X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam już chyba 5 kilo, fakt, mam straszną ochotę na bułki, nigdy tak nie miałam, muszę się powstrzymywac. W ciąży z synkiem przytylam jakieś 23 kg i z zrzucanie nie było łatwe, teraz pewnie będzie tak samo. Chciałam chodzić na zumbe, ale boję się o szyjke, więc musiałam porzucić ten pomysł :-/

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja ostatnio nie mogę narzekać na nic . Mam duuużo więcej energii niż wcześniej, więcej zapału do wszystkiego, lepszy humor i zero stresów :-) kompletnie nie myślę negatywnie, nie zadręczam się mimo, że ruchów jeszcze nie czuję. Sama nie wiem co mi się stało. Już nie siedzę myślami w lipcu, bo traciłam czas bieżący. Mam nadzieję, ze jeszcze długo posiedzę na samym szczycie tej sinusoidy nastroju :-)

Decadence, Urszulka89, Duzaa, Mmargotka, Loczek2018 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    ale za to spała w dzień 2 godziny ;) u nas już bez pieluch i na szczęście nie sika już w nocy. Także już niedługo będzie i u Ciebie z tym spokój.

Juz ma powolichetke na nocnik, wola czasami i na 100% ma swiadomosc,ze zsraz zrobi siusiu. Na noc za duzo wypila :).
    W ciagu dnia to chodzi spac jak jest b.zmeczona, wczoraj drzemka od 15 do 18 i dlatego do 24 lazila ;).
    Zadtanawiam sie czy jest sens jeszcze drzemki aczkolwiek jak nie ma drzemku to pada kolo 18 wiec chyba jeszcze powinna miec....

• Decadence Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Witam się porannie. Ja chyba musiałam sobie zrobić odwyk od internetu i nic nie czytałam, bo ta ciąża stresuje mnie dużo bardziej niż poprzednia i chociaż obiecałam sobie, że po prawidłowym wyniku nifty nie będę się już denerwować i wymyślać, to nie umiem przestać. Mój mąż ma mnie dosyć, ja sama mam dosyć. Wizytę miałam tydzień temu, wszystko było ok, czuję już pojedyncze kopniaczki, ale i tak boję się, że usłyszę coś złego :-/ oszalec idzie. Połówkowe dopiero 20, udało mi się dostać do dr Włoch, ale do tego czasu chyba jajko zniose :-/
    Mam tak samo.:-) Dlatego do 19.02. (do pierwszych polowkowych) wypełniłam sobie grafik spotkaniami z koleżankami, do tego wyjazd z mężem do Warszawy... wczoraj do 1 w nocy byłam na kolacji ze swoją paczką. Jedyna metoda na mnie, bo inaczej jest właśnie "znoszenie jaja". Polecam w miarę możliwości, im mniej czasu na refleksje, tym lepiej, w niektórych przypadkach.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    My do 2 mielismy gosci. Dzis powtorka

Uuu Aneczka ;) bawcie sie dobrze :)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Juz ma powolichetke na nocnik, wola czasami i na 100% ma swiadomosc,ze zsraz zrobi siusiu. Na noc za duzo wypila :).
    W ciagu dnia to chodzi spac jak jest b.zmeczona, wczoraj drzemka od 15 do 18 i dlatego do 24 lazila ;).
    Zadtanawiam sie czy jest sens jeszcze drzemki aczkolwiek jak nie ma drzemku to pada kolo 18 wiec chyba jeszcze powinna miec....
    Też właśnie myślałam o tych drzemkach, ale w przedszkolu mają to jak wszyscy śpią, to i mała tak samo. Na razie nie będę tego zmieniać. Jak w tygodniu wstaje o 6 to jest dobrze, bo wyrabiam się, by ją ubrać uczesać i takie tam. I mąż zdąży przed pracą zawieźć do przedszkola.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Ja przytyłam już chyba 5 kilo, fakt, mam straszną ochotę na bułki, nigdy tak nie miałam, muszę się powstrzymywac. W ciąży z synkiem przytylam jakieś 23 kg i z zrzucanie nie było łatwe, teraz pewnie będzie tak samo. Chciałam chodzić na zumbe, ale boję się o szyjke, więc musiałam porzucić ten pomysł :-/
    A może chociaż spacery? ja mam zamiar kupić krokomierz i robić ileś tam kroków, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się w 19 tygodniu lub 20... zalezy kto jak liczy ;)
    Po wczorajszych wizytach i niespodziankach nie wiem czy moge polegac na opini lekarki ze pod sercem nosze dziewczynkę... na nastepnej wizycie 28.02 chce poprosic o USG (bo normalnie bym nie miała) i żeby potwierdzila ;)
    Życzę Wam miłej niedzieli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 12:12

katka84, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie bardzo ciężkie dni. Nabawilam sie chyba zatrucia pokarmowego, wymiotowałam wczoraj calydzien w dodatku ciągle bylo mo slabo dzisiaj rano tez prawie zasłabłam w łazience. Dzis juz mogę jeść ale zgaga nie odpuszcza. Czy któraś z was tez odczuwa takie zasłabnięcia? Ja zasłabłam juz chyba 7 razy w ciagu miesiąca najczęściej to sie zdarza jak za szybko zejdę po schodach albo po wymiotach.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam tak raz - zmierzyłam od razu poziom cukru we krwi i był bardzo przekroczony.
    zgaga męczy mnie regularnie za to
    ale z tymi wymiotami do na szczęście ciążowe nudności mnie raczej ominęły szerokim łukiem - tylko raz miałam hard jak złapała mnie jakaś jelitówka, a tak to totalny spokój.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgagi mam juz mega hard poziom , a i odczucia, ze zaraz zemdleje tez dosyc czesto.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczyny. U mnie bardzo ciężkie dni. Nabawilam sie chyba zatrucia pokarmowego, wymiotowałam wczoraj calydzien w dodatku ciągle bylo mo slabo dzisiaj rano tez prawie zasłabłam w łazience. Dzis juz mogę jeść ale zgaga nie odpuszcza. Czy któraś z was tez odczuwa takie zasłabnięcia? Ja zasłabłam juz chyba 7 razy w ciagu miesiąca najczęściej to sie zdarza jak za szybko zejdę po schodach albo po wymiotach.

Britty masz elektrolity?, jak cos to kup. Wrscaj szybko do zdrowka!

Britty lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Powiem Ci w poprzedniej ciąży miałam grypę żołądkową pod koniec 8 miesiąca. Nie życzę nikomu, wymioty z tak dużym brzuchem to jest dopiero hardcore. Też zdarza mi się przy szybkim wstawaniu mocny zawrót głowy. Zanim krew dopłynie z macicy do głowy, można zasłabnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 13:24

Britty lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ciezko mi pic elektrolity bo mam wrażenie,ze są bardzo slone ale musze sie zmusić. Ogl jiz jest lepiej obiad sie przyjal wiec chyba bedzie dobrze ;)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzisiaj mam pobolewanie podbrzusza tak nad spojeniem łonowym po bokach. Miewam tak czasem, raz na 2-3 tygodnie i właśnie najczęściej w weekend.to jest takie jakby ciągnięcie. Nie jest to ból ani tępy, ani skorczowy. Chociaż nie wiem jak skorcze wyglądają. To jest taki hm, jakby mi ktoś ciągnął podbrzusze w dół. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, ja dzisiaj mam pobolewanie podbrzusza tak nad spojeniem łonowym po bokach. Miewam tak czasem, raz na 2-3 tygodnie i właśnie najczęściej w weekend.to jest takie jakby ciągnięcie. Nie jest to ból ani tępy, ani skorczowy. Chociaż nie wiem jak skorcze wyglądają. To jest taki hm, jakby mi ktoś ciągnął podbrzusze w dół. ;)
    Skurcze coś jak bóle na @.
    Ja miałam wczoraj rano jak wstałam jakby ktoś mi 100 igieł na raz wbijał w brzuch. Ale czasami miewam różne bóle, trwają krótko i zazwyczaj przechodzą po odpoczynku. Najważniejsze że nie ma innyh objawów przy nich ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Wlasnie ciezko mi pic elektrolity bo mam wrażenie,ze są bardzo slone ale musze sie zmusić. Ogl jiz jest lepiej obiad sie przyjal wiec chyba bedzie dobrze ;)
    |Britty ja też nie trawię klasycznych elektorlitów, daltego przy tego typu problrmsvch piję litorsal który też pomaga zachować tę gospodarkę wodno - elektrolitową, nie jest w ogóle słony, ma fajny smak. Nie wiem tylko, czy można go w ciąży pić

Britty lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki - planujecie jakieś sesję ciążowe z brzuszkiem :-) ? Jeśli tak, to w którym miesiącu?

l22n6iyek016fbg8.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może cos doradzicie ;)
    Od południa (około) czuję cały czas takie uczucie jakbym miała pełny pęcherz. Podbrzusze twarde, jak sie podnoszę albo wstaje czy zmieniam pozycję to czuje lekki ból i pośrodku i po bokach podbrzusza, ciężko mi określić jaki bo skurczowy nie jest. Ciągnący i uciskowy -to chyba będzie dobre określenie... I sie zastanawiam czy czekać z wizyta na czwartek i o tym powiedzieć lekarzowi po prostu czy sobie ciut przyśpieszyć wizytę bo powinnam to skontrolować jak najszybciej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 16:25

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki - planujecie jakieś sesję ciążowe z brzuszkiem :-) ? Jeśli tak, to w którym miesiącu?

Cały czas się nad tym zastanawiam ;) ale jeśli bym się decydowała to wiosną ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ