🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani Bocianowa a planujesz może zapisywać na pierwszej stronie terminy wizyt czy powinnyśmy to sobie w stopkach to wpisać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 06:24
GosAga123, Patka2525 lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
03.11, 14 DPO
Beta 265, Progesteron 42
05.11, 16 DPO
Beta 858, Progesteron 41
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
📌PAI-1 4G/4G (homo) - Acard 75 od owulacji + heparyna od II kresek do 12 t.c.
📌 MTHFR C677T (hetero) - metylowane witaminy
💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno
On:
💊 PregnaStart On, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg -
Dzień dobry! Ale sie cudownie naczytuje Was tutaj z tymi pięknymi przyrostami! ❤️ Co do wizytę to trzymam kciuki, że każda zobaczy już na tyle, że sie troszkę uspokoi! 🙈 Mi został jeszcze tydzień do wizyty i nie mogę sie juz doczekać ☺️☀️
Beta HCG:
20.10 - 19,51
22.10 - 85,82,
progesteron 37,80ng/ml
27.10-1617
30.10 - widoczny pęcherzyk 🙈
13.11 - wizyta u lekarza 🫶 -
Jak się dziewczyny czujecie dziś przed wizytami?
Ja jak nie miałam stresa to mnie złapał 🫣👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
👧 PCOS ✅
6 ❄️
I FET
7dpt: 78
9dpt: 254,3
11dpt: 675
II FET
7dpt < 0,1 😢 próg 11
Histeroskopia ? -
emciak wrote:Pani Bocianowa a planujesz może zapisywać na pierwszej stronie terminy wizyt czy powinnyśmy to sobie w stopkach to wpisać?

O kurcze nawet nie wiedziałam że powinnam 😅 mogę zapisywać jeśli chcecie
To chodzi o najbliższe wizyty tak?
Przepraszam Was, ale pierwszy raz prowadzę wątek
i jeszcze do tego mam „baby brain” 😒
-
Może po prostu można co tydzień robić taki "rozkład jazdy" z zaplanowanymi bieżącymi wizytami żeby wiedzieć kiedy mocniej zaciskać kciuki za koleżanki 😃Pani Bocianowa wrote:O kurcze nawet nie wiedziałam że powinnam 😅 mogę zapisywać jeśli chcecie

To chodzi o najbliższe wizyty tak?
Przepraszam Was, ale pierwszy raz prowadzę wątek
i jeszcze do tego mam „baby brain” 😒
To jest taka luźna propozycja 😊
GosAga123 lubi tę wiadomość
🌈✨
30.10, 10 DPO
03.11, 14 DPO
Beta 265, Progesteron 42
05.11, 16 DPO
Beta 858, Progesteron 41
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
On:
Hej Dziewczyny! Nie udzielałam się do tej pory tylko cicho podczytywałam natomiast chyba muszę się teraz wygadać. Ostatnia miesiączka była u mnie 29 września. W tamtym tyg. zrobiłam test - dwie kreski. Beta robiona w niedziele - 349, we wtorek
powtórzona - 806. Generalnie umówiona jestem do ginekologa na 10.11, natomiast przez ostatnie 2 dni miałam taki ból pleców, że ledwo dawałam radę więc poszłam do ginekologa z wolnym terminem wczoraj żeby zobaczyć czy coś tam się nie dzieje nie tak. W macicy pęcherzyk natomiast pani zauważyła też coś „przy jajniku” - kazała przyjść za tydzień bo generalnie według niej to raczej jest jakaś „pozostałość po owulacji” (z tego prawego jajnika właśnie owulacja była). Ale oczywiście ja już mam schizę że to pozamaciczna i od wczoraj doszukuję się objawów jak nawiedzona. Plecy odpuściły ale czuję jakieś lekkie kucie chyba bardziej z prawej strony. No teraz to już sama nie wiem. Chciałam dzisiaj polecieć na betę znów, ale mąż mnie powstrzymał żebym się nie nakręcała. A chyba jest odwrotnie
Jutro raczej pójdę… jestem mega niezadowolona z tej wizyty u tego przypadkowego lekarza, pani jak nie dopytałam to dosłownie nic sama z siebie nie tłumaczyła, a to moja 1 ciąża więc trochę się czuję pogubiona. Dosłownie niektórych rzeczy dowiadywałam się dopiero z kartki którą dostałam po badaniu, np. to że przepisała mi globulki na infekcję, a nie powiedziała o tym słowa…
Trzymam kciuki za wszystkie Wasze wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 09:27
-
Hej! To masz ten sam termin miesiaczki co jaNess wrote:Hej Dziewczyny! Nie udzielałam się do tej pory tylko cicho podczytywałam natomiast chyba muszę się teraz wygadać. Ostatnia miesiączka była u mnie 29 września. W tamtym tyg. zrobiłam test - dwie kreski. Beta robiona w niedzielę - 349, w poniedziałek powtórzona - 806. Generalnie umówiona jestem do ginekologa na 10.11, natomiast przez ostatnie 2 dni miałam taki ból pleców, że ledwo dawałam radę więc poszłam do ginekologa z wolnym terminem wczoraj żeby zobaczyć czy coś tam się nie dzieje nie tak. W macicy pęcherzyk natomiast pani zauważyła też coś „przy jajniku” - kazała przyjść za tydzień bo generalnie według niej to raczej jest jakaś „pozostałość po owulacji” (z tego prawego jajnika właśnie owulacja była). Ale oczywiście ja już mam schizę że to pozamaciczna i od wczoraj doszukuję się objawów jak nawiedzona. Plecy odpuściły ale czuję jakieś lekkie kucie chyba bardziej z prawej strony. No teraz to już sama nie wiem. Chciałam dzisiaj polecieć na betę znów, ale mąż mnie powstrzymał żebym się nie nakręcała. A chyba jest odwrotnie
Jutro raczej pójdę… jestem mega niezadowolona z tej wizyty u tego przypadkowego lekarza, pani jak nie dopytałam to dosłownie nic sama z siebie nie tłumaczyła, a to moja 1 ciąża więc trochę się czuję pogubiona. Dosłownie niektórych rzeczy dowiadywałam się dopiero z kartki którą dostałam po badaniu, np. to że przepisała mi globulki na infekcję, a nie powiedziała o tym słowa…
ale moja beta zdecydowanie niższa. Wiem jedno- nie nakręcaj się. Po owulacji mogą być pozostałości, ja miałam w 1 ciazy krwiaka, który sam sie wchłonął po czasie. Bol pleców moze sie zdarzyć, w końcu caly 'dol' sie rozciąga i ma do tego prawo
narządy troche muszą sie przesunąć
bedzie dobrze!

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Ja miałam wczoraj wizytę (5+5). Było widać pęcherzyk i ciałko żółte. Zasugerowała, ze widzi jakiś malutki zarodek, ale żeby to potwierdzić w 100% + pracę serduszka to zaprasza za 2 tygodnie 🙈 wspomniałam jej o ciągnięciach, takim uczuciu jak na okres, szczególnie wieczorami. Powiedziała, że mogę to mocniej czuć przez 2 torbielki czynnościowe na jajniku, które mamy obserwować, bo podobno znikną w czasie ciąży. statystycznie do 25–30% wczesnych ciąż ma wykrywalną torbiel czynnościową na USG. Pobrała przy okazji HPV, zamiast cytologii. No i znowu trzeba czekać 😄 dajcie znać jak tam po Waszych wizytach! ♥️
-
emciak wrote:Może po prostu można co tydzień robić taki "rozkład jazdy" z zaplanowanymi bieżącymi wizytami żeby wiedzieć kiedy mocniej zaciskać kciuki za koleżanki 😃
To jest taka luźna propozycja 😊
Okej, to może teraz już darujmy, bo dużo dziewczyn ma dziś wizytę.
Dajcie znać po wizytach kiedy macie kolejne, a reszta napiszcie mi proszę jeszcze raz (oprócz tych dzisiejszych) kiedy macie swoje, bo się pogubię 😅 i dziś wieczorem wszystko zapiszę ładnie na 1 stronie ☺️
Dziewczyny które dołączają zachęcam do podzielenia się swoim terminem (wpiszę Was na naszą listę 😊).
emciak lubi tę wiadomość
-
witamy i gratulacje dwóch kreseczek. Miałam ciążę pozamaciczna więc to co zazwyczaj najbardziej alarmuje to że beta się nie podwaja na początku i że ma się krwawienie- jak lekki okres, ale dłużej niż plamienie implantację. Z tego co czytam nic takiego nie maszNess wrote:Hej Dziewczyny! Nie udzielałam się do tej pory tylko cicho podczytywałam natomiast chyba muszę się teraz wygadać. Ostatnia miesiączka była u mnie 29 września. W tamtym tyg. zrobiłam test - dwie kreski. Beta robiona w niedziele - 349, we wtorek
powtórzona - 806. Generalnie umówiona jestem do ginekologa na 10.11, natomiast przez ostatnie 2 dni miałam taki ból pleców, że ledwo dawałam radę więc poszłam do ginekologa z wolnym terminem wczoraj żeby zobaczyć czy coś tam się nie dzieje nie tak. W macicy pęcherzyk natomiast pani zauważyła też coś „przy jajniku” - kazała przyjść za tydzień bo generalnie według niej to raczej jest jakaś „pozostałość po owulacji” (z tego prawego jajnika właśnie owulacja była). Ale oczywiście ja już mam schizę że to pozamaciczna i od wczoraj doszukuję się objawów jak nawiedzona. Plecy odpuściły ale czuję jakieś lekkie kucie chyba bardziej z prawej strony. No teraz to już sama nie wiem. Chciałam dzisiaj polecieć na betę znów, ale mąż mnie powstrzymał żebym się nie nakręcała. A chyba jest odwrotnie
może Cię boleć jajnik bo możesz mieć np torbiel
Krwotoczna po pęknięci pęcherzyka która jest normalna i się wchłania- mam je dość często
mnie też kłuje brzuch bardziej ze strony jajnika który miał owulację ale staram się nie nakręcać bo beta rośnie i plamien nie ma
Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
Ja wizytę mam 13.11 gdzie już mamy zakładać kartę ciąży i mam dostać skierowania na badania ☺️ Aplikacja wylicza termin na 2 lipiec, zobaczymy jak obliczy lekarz 🙈Pani Bocianowa wrote:Okej, to może teraz już darujmy, bo dużo dziewczyn ma dziś wizytę.
Dajcie znać po wizytach kiedy macie kolejne, a reszta napiszcie mi proszę jeszcze raz (oprócz tych dzisiejszych) kiedy macie swoje, bo się pogubię 😅 i dziś wieczorem wszystko zapiszę ładnie na 1 stronie ☺️
Dziewczyny które dołączają zachęcam do podzielenia się swoim terminem (wpiszę Was na naszą listę 😊).
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
☀️
Beta HCG:
20.10 - 19,51
22.10 - 85,82,
progesteron 37,80ng/ml
27.10-1617
30.10 - widoczny pęcherzyk 🙈
13.11 - wizyta u lekarza 🫶 -
Anuska94 wrote:A gdzie mnie pośle ginekolog jak powiem że mam żylaki?Przy pierwszej ciąży się pytano czy mam.
Pewnie do flebologa albo chirurga naczyniowego. Jeśli będą spore zalecają noszenie rajstop takich uciskowych.
Leczysz się?👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
👧 PCOS ✅
6 ❄️
I FET
II FET
7dpt < 0,1 😢 próg 11
Histeroskopia ? -
Ja jednak swoją pierwszą wizytę na 19.11 przesunęłam, będzie 6+1 wtedyPani Bocianowa wrote:Okej, to może teraz już darujmy, bo dużo dziewczyn ma dziś wizytę.
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
🌈✨
30.10, 10 DPO
03.11, 14 DPO
Beta 265, Progesteron 42
05.11, 16 DPO
Beta 858, Progesteron 41
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
On:
Cześć,
Dołączam do szacownego grona z terminem na 19.07.
To moja druga (choć powinnam powiedzieć trzecia, bo pierwsza poroniłam w 8tc), choć jeszcze bardzo wczesna ciąża. Poprzednio podczytywałam tylko forum, teraz przyda mi się trochę społeczności. Poza tym poprzednia ciąża była obarczona dużym lękiem, ostrożnością, teraz chyba chce to trochę nadrobić
Jestem w ciężkim szoku, o pierwsze bobo staraliśmy się ponad dwa lata, a tutaj w pierwszym cyklu poszło. Narazie bety nie robiłam, zostawiam to na przyszły tydzień, ale testy robione od wtorku nie pozostawiają złudzeń. Z resztą objawy miałam jak w poprzedniej ciąży, więc przeczuwałam zanim jeszcze zobaczyłam dwie krechy.
Pani Bocianowa, emciak, Patka2525 lubią tę wiadomość
-
Cześć,
ja także dołączam, z terminem na 14.07. Co zabawne jest to co do dnia ten sam termin jaki miałam ze starszym synkiem, tylko 4 lata różnicy
także fajnie bo będę mogła sobie łatwo porównywać jak się czuję na tym samym etapie ciąży - te 4 lata temu grudzień był ciężki, ale w święta już czułam się bardzo dobrze, ciekawe czy się tym razem powtórzy 
Ja mam terminy wizyt na 19.11 żeby potwierdzić i dostać skierowanie na badania, a potem 4.12 u lekarki u której bym chciała ciąże prowadzić.
W następnym tygodniu muszę powiedzieć w pracy, to mnie najbardziej na razie stresujeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 13:22
GosAga123, Pani Bocianowa, emciak, MayMasza, Patka2525 lubią tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
adukow wrote:Ja miałam wczoraj wizytę (5+5). Było widać pęcherzyk i ciałko żółte. Zasugerowała, ze widzi jakiś malutki zarodek, ale żeby to potwierdzić w 100% + pracę serduszka to zaprasza za 2 tygodnie 🙈
Ja właśnie wracam z wizyty, 5+6 i też jeszcze zarodka nie widać. Mam się udać za tydzień także poproszę o wpisanie wizyty 13 listopada o 12 🥰📆
👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
👧 PCOS ✅
6 ❄️
I FET
II FET
7dpt < 0,1 😢 próg 11
Histeroskopia ?