X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tez lubi hulajnoge i rower ale ja nie moge za nia biegać a to typ jednostki autonomicznej, która wszystko i wszędzie sama, wiec na spacery w pojedynkę bedzie piechota lub dodatkowo deska(zobaczymy czy sie sprawdzi). Na wózek tez byla obraża ale i faza, ze tylko w wózku. Obecnie stoi nieużywany juz dłuższy czas i chyba go schowamy w koncu

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piątek!
    Ja dzień zaczęłam od zamowienia na infantilo
    Zamówiłam kokon, poduszkę do karmienia, pokrowce na przewijak ale tylko dwa bo podobno i tak najlepsze są jednorazowe podkłady higieniczne. Zamówiłam dwa otulacze, prześcieradła do łóżeczka, otulacz do fotelika, myjkę, dwa kocyki bambusowe jeden ażurowy a drugi gładki.

Ehh ile te nasze maleństwa kosztują 🫣😆

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja dzisiaj mam w planach też się wybrać po wyprawkę, ale mi słabo na samą myśl, bo nie mam nic 🙈😀 te wszystkie rzeczy kosmetyczne jak podkłady, podpaski, rzeczy apteczne mnie przerażają 😀 nie wiem co, ile… kupię chyba jakieś tam rzeczy, ale tak to poczekam na spotkanie z położna odnośnie wyprawki. Można oszaleć z tym, szczególnie jak się ma pierwsze dziecko, bo tych informacji jest ogrom.

Dodatkowo młody to dzisiaj szaleje, jakby sobie w brzuchu trampolinę zrobił 😀 wybudził mnie tym kopaniem rano, teraz godzina była spokoju i dalej już czuję jak brzuch skacze. W ogóle czuję pod żebrami, zaraz czuję nad spojeniem, ja nie wiem co on tam robi w brzuchu 😂

Kirby lubi tę wiadomość

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Oj tak rowerek, zapomniałam o tym😜Czasami sie zastanawiam czy ten rowerek to wybawienie czy kara😅
    Ja już chyba niedługo oddam spacery rowerowe mężowi bo utrzymanie tempa rowerka jest juz dla mnie coraz trudniejsze, nie nadążam 😅

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Oj tak rowerek, zapomniałam o tym😜Czasami sie zastanawiam czy ten rowerek to wybawienie czy kara😅

Dla mnie kara😂 ale wiem co jest gorsze, uciekający trzylatek czy zatrzymujący się i schodzący z roweru co 10m sześciolatek, bo musi mi powiedzieć coś bardzo bardzo ważnego 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:49

preg.png
  • Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Dla mnie kara😂 ale wiem co jest gorsze, uciekający trzylatek czy zatrzymujący się i schodzący z roweru co 10m sześciolatek, bo musi mi powiedzieć coś bardzo bardzo ważnego 🙈
    U nas mąż jak biega za córką na rowerku to jest cały mokry, mówi, że to lepsze niz zajecia na siłowni :D Ja to juz dawno sie wymiksowałam ze spacerów z rowerkiem :D

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • KatarzynkA Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelcia wrote:
    Dziewczyny, a co myślicie o lataniu samolotem jeszcze w maju ? :) zastanawiam się nad szybkim wyjazdem ale jakoś mam wątpliwości..

Ja byłam na kanarach przełomem marca i kwietnia a termin mam na 1.07 i lekarka powiedziała że nie widzi przeciwwskazań a w sumie konsultowałam u 2 lekarek bo chodzę na NFZ i Luxmed ( dostałam profilaktycznie zastrzyki przeciwzakrzepowe i DUZO się ruszałam w samolocie)
    Ale też u mnie od początku ciąża super książkowo przebiega i posprawdzali mnie na każdą stronę (szyjkę, długość, ciśnienia)
    Myślę że to kwestia indywidualna i trzeba na pewno z Lekarzem skonsultować.

Sprawdź sobie do kiedy linie lotnicze pozwalają bo większość do 34 na luzie ale np od 28 już czasem trzeba mieć zaświadczenie. U mnie to był 26-27 tydzień ale i tak zaświadczenie miałam w razie W żeby było wiadomo.

• WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyciągnęłam wózek z szafy- chwile się na czekał 😜 Stwierdziłam ze jest tak ladna pogoda ze to najwyższy czas na to zeby go odświeżyć 💪 Oczywiście moj synek ma niesamowita frajde z jeżdżenia pustym wózkiem po domu,chcialam mu włożyć tam misia ale mowi ze misiu nie ,on będzie dzidzię wozil 🥰🫣

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://rentry.co/wyprawka2026

Wklejam Wam zgodnie z Waszą prośbą jeszcze raz link do listy wyprawkowej, oczywiście jest robiona przeze mnie odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży krok po kroku, więc jednemu coś może się przydać a innemu wcale 😅 dla mnie to co tam jest to must have, bez tego dla mnie ani rusz, nie ma też zbędnych pierdół, tak przynajmniej ją oceniam. Chcecie to korzystajcie :) jakbym o czymś zapomniała to alarmujcie.

- wkleiłam mój post z marca. Korzystajcie 🫶 daje też hasztag, żeby było łatwiej znaleźć :)

#wyprawkalipiec2026

Ananabanana, wandapanda lubią tę wiadomość

preg.png
  • Silvia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzieci z różnica 2 lata i 7 miesięcy. Kupiłam dostawkę i starszy synek jeździł tak do 3.5 roku, troche ponad ale juz coraz rzadziej.
    Wolałam miec starszego przypiętego w dostawce, bo byl typem uciekinierka (rzadko, ale zdarzało mu sie) i jeszcze faza "bolą nóżki". Z czasem korzystałam coraz rzadziej, ale na poczatku zakupy, wyjście na plac zabaw (mamy jednak troche do przejścia) ratował mi sytuację. Rowerki, hulajnogi nigdy go nie interesowały, moze to i dobrze, bo bym z wózkiem ganiała za nim jeszcze.
    Teraz tez planuje wyjąć dostawke, bo różnica wieku taka sama bedzie 😁 a ten młodszy uwielbia wozek. Boie sie, ze dostawka mu sie nie spodoba 😛 lubi tez hulajnoge z siedziskiem, ale ledwo za nim nadążam i jest jeszcze bardziej nie usluchany, niż starszy w jego wieku, takze wrócę do dostawki. Ma swoje minusy, bo starszy potrafił zasypiać na niej, a widomo, ze nie wygodnie. No I prowadzenie troche utrudnione, ale wolałam to, niż ganianie i słuchanie, ze nogi mnie bolą.

Starania od 11.2017r.
    -brak prawego jajowodu.
    -IO, PCOS
    04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
    20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
    16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
    02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
    22.06.20r. - transfer 4ab
    8dpt - beta 114.09 🥰
    11dpt - beta 301.78 🥰
    18dpt - beta 3258.58 🥰
    💙
    23.02.23r. transfer 3BB
    6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
    8dpt - beta 56 🥰
    13dpt - beta 593 🥰
    15dpt - beta 1654 🥰
    20dpt - beta 7314 🥰
    🩵
    Zostały jeszcze ❄❄❄❄
    2025 z naturalnego cudu - córka 🩷
    preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny daje znać, że u mnie w rosku były żółte cenówki na water wipes fioletowe (dwupak z 27 na 10) i jeszcze jakieś inne chusteczki, chyba pampersa. U mnie wszystko wymiecione, ale może jakby któraś z Was była przy okazji to się trafi 😁

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z galerii i mam wrażenie, że nic nie kupiłam, a 500 zł poszło 🙈 bo z mojej listy niedużo ubyło po tych zakupach 🫣 aż mi słabo co jeszcze przede mną 😂😂

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy różnice 2 lata i 3 miesiące. Na początku myślałam, że damy radę z dostawką, ale po miesiącu kupiliśmy wózek podwójny. Starsza była dzieckiem, które lubiło jeździć w wózku, spała jeszcze w dzień. Poza tym młodsza urodziła się na początku maja, więc w perspektywie mieliśmy całe wakacje, dużo spacerów, podróży. Zakup wózka podwójnego to była najlepsza decyzja. Starsza oczywiście czasem wychodziła z rowerkiem/hulajmoga, ale jednak sprawdzało się to tylko przy spacerach blisko domu. Mieszkamy w mieście i było też dużo okazji, gdy potrzebowałam mieć obie uziemione w wózku. Czy to w sklepie czy przy ruchliwej ulicy czy w sytuacji, gdy się śpieszyłam.
    Później korzystaliśmy też z podwójnej przyczepki rowerowej. Lubię mieć swobodę w przemieszczania się z dziecmi.
    Obecnie nie używamy już podwójnego wózka, ale zdarza się, że to 4 latka jedzie w spacerówce, a prawie 2 latka maszeruje. 🙂
    Niebawem wyciągamy z powrotem nasz podwójny kabriolet. 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:31

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Dzień dobry w piątek!
    Ja dzień zaczęłam od zamowienia na infantilo
    Zamówiłam kokon, poduszkę do karmienia, pokrowce na przewijak ale tylko dwa bo podobno i tak najlepsze są jednorazowe podkłady higieniczne. Zamówiłam dwa otulacze, prześcieradła do łóżeczka, otulacz do fotelika, myjkę, dwa kocyki bambusowe jeden ażurowy a drugi gładki.

Ehh ile te nasze maleństwa kosztują 🫣😆

Dasz proszę znać jak przyjdzie już przesyłka czy te prześcieradła są z takiej miękkiej przyjemnej bawełny? Bo spotkałam się już z takimi ‚sztywnymi’ prześcieradłami i chciałabym tego uniknąć 😄 dzięki! Chyba że któraś z Was już ma i chętnie się podzieli opinią?

age.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Ja wróciłam z galerii i mam wrażenie, że nic nie kupiłam, a 500 zł poszło 🙈 bo z mojej listy niedużo ubyło po tych zakupach 🫣 aż mi słabo co jeszcze przede mną 😂😂
    Mam to samo. Wydalam tysiące w tym tygodniu,konto pustoszeje a zakupow jakos nie przybywa

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Dasz proszę znać jak przyjdzie już przesyłka czy te prześcieradła są z takiej miękkiej przyjemnej bawełny? Bo spotkałam się już z takimi ‚sztywnymi’ prześcieradłami i chciałabym tego uniknąć 😄 dzięki! Chyba że któraś z Was już ma i chętnie się podzieli opinią?

Oczywiście dam znać 😊

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena

preg.png
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć różnice między dziewczynkami dwa lata równe.Łózeczko zostawiam młodszej a starsza będzie spać już w swoim łóżku.Zobaczymy jak to będzie.Trochę się jednak boję jak to będzie.Jeszcze myślę jak dorobić do domowego budżetu.

‹‹ 329 330 331 332 333
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ