X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś bardzo słodki dzień. Chyba pierwszy raz w tej ciąży.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja pewnie wciągnę coś słodkiego. A cukier mierzę tylko po głównych posiłkach, więc po pączku nie będę.
    Tez o tym myślałam żeby się nie wystraszyc

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Tez o tym myślałam żeby się nie wystraszyc
    Nie bój się :-) Dziewczynom bez cukrzycy też po pączku skoczy cukier tak jak nam :-) Tylko one nie bedą świadome jak bardzo, bo nie mają możliwości zmierzyć. Nic się dziecku z powodu jednorazowego skoku cukru, nie dajmy się zwariować ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie bój się :-) Dziewczynom bez cukrzycy też po pączku skoczy cukier tak jak nam :-) Tylko one nie bedą świadome jak bardzo, bo nie mają możliwości zmierzyć. Nic się dziecku z powodu jednorazowego skoku cukru, nie dajmy się zwariować ;-)
    Masz racje bo w poprzedniej ciąży do 24 tygodnia jadłaś cukier normalnie ile chciałam chociaż miałam cukrzycę tak jak teraz tylko obciążenie zrobili mi dopiero w 24 tygodniu. I małemu nic się nie stało . poprostu nie byłam świadomą. A jak teraz zjem jednego poczka to tez nie będzie to miało wpływu a ile przyjemności i zadowolenia mamusi

melbusia88 lubi tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie wiem czy mi się wydaje ale poczułam tak z minute jakby rybka we mnie pływala. Myślicie że to jest to?

muminka83, Loczek2018 lubią tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny ja nie wiem czy mi się wydaje ale poczułam tak z minute jakby rybka we mnie pływala. Myślicie że to jest to?
    Zazdroszczę . Ja nic :(

• terka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A propos pączków u mnie w cukierni są pączki Bayleys. Pewnie alkoholu w nich tyle co nic, ale trochę się cykam.. Jadłybyście? Albo z nadzieniem ajerkoniakowym? Nie przepadam za marmoladami..

Ja nie mam takich dylematów bo okropnie mi nie smakują słodycze z alkoholem. Żadne torty, ciasta, ciastka, paczki, nawet czekoladki (jest jeden jedyny wyjątek ale nie pamiętam jak sie nazywały, ale były z wiśniówką i były dobre :P ) wiec ja juz mężowi zrobiłam zamówienie na paczka z budyniem i czekolada :P

Co do niebezpieczeństwa... Gdyby od jednego skoku cukru w ciąży byłyby takie problemy to test obciążenia glukoza byłby wtedy po prostu szkodliwym badaniem... A chce wierzyć że tak nie jest ;)

katka84 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:

Tak ;) myślę że to jest to ;) z początku właśnie takie albo bulgotanie albo efekt pływania czuć ;) potem kopniaki we wszystko co stanie na drodze do rozciągania i skakania :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan ja myślę, że to to. Ja pierwszy ruch poczułam przedwczoraj. A nawet nie ruch, a porządne kopnięcie ;-) Miałam tel pod ładowarką przy szafce nocnej i żeby było wygodnie z niego skorzystać musiałam się położyć na brzuchu. Poleżałam tak z minutę i poczułam w podbrzuszu bunt mojego dziecia :-D Chyba jej niewygodnie było. Wczoraj też wieczorem ją czułam :-) Ciekawe, czy teraz już codziennie będę to czuć?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche bylo nerwowo bo u jednego malucha zoladka nie bylo widac ) wchodzilam 2 razy na usg,ale jest ok, uffffff
    . Jeden waga 243 a drugi 275 gr. Jeden spokojny a drugi to dawal czadu az gin pot splywal po czole taka gimnastyka
    Usg ponad 2 godziny ,padam.

Urszulka89, melbusia88, karolcia87, Mmargotka, magdis, muminka83, Loczek2018, Ineczka, katka84, Carolline lubią tę wiadomość

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Troche bylo nerwowo bo u jednego malucha zoladka nie bylo widac ) wchodzilam 2 razy na usg,ale jest ok, uffffff
    . Jeden waga 243 a drugi 275 gr. Jeden spokojny a drugi to dawal czadu az gin pot splywal po czole taka gimnastyka
    Wow chyba rekord . super ,ze wszystko ok

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Super ze wszystko w porządku. Znam te emocje i wiem że nie było Ci łatwo przez te godziny ale najważniejsze że jest OK! Gratulacje :)

oar89jcggibdab41.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Panan ja myślę, że to to. Ja pierwszy ruch poczułam przedwczoraj. A nawet nie ruch, a porządne kopnięcie ;-) Miałam tel pod ładowarką przy szafce nocnej i żeby było wygodnie z niego skorzystać musiałam się położyć na brzuchu. Poleżałam tak z minutę i poczułam w podbrzuszu bunt mojego dziecia :-D Chyba jej niewygodnie było. Wczoraj też wieczorem ją czułam :-) Ciekawe, czy teraz już codziennie będę to czuć?

Miejmy nadzieję :) a gdzie jest teraz dziecko? Bo z tego co wiem to macica się podnosi

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również czuję już od kilku dni takie jakby pływanie w brzuchu ;) bardzo fajne uczucie. To już mój rytuał, kładę się na łóżku na płasko i czekam :D

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja również czuję już od kilku dni takie jakby pływanie w brzuchu ;) bardzo fajne uczucie. To już mój rytuał, kładę się na łóżku na płasko i czekam :D

Mam to samo :) czasem jeszcze mam wątpliwości czy to maleństwo czy może moje trawienie :p ale już coraz częściej są nie do pomylenia :))

oar89jcggibdab41.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tak piękne uczucie że w życiu lepszego nie znałam

f2w3k0s3plke7odf.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje czuję kilka cm pod pępkiem. Dziewczyny a wy czujecie ruchy o jakiejś określonej porze, czy różnie?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwykle wieczorem, albo jak się kładę odpocząć :) ale podobno to normalne, jak chodzimy i się ruszamy to kolyszemy maleństwa i dobrze im się śpi :) jak odpoczywamy to im się nudzi :p

oar89jcggibdab41.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najczęściej się wierci z rana i wieczorem :) w ciągu dnia jak zjem coś słodkiego to wtedy porządnie kopnie:) a już jest fajnie czuć pod ręką konkretne ruchy <3

ex2buay3h02dl23a.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Ja zwykle wieczorem, albo jak się kładę odpocząć :) ale podobno to normalne, jak chodzimy i się ruszamy to kolyszemy maleństwa i dobrze im się śpi :) jak odpoczywamy to im się nudzi :p

A Ty gdzie czujesz ruchy?

f2w3k0s3plke7odf.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ