🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasza tez lubi hulajnoge i rower ale ja nie moge za nia biegać a to typ jednostki autonomicznej, która wszystko i wszędzie sama, wiec na spacery w pojedynkę bedzie piechota lub dodatkowo deska(zobaczymy czy sie sprawdzi). Na wózek tez byla obraża ale i faza, ze tylko w wózku. Obecnie stoi nieużywany juz dłuższy czas i chyba go schowamy w koncu

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Dzień dobry w piątek!
Ja dzień zaczęłam od zamowienia na infantilo
Zamówiłam kokon, poduszkę do karmienia, pokrowce na przewijak ale tylko dwa bo podobno i tak najlepsze są jednorazowe podkłady higieniczne. Zamówiłam dwa otulacze, prześcieradła do łóżeczka, otulacz do fotelika, myjkę, dwa kocyki bambusowe jeden ażurowy a drugi gładki.
Ehh ile te nasze maleństwa kosztują 🫣😆♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena

-
Dzień dobry! Ja dzisiaj mam w planach też się wybrać po wyprawkę, ale mi słabo na samą myśl, bo nie mam nic 🙈😀 te wszystkie rzeczy kosmetyczne jak podkłady, podpaski, rzeczy apteczne mnie przerażają 😀 nie wiem co, ile… kupię chyba jakieś tam rzeczy, ale tak to poczekam na spotkanie z położna odnośnie wyprawki. Można oszaleć z tym, szczególnie jak się ma pierwsze dziecko, bo tych informacji jest ogrom.
Dodatkowo młody to dzisiaj szaleje, jakby sobie w brzuchu trampolinę zrobił 😀 wybudził mnie tym kopaniem rano, teraz godzina była spokoju i dalej już czuję jak brzuch skacze. W ogóle czuję pod żebrami, zaraz czuję nad spojeniem, ja nie wiem co on tam robi w brzuchu 😂
Kirby lubi tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Ja już chyba niedługo oddam spacery rowerowe mężowi bo utrzymanie tempa rowerka jest juz dla mnie coraz trudniejsze, nie nadążam 😅WiolaP wrote:Oj tak rowerek, zapomniałam o tym😜Czasami sie zastanawiam czy ten rowerek to wybawienie czy kara😅07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
WiolaP wrote:Oj tak rowerek, zapomniałam o tym😜Czasami sie zastanawiam czy ten rowerek to wybawienie czy kara😅
Dla mnie kara😂 ale wiem co jest gorsze, uciekający trzylatek czy zatrzymujący się i schodzący z roweru co 10m sześciolatek, bo musi mi powiedzieć coś bardzo bardzo ważnego 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:49
-
U nas mąż jak biega za córką na rowerku to jest cały mokry, mówi, że to lepsze niz zajecia na siłowniwandapanda wrote:Dla mnie kara😂 ale wiem co jest gorsze, uciekający trzylatek czy zatrzymujący się i schodzący z roweru co 10m sześciolatek, bo musi mi powiedzieć coś bardzo bardzo ważnego 🙈
Ja to juz dawno sie wymiksowałam ze spacerów z rowerkiem
-
Karmelcia wrote:Dziewczyny, a co myślicie o lataniu samolotem jeszcze w maju ?
zastanawiam się nad szybkim wyjazdem ale jakoś mam wątpliwości..
Ja byłam na kanarach przełomem marca i kwietnia a termin mam na 1.07 i lekarka powiedziała że nie widzi przeciwwskazań a w sumie konsultowałam u 2 lekarek bo chodzę na NFZ i Luxmed ( dostałam profilaktycznie zastrzyki przeciwzakrzepowe i DUZO się ruszałam w samolocie)
Ale też u mnie od początku ciąża super książkowo przebiega i posprawdzali mnie na każdą stronę (szyjkę, długość, ciśnienia)
Myślę że to kwestia indywidualna i trzeba na pewno z Lekarzem skonsultować.
Sprawdź sobie do kiedy linie lotnicze pozwalają bo większość do 34 na luzie ale np od 28 już czasem trzeba mieć zaświadczenie. U mnie to był 26-27 tydzień ale i tak zaświadczenie miałam w razie W żeby było wiadomo. -
Ja właśnie wyciągnęłam wózek z szafy- chwile się na czekał 😜 Stwierdziłam ze jest tak ladna pogoda ze to najwyższy czas na to zeby go odświeżyć 💪 Oczywiście moj synek ma niesamowita frajde z jeżdżenia pustym wózkiem po domu,chcialam mu włożyć tam misia ale mowi ze misiu nie ,on będzie dzidzię wozil 🥰🫣
-
https://rentry.co/wyprawka2026
Wklejam Wam zgodnie z Waszą prośbą jeszcze raz link do listy wyprawkowej, oczywiście jest robiona przeze mnie odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży krok po kroku, więc jednemu coś może się przydać a innemu wcale 😅 dla mnie to co tam jest to must have, bez tego dla mnie ani rusz, nie ma też zbędnych pierdół, tak przynajmniej ją oceniam. Chcecie to korzystajcie
jakbym o czymś zapomniała to alarmujcie.
- wkleiłam mój post z marca. Korzystajcie 🫶 daje też hasztag, żeby było łatwiej znaleźć
#wyprawkalipiec2026
Ananabanana, wandapanda lubią tę wiadomość
-
Ja mam dzieci z różnica 2 lata i 7 miesięcy. Kupiłam dostawkę i starszy synek jeździł tak do 3.5 roku, troche ponad ale juz coraz rzadziej.
Wolałam miec starszego przypiętego w dostawce, bo byl typem uciekinierka (rzadko, ale zdarzało mu sie) i jeszcze faza "bolą nóżki". Z czasem korzystałam coraz rzadziej, ale na poczatku zakupy, wyjście na plac zabaw (mamy jednak troche do przejścia) ratował mi sytuację. Rowerki, hulajnogi nigdy go nie interesowały, moze to i dobrze, bo bym z wózkiem ganiała za nim jeszcze.
Teraz tez planuje wyjąć dostawke, bo różnica wieku taka sama bedzie 😁 a ten młodszy uwielbia wozek. Boie sie, ze dostawka mu sie nie spodoba 😛 lubi tez hulajnoge z siedziskiem, ale ledwo za nim nadążam i jest jeszcze bardziej nie usluchany, niż starszy w jego wieku, takze wrócę do dostawki. Ma swoje minusy, bo starszy potrafił zasypiać na niej, a widomo, ze nie wygodnie. No I prowadzenie troche utrudnione, ale wolałam to, niż ganianie i słuchanie, ze nogi mnie bolą.Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
2025 z naturalnego cudu - córka 🩷

-
Ja wróciłam z galerii i mam wrażenie, że nic nie kupiłam, a 500 zł poszło 🙈 bo z mojej listy niedużo ubyło po tych zakupach 🫣 aż mi słabo co jeszcze przede mną 😂😂• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
My mieliśmy różnice 2 lata i 3 miesiące. Na początku myślałam, że damy radę z dostawką, ale po miesiącu kupiliśmy wózek podwójny. Starsza była dzieckiem, które lubiło jeździć w wózku, spała jeszcze w dzień. Poza tym młodsza urodziła się na początku maja, więc w perspektywie mieliśmy całe wakacje, dużo spacerów, podróży. Zakup wózka podwójnego to była najlepsza decyzja. Starsza oczywiście czasem wychodziła z rowerkiem/hulajmoga, ale jednak sprawdzało się to tylko przy spacerach blisko domu. Mieszkamy w mieście i było też dużo okazji, gdy potrzebowałam mieć obie uziemione w wózku. Czy to w sklepie czy przy ruchliwej ulicy czy w sytuacji, gdy się śpieszyłam.
Później korzystaliśmy też z podwójnej przyczepki rowerowej. Lubię mieć swobodę w przemieszczania się z dziecmi.
Obecnie nie używamy już podwójnego wózka, ale zdarza się, że to 4 latka jedzie w spacerówce, a prawie 2 latka maszeruje. 🙂
Niebawem wyciągamy z powrotem nasz podwójny kabriolet. 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:31
-
Missi wrote:Dzień dobry w piątek!
Ja dzień zaczęłam od zamowienia na infantilo
Zamówiłam kokon, poduszkę do karmienia, pokrowce na przewijak ale tylko dwa bo podobno i tak najlepsze są jednorazowe podkłady higieniczne. Zamówiłam dwa otulacze, prześcieradła do łóżeczka, otulacz do fotelika, myjkę, dwa kocyki bambusowe jeden ażurowy a drugi gładki.
Ehh ile te nasze maleństwa kosztują 🫣😆
Dasz proszę znać jak przyjdzie już przesyłka czy te prześcieradła są z takiej miękkiej przyjemnej bawełny? Bo spotkałam się już z takimi ‚sztywnymi’ prześcieradłami i chciałabym tego uniknąć 😄 dzięki! Chyba że któraś z Was już ma i chętnie się podzieli opinią?
-
Mam to samo. Wydalam tysiące w tym tygodniu,konto pustoszeje a zakupow jakos nie przybywaAgaa049 wrote:Ja wróciłam z galerii i mam wrażenie, że nic nie kupiłam, a 500 zł poszło 🙈 bo z mojej listy niedużo ubyło po tych zakupach 🫣 aż mi słabo co jeszcze przede mną 😂😂

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
adukow wrote:Dasz proszę znać jak przyjdzie już przesyłka czy te prześcieradła są z takiej miękkiej przyjemnej bawełny? Bo spotkałam się już z takimi ‚sztywnymi’ prześcieradłami i chciałabym tego uniknąć 😄 dzięki! Chyba że któraś z Was już ma i chętnie się podzieli opinią?
Oczywiście dam znać 😊
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena

-

, druga córka