Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jeszcze 9 kg 😱😱 ale już prawie 16 kg za mną... I tak teraz nigdzie nie wychodzę 🙈 więc śmigam w dresach i t-shirtach, bo ciuchy sprzed ciąży jeszcze dużo za małe. Ale jakoś wierzę że powoli zrzucę te kilogramy.
U nas dzisiaj i nocka i dzień lepszy. Ale za to wczoraj takie turbo drzemki tylko. Kilka dni temu zaczęłam spisywać w apce ile Ala śpi i wczoraj spała łącznie tylko 12 godz 10 min przez całą dobę 😳Starania od 01.2019
👩 Niedoczynność tarczycy, IO, endometrioza (torbiel jajnika), adenomioza, usunięty mięśniak macicy, AMH 1,1-1,8 (89 r.)
🧔 Ciężka oligoteratozoospermia, IO
➡️ 1IMSI - 02.2022 - długi, 3 komórki, 3 zapłodnione, 0 blastek - brak transferu 😔
➡️ 2IMSI - 07.2022 - krótki, 5 komórek, 5 zapłodnionych, 0 blastek - brak transferu 😭
➡️ 3IMSI - 03/04.2023 - duostim, 2x krótki, łącznie 8 komórek, 7 zapłodnionych, 2x4A❄️, 0 blastek 💔
▪️31.10.2023 - CN, FET 2x4A(2-dniowe)+EG&AH
7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
6t1d - mamy ❤️🥹
11t2d - sanco - ryzyka niskie, córeczka 😍
37t4d - CC, 51 cm, 2720 g - nasz cud już z nami 🥰
-
No Doris8 chyba mnie mój Felek nie zrozumiał 🤪 bo to miało być w dzień i po 15min.aktywnego ssania a nie wiszenie w nocy 🤣
Bluesky ja też nie mogę na siebie patrzeć 🙈 zwłaszcza na mój brzuch 🫣 a po 40stce to już nie ta przemiana materii...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 20:36
-
Ja zawsze wpierdzielałam słodycze ile miałam ochotę ( a zawsze mam ochotę 😂) i kiedyś w ogóle się wagą nie musiałam przejmować. Wszyscy mi mówili zobaczysz po 30/40 i po ciąży.. no i kuźwa wykrakali 😂 od 30 musz sie już pilnować, a teraz po ciąży jakoś "same" nie chce mi lecieć te kg ☹️
-
Lady_Dior - u mnie z tym wiszeniem na cycu to samo od dwóch nocy. Aż boję się tej 😭 na dostatek wyrwana ze snu to ja totalnie nie mam cierpliwości. Grrrr...niech ten regres się kończy zanim sama się wykończę.
Kocur - ale masz jazdę bez trzymanki. Ja coś czuję, że u mnie też idzie w tą stronę 😭
Naprawdę trzymam kciuki, żeby Lucynka w końcu dała Ci wytchnienie, bo ten "urlop" macierzyński dojeżdża Cię strasznie.
Moon - dzięki za przyssawki! 🤞
Szkoda, że wszystkie z jednego miasta nie jesteśmy, to by człowiek jakieś wspólne fitness zorganizował 😅 i przy okazji motywował do ogarnięcia tego ciała po ciąży. A tak...jakoś te słodycze sama wskakują do wózka 😅😆 a później wiadomo, żal wyrzucić, trzeba zjeść itd. 😆 -
Emimo ja z e-priama jestem mega zadowolona, dużo chodzimy na spacery, i w trudnym terenie, pod górkę czy po jakimś żwirku to wspomaganie to jest coś pięknego 🥰😍 z kołysania też często korzystam, jak np w biurze jestem a Antonio na zewnątrz koło drzwi to zwykle na włączonym kołysaniu. Więc jakbym miała znów wybierać to kupiłabym ten sam wózek.
Jednak Antek nie zasypia jako tako przez wózek, on zasypia już jak mu zakładam czapkę 😂😂 wózek to jest takie podtrzymanie snu 😂😂
Ja dawniej też miałam taka super przemianę materii mogłam wpierdalac co widziałam 😂 a teraz tylko popatrzę na snikersa i już +1kg 😂😂 jednak to starość …
U nas dużo się dzieje, jednak przeprowadzamy się do domu pod miastem, ze względu na to że z dojazdami ciężko mi ogarniać firmę i Antek tam będzie miał więcej miejsca i ja wannę ❤️ ale najpierw czeka nas wieeelki remont (właśnie ogarniam fachowca i projektantkę) chcielibyśmy po nowym roku się wprowadzić, no i 5.01 chrzest 🤯 wszystko na raz 🤯🤯Ammeluna, Emimo lubią tę wiadomość
-
Oooo Moonflower współczuję remontu. Najgorszy nasz czas to budowa domu... mały Staś to przy tym pikuś. Nigdy w życiu tyle nerwów nie miałam co przy fachowcach wtedy...
Antoś zasypia po założeniu czapeczki? 🤔 Co robię nie tak? Mój tak się drze przy czapce, że masakra. Nienawidzi jak ją zakladam, czy to po kąpieli czy jak idziemy na dwor... -
O nie nie drze się najpierw jakby go ze skóry obdzierali ale jak już jest spacyfikowany i czapka zawiązana to zasypia 😂
No i ja nie zakładam czapki po kąpieli, a na zewnątrz zaczęłam zakładać jak temperatura była niższa niż 19 stopniWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 23:55
-
Moonflower o kurczę to się dzieje u Was🙈 Z jednej strony super ale z drugiej wiadomo, że łatwo nie będzie, bo to dużo na głowie ale dacie radę 😁
Ammeluna jak nocka tym razem 😆❓ U mnie 2.30 było dojenie i akurat się przebudził to dostał butlę potem i 5 już wjechał cyc i przez godzinę było wiszenie raz na jednym raz na drugim 🤪ale wyssał do zera🤣
Bluesky to u mnie jest tak, że czasem mój organizm upomina się o słodkie i muszę coś wszamać ale często mam tak, że nie czuję potrzeby jedzenia słodkiego i nie ma problemu dopuki stary nie kupi jakichś ciastek czekolady 😂 Normalnie słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć ale jak są w domu to po nie automatycznie sięgam 🙈 Już starego opierniczyłam, że specjalnie kupuje żebym się roztyła😂
Wczoraj byłam na imprezce u starych sąsiadów i paru gości pytali, czy Felek to chłopczyk czy dziewczynka 🤣 -
Moonflower w Nl przy 20st to dzieci krótki rękaw noszą 😜
-
moonflower wrote:Normalnie ja też tak ubieram w lecie, ale koniec października to takie zdradliwe to ciepło
U nas stroj na dziś: body na długi rękaw, cienkie spodenki, skarpetki, średnia kurtka z kapturem i czapeczka bawełniana. A i tak miałam wrażenie, że za ciepło.moonflower lubi tę wiadomość
Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👩🏻 31
✅️ wszystko ok
🧔🏻 33
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
U nas dziś 16st, nie ma wiatru i mój Feliks tak plus bawełniana czapka i przykryty ciepłym kocem 😜
jpg freeDoris8, Mimi09, AEGO, moonflower, dori lubią tę wiadomość
-
Ja cienkie body na długi, leginsy nie jakieś najcieńsze i bluza baranek cienka z kapturem ☺️ tak już jakoś trzy dni śmiga na spacery, bez czapeczek bez rękawiczek bo mam wrażenie, że się gotuje. + kocyk też nie jakiś najcieplejszy 😉
Ostatnio mocno staram się w zasadę tak jak siebie + 1, a przecież kocyk to też warstwa ☺️ -
Ale tutaj dzieje się na tej grupie i znalazłam ją przypadkiem ☺️ mogę dołączyć ?
Synek urodził się dokładnie 1.07 ☺️moonflower, Mimi09, Emimo lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
xxMiaxx witaj 😊 teraz większość dziewczyn poszło na fb i jest tu bardzo spokojnie. Rozgość się 😊
-
Antek miał body na krótki prążkowe leginsy, cienka bluza i ta kamizelka ale rozpięłam bo właśnie wydawało mi się za gorąco… czapeczka też jest cienka taka bawełniana… u mnie trochę wiało.
Piękna taka złota jesień ale problematyczna 😂
-
Witaj Mija!
Tak, duzo dziewczyn jest na FB, ale tam jest takie tempo, ze nie nadazam i zajmuje to za duzo czasu
dziewczyny jakie macie sposoby na odciaganie w nocy majac tylko jeden laktator ?
Ostatnio mam kryzys i nie mam sil wstac odciągać , a potem to wszystko myc, sterylizowac, aby na rano bylo gotowe. Zastanawiam sie, aby kupic drugo zestaw konektor,lejek, membrana i zaworek. Wtedy bym nie musiala myc w nocy, bo drugi zestaw czekalby gotowy do rana. Butelek akurat mam wiecej.
W dzien latwiej jest myc i sterylizowac na biezaco niz robic to w nocy.
Kilka dni nie odciagam i wydaje mi sie, ze mam mniej mleka. Ale moze sie myle, bo synek w nocy sie budzi raz i wtedy je z piersi, staram sie podawac mu obie, ale z drugiej to juz raczej nie ma sil jesc, bo zasypia. No i pasowałoby odciagnac… -
Ania1985 ja też od jakiegoś czasu karmię w nocy piersią, bo nie mam sił odciągać. Na razie nie zauważyłam, żeby ilości się zmniejszyły ale zobaczymy jak długo. Ja w nocy nie sterylizuję-w sumie mam bardzo gorącą wodę - nie wiem ile ma stopni ale aż paruje i można się poparzyć, więc myślę, że to wystarczy jak wypłuczę i zostawię na chwilę w takiej gorącej wodzie. Myślę, że to dobry pomysł z tym zakupem części.Jaam jeszcze 1 laktator muszlowy na jedną pierś i może dokupię drugi, żeby mieć właśnie w takich sytuacjach.
Ania1985 lubi tę wiadomość