Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do wagi, to mi zostało 2kg, ale czuję jakby było jeszcze z 5 do zrzucenia. Tak jak u Totylkoja - cycki robią swoje.
Ale przez to, że noszę w chuscie Małą i jak coś spadnie, to schylam się razem z Nią to dziennie robię tyle przysiadów, że dupkę i uda mam już wyrzeźbione jak przed ciążą, a wtedy miałam formę życia 😆😅 są plusy, ale...jednak wolałabym, żeby spała normalnie, a nie jak koala na mnie 🤡🐨 -
Ammeluna proszę to te
https://allegro.pl/oferta/zabawki-przyssawki-dla-dzieci-baczki-fidget-3szt-14003230940
Nadają się też do wanny na przyszłość
Powiem szczerze że wczoraj miałam kryzys nie dałam rady siedzieć nad papierami dłużej 🤯
No mi 8 kg brakuje do wagi sprzed ciąży, ale miesiąc wcześniej byłam w tuecji i przywiozłam z allinclusive +3kg 😂😂😂😂
Więc tak 11-12 chwiałabym zrzucić jeszcze…
Noo i cycki wizualnie dokładają z 5 kg 🤯🤯
W styczniu chrzest, mam w planach wejść w 36 😂😂 tylko nie wiem co moje cycki na toWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 12:31
AEGO, Ammeluna, Kocur lubią tę wiadomość
-
Woow Moonflower przyznaj się co mu przmyciłaś z mlekiem 😜
-
To chyba ja jedna całkiem wysuszona. Nie mam wagi aktualnie, ale jak na siebie patrze, to myślę że ważę sporo mniej niż przed ciąża... myślę że mniej niż 50 kg, a wzrost 170... przed ciąża akurat miałam dietę 2200 kcal żeby przytyc i udalo się wrzucić 3,5 kg. No a teraz niestety jest lipa... Także jak to mówią, każdy nosi swoje cegły... 😉
-
Nimfadora o kurczę - to u Ciebie niedowaga wręcz 😐 No ale co zrobisz-niektórzy tak mają, taka przemiana materii itp. Najważniejsze żebyś dobrze się czuła. Oddałabym Ci moje 5kg hihi😆
Moonflower mam nadzieję, że Antek będzie mieć taką dobrą nockę dziś aczkolwiek laktację trzeba nakręcać, więc wiesz - coś kosztem czegoś 😜
U mnie nadal zasypianie przy piersi i ja się ponownie pytam, czy to się kiedyś skończy 🤦🏼♀️ Będzie ten mój syn jadł nie zasypiając 🤷🏼♀️❓
Kocur super, że się odezwałaś i że wszystko u Was dobrze😊Hel, Kocur lubią tę wiadomość
-
Lady Dior, uwierz że chętnie bym przyjęła właśnie z 5 kg...
Ja zaraz po porodzie ważyłam tylko 1,5 kg więcej niż przed ciąża... jedna polozna to spojrzala na mnie chyba na drugi dzień po cc i powiedziala że ja to raczej nie wykarmię🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Moonflower, jak to się robi, żeby bobo tyle spało w wózku?? Mój stękał dzisiaj cały spacer. Na 15 minut musialam nawet wziąć na ręce... zasnął na szczęście po powrocie i w sumie trochę pospał, bo chyba lacznie z 2h ale no z pobudkami na przytulasy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 00:30
-
Bluesky ja to się boję na wagę wejść 😜 a patrząc na skórę na moim brzuchu to się zastanawiam czy to tłuszcz, czy naciągnięta skóra 😂 ale chyba to pierwsze, bo jakiś cellulit widzę 🤣 No ale jak się słodycze wcina to tak to potem wygląda 🫣 Jak tu schudnąć do stycznia jak po drodze urodziny i święta 🤣
Bluesky lubi tę wiadomość
-
Mi zostalo po ciazy 2-3kg. Juz wchodze w jeansy , ale czuje, ze teoche sa zbyt dopasowane 🤪
Moon dzieki, wlasnie myslalam nad takimi przyssawkami. A no i powodzenia z tym rozm 36!
Karmetka ja polecam krzeselko Stokke tripp trapp - jestem bardzo zadowolona. Aktualnie oczywiście korzystamy z nakladki dla niemowlat.
A co do spania to u nas jakos nie widze spektakularnego regresu. Ale cos tam sie dzieje. Tzn w nocy spi 21:00-4/5:00, potem kolejne jedzenie 7:00-8:00 , no i potem jak sie uda to dosypiamy do 10:00, a jak nie to juz zaczynamy dzien od 8:00. W ciagu dnia ma drzemki takie po 45min do 1,5h i takich ma 2-3. Jak chce miec czas dla siebie i cos posluchac na youtube to biore sluchawki i na spacer, w wozku na szczescie zasypia odrazu i mam 1,5-2h dla siebie. No ale jak zrobi juz bardzo zimno i bedzie smog to chyba juz tych spacerow bedzie mniej.
Co do mleka, z waszego polecenia zrobilam pp. Ale tylko raz. Wg mnie ilosc mleka zwiekszyla mi sie z 700 do 800ml dziennie. Ciekawe czy to efekt pp czy zbieg okolicznosci. Jak czesto robicie pp?
-
Lady życie mnie dojeżdża - myślę o Was codziennie, ale kiedy mam wejść na forum zawsze jest milion innych rzeczy do zrobienia 😅
U nas regres snu zaczął się w tym tygodniu i napiszę Wam jak to wygląda. Wcześniej się zastanawiam czy to już regres na każdym etapie słabszego spania a teraz to nie mam wątpliwości 😂
Zaczęła się nagle budzić ok 6 rano. Budzi się w nocy i gada - rozpoczyna dzień np 3 rano 😅 Miewa drzemki po 10 minut ! Śpi bardzo niespokojnie . U nas zaczęło się na przełomie 18/19 tygodnia czyli właściwie kiedy już powinen się kończyć . Czasami budzi się marudna , co wcześniej się nie zdarzało . Jskby cały dotychczasowy schemat się wywalił i jest total partyzantka i w ogóle się awanturuje w dzień , jest zmęczona np. Po godzinir od ostatniej drzemki i np wczoraj miała w ciągu dnia 7 drzemek od 10 minut do 40 każda. A jestem tak dojechana jak nie byłam ani razu przez ostatnie 4,5 miesiąca. Serio 🫣 -
Mi zostało aż 7 kg, a przytyłam 18. Waga od porodu tylko lekko spadła, maksymalnie w porywach do 2 kg 🙈 Nie mieszczę się w żadne spodnie sprzed ciazy, a bluzki za małe :<
Dziewczyny, jeden temat ostatnio mi zaprząta głowę - ile z Was mialo podawaną oksytocynę przy porodzie? I czy Wasze dzieci mają naczyniaki? Ja miałam i Mały ma naczyniaki. Szwagierka też miała podaną, i tak sama bobas z naczyniakiem. Dopóki mojemu bobasowi to się nie pojawiło, to nawet nie wiedziałam że coś takiego jest, bo u nikogo nie widziałam. I tak się zastanawiam, czy jedno z drugim nie ma związku właśnie...Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👩🏻 31
✅️ wszystko ok
🧔🏻 33
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
Ralejka ja miałam oxy przy córce i nie miała naczyniaka - przy szynach nie miałam oxy i obaj mają naczyniaki, tak że to chyba nie ma znaczenia.
Ja w pracy właśnie się pompuję🙈
Kocur nie strasz-ja dziś miałam inną nockę od wszystkich - od 3 do rana wisiał na cycu gdzie normalnie zasypia w sekund 5 a tu oczy jak 5zl przez 3godz🫣 -
Lady no pytałaś kiedy skończy przysypiać na cycu to się chłopak wziął w garść i skończył😅 no nie dogodzisz… 🤣
-
Lady Dior polubiłam bo mam dokładnie tak samo. Niby sobie powiedziałam, że jak mały skończy 4 miesiące(wczoraj skończył) to się biorę za siebie i koniec że słodyczami. No ale tak jak piszesz święta, sylwester, po drodze mam jeszcze kilka imprez rodzinnych .
No ale już nie mogę patrzeć na siebie 🙈