Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tez lubi hulajnoge i rower ale ja nie moge za nia biegać a to typ jednostki autonomicznej, która wszystko i wszędzie sama, wiec na spacery w pojedynkę bedzie piechota lub dodatkowo deska(zobaczymy czy sie sprawdzi). Na wózek tez byla obraża ale i faza, ze tylko w wózku. Obecnie stoi nieużywany juz dłuższy czas i chyba go schowamy w koncu

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Missi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piątek!
    Ja dzień zaczęłam od zamowienia na infantilo
    Zamówiłam kokon, poduszkę do karmienia, pokrowce na przewijak ale tylko dwa bo podobno i tak najlepsze są jednorazowe podkłady higieniczne. Zamówiłam dwa otulacze, prześcieradła do łóżeczka, otulacz do fotelika, myjkę, dwa kocyki bambusowe jeden ażurowy a drugi gładki.

Ehh ile te nasze maleństwa kosztują 🫣😆

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena
    🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja dzisiaj mam w planach też się wybrać po wyprawkę, ale mi słabo na samą myśl, bo nie mam nic 🙈😀 te wszystkie rzeczy kosmetyczne jak podkłady, podpaski, rzeczy apteczne mnie przerażają 😀 nie wiem co, ile… kupię chyba jakieś tam rzeczy, ale tak to poczekam na spotkanie z położna odnośnie wyprawki. Można oszaleć z tym, szczególnie jak się ma pierwsze dziecko, bo tych informacji jest ogrom.

Dodatkowo młody to dzisiaj szaleje, jakby sobie w brzuchu trampolinę zrobił 😀 wybudził mnie tym kopaniem rano, teraz godzina była spokoju i dalej już czuję jak brzuch skacze. W ogóle czuję pod żebrami, zaraz czuję nad spojeniem, ja nie wiem co on tam robi w brzuchu 😂

Kirby lubi tę wiadomość

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Oj tak rowerek, zapomniałam o tym😜Czasami sie zastanawiam czy ten rowerek to wybawienie czy kara😅
    Ja już chyba niedługo oddam spacery rowerowe mężowi bo utrzymanie tempa rowerka jest juz dla mnie coraz trudniejsze, nie nadążam 😅

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Oj tak rowerek, zapomniałam o tym😜Czasami sie zastanawiam czy ten rowerek to wybawienie czy kara😅

Dla mnie kara😂 ale wiem co jest gorsze, uciekający trzylatek czy zatrzymujący się i schodzący z roweru co 10m sześciolatek, bo musi mi powiedzieć coś bardzo bardzo ważnego 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 09:49

preg.png
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 18:55

• KatarzynkA Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelcia wrote:
    Dziewczyny, a co myślicie o lataniu samolotem jeszcze w maju ? :) zastanawiam się nad szybkim wyjazdem ale jakoś mam wątpliwości..

Ja byłam na kanarach przełomem marca i kwietnia a termin mam na 1.07 i lekarka powiedziała że nie widzi przeciwwskazań a w sumie konsultowałam u 2 lekarek bo chodzę na NFZ i Luxmed ( dostałam profilaktycznie zastrzyki przeciwzakrzepowe i DUZO się ruszałam w samolocie)
    Ale też u mnie od początku ciąża super książkowo przebiega i posprawdzali mnie na każdą stronę (szyjkę, długość, ciśnienia)
    Myślę że to kwestia indywidualna i trzeba na pewno z Lekarzem skonsultować.

Sprawdź sobie do kiedy linie lotnicze pozwalają bo większość do 34 na luzie ale np od 28 już czasem trzeba mieć zaświadczenie. U mnie to był 26-27 tydzień ale i tak zaświadczenie miałam w razie W żeby było wiadomo.

• WiolaP Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyciągnęłam wózek z szafy- chwile się na czekał 😜 Stwierdziłam ze jest tak ladna pogoda ze to najwyższy czas na to zeby go odświeżyć 💪 Oczywiście moj synek ma niesamowita frajde z jeżdżenia pustym wózkiem po domu,chcialam mu włożyć tam misia ale mowi ze misiu nie ,on będzie dzidzię wozil 🥰🫣

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://rentry.co/wyprawka2026

Wklejam Wam zgodnie z Waszą prośbą jeszcze raz link do listy wyprawkowej, oczywiście jest robiona przeze mnie odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży krok po kroku, więc jednemu coś może się przydać a innemu wcale 😅 dla mnie to co tam jest to must have, bez tego dla mnie ani rusz, nie ma też zbędnych pierdół, tak przynajmniej ją oceniam. Chcecie to korzystajcie :) jakbym o czymś zapomniała to alarmujcie.

- wkleiłam mój post z marca. Korzystajcie 🫶 daje też hasztag, żeby było łatwiej znaleźć :)

#wyprawkalipiec2026

Ananabanana, wandapanda lubią tę wiadomość

preg.png
  • Silvia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzieci z różnica 2 lata i 7 miesięcy. Kupiłam dostawkę i starszy synek jeździł tak do 3.5 roku, troche ponad ale juz coraz rzadziej.
    Wolałam miec starszego przypiętego w dostawce, bo byl typem uciekinierka (rzadko, ale zdarzało mu sie) i jeszcze faza "bolą nóżki". Z czasem korzystałam coraz rzadziej, ale na poczatku zakupy, wyjście na plac zabaw (mamy jednak troche do przejścia) ratował mi sytuację. Rowerki, hulajnogi nigdy go nie interesowały, moze to i dobrze, bo bym z wózkiem ganiała za nim jeszcze.
    Teraz tez planuje wyjąć dostawke, bo różnica wieku taka sama bedzie 😁 a ten młodszy uwielbia wozek. Boie sie, ze dostawka mu sie nie spodoba 😛 lubi tez hulajnoge z siedziskiem, ale ledwo za nim nadążam i jest jeszcze bardziej nie usluchany, niż starszy w jego wieku, takze wrócę do dostawki. Ma swoje minusy, bo starszy potrafił zasypiać na niej, a widomo, ze nie wygodnie. No I prowadzenie troche utrudnione, ale wolałam to, niż ganianie i słuchanie, ze nogi mnie bolą.

Starania od 11.2017r.
    -brak prawego jajowodu.
    -IO, PCOS
    04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
    20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
    16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
    02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
    22.06.20r. - transfer 4ab
    8dpt - beta 114.09 🥰
    11dpt - beta 301.78 🥰
    18dpt - beta 3258.58 🥰
    💙
    23.02.23r. transfer 3BB
    6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
    8dpt - beta 56 🥰
    13dpt - beta 593 🥰
    15dpt - beta 1654 🥰
    20dpt - beta 7314 🥰
    🩵
    Zostały jeszcze ❄❄❄❄
    2025 z naturalnego cudu - córka 🩷
    preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny daje znać, że u mnie w rosku były żółte cenówki na water wipes fioletowe (dwupak z 27 na 10) i jeszcze jakieś inne chusteczki, chyba pampersa. U mnie wszystko wymiecione, ale może jakby któraś z Was była przy okazji to się trafi 😁

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z galerii i mam wrażenie, że nic nie kupiłam, a 500 zł poszło 🙈 bo z mojej listy niedużo ubyło po tych zakupach 🫣 aż mi słabo co jeszcze przede mną 😂😂

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

• Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy różnice 2 lata i 3 miesiące. Na początku myślałam, że damy radę z dostawką, ale po miesiącu kupiliśmy wózek podwójny. Starsza była dzieckiem, które lubiło jeździć w wózku, spała jeszcze w dzień. Poza tym młodsza urodziła się na początku maja, więc w perspektywie mieliśmy całe wakacje, dużo spacerów, podróży. Zakup wózka podwójnego to była najlepsza decyzja. Starsza oczywiście czasem wychodziła z rowerkiem/hulajmoga, ale jednak sprawdzało się to tylko przy spacerach blisko domu. Mieszkamy w mieście i było też dużo okazji, gdy potrzebowałam mieć obie uziemione w wózku. Czy to w sklepie czy przy ruchliwej ulicy czy w sytuacji, gdy się śpieszyłam.
    Później korzystaliśmy też z podwójnej przyczepki rowerowej. Lubię mieć swobodę w przemieszczania się z dziecmi.
    Obecnie nie używamy już podwójnego wózka, ale zdarza się, że to 4 latka jedzie w spacerówce, a prawie 2 latka maszeruje. 🙂
    Niebawem wyciągamy z powrotem nasz podwójny kabriolet. 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 14:31

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Dzień dobry w piątek!
    Ja dzień zaczęłam od zamowienia na infantilo
    Zamówiłam kokon, poduszkę do karmienia, pokrowce na przewijak ale tylko dwa bo podobno i tak najlepsze są jednorazowe podkłady higieniczne. Zamówiłam dwa otulacze, prześcieradła do łóżeczka, otulacz do fotelika, myjkę, dwa kocyki bambusowe jeden ażurowy a drugi gładki.

Ehh ile te nasze maleństwa kosztują 🫣😆

Dasz proszę znać jak przyjdzie już przesyłka czy te prześcieradła są z takiej miękkiej przyjemnej bawełny? Bo spotkałam się już z takimi ‚sztywnymi’ prześcieradłami i chciałabym tego uniknąć 😄 dzięki! Chyba że któraś z Was już ma i chętnie się podzieli opinią?

age.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Ja wróciłam z galerii i mam wrażenie, że nic nie kupiłam, a 500 zł poszło 🙈 bo z mojej listy niedużo ubyło po tych zakupach 🫣 aż mi słabo co jeszcze przede mną 😂😂
    Mam to samo. Wydalam tysiące w tym tygodniu,konto pustoszeje a zakupow jakos nie przybywa

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Missi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Dasz proszę znać jak przyjdzie już przesyłka czy te prześcieradła są z takiej miękkiej przyjemnej bawełny? Bo spotkałam się już z takimi ‚sztywnymi’ prześcieradłami i chciałabym tego uniknąć 😄 dzięki! Chyba że któraś z Was już ma i chętnie się podzieli opinią?

Oczywiście dam znać 😊

adukow lubi tę wiadomość

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀12.03- 700g malucha

preg.png
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć różnice między dziewczynkami dwa lata równe.Łózeczko zostawiam młodszej a starsza będzie spać już w swoim łóżku.Zobaczymy jak to będzie.Trochę się jednak boję jak to będzie.Jeszcze myślę jak dorobić do domowego budżetu.

• Missi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego, ale z tej całej wyprawki najbardziej przeraża mnie temat smoczków i butelek 🫢
    Co kupujecie i jakie ilości ?

Ps. Dziś kurier przywiózł wózek. Nie składamy go na razie. Zajrzałam tylko do paczki żeby zobaczyć jak się prezentuje kolor na żywo

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀12.03- 700g malucha

preg.png
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję tylko jedną butelkę i ze 2 smoczki. Planuję karmić piersią, jakby się nie udało to dokupić butelki to nie problem. Smoczka tez wolałabym na początku nie podawać, a najlepiej w ogóle - jak bedzie więcej potrzebnych to dokupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 18:04

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Nie wiem dlaczego, ale z tej całej wyprawki najbardziej przeraża mnie temat smoczków i butelek 🫢
    Co kupujecie i jakie ilości ?

Ps. Dziś kurier przywiózł wózek. Nie składamy go na razie. Zajrzałam tylko do paczki żeby zobaczyć jak się prezentuje kolor na żywo

Ja myślałam o dwóch butelkach (Philips avent i lovi mammafeel) i dwóch smoczkach. Dzisiaj dostałam smoczek z lovi w gratisie i myślałam dokupić sauvinex. Też planuję karmić piersią, ale jak będzie to się zobaczy :) w razie czego jeśli nie będą używane to myślę, że można sprzedać

11.2025 ⏸️

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ