Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
ralejka wrote:Hej Dziewczyny, tym co były, gratuluję udanych wizyt!
Ja dzisiaj wykonalam USG piersi, na które skierowała mnie profilaktycznie moja ginekolog. Lekarz wykrył małego guzka Podejrzewa, że to włókniakogruczolak, nic w sumie poważnego, ale mówi, że powinnam wykonać biopsję... gdybym nie była w ciąży, to zaleciłby mi mammografię. Czy któraś z Was miała podobną historię? Bardzo się zmartwiłam całą sytuacją
Gratuluję wszystkim udanych wizytralejka lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj wykonalam USG piersi, na które skierowała mnie profilaktycznie moja ginekolog. Lekarz wykrył małego guzka Podejrzewa, że to włókniakogruczolak, nic w sumie poważnego, ale mówi, że powinnam wykonać biopsję... gdybym nie była w ciąży, to zaleciłby mi mammografię. Czy któraś z Was miała podobną historię? Bardzo się zmartwiłam całą sytuacjąralejka lubi tę wiadomość
31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖
-
Ja przed ciąża wykonałam USG tarczycy i panika, bo 10 miesięcy temu było ok a teraz centymetrowe guz. Biopsja trwała pół minuty i była zupełnie niebolesna. Dzięki temu jestem teraz spokojna, więc ja Ci te biopsje polecam. Ja robiłam prywatnie, za ok 200zl, bo chciałam ja mieć natychmiast i szybko wynik. Zrobiłam nastepnego dnia, wynik po tygodniu na pierdo mam z kolei torbiel. Im dłużej się człowiek leczy i diagnozuje tym więcej znajduje
ralejka lubi tę wiadomość
Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Ja dzisiaj wykonalam USG piersi, na które skierowała mnie profilaktycznie moja ginekolog. Lekarz wykrył małego guzka Podejrzewa, że to włókniakogruczolak, nic w sumie poważnego, ale mówi, że powinnam wykonać biopsję... gdybym nie była w ciąży, to zaleciłby mi mammografię. Czy któraś z Was miała podobną historię? Bardzo się zmartwiłam całą sytuacją
Są to jedne z najładniejszych zmian 😊ralejka lubi tę wiadomość
01.11.2023 - pozytywny test
-
Cześć Dziewczyny, mam problem. Jakoś tydzień temu miałam bardzo silne uczucie jak na 🐒, ale przeszło następnego dnia. Miałam też po drodze jednodniowy zanik mdłości, ale wróciły.
Ale wczorajszy wieczór i dzisiejszy poranek już mnie totalnie wystraszyły. Wczoraj jak gdyby nigdy nic zniknęły mi cycki, zeszła z nich nabrzmiałość i tkliwość i zrobiły się miękkie, a dziś przy odrobinę większym ruchu niż do toalety pobolewa mnie dość wyraźnie nad lewym jajnikiem (z lewej jest dzidzia), poza tym czuję się chłodną i nawet podbrzusze zrobiło mi się chłodne (gdzie w miarę utrzymywałam temperature 37,2 a podbrzusze zawsze miałam ciepłe, nawet jak temperatura coś spadła).🥺🥺🥺 powiedzcie coś proszę. -
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi i słowa otuchy 😊 Odnośnie wykonania biopsji to jedyne czego się obawiam to znieczulenia, bo z tego co wyczytałam chyba miałabym biopsję gruboigłową. A tę się robi przy znieczuleniu miejscowym, czego wolałabym uniknąć będąc w ciąży. Chociaż dla bobasa byłabym w stanie nie brać znieczulenia, tylko nie wiem jak bardzo to boli 🙈 Wy miałyście gruboigłową czy cienkoigłowa (cienkoigłowa właśnie ponoć nie boli więcej niż pobieranie krwi)?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 09:09
Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👩🏻 31
✅️ wszystko ok
🧔🏻 33
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
Doris8 wrote:Cześć Dziewczyny, mam problem. Jakoś tydzień temu miałam bardzo silne uczucie jak na 🐒, ale przeszło następnego dnia. Miałam też po drodze jednodniowy zanik mdłości, ale wróciły.
Ale wczorajszy wieczór i dzisiejszy poranek już mnie totalnie wystraszyły. Wczoraj jak gdyby nigdy nic zniknęły mi cycki, zeszła z nich nabrzmiałość i tkliwość i zrobiły się miękkie, a dziś przy odrobinę większym ruchu niż do toalety pobolewa mnie dość wyraźnie nad lewym jajnikiem (z lewej jest dzidzia), poza tym czuję się chłodną i nawet podbrzusze zrobiło mi się chłodne (gdzie w miarę utrzymywałam temperature 37,2 a podbrzusze zawsze miałam ciepłe, nawet jak temperatura coś spadła).🥺🥺🥺 powiedzcie coś proszę. -
AEGO wrote:Ja jedynie co mogę powiedzieć to, to, że objawy niestety nie są wyznacznikiem, znikają i pojawiają się. Ja już to miałam wiele razy. Ale! Jeśli się stresujesz i widzisz u siebie zanik objawów to najlepiej iść do lekarza na kontrolę, bo nic innego Cię nie uspokoi.
-
Doris8 wrote:Zanik chwilowy temperatury czy mdłości już mi się zdążył i to mnie nie stresuje, ale zanik piersi z dnia na dzień? Spotkał się ktoś z czymś takim w ogóle na tak wczesnym etapie ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 09:51
-
AEGO wrote:Tak, ja - co chwilę 😂 naprawdę, nawet widzę, że jednego dnia piersi jak jakieś „flaczki”, a drugiego znowu wielkie i nabrzmiałe. A piersi to praktycznie mój jedyny objaw. Chociaż ja dziś weszłam, uwaga w 13tc, aż nieprawdopodobne, ale ten zanik piersi był ciągle w sumie.
-
Doris8 wrote:Uspokoiłaś mnie trochę, ale ja do tych świąt chyba osiwieje a co dopiero do prenatalnych 🙈
Doris8 lubi tę wiadomość
-
AEGO wrote:Jak sobie przewiniesz lekko do wcześniejszych, tak z 2 dni, to dziewczyny też pisały o tym, że tak mają z objawami i piersiami również.
-
Doris8 na pewno wszystko jest dobrze 🙂 zbliżasz się coraz bardziej ku końcowi 1trymestru to też objawy często zaczynają zanikać 😊 Głowa do góry 🙂
Ja już od rana się stresuję, mam nerwobóle i chyba ciśnienie mi skoczyło 🙈 Dla mnie te dwie pierwsze wizyty (8 i 11tc) to wóz albo przewóz 🙈 -
Lady_Dior wrote:Doris8 na pewno wszystko jest dobrze 🙂 zbliżasz się coraz bardziej ku końcowi 1trymestru to też objawy często zaczynają zanikać 😊 Głowa do góry 🙂
Ja już od rana się stresuję, mam nerwobóle i chyba ciśnienie mi skoczyło 🙈 Dla mnie te dwie pierwsze wizyty (8 i 11tc) to wóz albo przewóz 🙈
Kochana po tym krwiaku panikuje dużo bardziej. Niby już powinnam być w tym "bezpiecznym" okresie, ale co chwilę coś. Zaczynałam się już uspokajać a poszłam do toalety i mialam takie brązowe nitki w śluzie, ni to śluz ni to skrzepy 😩 niby jeszcze jestem w okresie gdy plamienia po krwiaku normalne ale 1,5 tygodnia temu się już przecież podzielił na mniejsze i wchłaniał więc ile można 😣
Trzymam kciuki za Twoje wizytę 🤞🍀 -
ralejka wrote:Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi i słowa otuchy 😊 Odnośnie wykonania biopsji to jedyne czego się obawiam to znieczulenia, bo z tego co wyczytałam chyba miałabym biopsję gruboigłową. A tę się robi przy znieczuleniu miejscowym, czego wolałabym uniknąć będąc w ciąży. Chociaż dla bobasa byłabym w stanie nie brać znieczulenia, tylko nie wiem jak bardzo to boli 🙈 Wy miałyście gruboigłową czy cienkoigłowa (cienkoigłowa właśnie ponoć nie boli więcej niż pobieranie krwi)?
ralejka lubi tę wiadomość
Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
Doris, mi cycki też już że dwa razy opadły, też mi się wydawało, że temperatura mi spada, też mnie czasem boli jak na okres, wcześniej miałam plamienia. I cóż. I nic to nie oznaczaloKir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
Roxie_eS wrote:Doris, mi cycki też już że dwa razy opadły, też mi się wydawało, że temperatura mi spada, też mnie czasem boli jak na okres, wcześniej miałam plamienia. I cóż. I nic to nie oznaczalo
Mrs.Mia lubi tę wiadomość
-
Ja już po prenatalnych, ufff 😮💨
Na USG wszystko wygląda dobrze, wszystkie jest na swoim miejscu, serduszko bije 🥹
Pobrałam krew na PAPPE i mam czekać na telefon od lekarza jak dojdą do niego wyniki.
A tutaj zdjęcie mojego okruszka 🥹❤️
Doris8, Sajgonka, Roxie_eS, dori, Mrs.Mia, Edithka, gaga90, Karolejna, Nimfadora, Kocur, Kejt93, Cherry92, Cecylia25, Raela, Ania1985, Emimo lubią tę wiadomość