WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam już chyba 5 kilo, fakt, mam straszną ochotę na bułki, nigdy tak nie miałam, muszę się powstrzymywac. W ciąży z synkiem przytylam jakieś 23 kg i z zrzucanie nie było łatwe, teraz pewnie będzie tak samo. Chciałam chodzić na zumbe, ale boję się o szyjke, więc musiałam porzucić ten pomysł :-/

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja ostatnio nie mogę narzekać na nic . Mam duuużo więcej energii niż wcześniej, więcej zapału do wszystkiego, lepszy humor i zero stresów :-) kompletnie nie myślę negatywnie, nie zadręczam się mimo, że ruchów jeszcze nie czuję. Sama nie wiem co mi się stało. Już nie siedzę myślami w lipcu, bo traciłam czas bieżący. Mam nadzieję, ze jeszcze długo posiedzę na samym szczycie tej sinusoidy nastroju :-)

Decadence, Urszulka89, Duzaa, Mmargotka, Loczek2018 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    ale za to spała w dzień 2 godziny ;) u nas już bez pieluch i na szczęście nie sika już w nocy. Także już niedługo będzie i u Ciebie z tym spokój.

Juz ma powolichetke na nocnik, wola czasami i na 100% ma swiadomosc,ze zsraz zrobi siusiu. Na noc za duzo wypila :).
    W ciagu dnia to chodzi spac jak jest b.zmeczona, wczoraj drzemka od 15 do 18 i dlatego do 24 lazila ;).
    Zadtanawiam sie czy jest sens jeszcze drzemki aczkolwiek jak nie ma drzemku to pada kolo 18 wiec chyba jeszcze powinna miec....

• Decadence Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Witam się porannie. Ja chyba musiałam sobie zrobić odwyk od internetu i nic nie czytałam, bo ta ciąża stresuje mnie dużo bardziej niż poprzednia i chociaż obiecałam sobie, że po prawidłowym wyniku nifty nie będę się już denerwować i wymyślać, to nie umiem przestać. Mój mąż ma mnie dosyć, ja sama mam dosyć. Wizytę miałam tydzień temu, wszystko było ok, czuję już pojedyncze kopniaczki, ale i tak boję się, że usłyszę coś złego :-/ oszalec idzie. Połówkowe dopiero 20, udało mi się dostać do dr Włoch, ale do tego czasu chyba jajko zniose :-/
    Mam tak samo.:-) Dlatego do 19.02. (do pierwszych polowkowych) wypełniłam sobie grafik spotkaniami z koleżankami, do tego wyjazd z mężem do Warszawy... wczoraj do 1 w nocy byłam na kolacji ze swoją paczką. Jedyna metoda na mnie, bo inaczej jest właśnie "znoszenie jaja". Polecam w miarę możliwości, im mniej czasu na refleksje, tym lepiej, w niektórych przypadkach.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    My do 2 mielismy gosci. Dzis powtorka

Uuu Aneczka ;) bawcie sie dobrze :)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Juz ma powolichetke na nocnik, wola czasami i na 100% ma swiadomosc,ze zsraz zrobi siusiu. Na noc za duzo wypila :).
    W ciagu dnia to chodzi spac jak jest b.zmeczona, wczoraj drzemka od 15 do 18 i dlatego do 24 lazila ;).
    Zadtanawiam sie czy jest sens jeszcze drzemki aczkolwiek jak nie ma drzemku to pada kolo 18 wiec chyba jeszcze powinna miec....
    Też właśnie myślałam o tych drzemkach, ale w przedszkolu mają to jak wszyscy śpią, to i mała tak samo. Na razie nie będę tego zmieniać. Jak w tygodniu wstaje o 6 to jest dobrze, bo wyrabiam się, by ją ubrać uczesać i takie tam. I mąż zdąży przed pracą zawieźć do przedszkola.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Ja przytyłam już chyba 5 kilo, fakt, mam straszną ochotę na bułki, nigdy tak nie miałam, muszę się powstrzymywac. W ciąży z synkiem przytylam jakieś 23 kg i z zrzucanie nie było łatwe, teraz pewnie będzie tak samo. Chciałam chodzić na zumbe, ale boję się o szyjke, więc musiałam porzucić ten pomysł :-/
    A może chociaż spacery? ja mam zamiar kupić krokomierz i robić ileś tam kroków, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się w 19 tygodniu lub 20... zalezy kto jak liczy ;)
    Po wczorajszych wizytach i niespodziankach nie wiem czy moge polegac na opini lekarki ze pod sercem nosze dziewczynkę... na nastepnej wizycie 28.02 chce poprosic o USG (bo normalnie bym nie miała) i żeby potwierdzila ;)
    Życzę Wam miłej niedzieli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 12:12

katka84, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie bardzo ciężkie dni. Nabawilam sie chyba zatrucia pokarmowego, wymiotowałam wczoraj calydzien w dodatku ciągle bylo mo slabo dzisiaj rano tez prawie zasłabłam w łazience. Dzis juz mogę jeść ale zgaga nie odpuszcza. Czy któraś z was tez odczuwa takie zasłabnięcia? Ja zasłabłam juz chyba 7 razy w ciagu miesiąca najczęściej to sie zdarza jak za szybko zejdę po schodach albo po wymiotach.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam tak raz - zmierzyłam od razu poziom cukru we krwi i był bardzo przekroczony.
    zgaga męczy mnie regularnie za to
    ale z tymi wymiotami do na szczęście ciążowe nudności mnie raczej ominęły szerokim łukiem - tylko raz miałam hard jak złapała mnie jakaś jelitówka, a tak to totalny spokój.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgagi mam juz mega hard poziom , a i odczucia, ze zaraz zemdleje tez dosyc czesto.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczyny. U mnie bardzo ciężkie dni. Nabawilam sie chyba zatrucia pokarmowego, wymiotowałam wczoraj calydzien w dodatku ciągle bylo mo slabo dzisiaj rano tez prawie zasłabłam w łazience. Dzis juz mogę jeść ale zgaga nie odpuszcza. Czy któraś z was tez odczuwa takie zasłabnięcia? Ja zasłabłam juz chyba 7 razy w ciagu miesiąca najczęściej to sie zdarza jak za szybko zejdę po schodach albo po wymiotach.

Britty masz elektrolity?, jak cos to kup. Wrscaj szybko do zdrowka!

Britty lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Powiem Ci w poprzedniej ciąży miałam grypę żołądkową pod koniec 8 miesiąca. Nie życzę nikomu, wymioty z tak dużym brzuchem to jest dopiero hardcore. Też zdarza mi się przy szybkim wstawaniu mocny zawrót głowy. Zanim krew dopłynie z macicy do głowy, można zasłabnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 13:24

Britty lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ciezko mi pic elektrolity bo mam wrażenie,ze są bardzo slone ale musze sie zmusić. Ogl jiz jest lepiej obiad sie przyjal wiec chyba bedzie dobrze ;)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzisiaj mam pobolewanie podbrzusza tak nad spojeniem łonowym po bokach. Miewam tak czasem, raz na 2-3 tygodnie i właśnie najczęściej w weekend.to jest takie jakby ciągnięcie. Nie jest to ból ani tępy, ani skorczowy. Chociaż nie wiem jak skorcze wyglądają. To jest taki hm, jakby mi ktoś ciągnął podbrzusze w dół. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, ja dzisiaj mam pobolewanie podbrzusza tak nad spojeniem łonowym po bokach. Miewam tak czasem, raz na 2-3 tygodnie i właśnie najczęściej w weekend.to jest takie jakby ciągnięcie. Nie jest to ból ani tępy, ani skorczowy. Chociaż nie wiem jak skorcze wyglądają. To jest taki hm, jakby mi ktoś ciągnął podbrzusze w dół. ;)
    Skurcze coś jak bóle na @.
    Ja miałam wczoraj rano jak wstałam jakby ktoś mi 100 igieł na raz wbijał w brzuch. Ale czasami miewam różne bóle, trwają krótko i zazwyczaj przechodzą po odpoczynku. Najważniejsze że nie ma innyh objawów przy nich ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Wlasnie ciezko mi pic elektrolity bo mam wrażenie,ze są bardzo slone ale musze sie zmusić. Ogl jiz jest lepiej obiad sie przyjal wiec chyba bedzie dobrze ;)
    |Britty ja też nie trawię klasycznych elektorlitów, daltego przy tego typu problrmsvch piję litorsal który też pomaga zachować tę gospodarkę wodno - elektrolitową, nie jest w ogóle słony, ma fajny smak. Nie wiem tylko, czy można go w ciąży pić

Britty lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki - planujecie jakieś sesję ciążowe z brzuszkiem :-) ? Jeśli tak, to w którym miesiącu?

l22n6iyek016fbg8.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może cos doradzicie ;)
    Od południa (około) czuję cały czas takie uczucie jakbym miała pełny pęcherz. Podbrzusze twarde, jak sie podnoszę albo wstaje czy zmieniam pozycję to czuje lekki ból i pośrodku i po bokach podbrzusza, ciężko mi określić jaki bo skurczowy nie jest. Ciągnący i uciskowy -to chyba będzie dobre określenie... I sie zastanawiam czy czekać z wizyta na czwartek i o tym powiedzieć lekarzowi po prostu czy sobie ciut przyśpieszyć wizytę bo powinnam to skontrolować jak najszybciej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 16:25

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki - planujecie jakieś sesję ciążowe z brzuszkiem :-) ? Jeśli tak, to w którym miesiącu?

Cały czas się nad tym zastanawiam ;) ale jeśli bym się decydowała to wiosną ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ