WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    No to czekanie jest okropne. Mam już dość tego czekania. Dlatego ruchów się nie mogę doczekać bo będę czuła że on ze mną jest. A połowkowe u mnie to jeszcze.... Zapisuje się na końcówkę 20 tygodnia będzie to dopiero 16 marzec cała wieczność. Ponad miesiąc czekania 20t+5 dni. Wizyta też dopiero 27 luty. A wiecie co jest najgorsze? Jak człowiek jest na L4, mąż idzie na cały dzień do pracy, obiad jeszcze mu robię rano. Idzie on po 8 lub nie raz koło 9 i wraca 18 30 wiecie ile to dnia a roboty dziennie na godzinę pranie i wysprzatanie i jakieś tam zakupy. Przez to mam tyle czasu na myślenie i to mnie dobija :((((( sory już nie będę marudzić przepraszam ale potrzebowałam się pozalic
    Tez tak miałam na początku o ile nie musisz leżeć to zorganizuj sobie czas :) Jest tyle zajęć warsztatów ja chodzę na warsztaty Świadomej Mamy byłam na Bezpiecznym Maluchu są darmowe wiec kwestia pieniędzy nie wchodzi w grę staramy się teraz oszczędzać zaczęłam chodzić na basen i nawet nie jest mi przykro, ze sama gadam do Franka, ze idziemy na basen i wiem, ze jest ze mna :) Infekcji trochę się boje, ale to jest jedyna aktywność, która mnie nie meczy i dodatkowo bardzo pomaga mi przy bólach kręgosłupa, który mi bardzo dokucza.Po 21 tyg można zapisać się do szkoły rodzenia tez bezpłatnie dwa razy w tygodniu będzie gimnastyka plus zajęcia dla rodziców dodatkowo można się zapisac z duża zniżka na warsztaty z chustonoszenia, pierwszej pomocy pełno ofert jest :) W wolnej chwili czytam książki czasopisma dla mam robię sobie notatki co do wyprawki bedxie potrzebne gdzie są jakie ceny itp i nie ma wedy czasu na myślenie o złych rzeczach :)
    A tak ogólnie to dzień dobry nie przywitałam się:) My dzisiaj mamy znajomych mąż sie pochwali, ze syn będzie heh ;) A ja mam szampana dla dzieci i sorbet malinowego Grycana omnomnom

katka84 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam gości kumpela i jej 2 czyli 4 dzieci :p obiad wczorajszy zaraz koncze karpatke i sobotaaaa :) jutro tez cos musze upiec bo przyjezdza kuzyn męża z rodzina :)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    No i teraz będę żyła w stresie do 14 lutego :(
    u mnie też nic nie opisał kręgosłupa, ale widziałam, że patrzył. Nie masz co rozmyślać, ja uważam, że zerknął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 16:30

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Przyszła do mnie ciotka. Zna ona chyba wszystkie zabobony tego swiata. Przyniosła mi urocze różowe sukieneczki bo po mnie widać że to dziewczynka po ponoć zbrzydłam.
    Ha tylko że według doktora to chłopczyk :)
    A wiesz co mi powiedziała taka znajoma dalsza, że jak już mam potwierdzą dziewczynkę, to na pewno będzie brzydka, bo ładnie wyglądam. A mała urodziła się śliczna - czarne długie włosy, aż położne się zachwycały. Więc zabobony można wsadzić między bajki ;)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    u mnie też nic nie opisał kręgosłupa, ale widziałam, że patrzył. Nie masz co rozmyślać, ja uważam, że zerknął.
    Tez mam nadzieje

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-( a mnie polozylo do lozka. W nocy chyba goraczke mialam bo sie pocilam niemilosiernie, teraz tylko stan podgoraczkowy, ale czuje sie jak polamaniec, gardlo boli eh

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Czesc :-( a mnie polozylo do lozka. W nocy chyba goraczke mialam bo sie pocilam niemilosiernie, teraz tylko stan podgoraczkowy, ale czuje sie jak polamaniec, gardlo boli eh
    zdrówka!

dżelka lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    kuruj się, kuruj...
    Moja córa właśnie grypę kończy i czekam aż mnie złapie :/

dżelka lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że żyje. Dużo się dzieje. Syn wrócił od babci i zwyczajnie zagubiliśmy Sue w spędzaniu czasu z nim.
    Bawimy się, czytamy. Dzieci chodzą na rowery a ja z nimi na spacery krótkie.
    Wybrałam prezent dla męża. Zegarek z grawerem i tu problem ten: " Tylko miłość potrafi zatrzymać czas" -Jan, Jakub Rousseau czy moja twórczość :"Ja już wymyśliłam. "By nasza miłość nigdy nie liczyła dni" To który ?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• katka84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Melduję że żyje. Dużo się dzieje. Syn wrócił od babci i zwyczajnie zagubiliśmy Sue w spędzaniu czasu z nim.
    Bawimy się, czytamy. Dzieci chodzą na rowery a ja z nimi na spacery krótkie.
    Wybrałam prezent dla męża. Zegarek z grawerem i tu problem ten: " Tylko miłość potrafi zatrzymać czas" -Jan, Jakub Rousseau czy moja twórczość :"Ja już wymyśliłam. "By nasza miłość nigdy nie liczyła dni" To który ?
    mi się podoba ten pierwszy, ale jeśli ten drugi to coś mocno osobistego to ten drugi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 19:23

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pierwszy :)

• panan12 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Ja mam asz zrobiło mi się po porodzie syna . Jestem silnie uczuloną na roztocza. Ogólnie jeśli nie byłam w ciąży to nie było to uciążliwą brałam lekarstwa i miałam odpowiednio dobrane macie. Ale w ciąży nic nie mogę. Pozwolono mi na hydrocortizon przez 3- 4 dni po 12 tygodniu

Hmmm że po porodzie..
    To musisz smarować ale już sobie wyobrażam pewnie to swędzi okropnie no nic co zrobisz mus to mus :/. Mój też jest alergikiem o dziwo mi nic nie jest.
    Kiedy kompletujecie wyprawkę? Mój strasznie się boi i proponuję najwcześniej 8 miesiąc żeby kasę składać

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Hmmm że po porodzie..
    To musisz smarować ale już sobie wyobrażam pewnie to swędzi okropnie no nic co zrobisz mus to mus :/. Mój też jest alergikiem o dziwo mi nic nie jest.
    Kiedy kompletujecie wyprawkę? Mój strasznie się boi i proponuję najwcześniej 8 miesiąc żeby kasę składać
    Ja zacznę wszystko polować i prac, kompletowac na początku czerwca , żeby mnie nic nie zaskoczyło jak by się coś zaczęło wcześniej. Wyczyszczenie wózek, mąż pamaluje lozeczko itp. Nie powiedziane,ze nie kupię kilku rzeczy wcześniej ale szykować zacznę w czerwcu

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki!
    Moja mała szaleje, ciężko ją położyć - zasypia o 21, a wstaje o 6 rano. Jest u nas w łóżku już od 3-4, ale od 6 ględzi, klaszcze, ma niekontrolowane wyrzuty rąk i nóg. Mówię Wam ciężko jest, śpię już o 19-stej.
    To taki przedsmak macierzyństwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 10:31

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzien :)

A moja wparowala do nas o 3 nad ranem ( zasnela przed 24 ;) , pielucha jej przeciekla , wszystko mokre .
    Milego dnia :)

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się porannie. Ja chyba musiałam sobie zrobić odwyk od internetu i nic nie czytałam, bo ta ciąża stresuje mnie dużo bardziej niż poprzednia i chociaż obiecałam sobie, że po prawidłowym wyniku nifty nie będę się już denerwować i wymyślać, to nie umiem przestać. Mój mąż ma mnie dosyć, ja sama mam dosyć. Wizytę miałam tydzień temu, wszystko było ok, czuję już pojedyncze kopniaczki, ale i tak boję się, że usłyszę coś złego :-/ oszalec idzie. Połówkowe dopiero 20, udało mi się dostać do dr Włoch, ale do tego czasu chyba jajko zniose :-/

• katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale za to spała w dzień 2 godziny ;) u nas już bez pieluch i na szczęście nie sika już w nocy. Także już niedługo będzie i u Ciebie z tym spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 10:56

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do 2 mielismy gosci. Dzis powtorka

• katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Witam się porannie. Ja chyba musiałam sobie zrobić odwyk od internetu i nic nie czytałam, bo ta ciąża stresuje mnie dużo bardziej niż poprzednia i chociaż obiecałam sobie, że po prawidłowym wyniku nifty nie będę się już denerwować i wymyślać, to nie umiem przestać. Mój mąż ma mnie dosyć, ja sama mam dosyć. Wizytę miałam tydzień temu, wszystko było ok, czuję już pojedyncze kopniaczki, ale i tak boję się, że usłyszę coś złego :-/ oszalec idzie. Połówkowe dopiero 20, udało mi się dostać do dr Włoch, ale do tego czasu chyba jajko zniose :-/
    Ja mam połówkowe dopiero 1 marca. Co racja to racja, ja też bardziej chyba zaczynam analizować wszystko i sprawdzać czy nie przekraczam norm ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    My do 2 mielismy gosci. Dzis powtorka
    niezła impreza była ;) dobra biorę się za obiad

ojxevcqg1xm9p63u.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ