledwo do wytrzymania. Ja np. się kimnelam i było lepiej. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Ja chciałabym, ale taką delikatną, bez bebzonka gołego wywalonego na wierzch. Coś bardziej subtelnego. Ale mój mąż jest na "nie". Natomiast na pewno upre się na fajną sesję noworodkowa. Tylko kurczę, rezerwować terminy trzeba już na początku III trymestru, dziecię ma mieć do 14 dni na sesji - skąd ja mam wiedzieć, kiedy urodze, jeszcze z tą cukrzycą podła... dylemat roku.:-) Wiecie może, czy ze starszymi dziećmi też sesja może fajnie wyjść?
    Ja mam to szczęście, że moja dobra koleżanka jest profesjonalnym fotografem i termin się dla mnie znajdzie :-) specjalizuje się właśnie w sesjach noworodkowych. Ale chciałam u niej robić też taką subtelną ciążową, tylko zastanawiam się kiedy, myślę, ze max w 7 mies kiedy jest jeszcze "brzuszek", a nie "bebzon" ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Widziałam takie sesje całej rodzinki i takie starszej siostry i brzucha i super to wyszło. Jak fotograf ma pomysł, to zawsze jest to miła pamiątka.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    A może chociaż spacery? ja mam zamiar kupić krokomierz i robić ileś tam kroków, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
    Eh, ja pracuje na stojąco, laze strasznie dużo (do pracy mam kilometr), codziennie mam 10000 kroków zrobione, a i tak waga rośnie. Na dodatek kucam, siadam, wchodzę na małą drabinę (chociaż wg przepisów nie powinnam). Podejrzewam, że właśnie przez to mam taki apetyt, w pracy non stop bym coś podjadala ;-)

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki - planujecie jakieś sesję ciążowe z brzuszkiem :-) ? Jeśli tak, to w którym miesiącu?
    Ja tak, obiecałam sobie, że jak wszystko będzie dobrze, to tak gdzieś na początku 3 trymestru pójdziemy na taką sesje, będzie pamiątka, od razu zrobimy sesje z synkiem :-)

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, ja mam dzisiaj to samo, cały czas czuje, że chce mi się siku, zglupieje zaraz, bo nie wiem czy to infekcja, czy coś uciska. W zeszłym tygodniu mocz był ok, nie wiem czy znowu nie iść zrobić :-/

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Terka, ja mam dzisiaj to samo, cały czas czuje, że chce mi się siku, zglupieje zaraz, bo nie wiem czy to infekcja, czy coś uciska. W zeszłym tygodniu mocz był ok, nie wiem czy znowu nie iść zrobić :-/
    DZiewczyny ja miałam podobnie, robiłam trzy posiewy i za każdym razem nic. Ból (ale nie pieczenie) przy oddawaniu moczu. Okazało się, że to macica uciska. Teraz jest jakby lepiej. A siusiam często m.in. z powodu cukrzycy.

krooolik lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 18+0. Jak ten czas fajnie leci.
    Dzisiaj byliśmy z M na pancake i byłam w siódmym niebie hihi.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c9edbe03c88.jpg

karolcia87, melbusia88, Loczek2018, katka84, kasiuleks lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • shadee Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nocne sikanie jakby trochę przeszło - przestałam się budzić z tego powodu
    no i mamy mały sukces - na wadze po raz pierwszy od początku ciąży +1 kilo :):):)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• terka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:

U mnie ucisk bardziej niż chęć siku... Ale ogólnie juz jest lepiej. Kilka godzin trzymało, ciężko mi było zmienić pozycje czy wstać ale juz jest lepiej... Pewnie wszystko mi sie rozciąga a ze nieprzyzwyczajone (bo kto ćwiczy mięśnie macicy? :D ) to i ból... Jak nic nie będzie niepokojącego to chyba poczekam tego tego na spokojnie, jak nie to dam wam znać po wizycie :P dzięki za uspokojenie ;)

katka84 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poziom energii dzisiaj wynosi zero nie mam siły na nic. Ledwo się zmusiłam rano żeby iść do kościoła jeszcze oczywiście wybraliśmy się w ostatniej chwili musiałam całą mszę stać. A potem taki brak sił że cały dzień przespałam. Mam tylko nadzieję że to nie jest zapowiedź grypy

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

Co do chęci częstego sikania, mnie pani dr mówiła że taki ma być pierwszy objaw ruchów dziecka, że ma kopać w pęcherz :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

katka84 lubi tę wiadomość

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ja na pewno będę robiła sesję. W ciąży z córką zrobiłam to teraz też obowiązkowo musi być pamiątka. Wtedy robiłam w 37 tygodniu bo jakoś taka zaganiana byłam, że dopiero wtedy ogarnęłam. O dziwo czułam się dobrze i sesja pięknie wyszła :) teraz chyba tak na początku czerwca zrobię, piękne lato już będzie i cieplutko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 19:03

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mój poziom energii dzisiaj wynosi zero nie mam siły na nic. Ledwo się zmusiłam rano żeby iść do kościoła jeszcze oczywiście wybraliśmy się w ostatniej chwili musiałam całą mszę stać. A potem taki brak sił że cały dzień przespałam. Mam tylko nadzieję że to nie jest zapowiedź grypy

To może być objaw ciąży;)
    Odpoczywaj!

Ja dziś po lekcji tanga i dwugodzinnych zakupach wykończyłam dzienny limit energetyczny.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Ja się witam w 18+0. Jak ten czas fajnie leci.
    Dzisiaj byliśmy z M na pancake i byłam w siódmym niebie hihi.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c9edbe03c88.jpg
    Zazdroszczę :(

Izka84 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sesji z brzuszkiem to nie będę robić, ze starszą córką nie robiłam a ona bardzo kumata więc nie będę jej przykrości robić że ona takiej nie miała ;) Zrobię jak małe się urodzi i to będzie sesja rodzeństwa ;)
    Co do parcia i siusiania to czasami czuję takie naprężenie w dole brzucha jakby na pęcherzu ale po kilku minutach odpoczynku znika. Ale mam tak, że jak gdzieś wychodzę to dosłownie kilka razy muszę jeszcze zrobić siku. Przynajmniej teraz w nocy wstaję tylko raz w nocy więc jest postęp ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, biore udział w super projekcie, którego partnerem jest Oriflame, ale nie jest to praca konsultantki. Mozna świetnie zarobic, od 50 do nawet 2000zl. Sa tez super prezenty od firmy. Wystarczy zaangażowanie i dwie godziny wolnego czasu :)
    Zainteresowane osoby zapraszam na mojego fb Chabiniak Roksana
    https://www.facebook.com/roksana.lewicka.7

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż podał mi właśnie talerz z brokułami i kawałki własnoręcznie robionego andruta. Mniam... jak go nie kochać :D

Zjem i wskakuję do łóżka, dobrej nocy ;)

Loczek2018, Izka84, katka84 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ